mahsun494
10-06-2022, 04:14
Hayırlı günler, bende 2003 focus var. Viteseyken ayağımı gazdan çekince silkeleme yapıyor salisilik hemde benzinde giderken fazla yakıyordu. O yüzden dedim ecunun söktüm içini açtım dedim ölçüm yapayım ve de devre elemanlarını gözle kontrol edeyim dedim. Ama üstü su girmesin diye bir madde ile kaplanmış hiç bir şey yapmadan geri taktım. Olaylar ondan sonra gelişti araba ile bir yere gidecektim arabayı çalıştırdım baktım motor ikaz ışığı yanıyor ve 2 fan deli gibi çalışıyor. Obd2 cihazım var taktım baktım su sıcaklığı -40 gösteriyor ama fanlar deli gibi çalışıyordu sonra akü kutup başını söktüm. O sıkıntı bitti ama bu sefer kırmızı ışıkta durmaya kalktığım da stop ediyor bazen hiç bir sorun olmuyor. Yeni bir rölanti motoru aldım o arızalıydı şöyle arızalıydı devamlı açık kalıyordu o durum da bile stop ediyordu. Map sensörü den şüphe ediyorum. Geçen gün arabayı kontrol ederken eksantrik mili sensörünün kablosunun soyulduğunu gördüm içinde bir iki tel kopmuştu acaba bundan olabilir mi. Bir de focusun ecusunun şemasını bulamıyorum sır gibi aynı bir bulsam ona göre ölçüm yapacağım.