Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi tekrar yasaklandı.
Evrenoz yukarıda yazdıklarına genel olarak katılmakla beraber biraz farklı düşüncelerim de var. Demişsin ki sokakta silah da satılıyor bıçak da; haklısın her 2 side satılıyor lakin bunları sen
yasal bir satıcıdan alıp cebine koyarsan nasıl kullanılacağının sorumluluğu sana ait olur. Amma yasadışı bir satıcıdan alırsan satıcının da sorumluluğu olur. Şimdi gelelim cam filmine; cam filmini bir mağazaya girip, satın alıp, cebine koyup evde uygulamasını yapmıyorsun. satın aldığın yerde - bugun bile ostimde faturasını alarak- uygulamasını yaptırıyorsun. yani satıcı aslında arabaya cam filmi uygulamasının yasak olduğunu bile bile senin arabana cam filmini yapıştırıyor. şimdi bana satıcı senin nasıl kullanacağını bilemez lafın inandırıcı gelmiyor çünkü satıcı senin arabana cam filmini yapıştırırken yasak olduğunu biliyor. Medeni bir ülkede yaşıyor olsak, inan, her araç sahibine 1 ceza gelirken, yasadışı bir uygulama yaptığı için satıcıya yaptığı her araba için 1 ceza gelir.
silah örneğini uyuşturucuya çevirelim; satmak da yasak kullanmak da yasak.
Devletin evde bulundurma ruhsati verdigi "YASAL OLAN" ruhsatli silahinizla sokaga cikamazsiniz. Cikarsaniz 6136'ya muhalefetten islem yaparlar size.
O zaman cikip MKEK bize ruhsat tipi sormadi, satin alma belgesiyle sattilar diyemezsin.
Bir malin satisina devlet karismaz, resit olan insanlar yaptiklari eylemlerden sorumludur.
MKEK'de sana bunu tasiman yasak demiyor.
Konuyu saptirmaya gerek yok durum budur.
Yahu kipa da, bauhaus ta, koctas da cam filmi satıyor. Metre işi gidi alabiliyoruz istediğimiz kadar. Bir malı satmak ile uygulama yapmak bence çok farklı.
konuyu nasıl saptırdığımı anlamadım?
Devletin evde bulundurma ruhsati verdigi "YASAL OLAN" ruhsatli silahinizla sokaga cikamazsiniz. Cikarsaniz 6136'ya muhalefetten islem yaparlar size.
O zaman cikip MKEK bize ruhsat tipi sormadi, satin alma belgesiyle sattilar diyemezsin.
Bir malin satisina devlet karismaz, resit olan insanlar yaptiklari eylemlerden sorumludur.
MKEK'de sana bunu tasiman yasak demiyor.
Konuyu saptirmaya gerek yok durum budur.
işte bende bunu söylüyorum aslında oralarda satılan malı alıp eve götürüp yapmak ayrı bir olay, gidip parasını vererek camları film kaplatmak ayrı bir olay. burada bir tek araç sahibine değil yasak olduğunu bile bile kaplayan firmaya da ceza uygulanmalı diyorum.
Yahu kipa da, bauhaus ta, koctas da cam filmi satıyor. Metre işi gidi alabiliyoruz istediğimiz kadar. Bir malı satmak ile uygulama yapmak bence çok farklı.
Mehmetmert
29-10-2017, 03:23
Instagram (https://instagram.com/p/Bazc8R4lxoV/)
Ya su videodan sonra cidden yasaklansin hersey ya, bu millete ne yapsan mustahak...
Beyler bakanlıkla görüşme yapılacak ceza tutanağı örneğini özelden atabilecek olan varsa sevinirim. Oto yıkamacılar ve oto aksesuarcıları konfederasyon olarak görüşme randevusu aldılar belki birşey çıkar.
Oku öğren
Turkiye'de Esrarın Tıbbi Amaclı Kullanımı Yasallaştı mı? - onedio.com (https://onedio.com/haber/turkiye-de-esrarin-tibbi-amacli-kullanimi-yasallasti-mi--676698)
Medikal esrar kullanımı Turkiye'de de sessiz sedasız yasallaştı! (https://www.medikalakademi.com.tr/tuerkiyede-medikal-esrar-kullanimi-sessiz-sedasiz-yasallasti/)
Benim konum değil esrarın tıbbi amaçlı kullanımı, uzmanlığım da yok.
Dolayısıyla umrumda da değil sen bu örneği verene kadar. Konu zaten bu da değil
Ayrıca Kendi ağzınla diyorsun "satılması belli yerlerde kullanılması dahilinde serbest" diye
Aynı şeyi ben de sana cam filmi için diyorum. Esrar örneğinde kabul ediyorsun, cam filmi örneğinde işine gelmiyor.
Esrar alırken dediğine göre tıbbi olduğunu beyan ediyorsun ( belgelidir muhtemelen, devlet öyle demiş herhalde )
Cam filmi alırken ve taktırırken de devlet beyan zorunluluğu getirmediğinden taktırdıktan sonra kullanacağın yeri senin bilmen gerekiyor
Hadi Ben konu ile de yaşantım ile de zerre alakasız esrar mevzusunu öğrendim de sen konuyla direkt alakalı olan egsos satan yerlere ceza mevzusunu öğrendin mi?
Bu kadar yazıyorsun çiziyorsun alttaki kişiye söyledim sana da söylüyorum
Git başvur mahkemeye.. Cam filmi satan yer/yerler hakkında işlem yaptırt. Madem haklı olduğunu iddia ediyorsun, ne oturduğun yerden klavye hukukçuluğu yapıyorsun
Git başvur, biz de sonucu dediğin gibi olursa feyz alalım. olmazsa sen de 1000 defa söyleyerek öğretemediğimizi yaşayarak öğrenmiş ol.
Evrenoz helikopter örneği falan çok saçma olmuş ne alakası var olayı çok yanlış anlayıp örneklendiriyorsunuz app plaka eğer yasak ise niye birisinin app üzerine işyeri olsunki insanlar app yaptırıp evde duvarınamı asacak bıçak örneğini verip duruyorsun bıçağın başka bir kullanım alanı var ama app plakayla başka ne yapabiliyoruzki. Ayrıca bıçağı da üzerinde taşımak yasaktır polis üzerinde bıçak veya başka bir kesici alet yakalarsa işlem yapar bu caydırıcılıktır ama tabiki bıçak satan yerlere yasak getiremezsin çünkü günlük hayatta başka bir kullanım alanı var ama app plakanın ve oto cam filminin yok zaten yasaksa bu adamlar iş yapamayacak ki anlayabiliyormusun? Bıçak alenen satıldığı için kimse ben birini bıçaklasam birşey olmaz baksana herkes satıyor demez ama app de ve cam filminde aynı şey geçerli değil bunlar daha spesifik ürünler. Kısaca tekrar söyleyeyim diyorumki bir uygulama eğer kanunen yasak ise ve başka bir kullanım alanı yok ise (bıçak örneğin için bunu ekledim) bunu satan ya da uygulayan yerlere de bu yasağı iletip oralardan denetimin başlaması lazım devletin anlayışı böyle olmalı bence diyorum. Heryerde serbes ama sokakta cam filmi avı yaman bir çelişki bence.
Anlayasın diye örneklendiriyorum her satın aldığın şeyi canının istediği gibi kullanamazsın durumunu.
Bıçaktan örnek veriyorum idrak edemiyorsun, silahtan örnek veriyorum idrak edemiyorsun, helikopter diyorum onu da idrak edemiyorsun.
APP'ci talep gördü ise dükkanı açar, sana ne? Sen misin parasını veren..
Talebi yaratan ister kanuna uyar, ister uymaz. APP'ciye ne? O mu sattığı malı her kullananı takip etme mecburiyetinde olan
APP plakanın ve Oto cam filminin başka kullanım alanı var. İlla trafikte kullanmak zorunda değilsin. Pistte kullanırsın, Showlarda, galerinde araç satarken kullanırsın kullanırsın. Gayet de legal. 1000 defa diyoruz hala idrak edemiyorsun. Dolayısıyla legal kullanım yerleri varken senin sıfatın ne ki dükkan açmayacak, devlet bu dükkanı kapatacak diye ahkam kesiyorsun?
Bak bir daha yazıyorum;
Legal kullanım yeri mevcut olan bir malı illegal yerde kullanıyorsun bu senin sorumluluğundur. satıcıyı bağlamaz.
Çok iddialıysan tezinde git başvur mahkemeye. oturduğun klavye hukukçuluğu yapma
Görelim haklı mısın değil misin.
Ya su videodan sonra cidden yasaklansin hersey ya, bu millete ne yapsan mustahak...
Keşke biraz daha verip pantalonu tam boy alsaymış. Hangi gezegenden gelmiş arkadaş bu arada honda s2000 arabası o yüzden camda film olmak zorunda.
Harbiden bu kafaya ulaşmak için ne kullanıyorlar merak içindeyim :) Nereden tutsan elde kalan video,
sizinle bu konuyu yazışmaya devam etmeyeceğim çünkü inatla anlatmak istediğimi anlamamakta direniyorsunuz.
son bir kez yazacağım belki anlarsınız diye sonra yazmayacağım.
eğer cam filmi taktırmak yasaksa takmakta yasaktır. taktırana ceza veriyorsunuz takana da vereceksiniz. takan kişi ben ne amaçla kullanılacağını bilmiyorum diyerek sorumluluktan kurtulamaz tıpkı tıbbi uyuşturucu kullanımında olduğu gibi. siz tabanca bıçak örneği verdiniz ben uyuşturucu örneği verdim. eğer benim verdiğim örneği konu dışı diyorsanız sizin de verdiğiniz bıçak silah ve hatta helikopterde konu dışıdır.
neyse dediğim gibi sizinle anlaşamayacağımız için bu konuda yazışmaya devam etmek gereksiz. size iyi günler dilerim.
Kendi ağzınla diyorsun "satılması belli yerlerde kullanılması dahilinde serbest" diye
Aynı şeyi ben de sana cam filmi için diyorum. Esrar örneğinde kabul ediyorsun, cam filmi örneğinde işine gelmiyor.
.
sizinle bu konuyu yazışmaya devam etmeyeceğim çünkü inatla anlatmak istediğimi anlamamakta direniyorsunuz.
son bir kez yazacağım belki anlarsınız diye sonra yazmayacağım.
eğer cam filmi taktırmak yasaksa takmakta yasaktır. taktırana ceza veriyorsunuz takana da vereceksiniz. takan kişi ben ne amaçla kullanılacağını bilmiyorum diyerek sorumluluktan kurtulamaz tıpkı tıbbi uyuşturucu kullanımında olduğu gibi. siz tabanca bıçak örneği verdiniz ben uyuşturucu örneği verdim. eğer benim verdiğim örneği konu dışı diyorsanız sizin de verdiğiniz bıçak silah ve hatta helikopterde konu dışıdır.
neyse dediğim gibi sizinle anlaşamayacağımız için bu konuda yazışmaya devam etmek gereksiz. size iyi günler dilerim.
İdrak edemediğin cam filmi taktırmak yasak değil. Bunu anlamadığın için devamını da anlamayacaksın hiçbir zaman..
Madde 1:
Cam filmi ile trafiğe çıkmak yasak..
Madde 2:
Cam filmi takanın aracı nerede kullanacağını sorgulama hakkı satıcıya verilmemiş
Uyuşturucuyu satmak zaten yasak, dolasıyla satışı da yasak. Tutmuş bir yerden getirmişsin özel medikal kullanım serbestliği haberini, sanırsın her eczane esrar satabiliyor. Haberin içeriğini okudun mu okumadın mı bilmiyorum ama Sativex isimli esrar özellikleri gösteren ilaç serbest bırakılmış. Öyle eroin, hap map değil izin verilen. Hadi senin örneğinden yola çıkalım; ilaç amaçlı getirdi biri gitti kafa yapsın diye içti.. Ee satan mı suçlu.. Neden ceza alıyor? Sana devletin izin verdiği şartlarla satmış. Aldıktan sonra nerede / nasıl kullanacağın adamı bağlamaz. Çıkıp dükkan önünde sar iç istiyorsan, o satıcıya zerre bir şey olmaz.
Yukarıda başka arkadaş da yazmış, sen gidip bulundurma ruhsatı ile silah aldın.. Taşıma halinde yakalandın.
Ne diyeceksin? Git satıcıyı da suçla mı diyeceksin. Adama ne senin kurallara uymamandan. O niye ceza alsın? Çık dükkandan sık sağa sola.. Satıcıya zerre ceza gelmez. Ben devletin izin verdiği şartlarla sattım, ne yapacağını bilemem der devam eder hayatına.
Bir daha diyorum haklı olduğundan bu kadar eminsen klavyede estirme, git ara hakkını hukuk önünde
Ama yapmayacaksın bunu. Çünkü haklı olmadığını, kanunların senin dediğin gibi olmadığını sen de çok iyi biliyorsun
İşin yok burada laf yarıştırıyorsun haklı olmadığını, dediğin gibi bir şey olmayacağını bile bile..
Keşke biraz daha verip pantalonu tam boy alsaymış. Hangi gezegenden gelmiş arkadaş bu arada honda s2000 arabası o yüzden camda film olmak zorunda.
Harbiden bu kafaya ulaşmak için ne kullanıyorlar merak içindeyim :) Nereden tutsan elde kalan video,
sen trabzonlu olmak ne demek bilir misin? hani derler ya askerlikte mantık yoktur diye. askerlik 15 ay bunlarınki bi ömür :D
yilmazcatalbas
29-10-2017, 12:02
Ben kızmıyorum hiç hatta o s2000e 150k verdiyse hak bile verebilirim :D
Bunlar şahinden biraz para bulup s2000 alan kendini dünyanın en zengini sanıp kasım kasım kasılan ama aslında pamuk şekerden hiç bir farkı olmayan s2000 e krom düz boru sona çakma varex koyan insan tiplemeleri.
Bunlar şahinden biraz para bulup s2000 alan kendini dünyanın en zengini sanıp kasım kasım kasılan ama aslında pamuk şekerden hiç bir farkı olmayan s2000 e krom düz boru sona çakma varex koyan insan tiplemeleri.
İşin garip kısmı bazı kesimlerdeki ego , ferrariye , lamboya binen adamda yok :)
sen trabzonlu olmak ne demek bilir misin? hani derler ya askerlikte mantık yoktur diye. askerlik 15 ay bunlarınki bi ömür :D
1.si askerlik 12 ay oldu olalıda baya oldu :D 2.si yaptığınız yorum çok gereksiz 1 tane adam yüzünden tüm trabzonlulara mantıksız demek istediniz heralde ulu orta böyle şeyler söylemeyin tehlikeli olabilir :)
Olmak zorunda olsaydı fabrika yapardı zaten demek ki zorunda değil ki yapmamış bu arkadaşa birinin bunu izah etmesi lazım ama anlıcağını sanmıyorum :D
Az önce ön filmleri söktüm bi ara arkalarıda sökcem durup dururken iş almiyalım başımıza :D
Görünmek istemiyorum rahatsız oluyorum diyor :D senin o osuruktan teyyare selam söyle o yare egzozunla da çevreye rahatsızlık verme hakkın yok o zaman. Sen gaz çıkaracaksın diye kimse suratını ekşitip kulağını kapamak rahatsız olmak zorunda değil. Ne oluyor bunlara amk ne gtr lı adam böyle ego’lu ne mclaren a binen adam böyle egolu. Bunlar flakka atıyor herhalde ruhsatı aldıktan sonra
İşin garip kısmı bazı kesimlerdeki ego , ferrariye , lamboya binen adamda yok :)
Lambo ferroya binen adamlar genelde görmüş geçirmiş insanlar oluyor bunlar kadar kibirli değiller bence :)
S2000 videosundan çok yorumlara üzüldüm... Son derece haksız bir isyan.
onursumer
29-10-2017, 13:25
yaw şoyle görünmek istemiyorum denilenle güneşten kaçan ben gibiler aynı kefeye konuyor ya yanarım yanarım ona yanarım yemin ediyorum
lanet olsun ki alerjim var gelde anlat
Ahahahaha çok güldüm ya :) Trabzonlu arkadaşım da var böyle mantıksız insanlar değiller. Hatta şeker gibi çocuk severim de.
Bu arkadaş gereksiz havaya girmiş, bunun il/ ilçe ile ilgili değil beyin hücreleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Bu gün cam filmine "zorunda diyen" yarın silah kullanmaya zorunda der, mantık çok tehlikeli aslında gülüyoruz ama ne diyelim allah ıslah etsin.
Şurda milyonluk adamlar var hiçbirinin ağzında böyle ağır ego kokan cümleler duymazsın eminim :)
Ben kızmıyorum hiç hatta o s2000e 150k verdiyse hak bile verebilirim :D
:) Ben de kızmadım aslında, yani istediğini söylesin, polis gördüğü yerde kitler 427 TL yi gider paşa paşa öder.
Hatta hiç söktürmesin her seferinde 427 TL olarak ödesin katkısı olsun devlete :) Araba zaten kupon araba bunu her türlü durdurur polis, umarım memur arkadaşa da bu araba honda s2000 arabası bunda film olmak zorunda der :hehe:
Bu arada cam filmini ben de kullanıyorum ceza yersem de sökmeyeceğim güzergahım %90 aynı ve çevirmeye girmiyorum.
Çünkü ışıklarda yandaki hayvanların aç kurt bakışlarından rahatsız oluyorum.
Arkada kızım seyehat ederken o film yavrumun gözüne yüzüne gelen güneşi ciddi oranda engelliyor ve işe yarıyor.
Bunun adı zaten yasak değil bildiğin haraç. Bu gün cam filmi olur yarın lastik ebadı.
Yani memur yeter ki yazmak istesin (ya da yaz diye emretsinler) bir şekilde bulur ben eminim.
AliDogukan
29-10-2017, 15:29
S2000e 150 vermesinden belli zaten kafatası kemiğinin içinde bir anormallik var.
“Bu araba zifiri garanlıg olmag zorunda.” De ki ben rahatsızım şu yüzden arabam zifiri karanlık olmak zorunda özür dileyeceğim.Amma yok babaa,o esikibin o yüzden garanlıq olmak zorunda.
S2000 aldı diye hak biliyor egsozla milletin kulağını s.kmeyi.Allahın barzosu egsozu da egsoz olsa dandirik varex takıyor egsoz yaptım oluyor şu S2000 e ülkemiz dışında kaç memlekette varex takıyorlar merak ediyorum.
Abi eğitimsiz insana hiç tahammülüm kalmadı Akpli değilse hiçbir şey bilmiyorum bu yazım çok kırpılmış hali çok sinirlendim kurban olduğum Allah bu yazıyı okuman mı veya arkadaşın denk gelmez mi bana yazman mı ola çok güzel söyleyeceklerim olur sana
Adam'ı onaylayan o kadar kişi var ki , bir şeylerin değişmeyeceğinin göstergesi gerçekten.
streetracer_nos
29-10-2017, 16:55
Valla desten gibi yazdıım da sildim sonra bu ülkenin sistemi herşeyde bozuk aga.30 lu yaslardayım her sene daha da kotuye gidiyo .Trafik para toplamanın en kolay yolu herkezden ufak ufak deli para toplanıyo.Polise vermişsin yetki ben yazıyım sen itiraz et o an sana ediyo ya itiraz sen orda devleti temsil etmiyomusun.Trafik cezası oy kaybetmeden en hızlı paranın dondugu güzel bi sistem bas geç
Altımdaki dairenin ev sahibi kira gelirini bildirmyo.Evide sürekli ite kopuga kiraya veriyo.Kendi ikametgahı burda kiraya tutan adam da zaten ikametgahı tasımıyo herifi 2 kere şikayet ettim her seferinde ceza ödemeden yırtı.Eee nerde bu sistem.Maliyeciye diyorumki ne gereççe gösterdi de ödemiyo .Bilgi veremiyoruz diyip geçiyo trafikteki titizliği olması gereken yerde gösterseler ya.
Adam'ı onaylayan o kadar kişi var ki , bir şeylerin değişmeyeceğinin göstergesi gerçekten.
ADam mı :D
1.si askerlik 12 ay oldu olalıda baya oldu :D 2.si yaptığınız yorum çok gereksiz 1 tane adam yüzünden tüm trabzonlulara mantıksız demek istediniz heralde ulu orta böyle şeyler söylemeyin tehlikeli olabilir :)
Olmak zorunda olsaydı fabrika yapardı zaten demek ki zorunda değil ki yapmamış bu arkadaşa birinin bunu izah etmesi lazım ama anlıcağını sanmıyorum :D
Az önce ön filmleri söktüm bi ara arkalarıda sökcem durup dururken iş almiyalım başımıza :D
türkiyede karşılaştığım trabzonlulardan benden fazla trabzonda yaşamış olanı sadece orada doğanlardı onlarda en son trabzonu gördüğünde daha sahil yolu bile yoktu. 9 sene bir fiil değirmenderede, arafil boyunda yaşadım. arafil boyunu bilen doğru dürüst akçaabatlı bile yok :D trabzon görmemiş çocuklar trabzonu cennet sanmasınlar sadece bunun için uyarıyorum.
yaw şoyle görünmek istemiyorum denilenle güneşten kaçan ben gibiler aynı kefeye konuyor ya yanarım yanarım ona yanarım yemin ediyorum
lanet olsun ki alerjim var gelde anlat
Bende aynı durumdayım, yazın güneşe çıkacaksam kısa kollu bile giyemiyorum küçük küçük su topluyor cildim ve güneş gören yerlerde benler oluşuyor. Bu yüzden senelerdir her arabama Llumar ATR35 çektiririm dünya para verip. Ne yapacağım şimdi ben gidip rapor mu alayım onla mı gezeyim.
ÜSTÜNERC
29-10-2017, 21:59
türkiyede karşılaştığım trabzonlulardan benden fazla trabzonda yaşamış olanı sadece orada doğanlardı onlarda en son trabzonu gördüğünde daha sahil yolu bile yoktu. 9 sene bir fiil değirmenderede, arafil boyunda yaşadım. arafil boyunu bilen doğru dürüst akçaabatlı bile yok :D trabzon görmemiş çocuklar trabzonu cennet sanmasınlar sadece bunun için uyarıyorum.
Bir kişi üstünden genelleme yapmamayı hala ögrenemedik.Buyrun gelin trabzona ben size cenneti gösteririm
levent_s
29-10-2017, 22:06
Ayrıca Kendi ağzınla diyorsun "satılması belli yerlerde kullanılması dahilinde serbest" diye
Esrar alırken dediğine göre tıbbi olduğunu beyan ediyorsun ( belgelidir muhtemelen, devlet öyle demiş herhalde )
Cam filmi alırken ve taktırırken de devlet beyan zorunluluğu getirmediğinden taktırdıktan sonra kullanacağın yeri senin bilmen gerekiyor
Hadi Ben konu ile de yaşantım ile de zerre alakasız esrar mevzusunu öğrendim de sen konuyla direkt alakalı olan egsos satan yerlere ceza mevzusunu öğrendin mi?
Bu kadar yazıyorsun çiziyorsun alttaki kişiye söyledim sana da söylüyorum
Git başvur mahkemeye.. Cam filmi satan yer/yerler hakkında işlem yaptırt. Madem haklı olduğunu iddia ediyorsun, ne oturduğun yerden klavye hukukçuluğu yapıyorsun
Git başvur, biz de sonucu dediğin gibi olursa feyz alalım. olmazsa sen de 1000 defa söyleyerek öğretemediğimizi yaşayarak öğrenmiş ol.
Anlayasın diye örneklendiriyorum her satın aldığın şeyi canının istediği gibi kullanamazsın durumunu.
Bıçaktan örnek veriyorum idrak edemiyorsun, silahtan örnek veriyorum idrak edemiyorsun, helikopter diyorum onu da idrak edemiyorsun.
APP'ci talep gördü ise dükkanı açar, sana ne? Sen misin parasını veren..
Talebi yaratan ister kanuna uyar, ister uymaz. APP'ciye ne? O mu sattığı malı her kullananı takip etme mecburiyetinde olan
APP plakanın ve Oto cam filminin başka kullanım alanı var. İlla trafikte kullanmak zorunda değilsin. Pistte kullanırsın, Showlarda, galerinde araç satarken kullanırsın kullanırsın. Gayet de legal. 1000 defa diyoruz hala idrak edemiyorsun. Dolayısıyla legal kullanım yerleri varken senin sıfatın ne ki dükkan açmayacak, devlet bu dükkanı kapatacak diye ahkam kesiyorsun?
Bak bir daha yazıyorum;
Legal kullanım yeri mevcut olan bir malı illegal yerde kullanıyorsun bu senin sorumluluğundur. satıcıyı bağlamaz.
Çok iddialıysan tezinde git başvur mahkemeye. oturduğun klavye hukukçuluğu yapma
Görelim haklı mısın değil misin.
Evrenoz herşeyi sen idrak edebiliyorsun degilmi sadece geriye kalan herkes edemiyor resmen saçmalıyorsun brn elma diyorum sen armut bende senle bu tartışmayı devam ettirmeyecegim yoksa hakaret etmeye dogru gidecek olay çünkü konuşma tarzınla tahrik ediyorsun seninle yoğurdun beyaz olduğu konusunda bile tartışmak anlamsız sen kara dedikten sonra çünkü söylediklerin mantık sınırlarında degil başka birşeyden bahsediyorsun sen sen kafandakini dikte etmeye çalışıyorsun ama saçmalıyorsun. Benim ilk mesajda söylemeye çalıştıgım şeyi nerelere çektin karşındakinide saçmalamaya zorluyorsun ama ben vaktim sana laf anlatmaya zaman harcayamayacak kadar degerli.
Bu s2k videosunu destekleyenlere baktığımda %80i 18 yaş altı
Geriye kalan %19luk kısım aa s2000 lan ne yapsa yeridir diyen kısım
%1lik de eş dost :D
La neresinden tutsan elinde kalıyor
Cam filmi olmak zorundaymış da kimse görmesinmiş. İsraf,tavanı açıp gezme o zaman?
Hani bir kişiye sebep genelleme yapmak ne kadar mantıklıdır acaba. Neden bu kadar ön yargılısınız.
İsmi gibi sahipleri de S2K (Bilinçli kullanıcılar alınmasın)
150K Verip S2K Almak - Fail
Araba kullanırken, kimse beni görmesin rahatsız olmamalıyım diyip, cabrio araba almak. - Fail
Neresinden tutsak elimizde kalıyor. :D
Bir kişi üstünden genelleme yapmamayı hala ögrenemedik.Buyrun gelin trabzona ben size cenneti gösteririm
beklediğim trabzonlu tepkiside geldi
beklediğim trabzonlu tepkiside geldi
Ne bekiyordun gül dalımı uzatsaydı sana.
free-hifi
29-10-2017, 23:00
He 150 lik s2k olunca çekerim emaneti severim!!! Adaleti oluyor
kusura bakmayın arkadaşlar gerçekten genellemek gibi niyetim yoktu, nacizane yaşadıklarımdan çıkarımlarımı paylaştım. konuda saptı zaten. gara esikibinede, borbetli doğanada hem cam, hem egzoz serbest olsun.
ghibli06
29-10-2017, 23:58
Beyler legal olup olmadigina konusarak karar veremezsiniz alakasiz ornekler de kimseyi hakli yapmaz...
Bir mal ulkemize gumruk mevzuatina uygun gelmis mi? Cam filmi diye beyan edilmis mi?? Kdv si kkdf si ulkrsine gore gumruk vergisi iviri ziviri odenmis mi??? O mal artik faturali olarak satilabilir uygulanabilir...
Ankaradayım , 1-2 hafta daha denetimler bu şekilde sıkı olursa sökmeyi düşünüyorum bende..
Güzergahım üzerinde hiç uygulama olmuyor ama rahat gezebilmek lazım :)
Kullanıcı
30-10-2017, 00:31
Aracında cam filmi kullanması gereken sürücüler illaki vardır. Lakin bu insanımız her şeyin bokunun çıkarıyor, adam gidiyor sıfır araç alıyor en koyusundan cam filmi bide bir havalar sanırsın mit ajanı, tabi bir de apaçi tayfa var bunlar daha ***.
Bana göre iyi olmuş bu cezalar, belki millet akıllanır biraz.
GokhanRS
30-10-2017, 07:10
'Cam filmi' eylemine gitti filmli camdan ceza yedi (http://aa.com.tr/tr/turkiye/cam-filmi-eylemine-gitti-filmli-camdan-ceza-yedi/950153)
GokhanRS
30-10-2017, 07:12
Nasrettin Hoca olayına dönmüş, birileri sosyal medya üzerinden gaz vermiş, eyleme iki kişi gitmiş :)
Evrenoz herşeyi sen idrak edebiliyorsun degilmi sadece geriye kalan herkes edemiyor resmen saçmalıyorsun brn elma diyorum sen armut bende senle bu tartışmayı devam ettirmeyecegim yoksa hakaret etmeye dogru gidecek olay çünkü konuşma tarzınla tahrik ediyorsun seninle yoğurdun beyaz olduğu konusunda bile tartışmak anlamsız sen kara dedikten sonra çünkü söylediklerin mantık sınırlarında degil başka birşeyden bahsediyorsun sen sen kafandakini dikte etmeye çalışıyorsun ama saçmalıyorsun. Benim ilk mesajda söylemeye çalıştıgım şeyi nerelere çektin karşındakinide saçmalamaya zorluyorsun ama ben vaktim sana laf anlatmaya zaman harcayamayacak kadar degerli.
Adam gibi konuşmayı beceremeyip hakaret edeceksen, et sıkıyorsa
Adam yerine koyduk seni, adam gibi anlattık satın aldığın her malın kullanım yerlerinin tanımlanmış olduğunu. Salt bir şey legal olarak satılıyor diye her yerde kullanma hakkın olmadığını. Fazla gelmiş belli ki adam gibi anlatmak
Zamanın değerliyse laga luga yapma, uza
Eşim kullandığı zaman trafikteki hanzolar bakmasın 2 numara film var bizde.
Hb araç olduğu için kullananlar bilir far seviyesi yüksek araçların ışığı komple içeride oluyor birde saçma sapan xenon varsa sisleri açıksa 4 far 3 aynada 12 tane ışık gözünüze giriyor.
Bebek yolda güneşten korumak lazım vs.
Durum ciddiyetini korursa bende filmleri söküp perde takacağım. Örnek ürün;
Volkswagen Polo 9n3 2003-2009 Bod Perde - n11.com (https://urun.n11.com/guneslik/volkswagen-polo-9n3-2003-2009-bod-perde-P193492827)
mikelazi
30-10-2017, 11:04
Eşim kullandığı zaman trafikteki hanzolar bakmasın 2 numara film var bizde.
Hb araç olduğu için kullananlar bilir far seviyesi yüksek araçların ışığı komple içeride oluyor birde saçma sapan xenon varsa sisleri açıksa 4 far 3 aynada 12 tane ışık gözünüze giriyor.
Bebek yolda güneşten korumak lazım vs.
Durum ciddiyetini korursa bende filmleri söküp perde takacağım. Örnek ürün;
Volkswagen Polo 9n3 2003-2009 Bod Perde - n11.com (https://urun.n11.com/guneslik/volkswagen-polo-9n3-2003-2009-bod-perde-P193492827)
tam tamına aynı dertten muzdaribim.
bende kuzu kuzu çevrileceğim günü bekliyorum bakalım..inşallah bir şekilde kurtarırım
Kanunen cam filmi takılı araba ile trafiğe çıkmak yasak mı? Yasak..
Uyuşturucu alakasız olmuş. Niye çeviriyorsunki örneği.. Zaten memlekete girişi de yasak, çıkışı da yasak, kullanımı da yasak.
İşte sorun da bu zaten. Neden yasak? Bu kadar katı olmaması gerekiyor.
Ayrıca cam filmi uygulaması yapmak yasak değil.
Cam filmi uygulaması ile trafiğe çıkmak yasak. Dolayısıyla satıcı suç işlemiyor. Dükkandan çıktığın an biter satıcının işi.. ister çekici ile piste götür arabanı, ister trafiğe çık.. sorumluluk senin..
Keşke dediğin gibi olsa... Eğer öyle olsaydı AVM'lerin içinde polisler ellerinde fotoğraf makineleriyle gezip filmli araçların fotoğraflarını ve plakalarını çekmezlerdi. Memura sorduk "Film yasak, ceza yazıcaz" dedi.
Beyler legal olup olmadigina konusarak karar veremezsiniz alakasiz ornekler de kimseyi hakli yapmaz...
Bir mal ulkemize gumruk mevzuatina uygun gelmis mi? Cam filmi diye beyan edilmis mi?? Kdv si kkdf si ulkrsine gore gumruk vergisi iviri ziviri odenmis mi??? O mal artik faturali olarak satilabilir uygulanabilir...
O filmler, sadece araba degil ev icin de kullabilecegi icin bunu denetlemek mumkun degil bence. Coilover satanlar gibi, trafik disinda kullanilacak bu diyip gene getirebilirler
kiraccemal
30-10-2017, 13:28
bende ruhsata işli olmamakla birlikte aracı sıfır alırken bayinin takmış olduğu 2 numara filmler mevcut 1-2 defa denetime girdim ama çok şükür ceza ya da herhangi bir yaptırımla karşılaşmadım. Son zamanlarda yasak fazlasıyla gündeme geldiği için şimdi nerede çevirme görsem tedirgin oluyorum. Yakalayıp sök dese sökerim ama direk 427 TL ceza yazarsa bu üzücü olur.
İşte sorun da bu zaten. Neden yasak? Bu kadar katı olmaması gerekiyor.
Keşke dediğin gibi olsa... Eğer öyle olsaydı AVM'lerin içinde polisler ellerinde fotoğraf makineleriyle gezip filmli araçların fotoğraflarını ve plakalarını çekmezlerdi. Memura sorduk "Film yasak, ceza yazıcaz" dedi.
Bence yasak olmamalı belli bir seviyeye kadar.
AVM otoparkı trafikten sayılıyor mu bilmiyorum, sayılmıyorsa o polis alenen suç işliyordur.
Ne güzel buralarda o kdar sıkı değil söktürmem dememin üzerine ankarada işimin çıkması ?
Haftaya ankaraya gidip döneceğim ama uygulamaların sıklığı gözümü korkuttu. Hangi güzergahlarda sıkı denetimler var? Yada en garanti söktürüp gitmek ama hiçte içime sinmiyor.
Ankaradaki arkadaşlardan net bir bilgi var mı?
Yarım saat önce çevirmeye girdik Mersin/Mezitli istikametinde , arkadaşımın aracı seat leon stock sadece cam filmi var . Evraklara baktı film mi diye sordu söyledik , kısa zamanda söktürün görüşe engel durumlarda cezai işlem uygulanır gençler dedi . Hayatımda ilk defa bu kadar anlayışlı ve samimi bir polisle karşılaştım biraz da muhabbet etsek yaz abi seni mi kıracaz dicektim :D
ghibli06
30-10-2017, 15:50
O filmler, sadece araba degil ev icin de kullabilecegi icin bunu denetlemek mumkun degil bence. Coilover satanlar gibi, trafik disinda kullanilacak bu diyip gene getirebilirler
hocam elbette başka işler için de kullanılabiliyor, demek istediğim uygulama firması bunu yasal olarak uygular ve faturasını keser buna otomobiller de dahil, caddede trafikte kullanılır mı kullanılmaz mı orası uygulamacıyı bağlamaz...
ghibli06
30-10-2017, 15:51
Ne güzel buralarda o kdar sıkı değil söktürmem dememin üzerine ankarada işimin çıkması ?
Haftaya ankaraya gidip döneceğim ama uygulamaların sıklığı gözümü korkuttu. Hangi güzergahlarda sıkı denetimler var? Yada en garanti söktürüp gitmek ama hiçte içime sinmiyor.
Ankaradaki arkadaşlardan net bir bilgi var mı?
Konya Yolu, Samsun Yolu, Gölbaşı girişi, İstanbul Yolu vs vs kısaca her yerde karşına çıkabilirler...
Cuma günü Antalya’dan İstanbul’a oradan Ankara’ya geçicem hanımın arabasıyla .Filmleri söksem mi diye kara kara düşünüyorum. Antalya da zindan filmli şirket aracımla bi sıkıntı yaşamadım henüz
ercan26esk
30-10-2017, 16:08
Yarım saat önce çevirmeye girdik Mersin/Mezitli istikametinde , arkadaşımın aracı seat leon stock sadece cam filmi var . Evraklara baktı film mi diye sordu söyledik , kısa zamanda söktürün görüşe engel durumlarda cezai işlem uygulanır gençler dedi . Hayatımda ilk defa bu kadar anlayışlı ve samimi bir polisle karşılaştım biraz da muhabbet etsek yaz abi seni mi kıracaz dicektim :D
olması gereken bu gerekirse araç içine binecek koyuluğunu kendi görecek açık filmin bence hiç bir mahsuru olmamalı zindan gibi olanlara bas cezayı geç..
kiraccemal
30-10-2017, 16:23
ceza kesmeden önce uyarsalar? 2. yakalamada ceza kesseler daha güzel olmaz mı? Hem milletin canı yanmaz hemde polisimiz küfür yemez.
Mehmetmert
30-10-2017, 17:05
İyiki anlayisliymis , anlayisli olmasa googlemapsdeb yer secme keyfiii :D
MertSerhanÖ.
30-10-2017, 17:15
bizim ev giriş katı.Balkonda cambalkon var.Film çektirmiştik en koyusundan.Ceza yermiyiz acaba:((((
benim arkadaşın arabasını men ettiler sadece cam filmi olduğu için. Sulh mahkesine başvurdu bugün böyle bi hakları varmı ?
onursumer
30-10-2017, 20:14
benim arkadaşın arabasını men ettiler sadece cam filmi olduğu için. Sulh mahkesine başvurdu bugün böyle bi hakları varmı ?
babamda ceza yediğinde 7-8 ay once 7 gün süre verip trafikten men vermişlerdi , ceza odedikten sonra men kaltırmaya gitmiştim trafik bolge amirliğine
Cam filmine taktıkları kadar xenonlu arabalara taksalar keşke
Muayeneden hellalarla geçtinmi tamam trafikte istediğin gibi dolaşabilirsin hangi mantıkla dolaştırıyorsun acaba direk kör ediyor adamı
bizim ev giriş katı.Balkonda cambalkon var.Film çektirmiştik en koyusundan.Ceza yermiyiz acaba:((((
Dip basıp, zindan film çekilmiş. Düz boru, çakma varex, V3 jant ile tamamlarsanız harika olur :)
babamda ceza yediğinde 7-8 ay once 7 gün süre verip trafikten men vermişlerdi , ceza odedikten sonra men kaltırmaya gitmiştim trafik bolge amirliğine
Çok saçma bunun cezası 206 tl olarak belirlenmemiş mi ? Kafalarına göre men verme hakları varmı bunların acaba ?
onursumer
30-10-2017, 23:13
Çok saçma bunun cezası 206 tl olarak belirlenmemiş mi ? Kafalarına göre men verme hakları varmı bunların acaba ?
valla hic bilmiyorum daha fazla sinir bozmamak icin cok muhattap olmamistim haklari olmasa bile kafalarina gore takiliyorlar ztn
Bence yasak olmamalı belli bir seviyeye kadar.
AVM otoparkı trafikten sayılıyor mu bilmiyorum, sayılmıyorsa o polis alenen suç işliyordur.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta bu işin ruhsat tarzında bir evrağı falan olsa kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Mutlu bile oluruz.
Ayrıca o polis amcaların yaptığı suç olabilir ama konu hakkında da işlem yapacak bir merci tanımıyorum maalesef.
ottoman32
31-10-2017, 14:59
araçlarında film bulunan araçlar için 3ay süre tanındı diye bi alt yazı okudum ntv de biraz önce ama konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
https://www.youtube.com/watch?v=hr-81ZSOovw
:D :D
kenan evren zamanında da kenan evrene bişi diyemedikleri için bakanlara söverlermiş
Şöyle bir haber girilmiş ancak ne derece doğru?
Kaynak : Araclarda Bulunan Cam Filminin Sokulmesi İcin 3 Ay Sure Tanındı (https://www.haberler.com/filmli-araclara-3-ay-sure-10192246-haberi/)
https://lh3.googleusercontent.com/-4iFHioCsjks/Wfh5Zj85mgI/AAAAAAAAANI/tS70lTT4bSYUFgJfYMX3b3ePLvxqw6hTgCHMYCw/s0/chrome_2017-10-31_16-20-52.png
https://lh3.googleusercontent.com/-3aRm8YcJF-g/Wfh5Z6bv-9I/AAAAAAAAANM/cXN4Y8SE8EQqQYkJNC-YbWMozpExZQ0OQCHMYCw/s0/chrome_2017-10-31_16-21-58.png
Emre Akçay
31-10-2017, 15:27
Men edebiliyor. Trafik Kanunu Madde 30/1-b 'de açıklanmıştır.
Güncel, yukarıdaki haberle ilgili bilgisi olan var mı?
overblack
31-10-2017, 17:12
Kaynak bitti kaynak yaratılıyor. adamlar 1 sene önce serbest bıraktılar herkes yaptırdı. şimdi yasak dediler kimse söktürmüyor.209 liradan ceza toplamaya başlayacaklar. dün evin aboneliklerini üstüme geçirmek için Dask yaptırdım. herkese mecbur tutuyorlar. zaten 2018'te zorunlu hale gelecekmiş. sigortacıma bari düzgün bir fimadan yap dedim. abi bişi farketmiyor dedi. poliçenin %5'i sigorta şirketine diğer kısmı devlete gidiyormuş. ancak herhangi bir depremde sigorta şirketi hasar ödemiyor. devlet güvencesindeymiş. devlet ödeyecekmiş. :D düşünebiliyormusunuz çok büyük bir deprem olsa bu adamlar para ödermi? yastık altındaki altınlardan sigortalara trafik cezalarına kadar herşeye asılıyorlar. verin mehteri..
MertSerhanÖ.
31-10-2017, 17:44
https://www.youtube.com/watch?v=hr-81ZSOovw
:D :D
kenan evren zamanında da kenan evrene bişi diyemedikleri için bakanlara söverlermiş
bu adam kimi kime şikayet ediyor ben anlamadım :D:D abi çok iyi ya ahsıdjdjhsbdhzkahsjdkjksjdhd
Şöyle bir haber girilmiş ancak ne derece doğru?
Kaynak : Araclarda Bulunan Cam Filminin Sokulmesi İcin 3 Ay Sure Tanındı (https://www.haberler.com/filmli-araclara-3-ay-sure-10192246-haberi/)
foto (https://lh3.googleusercontent.com/-4iFHioCsjks/Wfh5Zj85mgI/AAAAAAAAANI/tS70lTT4bSYUFgJfYMX3b3ePLvxqw6hTgCHMYCw/s0/chrome_2017-10-31_16-20-52.png)
foto2 (https://lh3.googleusercontent.com/-3aRm8YcJF-g/Wfh5Z6bv-9I/AAAAAAAAANM/cXN4Y8SE8EQqQYkJNC-YbWMozpExZQ0OQCHMYCw/s0/chrome_2017-10-31_16-21-58.png)
linke baktıktan bi süre sonra facede denk geldi
Cam filmine 3 ay süre! (http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/10/31/cam-filmine-3-ay-sure?paging=3)
_driver_
31-10-2017, 20:49
Geçen akşam arkadaşıma 457 lira yazmışlar kimin nasıl dürttüğü belli değil
Şimdi 1 şubata kadar rahattamıyız , değilmiyiz?
Ceza 200 liramı , 407 liramı , 457 liramı..Kimsenin konu hakkında bilgisi yok :)
Bu 3 aylık süre sadece samsun için geçerli gibi anlaşılıyor.
linke baktıktan bi süre sonra facede denk geldi
Cam filmine 3 ay süre! (http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/10/31/cam-filmine-3-ay-sure?paging=3)
Bu 3 aylık süre sadece samsun için geçerli gibi anlaşılıyor.
Samsunun ne ayrıcalığı var ki? Maalesef bizde eyalet sistemi yok. Kurallar tüm şehirlerde geçerli.
mert_can 41
01-11-2017, 01:36
Şu kotayı doldursunlar ondan sonra yine aynı olur. Arabayı çıkarmıyorum çıkarırsamda ara yollardan gidiyorum. Cam filimsiz aşırı çıplak geliyor araba bana hayatta sökmem bu gün babamda söktür şunu diye ayar versede dinlemiyorum. Sırf salakça hesaplanmış gerizekalı bir kotayı doldurmak için yasaları keyiflerine göre değiştiriyorlar.
denizhandinc
01-11-2017, 07:22
Şu kotayı doldursunlar ondan sonra yine aynı olur. Arabayı çıkarmıyorum çıkarırsamda ara yollardan gidiyorum. Cam filimsiz aşırı çıplak geliyor araba bana hayatta sökmem bu gün babamda söktür şunu diye ayar versede dinlemiyorum. Sırf salakça hesaplanmış gerizekalı bir kotayı doldurmak için yasaları keyiflerine göre değiştiriyorlar.
katılıyorum kota doldurucaz diye bu kadar üstüne düsüyolar. 2-3 aya gene gevser ipler. filmlerimi ziebartta cektiriyorum hayatta söktürmem:)
Eyalet sistemi olmadığını ben de biliyorum ama haberi okuyunca öyle anladım. Açıklama samsun emniyet müdürlüğünden, şu kadar arabaya ceza yazıldı şu kadar araç sahibi uyarıldı diye. Sonrasında yine samsun emniyet müdürlüğü uyarılan araçlara 3 ay süre verdi diye devam ediyor haber.
Hiç emniyet genel müdürlüğü açıklaması denmiyor. bu benim anladığım tabii ki yanlış anlamış olabilirim.
Samsunun ne ayrıcalığı var ki? Maalesef bizde eyalet sistemi yok. Kurallar tüm şehirlerde geçerli.
bende hiç söktürecek gibi değilim çok alıştım diğer türlü çıplak geziyormuş gibi hissediyorum :D olmadı perde bakarız :)
araç içinde görüşü engelleyecek dediiği için her seye karısır polis:(
Gokhan43
01-11-2017, 14:12
Tüvde de artık ağır kusur olacakmış film. Ulaştırma bakanlığı bilgi göndermiş tüve şuan duyduğuma göre.
Aranel Ciryatan
01-11-2017, 14:25
Geçmiş olsun. Adamlar at koşturuyor. Kendi gölgelerinden korktukları için artık ulusal güvenlik zırvası ile bir güzel geçirdiler.
Burada resmi yazi paylasmislar, tuvturk calisanlari teyit edebilir mi Bir devir daha kapanıyor,cam filmi ağır kusur oluyor. Şaşırdık mı? (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=190871118145806&id=165461347353450)
barakuda26
01-11-2017, 14:28
Şuan tüvtürkteyim, öğleden önce gelenler cam filminden geçmiş. Şuan ağır kusur geçirmiyolar. Herkes film söküyo istasyonda. Yazık bu insanlara..
yarın sabah muayeneye randevum vardı şaka gibi geçemicekmiyim filmden şimdi:)
Karafatma gibi gezen, sadece gözleri görünen kadınların da dolaşmasını yasaklasınlar.
İçinde erkek mi var, kadın mı var, terörist mi var belli değil..............
ÜSTÜNERC
01-11-2017, 14:44
Muayenede cam filmi ağır kusur olduysa 2-3 ay sonra cam filmi serbest olur düşüncemizde hayal oluyor.Bu işten ekmek yiyen insanlar ne olacak onları düşünüyorum, sonuçta herkes araç kaplama , kaput koruma ,şeffaf film çekmiyor,sadece cam filmi uygulaması yapıp evine ekmek götüren esnaflar var.Gerçekten ne yapacaklarını şaşırdılar
ağır kusur olmuş, kalan arabaların dosya görselleri paylaşılmaya başlamış. bu nası bir saçma düzendir ya, serbest bıraktık dediler diye yaptırdım şimdi söktür diyorlar benim zararımı düşünen yok tabi ki.
böyle bir yönetim zaafiyt olamaz ya
Biz bu işin toptancısı ve geniş ölçüde uygulamacısıyız. Plaza lar dahil kendi uygulama merkezimizdede birçok kişiye bu işi yapması için maaş ödüyoruz. Zaten evveli haftaki saçma kararla işler kesilmişti damlıyordu, şimdi ise tamamen yok olur. Ben şahsen bukadar vergisi ödenmiş malzemeyi ne yapayım (kıçına sok da diyebilirsiniz tabi). Ancak bana bunları satmakta uygulamakta yasaklanmış oluyor. açıkta kalan elemanlarıma nasıl maaş ödemeye devam edeceğim?? valla yazık
https://scontent.fsaw1-5.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23031358_10212167269910720_247563677578412325_n.jp g?oh=f51275bb102981b4f068e183c9d95ddd&oe=5A665E95
https://scontent.fsaw1-5.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23130566_10155789103383674_2881935971763299389_n.j pg?oh=a6d760a61775cf798656bc6d47556f7c&oe=5A696FF0
https://scontent.fsaw1-5.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22894079_1859631380732522_3503886884820123573_n.jp g?oh=36e28c0f749947ae5f5197adb085880c&oe=5A7790D2
Serkan_UR
01-11-2017, 16:32
Aşağıdaki resim tarafıma geldi,Yine de dedim servis aracı felandır binek araç değildir belki diye ama yukarıdaki arkadaşların yazdıklarını görünce maalesef uygulama başladı sanırım...Geçmiş olsun.
Bu tip uygulamaların önceden tebli ile en azından 15-20 gün süre ile insanlara bildirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/mJoXy2.jpg (https://hizliresim.com/mJoXy2)
mikelazi
01-11-2017, 16:35
ülkede başka iş,güç kalmadı nelerle uğraşıyorlar.
yazıklar olsun
Aralık'ta muayenem var. İçimden de geçiyordu bunlar yaparmı yapar diye. Gerçek oldu. Akvaryum arabaya binecez
Bu ay sonu muayene vardı patladık spor gazatesi !!
hanımlarımız, kız arkadaşlarımızın araçlarında da güvenlik amaçlı film var. yolda magandalar bulaşmasın diye. şimdi gelse biri bulaşsa ve sen bu adamı vursan... suça girmez herhalde değil mi?
haberlerde vs. yayınlandı saat 17:10 itibari ile düştü ajanslara hep. Malesef artık ağır kusur. Ocakta muayene vardı, 2 ay daha mutlu mutlu gezeyim bari :D
bende şuna ayar oluyorum, farlar nasıl hafif kusur olur ? Adam ayarsız ayarsız geziyor veya sislere zenon takıyor sövüp sövüp duruyorum ayıp ya.
Resmi Link;
TUVTURK Arac Muayene İstasyonları -Duyurular (http://www.tuvturk.com.tr/duyurular.aspx?url=duyurular/arac-muayenelerinde-sonradan-boyanmis-camlar-ile-film.aspx)
Mehmetmert
01-11-2017, 17:03
Yasaksa TUV de de yasak olmaliydi yaptilar...
Yasak olup TUV den gecmesi zaten sacmalikti...
Muaneden sonra film yaptiricak cok israr edenler filmde malesef ... Benimde 1 yil var muaneye vakit gelene kadar , ceza yemezsem devam
bende şuna ayar oluyorum, farlar nasıl hafif kusur olur ? Adam ayarsız ayarsız geziyor veya sislere zenon takıyor sövüp sövüp duruyorum ayıp ya.
Çünkü o karşısındaki arabanın sürücüsünün gözlerine tecavüz edebilir.
Tecavüz ve taciz bu ülkede suç değil. "Tecavüze uğrayan şoför doğursun,gözlerine devlet bakar."
free-hifi
01-11-2017, 17:10
SIFIR ARAÇ alırken siyah cam opsiyonu kullanılsa bir problem yapar mı bu bilmem ne evlatları
Perde fiyatları uçacak şimdi
S.Özeren
01-11-2017, 17:16
orjinal filmli camda sorun yok başındaki bir kod ile ayırt ediyorlarmış
Aranel Ciryatan
01-11-2017, 17:22
hanımlarımız, kız arkadaşlarımızın araçlarında da güvenlik amaçlı film var. yolda magandalar bulaşmasın diye. şimdi gelse biri bulaşsa ve sen bu adamı vursan... suça girmez herhalde değil mi?
bence girmez çünkü bu suça bize devlet teşvik ediyor.
Gokhan43
01-11-2017, 17:22
Fabrikasyon karartmalı camlarda V logosu olur.
O şekilde de problem yaratan olursa o V harfini monte ederler bi taraflarına bilgisiz teknik tüv elemanlarının :)
Perde fiyatları uçacak şimdi
usta 106 gti perde mı takalım sımdı ?
usta 106 gti perde mı takalım sımdı ?
Takilmaz tabi. Camlara v isareti bassak😊
içerisi rahat gözükmüyor şeffaf hükümet istiyoruz diyip seçimlerden geçirmeyiz artık bizde napalım :)
Tüv'de varsa cam filmlerim yalan olacak... 12.ayda muayene var. Ayrıca Şubata kadar verilen süreler cam filmini kapsıyor mu kapsamıyor mu?
Yasaksa TUV de de yasak olmaliydi yaptilar...
Yasak olup TUV den gecmesi zaten sacmalikti...
Muaneden sonra film yaptiricak cok israr edenler filmde malesef ... Benimde 1 yil var muaneye vakit gelene kadar , ceza yemezsem devam
Seni durdursalar filme sıra gelmez ki olm niye kafaya taktın :D :D
onursumer
01-11-2017, 18:15
en kotu camları şunu uygularız güneşte açarız mis
Smart Tint (R) Smart Film ™ USA Factory Direct Wholesale (http://www.smarttint.com/#portfolio)
en kotu camları şunu uygularız güneşte açarız mis
Smart Tint (R) Smart Film ™ USA Factory Direct Wholesale (http://www.smarttint.com/#portfolio)
Güzel icat. Youtube'da araca uygulanmış bir halini izlemiştim ancak o normal film gibi oluyordu.
onursumer
01-11-2017, 18:22
Güzel icat. Youtube'da araca uygulanmış bir halini izlemiştim ancak o normal film gibi oluyordu.
çeşitleri var biraz baktımda son çare bunlardan getirtirim benim derdim güneşle zaten herzaman kullanmam polislede başım belaya girmez
çeşitleri var biraz baktımda son çare bunlardan getirtirim benim derdim güneşle zaten herzaman kullanmam polislede başım belaya girmez
Senin konu raporla çözülmez mi Onur ?
ön cam hariç ne kadar bir malzeme gider kaç para olur acaba :D gerçi bunun da keşfi uzun sürmez varex gibi :D
Mehmetmert
01-11-2017, 18:42
Seni durdursalar filme sıra gelmez ki olm niye kafaya taktın :D :D
Harbiden ha :D
Kumanda ile entegre olmasini anlamadim ben. Elektriksel bir baglanti mi olacak ? Nasil algiliyor
onursumer
01-11-2017, 20:27
Senin konu raporla çözülmez mi Onur ?
yok ya uğraşılmaz bu ülkede oyle birşeyle :) bu zamana kadar hiç teşebbus etmedim sormadım bile genede bi araştırıcam öncelik olarak
Kumanda ile entegre olmasini anlamadim ben. Elektriksel bir baglanti mi olacak ? Nasil algiliyor
evet elektrikle devreye giriyor cam açma kapama tuşu gibi duşunun
Yiğit G.
01-11-2017, 20:53
Valla ben muanesiz geziyorum 6 aydır.. Downpipe egsoz vs yüzünden yaptırmadım.. Camlarımda kaliteli film var onuda hayatta söktürmem yakalanana kadar gezecez artık umrumda değil çevirmede durmamda...
yok ya uğraşılmaz bu ülkede oyle birşeyle :) bu zamana kadar hiç teşebbus etmedim sormadım bile genede bi araştırıcam öncelik olarak
evet elektrikle devreye giriyor cam açma kapama tuşu gibi duşunun
Rapor işini yine de soruşturmakta fayda var. Aynı durum kız arkadaşımda da var. Bende 1 numara 3M in cam filmi var, ama iş görüyor güneş alerjisi konusunda. Muayeneye kadar yakalamazlarsa sökmem :)
denizhandinc
01-11-2017, 22:15
Valla ben muanesiz geziyorum 6 aydır.. Downpipe egsoz vs yüzünden yaptırmadım.. Camlarımda kaliteli film var onuda hayatta söktürmem yakalanana kadar gezecez artık umrumda değil çevirmede durmamda...
aynen abi...
Allah bin belalarını versin ne deyim başka.
kalipson
01-11-2017, 23:20
Açık ton cam filmi de mi yasak yav?
gokhankenar
01-11-2017, 23:49
Bu perde olayı nedir ?
Evindeki perdelerle aynı şey.
Açık ton cam filmi de mi yasak yav?
Hepsi yasak. Polis görmezden gelse dahi TUV kendi sitesinde genel olarak cam filmi yasağıyla alakalı kurallarını yazmış. Muayene esnasında yine geçmeyecek filmli araba.
Sökmeye hiç niyetim yoktu,ceza yiyene kadar dolaşma niyetindeydim, kaçabileceğim kadar kaçacaktım ama, cuma sabahı muayene var, yarın el mecbur sökecez, emeği geçen herkesin bu gece anasını kovalayım...
Sökmeye hiç niyetim yoktu,ceza yiyene kadar dolaşma niyetindeydim, kaçabileceğim kadar kaçacaktım ama, cuma sabahı muayene var, yarın el mecbur sökecez, emeği geçen herkesin bu gece anasını kovalayım...
Hocam en arka cama tolerans varmi ogrenebilirmisin. Aralıkta muayene var. En azindan yanları söküp giderim
Resistansin oldugu cama istisna oluyor mu ogrenebilirmisin
SekoLive
02-11-2017, 07:42
çevirmede durmam bayağa iyi cesaretmiş
ne için durmayacaksın? cam filmi egsoz....arkadanda ateş etse bitanesi mevzuya bak
illegal yaşantınız yoksa beyler böylesi şeyler için polisin dur ihtarına uymamak amatörlük olur ceza bi şekilde ödenir canınızdan önemli olmadığını düşünüyorum.
dün 14:00da muayeneye girenler cam filminden geçmiş çoğu muayene istasyonunda, 14:05de genelge gelmiş tüm tüv türklere.
geçmiş olsun iyi niyetle cam filmi yaptıran arkadaşlara.
rain man
02-11-2017, 08:02
Burada güneş çok feci yakıyor yazın. Klima devreye girene kadar bi nebze rahattık, barzolara da set çekmiştik. Şimdi zorla sökecegiz öyle mi?
Ocakta muayene var. Dp düz boru var zaten sanırım onu değişmem lazım bi de film çıktı. Ne diyeyim ki... Cok ciddi düştüler ya. Muhtemelen sürekli alttan birileri gelip "efendim bence filmlere de ceza yazabiliriz" diye akıl veriyor bunlara. Para kalmadı çünkü.
Resistansin oldugu cama istisna oluyor mu ogrenebilirmisin
Ben de o soruyu soracaktım , uğraştığımız olaylara bak
coolvtec
02-11-2017, 08:19
Camları karartmanın başka bir yolu yok mudur?
SekoLive
02-11-2017, 08:21
Ben de o soruyu soracaktım , uğraştığımız olaylara bak
kelebek camına bile takılacak insanlar var rezistanslı cam çok büyük :)
Ee napcaz abi o zaman ? Arka cam'a bir şey demesinler
araca özel perde bakıyorum şimdi :)
Camları karartmanın başka bir yolu yok mudur?
Bod Araca Ozel Perdeler ve Fiyatları - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/bod/araca-ozel-perdeler-c-20037058)
bod perdeninde cezası var mı acaba ?
KGüneyli
02-11-2017, 08:39
Arka cam sıkıntı olur, Benim muayne 2019 aralık'a kadar
Babamın arabayı babam dün sökmüş arka camı bırakmıs diyor rezidanslar da kopar gelir ona ceza yazacak polisinde muayneden gecirmeyecek adamında falan sayıyor :D
Ben kendi bindiğim arabada en ön cam dahil devam. Sökmeyi düşünmüyorum muayne zamanına kadar =)
Orjinal cam filmleri de mi yasak
Onun hakkında bilgiyi kaçırdım sanırım
Perde olayı işlevsiz olur ççünki görüşü çok kapatıyor
Bod Araca Ozel Perdeler ve Fiyatları - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/bod/araca-ozel-perdeler-c-20037058)
bod perdeninde cezası var mı acaba ?
Orjinal cam filmleri de mi yasak
Onun hakkında bilgiyi kaçırdım sanırım
Perde olayı işlevsiz olur ççünki görüşü çok kapatıyor
zaten perdeyi sadece arka camlara uygulamak çok bi anlam ifade etmiyor. Çocuk vs olanlar için mantıklı.
AhmetKadir
02-11-2017, 09:11
Neyse cam filmi de yasaklandigina gore teror haftaya biter artik.
MURAT_HLX
02-11-2017, 09:12
dünden beri saydırıyorum,benimde muayene zamanım geldi arka camı sökmesek reziastanslardan ötürü,diğer camları söksek acaba ne olur ?
.::EmrE::.
02-11-2017, 09:14
Bunlarin anasini, avradini............... yeni yaptirmistik daha her yeri sok tak arabanin ..
Arka camı söktürmem rezisdans'dan dolayı. En fazla kavga ederiz . Zaten ben size söyleyim çok mevzu olur muayene istasyonunda bu saatten sonra. Yaşanacak her türlü olumsuzluktan kendileri sorumlu.
Bence geri vites yaparlar, cam filminin ağır kusurluk bir durumu yok.
Arkadaşlar ısı tabancası ile rahatlıkla sökülür siz rezistanstan niye bu denli korktunuz?. Bu söylediklerim marka filmler için geçerli bu arada. Eğer arka camınız zamnal solduysa yada morardıysa hatta içerden çizikleri varsa sökmeyi denemeyin bile zaten
Aynen kaliteli filmler kolay sökülüyor, ben kendim sökmüştüm eski arabada.
Ya da 50 100 liraya film yapan yerlere gidin 50 liraya sökerler.
Ben olsam muayeneye giderdim 1 kez olsun şansımı denerdim, her istasyonda şu an bu bilincin olduğunu düşünmüyorum.
resmi arabalar içinde geçerlimi acaba!
AhmetKadir
02-11-2017, 10:20
resmi arabalar içinde geçerlimi acaba!
Onlarin cam filmi mermiyi tuttugu icin guvenlik sebebiyle takabiliyorlar.
Aynen kaliteli filmler kolay sökülüyor, ben kendim sökmüştüm eski arabada.
Ya da 50 100 liraya film yapan yerlere gidin 50 liraya sökerler.
Ben olsam muayeneye giderdim 1 kez olsun şansımı denerdim, her istasyonda şu an bu bilincin olduğunu düşünmüyorum.
Tuvturk ün kendi sitesinde yayınlanmış yasak ve ağır kusur olduğu. Bence çok geç
O zaman geçmiş olsun :)
2 senede 1 film yaptırırız artık.
SekoLive
02-11-2017, 10:52
Ee napcaz abi o zaman ? Arka cam'a bir şey demesinler
kalbimize gömücez unutup gidicez gibi... keşke demeseler ama diyorlar işte 2xx tl ile 4xx tl gibi bir cezası var olduda ceza yiceksnz bunun pazarlığını yapın :)
tüv'de kavga olayı dun 3 itibariyle başlamış ama adamlarında yapacak bişeyi yok emiri uyguluyorlar burada en masumları tüv türk ekibi.
Burnunda madencilik yapanların görülme sayısında ciddi artış yaşanacaktır trafikte.
onursumer
02-11-2017, 12:10
arka camlar fabrikasyon renkli güncel milyontane araç var benim siparişim de oyle faturada bile yazıyor haliyle bence sadece ön cam ve şofor yolcu camlarında olmaması yeterli
SekoLive
02-11-2017, 12:19
arka camlar fabrikasyon renkli güncel milyontane araç var benim siparişim de oyle faturada bile yazıyor haliyle bence sadece ön cam ve şofor yolcu camlarında olmaması yeterli
zaten renkli cam mevzuat dışı arabanızda renklı cam varsa bunların logolarını v.s. göstererek ceza yazdırmamaya çalışın.
yanlız öyle bi ceza durumu var ki ceza tutarı 230tl de olabilir 427 tl de olabilir madde içinde madde var olası cam filmi cezasıyla karşılaşırsanız buna dikkat edin maddenin içeriğini sorgulayın fırsat bulabılırsenız.
mert_can 41
02-11-2017, 13:01
Araçlar muayneden geçmiyor iki örnek oluştu bile ağır kusur sayılmış benimde 4 ay kaldı mecbur söktürcem tekrar çektircem. Arkadaşım filimden dolayı 206 lira yedi erken ödeme ile 155 tl mi ne geliyormuş. 100 TL zaten sökmek için para istiyorlar o yüzden cezayı takmıyorum. Cam filimsiz araba kullanamam.
kalbimize gömücez unutup gidicez gibi... keşke demeseler ama diyorlar işte 2xx tl ile 4xx tl gibi bir cezası var olduda ceza yiceksnz bunun pazarlığını yapın :)
tüv'de kavga olayı dun 3 itibariyle başlamış ama adamlarında yapacak bişeyi yok emiri uyguluyorlar burada en masumları tüv türk ekibi.
Ben sanmıyorum polisin sadece en arka camda film olursa birşey diyeceğini. Hepsini söktüm ama resistans dan dolayı sökemediğime ikna eder geçerim bi şekilde ama önemli olan TUV sadece en arka camda film kalmış olursa muayneden geçirecek mi bırakacak mı
Grimlord
02-11-2017, 13:06
Ben her camı söktüm, arka cama dokunmadım. Rezistansı söker alırdım maazallah :D
Arka cam mevzusunu bilmiyorum da ilk TÜV açıldığında sultanbeyli de sadece ön camda film olan S320 nin filmini söktürmüşlerdi.o zaman tekrar girebiliyordu muayene tekrara.
SekoLive
02-11-2017, 13:54
Ben sanmıyorum polisin sadece en arka camda film olursa birşey diyeceğini. Hepsini söktüm ama resistans dan dolayı sökemediğime ikna eder geçerim bi şekilde ama önemli olan TUV sadece en arka camda film kalmış olursa muayneden geçirecek mi bırakacak mı
polise bir inisiyatif verildiyse dediklerin olur,
ama kota verildiyse polisi dil ile ikna edemezsin.
tüvde cam filmi olan tüm araçlar kalcak deniyor arka ön ayrımı olacağını sanmam.
Vay arkadaş olaylara bak! Önce serbest de oranları ver millet yaptırsın daha sonra aaa bu güvenliği tehdit ediyor geçen yıl etmiyor dedik ama şimdi etmeye başladı.... Olaya bak. Polis neyse de eli kolu bağlayan TüV...
Araçlar muayneden geçmiyor iki örnek oluştu bile ağır kusur sayılmış benimde 4 ay kaldı mecbur söktürcem tekrar çektircem. Arkadaşım filimden dolayı 206 lira yedi erken ödeme ile 155 tl mi ne geliyormuş. 100 TL zaten sökmek için para istiyorlar o yüzden cezayı takmıyorum. Cam filimsiz araba kullanamam.
O iş öyle olmuyor :D ceza sırasında aracıda men ediyolar. Şubeye gidip fotograf çekip ben söktürdüm diyorsunuz :D Çoğu zaman memur arkadaş gelip aracı canlı görüyor ve menini kaldırıyor. Dediğiniz gibi olsa 200-400 lira farketmez. Bir çok araç filmle devam eder.
mikelazi
02-11-2017, 14:10
sadece arka camlar filmli.onuda yazın,çocuk için yaptırmıştım.muayneme 2 sene var.şimdilik sökmeyi düşünmüyorum.trafikte yakalanırsam polisin insiyatifine bağlı artık
Yiğit G.
02-11-2017, 14:12
çevirmede durmam bayağa iyi cesaretmiş
ne için durmayacaksın? cam filmi egsoz....arkadanda ateş etse bitanesi mevzuya bak
illegal yaşantınız yoksa beyler böylesi şeyler için polisin dur ihtarına uymamak amatörlük olur ceza bi şekilde ödenir canınızdan önemli olmadığını düşünüyorum.
dün 14:00da muayeneye girenler cam filminden geçmiş çoğu muayene istasyonunda, 14:05de genelge gelmiş tüm tüv türklere.
geçmiş olsun iyi niyetle cam filmi yaptıran arkadaşlara.
yahu öyle sıkı denetimden bahsetmiyorum mesela bizim maltepe de e5 çıkarken polis çevirme yapıyor ama yol geniş elini kaldırıp şu tarafa geç diyor ben soldan kaçıyorum genelde bende görmemezlikten gelip gazlamadan skaince gidiyorum birkaçkere yaptım sorun yaşamadım.Öyle uzun namlularla yapılan çevirme olursa herlade dururum :)
kalipson
02-11-2017, 14:20
Kaput filmi serbest mi peki? Yakında ona da bi ayar çekerler mi? Soru mantıksız gelmiş olabilir; neyimiz mantıklı ki...
bence girmez çünkü bu suça bize devlet teşvik ediyor.
aynen. bende öyle düşünüyorum.
onursumer
02-11-2017, 14:38
zaten renkli cam mevzuat dışı arabanızda renklı cam varsa bunların logolarını v.s. göstererek ceza yazdırmamaya çalışın.
yanlız öyle bi ceza durumu var ki ceza tutarı 230tl de olabilir 427 tl de olabilir madde içinde madde var olası cam filmi cezasıyla karşılaşırsanız buna dikkat edin maddenin içeriğini sorgulayın fırsat bulabılırsenız.
babam bu işlere yabancı olduğundan 7-8 ay once renkli camdan ceza yedi , araç faturası , belgeler ve güzel bi dilekçeyle itiraz ettim hakim polisin gözlem ve insiyatifi dahilinde olduğunu vs yazan saçma bi sebeple iptal etmedi ki filmli durumda emsal birsuru iptal davası varken
o yüzden işimiz var gibi duruyor
Bunlar gene film falan bizi uyutup gece yarıları yasa falan değiştiriyor olmasın durduk yere iş çıkartıyorlar mk sanki gereksiz işler müdürü var mecliste canı sıkıldıkça emekli amca gibi sağa sola sarıyor
ben de pes diyip sökecegim heralde, surdan geçmeyeyim çevirme vardır stresi bile yetiyo, ceza yemek zaten maddi manevi sıkıntı
Bu yasağın keyfi olduğu hususunda şüphem yok. Lakin öyle örnekler denk geliyor ki; cezalandırmamak ayıp olur.
Hükümetten şikayet etmek için video çekiyormuş güya. Onu oy verirken düşünecektin ultra cahil kardeşim.
http://www.youtube.com/watch?v=hr-81ZSOovw
Bu yasağın keyfi olduğu hususunda şüphem yok. Lakin öyle örnekler denk geliyor ki; cezalandırmamak ayıp olur.
Hükümetten şikayet etmek için video çekiyormuş güya. Onu oy verirken düşünecektin ultra cahil kardeşim.
Çomar kimdir, bir çomar nasıl tanınır..
Leonardo
02-11-2017, 17:01
Ceza yedik bugun filmden sokcez artik
coolvtec
02-11-2017, 17:02
Nooolacak yani ? :D
Gençler çok şikayetçi :D
Evet'te verdik oysa ki yine terör bitmedi.
Cam filmi dururken kim uğraşacak onlarla ?
Aranel Ciryatan
02-11-2017, 17:16
Ceza yedik bugun filmden sokcez artik
cezalar 1 şubata kadar askıya alınmadı mı?
Yırtık prezervatiften kaçan sperm reklamı.
Bu da basiretsiz tacir örneği. Tebliğ yürürlüğe girmeden bir sene evvel malı dükkana gömmüş, şimdi ağlıyor. Ticaret=Risk. Kim dedi sana ''git aksesuar işine 1 daire parası yatır'' diye. Riski aldıysan ceremesini çekeceksin.
''Açık tondagınlara yargıtay kararı var...''
Bir yıl once 400 bin TL'lik yatırım yapmıştı! İflas noktasına geldi - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/bir-yil-once-400-bin-tllik-yatirim-yapmisti-iflas-noktasina-geldi-40631887)
Konuşmayı bilmeyen adam 400.000lik dükkan açıyor memlekete bak çay demle.
Leonardo
02-11-2017, 17:49
cezalar 1 şubata kadar askıya alınmadı mı?
Alinmadigini yasayarak ogrenmek kotu oldu
İzmit'in ünlü trafik polislerinden bi abim var çocukluğumdan beri tanıdık olur kendisi. Dün denk geldim abi bu işleri astarı nedir ne değildir diye sordum.. Ceza olarak kimisi 200 yedim kimisi 400 yedim diyor dedim. Aslında ceza tutarı 200 TL ama yazarken karşı taraf o kadar çok konuşuyor ki yok şöyle yok böyle dedikçe bir madde daha ekleyip ceza miktarını arttırıyor yazan polis dedi. Şu sıralar denetimlerin çok sıkı olduğunu, özellikle İzmit Çarşı'da sürekli bu çevirmelerin yapılacağını belirtti. (Tren yolu, Fevziye Camii & Mc Donald's,). Bir numarası da üç numarası da hepsinin yasak olduğunu, ceza yazılması için yeterli olduğunu söyledi. Ne zamana kadar süreceğinin bir netliği de yokmuş.
Bu da basiretsiz tacir örneği. Tebliğ yürürlüğe girmeden bir sene evvel malı dükkana gömmüş, şimdi ağlıyor. Ticaret=Risk. Kim dedi sana ''git aksesuar işine 1 daire parası yatır'' diye. Riski aldıysan ceremesini çekeceksin.
''Açık tondagınlara yargıtay kararı var...''
Bir yıl once 400 bin TL'lik yatırım yapmıştı! İflas noktasına geldi - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/bir-yil-once-400-bin-tllik-yatirim-yapmisti-iflas-noktasina-geldi-40631887)
adam haksız değil ki. devlet sana cam filmleri serbest diyor sen devletin sözüne güvenip bir yatırım yapıyorsun. bir şirketin, şahsın değil. yargıtayın verdiği karara göre bir yatırım yapıyorsun ve 3 5 ay sonra tekrar yasaklanıyor. çocuk oyuncağı değil bu. sadece cam filmide değil ülkede eğitiminden yasasına kadar her gün çocuk oyuncağı gibi oynandığı için genel olarak yatırımlarda azalma var uluslararaı şirketlerin yatırımında özellikle.
canatakann
02-11-2017, 20:21
Söküm yaparken arka rezistans kurtarıcak fön makinası harici önerisi olan var mıdır?
bunun gözlüklerine de ceza yazarım ben :D
Söküm yaparken arka rezistans kurtarıcak fön makinası harici önerisi olan var mıdır?
wd40 :icon_tup:
adam haksız değil ki. devlet sana cam filmleri serbest diyor sen devletin sözüne güvenip bir yatırım yapıyorsun. bir şirketin, şahsın değil. yargıtayın verdiği karara göre bir yatırım yapıyorsun ve 3 5 ay sonra tekrar yasaklanıyor. çocuk oyuncağı değil bu. sadece cam filmide değil ülkede eğitiminden yasasına kadar her gün çocuk oyuncağı gibi oynandığı için genel olarak yatırımlarda azalma var uluslararaı şirketlerin yatırımında özellikle.
Burada bir nüans farkı var. Devlet serbest demedi, ''Şu tarihten itibaren serbest olacak'' diye tebliğ yayınladılar, yürürlüğe girmeden kısa süre önce de iptal ettiler. Yasal açıdan hiç serbest bırakmamışlar zaten.
Yarın cam için bir ürün geliştirilir. Cam filmine ihtiyaç kalmaz, geçirgenliğini içeriden ayarlarız belki de. Tüccar dediğin her şeye hazırlıklı olacak. Tek kalem mala bu kadar yüklü girmek yeterince riskli zaten, bir de aynı riski bu ülkede alınca sonuç kaçınılmaz oluyor.
Bilmem kaç kat kârlılıkla çalışırken iyi, yasa iptal edilince kötü. Satıcı olarak bunları öngöreceksin.
Ben bir müddet aracımı kullanmama kararı aldım,muayeneye de 1 sene var,şimdi gidip
söktürüsem belki sonra bir düzenleme gelir(yasanın değişeceğini sanmıyorum gerçi de).
Her gün trafikte kullanmak zorunda kalsam söktürürdüm de yatsın şimdilik.
Bakalım zaman ne gösterecek
Yiğit G.
02-11-2017, 21:28
Ben bir müddet aracımı kullanmama kararı aldım,muayeneye de 1 sene var,şimdi gidip
söktürüsem belki sonra bir düzenleme gelir(yasanın değişeceğini sanmıyorum gerçi de).
Her gün trafikte kullanmak zorunda kalsam söktürürdüm de yatsın şimdilik.
Bakalım zaman ne gösterecek
la sen hiç kullanmıyon ki zaten :D Yay var kullanmıyım film var kullanmıyım :D
la sen hiç kullanmıyon ki zaten :D Yay var kullanmıyım film var kullanmıyım :D
yok yaa gene ayda 50-60 km yapıyordum nerden baksan :D
Burada bir nüans farkı var. Devlet serbest demedi, ''Şu tarihten itibaren serbest olacak'' diye tebliğ yayınladılar, yürürlüğe girmeden kısa süre önce de iptal ettiler. Yasal açıdan hiç serbest bırakmamışlar zaten.
Yarın cam için bir ürün geliştirilir. Cam filmine ihtiyaç kalmaz, geçirgenliğini içeriden ayarlarız belki de. Tüccar dediğin her şeye hazırlıklı olacak. Tek kalem mala bu kadar yüklü girmek yeterince riskli zaten, bir de aynı riski bu ülkede alınca sonuç kaçınılmaz oluyor.
Bilmem kaç kat kârlılıkla çalışırken iyi, yasa iptal edilince kötü. Satıcı olarak bunları öngöreceksin.
şu tarihten itibaren serbest olacak diye genelge yayınlayıp yürürlüğe girmeden yasaklamak normal bir hareket mi şimdi? tüccar dediğin ileriye göre şekil alacak, yatırımlarını düzenleyecek adamdır. devlet şu tarihte yasal olacak diye genelge yayınlıyorsa tüccarda buna göre şekil almayacak mı? ön hazırlığını yatırımlarını buna göre ayarlamayacak mı? euro seneye 8 tl olur 3.90 ken ben stoğumu yapayım kafasında olan adam değil mi tüccar? cam filmi bencede yasaklansın derdim o değilde bu kadar tutarsızca kanun yönetmelik değişmemeli.
şu tarihten itibaren serbest olacak diye genelge yayınlayıp yürürlüğe girmeden yasaklamak normal bir hareket mi şimdi? tüccar dediğin ileriye göre şekil alacak, yatırımlarını düzenleyecek adamdır. devlet şu tarihte yasal olacak diye genelge yayınlıyorsa tüccarda buna göre şekil almayacak mı? ön hazırlığını yatırımlarını buna göre ayarlamayacak mı? euro seneye 8 tl olur 3.90 ken ben stoğumu yapayım kafasında olan adam değil mi tüccar? cam filmi bencede yasaklansın derdim o değilde bu kadar tutarsızca kanun yönetmelik değişmemeli.
Nasıl ki yürürlüğe girmesi peyderpey yapılıyor ise, kalkması ise peyderpey yapılmalıydı.
Bu yasa bir anda gelmedi, bir anda kalkmaması lazımdı. Mağdur olan çok firma ve/tüccar vardır. Bunu subvanse edebilenler bunu ek gelir olarak yapıyordur ama sadece cam filmi yapan, stoklayan,depolayan kobiler ne yapacak? Stokları çöp oldu resmen. İnsanlar tabi ki girişimcilik yapmaz bu koşullarda, risk faktörleri o kadar fazla ki..
Peki sadece ceza mı yiyoruz yoksa üstüne trafikten men söz konusu mu? Men yoksa sökmeyi düşünmüyorum açıkcası. Uygulama bikaç ay ötelendi diye duyum aldım aslı astarı nedir?
onursumer
03-11-2017, 00:29
Peki sadece ceza mı yiyoruz yoksa üstüne trafikten men söz konusu mu? Men yoksa sökmeyi düşünmüyorum açıkcası. Uygulama bikaç ay ötelendi diye duyum aldım aslı astarı nedir?
güncel yemedim ama 6-7 ay once 7 gün süre men veriyorlardı cam filminde cezaya
Ömer Musaoğlu
03-11-2017, 09:10
Çamlıca gişelerinde sol şeritten aldılar ben gibi 5 6 araba daha. İnsaflı çıktı yazmadı ancak söktür dedi. Sürekli kullandığım guzergah riske girmemek için söktürdüm uğraşmaya değmez
bezdim yemin ederim söktüm attım bende söktür yoksa park halindede yazarız dediler
bezdim yemin ederim söktüm attım bende söktür yoksa park halindede yazarız dediler
AVM'de yatan, evinin önünde yatan, otoparkta yatan (Trafikte kullanılmayan arabaya ceza). Tam Muz Cumhuriyetine göre...
Kanunun keyfi olarak değiştirildiğine katılıyorum. Ama konuşmakta zorlanan Konyalı vatandaşın yaptığı tedbirsiz yola çıkmaktır, ticaret değildir. Sen neyine güveniyorsun da borç parayla 400 binlik cam filmi yatırımı yapıyorsun. Kolay para tatlı gelmiş demek, biraz iş yapınca 10 eleman almış ''patron''. Önce önlemini alırsın, sonra gerisini Allah'a bırakırsın. Bunlar her işi Allah'a bırakıyor.
Gokhan43
03-11-2017, 11:07
Ben de lanet edip söküp attım.
Eskişehir'de şöyle bi durum da yaşandı hafta içinde.Arkadaşımın çalıştığı şirketin filodan kiraladığı aracı Ford Focus'a arka camlar fabrikasyon siyah olmasına rağmen ve polis bilmesine rağmen ceza yazdı. Vay efendim ruhsatta yazmıyormuş, ruhsata işlettirin diyormuş.
Naparsın böylesini, sabaha mı bırakırsın...
bende soktum yapıskan kalıntılarını nasıl halledebılırım kolay yollu permatıklemı sadece ?
Aslında cam filmini camlara kendim uyguluyorum. Yani bana maddi yükü yok denecek kadar az aslında ama yine de böyle zoraki sökmek hiç içime sinmiyor. İnsanın zoruna gidiyor, iş inada biniyor :ofk: Güzelim Cumhuriyet, iğrenç bir diktatörlüğe dönüşmüş durumda, maalesef :sorybom:
bende soktum yapıskan kalıntılarını nasıl halledebılırım kolay yollu permatıklemı sadece ?
izopropil alkol yada normal alkollü bişeyle
abi ben 80 derece alkollü kolanya aldım cam sil şişesine doldurdum benim araçta arka camda kalıntı kalmıştı oaralara sıkarak falçatayla kazıyarak çıkardım dikkat edin rezistans olan yerlere oaralarıda bulaşık süngerinin sert tarafıyla alın
wolkanku
03-11-2017, 12:10
abi ben 80 derece alkollü kolanya aldım cam sil şişesine doldurdum benim araçta arka camda kalıntı kalmıştı oaralara sıkarak falçatayla kazıyarak çıkardım dikkat edin rezistans olan yerlere oaralarıda bulaşık süngerinin sert tarafıyla alın
yahu neler neler yapıyorsunuz arabalarınıza yazık günah.
bauhausta yapışkan sökücü var sıkın 2 dakika bekleyin bitti gitti.
o da olmazsa bir pamuğa vıcık şekilde bebek yağı ya da wd40 sürün, onu da yapışkan kalıntılarının üstüne yedirin iyice. sonra mikrofiber bezle biraz kanırtarak alırsınız.
onn_dear
03-11-2017, 12:20
Mersin de arkadaşımı durdurmuş cam filmi var ceza yazacağız demiş. Arkadaşım "5 dakikada sökebilirim bekler misiniz?" diye sormuş, polis ok deyince hepsini sökmüş. Tamam devam et demiş polis.
Bu olay nerde oldu acaba?
Ben de lanet ettim, çıkarmıyorum bir müddet daha çıkarmayı düşünmüyorum. Tamamen aşağılık bir hareket. Ekonomiyi böyle düzeltecekler. Rekor enslasyon artışı cam filmi cezaları ile düzelecek.. Drumak yok
yahu neler neler yapıyorsunuz arabalarınıza yazık günah.
bauhausta yapışkan sökücü var sıkın 2 dakika bekleyin bitti gitti.
o da olmazsa bir pamuğa vıcık şekilde bebek yağı ya da wd40 sürün, onu da yapışkan kalıntılarının üstüne yedirin iyice. sonra mikrofiber bezle biraz kanırtarak alırsınız.
2 3 arabanın filmini söktüm vede kalıntılarını bu şekilde temizledim arabanın ırzına geçemdim yani bulunduğum yerde bauhaus gibi hipermarketler yok sahil kasabasında yaşıyorum elimizden geldiğince yapıyoruz birşeyler
Bu olay nerde oldu acaba?
Ben de lanet ettim, çıkarmıyorum bir müddet daha çıkarmayı düşünmüyorum. Tamamen aşağılık bir hareket. Ekonomiyi böyle düzeltecekler. Rekor enslasyon artışı cam filmi cezaları ile düzelecek.. Drumak yok
eskifoça ***** küçük yer olunca göze batılıyor.Genelde bisikletli polislerimiz sıkıntı çıkartıyor :)
muayene yakın diye söktüm. temizlemek için aseton kullanabilirsiniz
Ferhat_V
03-11-2017, 13:42
arkadaşlar reno trafic marka minibüsüm var..arka bagaj kapağının olduğu cam en koyusu içi görünmeyen cinsten..bir de yan sürgülü kapının olduğu yer en koyu film var..ön sürücü ve yolcuda film yok..benim ne yapmam lazım söktürmem lazımmı ? sürücü ve görüşü etkilemiyor sonuçta ama film var diye kıllık yapıp ceza keserlermi ticari araç sonuçta orda burda zırt pırt durdururlarmı
C.tesi muayene var. Yoksa sökmeyecektim. Bir tek arka cam kaldı. Cesaret edemedim sökmeye rezistans muhabbetine.
Bu akşam da onu halledecem nasipse. Uğraşmaya değmiyor polislerle. Uğraşacağıma sökerim daha iyi.
wolkanku
03-11-2017, 13:52
2 3 arabanın filmini söktüm vede kalıntılarını bu şekilde temizledim arabanın ırzına geçemdim yani bulunduğum yerde bauhaus gibi hipermarketler yok sahil kasabasında yaşıyorum elimizden geldiğince yapıyoruz birşeyler
bir dahakine bebek yağı , wd40 kullanın.
elinizi , camı vs. riske atmanın manası olmadığını göreceksiniz.
_driver_
03-11-2017, 13:52
Ben de lanet edip söküp attım.
Eskişehir'de şöyle bi durum da yaşandı hafta içinde.Arkadaşımın çalıştığı şirketin filodan kiraladığı aracı Ford Focus'a arka camlar fabrikasyon siyah olmasına rağmen ve polis bilmesine rağmen ceza yazdı. Vay efendim ruhsatta yazmıyormuş, ruhsata işlettirin diyormuş.
Naparsın böylesini, sabaha mı bırakırsın...
Fabrikasyon karartmalı camların yanında 43r haricinde bir de v ibaresi bulunuyormuş polise bunu gösterdiğinizde cezai işlem uygulamaz diye bir yazı vardı internette
Fabrikasyon karartmalı camların yanında 43r haricinde bir de v ibaresi bulunuyormuş polise bunu gösterdiğinizde cezai işlem uygulamaz diye bir yazı vardı internette
Yazamamasi gerekir zatende anlatabilirsen. O araclar kararmis camla gumrukten giriyor.
Gokhan43
03-11-2017, 14:04
Evet. V logosu bulunuyor ama adamlar kilitlemiş ben yazacam naparsan yap demiş.Ruhsata işlettireceksin kardeşim diye yazmışlar.
Hayır salak adam, bi kere makine müh odasında bı tarz bi proje yok. Neyini işlettirecek ruhsata. Ne kadar saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz/uğraştırılıyoruz.
https://i.hizliresim.com/lbq7Ak.jpg
ek madde olarak ‘çorap, tül vb yasak’ diye eklemezlerse, bence güzel çözüm :D
görüşe engel teşkil edecek şeyler hepsi girer.. ama bilmiyorlarki önemli olan değişen siyasi görüşler :)
bir dahakine bebek yağı , wd40 kullanın.
elinizi , camı vs. riske atmanın manası olmadığını göreceksiniz.
Bebek yağını bilmem ama WD40 sonrası araç içinde koku kalır ve plastik kısımlarda leke olabilir.
En temizi fön makinası ile ısıtıp yapışkan malzemeyi yumuşatarak sökmek.
ErenErdem
03-11-2017, 15:02
bugün söve söve filmleri söktüm, fabrikasyon karartma camlarımız ile başbaşa kaldık.
SerkanKurt
03-11-2017, 15:30
bu ruhsata işleme olayı nedir ya? neresine ne yazıyolar ben bugüne kadar hiç bir ruhsatta cam filmi vardır diye birşey görmedim, var olduğunuda düşünmüyorum açıkcası :)
https://i.hizliresim.com/lbq7Ak.jpg
ek madde olarak ‘çorap, tül vb yasak’ diye eklemezlerse, bence güzel çözüm :D
:D:D:D:D iyiymiş :)
03-11-2017, 16:57
Devlet 6 ay once resmi olarak yasal diyor, milyonlarca insan cam filmi yaptiriyor ve simdi hay allah yasak diyorlar , bu durumu da herkes kuzu gibi kabulleniyor. TOBFED gibi kurumlar konuyla alakali hukuksal surecler baslatmis durumdalar bence forumca bu kurumlara destek olunup itiraz edilmeli.
ÜSTÜNERC
03-11-2017, 17:14
Devlet 6 ay once resmi olarak yasal diyor, milyonlarca insan cam filmi yaptiriyor ve simdi hay allah yasak diyorlar , bu durumu da herkes kuzu gibi kabulleniyor. TOBFED gibi kurumlar konuyla alakali hukuksal surecler baslatmis durumdalar bence forumca bu kurumlara destek olunup itiraz edilmeli.
Bu ülkede seçim bile adil şekilde yapılamıyor :) adamlar cam filmini takar mı?
03-11-2017, 17:20
Bu ülkede seçim bile adil şekilde yapılamıyor :) adamlar cam filmini takar mı?
Petition * Cam filmi luks değil bir ihtiyactır! * Change.org (https://www.change.org/p/cam-filmi-l%C3%BCks-de%C4%9Fil-bir-ihtiya%C3%A7t%C4%B1r?recruiter=140713625&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_more.combo_new_contro l_progress_bar)
Biz tepkimizi gosterelim ve ustumuze duseni yapalim da gerisi onlara kalsin.
Aranel Ciryatan
03-11-2017, 19:09
bugün bizde sisteme yenik düştük ve filmleri söktük. Allahtan arka camlar V cam da bir tık karanlık
Yiğit G.
03-11-2017, 20:09
çok fazla tepki oldu.. Ben sökmüyorum 1500 -2000 liralık ömür boyu garantili meguiars filmim var kıyamıyorum.. Bence beklemek lazım tepkiler yüzünden yakın zamanda geri çekebilirler.
çok fazla tepki oldu.. Ben sökmüyorum 1500 -2000 liralık ömür boyu garantili meguiars filmim var kıyamıyorum.. Bence beklemek lazım tepkiler yüzünden yakın zamanda geri çekebilirler.
O filmi sökmek yerine camları değiştiririm daha iyi :D
gespenster
03-11-2017, 21:24
10 aractan 9 u cam filmli milletin canı yandıkca tepki artar bu is eskiye doner diye dusunuyorum
Oğuzhan Ç.
03-11-2017, 21:27
Bu iş iyicene canımı sıkmaya başladı orda polis var mıdır burda polis var mıdır diye arabaya binemiyoruz 50-100 tllik film degilki sökelim 400-500 tl verdik yazık günah..
Açılın, yenisi geldi.
150 bin vermiş, cam filmi de takarmış warex de açarmış. Çünkü para verdi.
http://www.youtube.com/watch?v=Dh7BLSy6RPQ
Yok,yeni değil izledik biz bu arkadaşı.
Farz et ki tayfa..
Al benden de o kadar.
Ömür boyu garantili ziebart filmlerimi söktürmem :D
Faturasını buldum 2007 de 400 tl vermişim ahahah :D
Açılın, yenisi geldi.
Bu araba Honda S2000 kısmı tamam da ''Honda S2000'' den sonraki ''arabası'' ne :D
''Bu araba Honda S2000 arabası'' :D :D
free-hifi
04-11-2017, 00:16
150 200 e cam filmi sokülür yazıyorlar. Bunlar devletin ajanı mi . Siz 150 200 e cam filmi çeken adamlardiniz. Demontaj bedeli bu mudur . Ayıp yazık gunah
150 200 e cam filmi sokülür yazıyorlar. Bunlar devletin ajanı mi . Siz 150 200 e cam filmi çeken adamlardiniz. Demontaj bedeli bu mudur . Ayıp yazık gunah
Biz bugün arkadaşın arabanın filmlerini uçlarından tırnaklarımızla biraz açtık sonra gayet kolay geldi.
altta kalan yapışkan içinde ıslak sıcak bezle sildik tertemiz oldu.
Ha belki film dandikti o yüzden o kadar kolay oldu o kadarını bilemeyecem :)
GokhanRS
04-11-2017, 00:40
Açılın, yenisi geldi.
Paçaları on numara, çoraplarıda warexli mi acaba? Bir de suratına film yapsa kusursuz olucak...
Arabada kimse onu gormesin istiyor ve cam filmi takiyor ama tenteyi aciyor.
Kafalar piril piril yeminle.
ben de asla sökmem diyenlerdendim ama sanırım şuan sadece inat yapıyoruz. Tüvden de yasaklandı eninde sonunda ya ceya yiyip yada yemeden sökecez gibime geliyor biraz daha direneyim bakalım neler olacak
Grimlord
04-11-2017, 02:26
Arabada kimse onu gormesin istiyor ve cam filmi takiyor ama tenteyi aciyor.
Kafalar piril piril yeminle.
https://www.youtube.com/watch?v=RaJHr9ThK5k
Açılın, yenisi geldi.
ibretlik video:)
onn_dear
04-11-2017, 07:19
Mersin'de bu kadar Suriye'linin arasında karılarını kizlarini cam filmsiz arabayla sokağa çıkarsınlar da görelim bakalim yasakcilari. Her gün kaç kişi sıkıştırır takip eder görürler. Ertesi gün zindan spec filmle gezmezlerse bende bir şey bilmiyorum.
yilmazcatalbas
04-11-2017, 09:41
Yılbaşından sonra sertifikalı film dedikoduları geldi kulağıma ne derece doğru çıkar bilmiyorum ama filmsiz arabadan nefret etmeme rağmen dün gidip söktürdüm, uğraşamam kimseyle, akvaryum gibi geziyorum içim rahat değil ama en azından kafam rahat çevirme kovalamayı bıraktım.
kangomania
04-11-2017, 10:25
Mersin'de bu kadar Suriye'linin arasında karılarını kizlarini cam filmsiz arabayla sokağa çıkarsınlar da görelim bakalim yasakcilari. Her gün kaç kişi sıkıştırır takip eder görürler. Ertesi gün zindan spec filmle gezmezlerse bende bir şey bilmiyorum.
Abi arkadaşınız mersinin neresinde ceza yedi. Otobandan aşağı karayolları müdürlüğünün oraya sıkıntısız atsam kendimi yeter. :)
Bu arada bu cezalar ve ağır kusur ile tüm arabalardan filmleri temizleyip sertifikalı film işini piyasaya sürecekler gibi geliyor bana.
Abi arkadaşınız mersinin neresinde ceza yedi. Otobandan aşağı karayolları müdürlüğünün oraya sıkıntısız atsam kendimi yeter. :)
Bu arada bu cezalar ve ağır kusur ile tüm arabalardan filmleri temizleyip sertifikalı film işini piyasaya sürecekler gibi geliyor bana.
Öyle olsa keşke en başından deseler gidelim testini yaptıralım tutmazsa yenisi yaptıralım.
onn_dear
04-11-2017, 10:37
Hiltonun az ilerisinde durdurmuşlar. Bence siz serbest bölge kavşağından çıkın otobandan sebze halinden sanayiye inin oralarda sıkıntı olmuyor pek.
kangomania
04-11-2017, 10:44
Hiltonun az ilerisinde durdurmuşlar. Bence siz serbest bölge kavşağından çıkın otobandan sebze halinden sanayiye inin oralarda sıkıntı olmuyor pek.
Abi orası daha riskli. App mevzusunda oradan gittim. halin karşısında tır garajının önündeki genişleyen yoldaki viraja gördüğüm en büyük çevirmeyi kurmuşlardı. Topladılar herkesi. Nasip artık.
kangomania
04-11-2017, 10:50
Öyle olsa keşke en başından deseler gidelim testini yaptıralım tutmazsa yenisi yaptıralım.
Kim uğraşır piyasadaki milyonlarca aracın filmini test etmeye. Temizleyip daha sonra sadece sertifikalısını sattırıp ve yaptırmak daha basit. ( ne kadar başarılı olunur denetimde meçhul) .Bunca hak ve zarar kimin umrunda :)
Aranel Ciryatan
04-11-2017, 12:36
Dostlar selam. Hazir gundem cam filmi sokmek iken esimin kanalinda video paylastik. Ama kendisinin gizli destege ihtiyaci var biraz :) ben motive etmeye calissamda hala simulasyon videolarina baslayamadi. Cekim yapmadan antrenman yapiyor sadece. Biraz begeni, izlenme ve abone konusunda "gizli" destek cok guzel olur :)
Cam Filmi Nasıl Sökülür? Biz Söktük Maalesef :( - YouTube (https://youtu.be/D1g_xlb3pLw)
Day Walker
04-11-2017, 12:44
İstanbulda da heryerde çevirme vardı
Roccoları passatları hepsini alıyolar dikkat edin
Eskişehirde evin önünde hep ekip olur. Az önce transit connect ve brodway'i çevirip işlem yaptılar. İkisininde şöförü 55-60 yaşlarındaydı. Füme C serisi girdi. Tüm camlarda koyu film vardı. Camı indirdi polisle 30 saniye konuştular bastı gitti.
Önceki gün ankaraya gittim. Neredeyse güneş gözlüğü takanlara ceza yazacak polis abiler :D