Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes c250 egzoz hk. Yardim
ahmettatar
21-01-2018, 14:29
Öncelikle merhaba, tanışma konumdan sonra forumda açtığım ilk konu oldu bu. Eğer yanlış bir yere açtıysam kusura bakmayın.
c250 1.8 cgi coupe 204 hp için, arka tarafa difüzör ve c63 4 çıkış egzoz planı yaptık.
Bu araç standart 1.6 araçlara göre biraz daha iyi sese ve ciğere sahip. Bu duruma güvenerek son susturucu iptal etsek, 4 çıkışla hem güzel bir görüntü hemde ufaktan bir ses alabilir miyiz? İnternette araştırdım ama genelde tamamen egzoz yapılan araçlar var. Son susturucu iptaliyle nasıl ses çıkar hiç fikrim yok.
Emil ve İskender'e gittim. Son susturucu iptal yaparız dediler. Maslakta difüzör içinde biriyle konuştum.
Öte yandan alt devirler ölür, basınç azalır gibi şeyler söyleyenler oldu. Kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum ama dikkat etmem gerekir mi?
Egzoz konusunda bilgim ve tecrübem sıfır. Muayenede son susturucu iptali sıkıntı olur mu onu bile bilmiyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
https://i.hizliresim.com/W7npQ4.jpg
ben pek yakıştıramıyorum böyle 1.6 f30 1.6 c180lere egzoz sesi falan ama sen son iptali yapsan kimseyi üzmez abi coupe araba 1.8 hacim biraz homurdasın yeter bence öyle komple falan girme hiç gerek yok
0-100 7 saniye değil mi bunun. Bence egzoz sesi çıkması hoş olur.
Millet 0-100ü 10küsür saniye olan reno motorlu dizel c serilerine 19 jant koyup amg mamg yapıyor, görüntü 500hp içerik 100hp.
Muayene yakınsa erken girin, egzoz da fıstık gibi olur. Hatta yazılım ve hava filtresi ile desteklerseniz çok süper olur :) . Yalniz İskender fiyat olarak pek güldürmeyebilir. Emil de baya iyi .
4 çıkış AMG yerine son u iptal edip zarif bi egsoz ucu yaparsanız daha iyi durabilir.
yakıştıramıyorum pek c coupe lere 4 egsozu .
ahmettatar
21-01-2018, 18:12
ben pek yakıştıramıyorum böyle 1.6 f30 1.6 c180lere egzoz sesi falan ama sen son iptali yapsan kimseyi üzmez abi coupe araba 1.8 hacim biraz homurdasın yeter bence öyle komple falan girme hiç gerek yok
Bende öyle düşünüyorum. Hafiften homurdasa çok tatlı olur.
0-100 7 saniye değil mi bunun. Bence egzoz sesi çıkması hoş olur.
Millet 0-100ü 10küsür saniye olan reno motorlu dizel c serilerine 19 jant koyup amg mamg yapıyor, görüntü 500hp içerik 100hp.
Evet 7 küsür saniye. Bende sizinle aynı fikirdeyim fenerbahçe sahili bir görmeniz lazım, f30'dan soğutuyor insanı.
Muayene yakınsa erken girin, egzoz da fıstık gibi olur. Hatta yazılım ve hava filtresi ile desteklerseniz çok süper olur :) . Yalniz İskender fiyat olarak pek güldürmeyebilir. Emil de baya iyi .
Muayeneye daha var, kalsın bakalım sonra muayeneye giderken taktırırız geri. Nasıl olacağı da belli değil daha zaten.
Yazılım hiç düşünmedim. Hiç yapan var mı, sorun çıkarır mı en ufak fikrim yok. Bu motorlarda zincir sorunu oluyor ilerleyen zamanda. Belki zincir için risk oluşturabilir.
İyi haber, bir kaç hafta önce KN kutu içi filtre taktırdım şuan arabada var. Aklımda ekstra sprintbooster fikri var ama o konuda da pek bilgim yok, önce egzozu halledeyim.
Emil 150 lira daha uygun fiyat verdi. İskender'le pazarlık etmedim belki fark biraz daha azalır.
4 çıkış AMG yerine son u iptal edip zarif bi egsoz ucu yaparsanız daha iyi durabilir.
yakıştıramıyorum pek c coupe lere 4 egsozu .
Fikriniz için teşekkürler. c180 olsa bende hayatta yaptırmazdım. Bakalım çok abartılı durursa hevesimizi alınca döneriz orijinale artık.
onn_dear
21-01-2018, 18:30
Son iptali için bence çok araştırmaya gerek yok .sonu iptal edin baktınız kafaniza yatmadi istediğiniz gibi olmadı taktirin geri. Pek bir maliyeti olmaz zaten son iptalinin.