PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NNT Nanofuel Benzin katkısını kullanmaya başladım. (kobay _opeth)

_opeth
19-01-2010, 00:32
NNT'nin yeni ürünü olan nanofuel benzin katkısını koyarak depomu fulledim 160TL benzin +35TL nanofuel şeklinde.

almadan önce nnt'ye telefon açarak konu hakkında bilgi aldım.

-nnt nanofuel için bilgi alacaktım.
-300ml'dir depoyu fullemeden önce koymalısınız performans artışı ile %20 yakıt tasarrufu sağlar, yağ katkısıyla beraber %30 yakıt tasarrufu sağlar bla bla bla
-peki ürünün şu an için TÜV testi yapıldı mı?
-Şu an için test sonuçları gelmedi.
-Peki bu %20 %30 her motor için geçerli midir?
-araçtan araca değişir.
-oldu teşekkürler.

sonra bayilik anlaşması yaptığı yeri aradım toptan satıyormuş tek alacağım için araştırma yapıp bana en yakın nanofuel satan akaryakıt istasyonunu söyledi.

aracın benzin lambası yanmıştı yol bilgisayarı ise 60km daha gideceğimi söylüyordu. Maltepeden cevizliye alacağım yere gidene kadarda bitti bitecek duruma geldi. önce marketten nanofueli aldım sonra benzinlik kısmına aracı çekip önce nanofueli doldurdum. pompacı abi içine biraz benzin koyup nanofuel'in tamamen depo inmesini sağladı. Sıvı sıcak balmumu kıvamındaydı ve beyazdı (aklınızda bulunsun). sonra fulledim ve km'yi sıfırlayamayacağımdan (kadran söktürmeye gidiyordum) asıl kmyi not ettim ve karşıya geçtim. işimi hallettim ve geri döndüm.

İlk İzlenim: mecidiyeköye giderken pek bişey hissetmedim araç normal her zamanki gibi gitti. Dönüşü yaklaşık 2 saat önce yaptım yol boştu. en son benzin hesaplaması yaptığım gibi sürmeye geri döndüm (yılbaşından beridir 80'i geçmeme kararı almıştım). Nanofuel etkisini sanırım gösterdi. eve geldiğimde (benzin aldıktan yaklaşık 60 km sonra) evimin yakınında çıktığım yokuşu her zaman 2. viteste çıkıyordum yine aynı şekilde çıkarken devirim çok düşmesine rağmen stop edecekmiş gibi titremediğini hissettim. Performans artışı sanırım yaşandı. Bakalım bu yakıt ekonomisine dönüşecek mi?

Bilgiler:

En son bakım: 9 nisan 2009
bakım kmsi: 105000km
Sonraki bakım: 120000km'de
En son benzin fullendikten sonra yapılan hesaptaki yakış: 7.0lt/100km
Menzili: 600km

nanofuel ve Benzin alındığı zamanki km: 115247km

KuBilaYY
19-01-2010, 00:48
bu gün bende tesadüf olarak görüştüm nnt ile :) ama ayrıntılı konuşmadım benimki başka bi iş içindi arabanın performansını artırdıgını yakıttan ekonomi yaptıgını söylediler yag katkısıda yagın ömrünü uzatıyo ve aşınmaları engelliyomuş yag katkısı aldım bağajımda duruyo degişim zamanını bekliyorum filitrelerle falan hepsini bir uyguluycam benzin katkısıda dedigin gibi depoyu doldurmak gerekiyomuş o daha sonraya ertelendi :D

mustafa-u
19-01-2010, 01:08
be şu hesabı yaptım ilk önce...

200 ytl ile yaklaşık 550 km yol gidiyorum...buda km de 363.6 krş yakıt sarfiyatım var demektir..bu katkı ortalama %15 tasarruf sağlasa 550 X %15 =82.5 km fazladan yol yapması lazım yani 550+82.5 =632.5 km..bu hesaba göre 200 liralık yakıt ile sarfiyatımın km de 316.21 krş a düşmesi lazım..
amaaa...bu katkıyı kullandığımda maliyetimde artıyor..
200+35 ytl ( ortalama bu katkının satış fiyatı ) = 235 ytl yakıt..
235/632.5=371.54 kuruş yakıyor olacak..

eğer ben zaten katıya vereceğim 35 liraya fazladan 10 lt civarı mazot alırsam zaten 100 km civarı fazladan yol gidiyor olacağım...

şimdi bu katkının söylendiği gibi bana faydası nerede acaba izah edecek birisi var mı..

slowmotion
19-01-2010, 01:39
belki her seferde alınmıyordur

KuBilaYY
19-01-2010, 01:57

200 ytl ile yaklaşık 550 km yol gidiyorum...buda km de 363.6 krş yakıt sarfiyatım var demektir..bu katkı ortalama %15 tasarruf sağlasa 550 X %15 =82.5 km fazladan yol yapması lazım yani 550+82.5 =632.5 km..bu hesaba göre 200 liralık yakıt ile sarfiyatımın km de 316.21 krş a düşmesi lazım..

eğer ben zaten katıya vereceğim 35 liraya fazladan 10 lt civarı mazot alırsam zaten 100 km civarı fazladan yol gidiyor olacağım...

şimdi bu katkının söylendiği gibi bana faydası nerede acaba izah edecek birisi var mı..

bi sefere mi mahsustur yoksa bi süre gidermi bilmem ama aracın performansı ciddi oranda artıyomuş ve motorun ömrünü uzatıyomuş

bu hafta içinde ayrıntılı bi şekilde araştırcam çalışanlarından tanıdıklarım var :)
burdanda sizinle paylaşırım :)

_opeth
19-01-2010, 10:37

iki depoda bir koyuyorsun.

Dou
19-01-2010, 10:44
Emisyon değerlerini düşürme uğruna dünyada milyonlarca dolarlık ar-ge yapan otomobil firmaları, ve bunlara ayak uydurmaya gayret gösteren yine koskoca ar-ge bütçelerine sahip akaryakıt firmalarının bulamadıklarını, bu tip çok daha ufak ar-ge bütçesine sahip "nano" zımbırtıları üreten firmalar buluyor öyle mi?

Bu tip ürünlerde de hep bir "nano" kelimesi vardır, sanki 4. boyuttan gelmiş-uzaydan inmiş-ekstra teknolojik izlenimi yaratıyor hedef kitlede sanırsam.

O balmumu kıvamındaki "katkı" depoda çözülmüyosa vay o motorun haline, deponun içine attırsanız daha iyi yani..

Kısaca araç sizin, para sizin.

ae101
19-01-2010, 11:33
Emisyon değerlerini düşürme uğruna dünyada milyonlarca dolarlık ar-ge yapan otomobil firmaları, ve bunlara ayak uydurmaya gayret gösteren yine koskoca ar-ge bütçelerine sahip akaryakıt firmalarının bulamadıklarını, bu tip çok daha ufak ar-ge bütçesine sahip "nano" zımbırtıları üreten firmalar buluyor öyle mi?

Bu tip ürünlerde de hep bir "nano" kelimesi vardır, sanki 4. boyuttan gelmiş-uzaydan inmiş-ekstra teknolojik izlenimi yaratıyor hedef kitlede sanırsam.

O balmumu kıvamındaki "katkı" depoda çözülmüyosa vay o motorun haline, deponun içine attırsanız daha iyi yani..

Kısaca araç sizin, para sizin.

aynen sana katılıyorum dostum bole seylerı her benzınlıge gırdıgımde gozume sokarcasına gosterıyolar al al cok ıyı bısey dıye...bıgun adama sordum senın araban varmı dıye var dedı pompacıı abı..ee dedım sen kullanıyomusun hayır dedı:)

_opeth
19-01-2010, 11:40
arkadaşlar bende aynı şekilde çekimser davranıyodum böyle şeylere test amaçlı olarak döktüm. zaten bir sorunla karşılaşırsam diyerek şişeyi atmadım. aldığım benzini ve ürünün fişini cüzdanıma koydum kaybetmemek adına. bi sorun yaşarsam başlarına üşüşmeyi planlıyorum zaten.

yani yanlış anlaşılma olmasın nnt ile yakından uzaktan alakam yoktur.

mustafa-u
19-01-2010, 19:00
iki depoda bir koyuyorsun.

2 depoda bir koysan bile hesap ortada..

200 X 2 = 400
400+35 = 435 ytl depo dolum maliyeti..

1 depo mazot + 1 nnt benzin katkısı ile 632.5 km yol gideceğimiz hesaplamıştık..

2 depo ile ortalama 1265 km yol yapmak lazım..

435 / 1265 = 344 civarı kmde yakıt maliyeti çıkıyor yine..

benim hiç KATKISIZ kmde maliyetim ortalama 363 idi..
katkıyı 2 depoluk kullandığımda kmde maliyetim 344 civarına düşüyor..

buda 2 depoda ortalama % 5 lik bir tasarruf sağlıyor demektir..;)

despe
19-01-2010, 20:09
trişkadan nağmeler :D

_opeth
19-01-2010, 22:48
2 depoda bir koysan bile hesap ortada..

200 X 2 = 400
400+35 = 435 ytl depo dolum maliyeti..

1 depo mazot + 1 nnt benzin katkısı ile 632.5 km yol gideceğimiz hesaplamıştık..

2 depo ile ortalama 1265 km yol yapmak lazım..

435 / 1265 = 344 civarı kmde yakıt maliyeti çıkıyor yine..

benim hiç KATKISIZ kmde maliyetim ortalama 363 idi..
katkıyı 2 depoluk kullandığımda kmde maliyetim 344 civarına düşüyor..

buda 2 depoda ortalama % 5 lik bir tasarruf sağlıyor demektir..;)
hayırlısı. bi işe yaramazsa bi daha almam zaten

_opeth
31-01-2010, 19:05
ortalama değerlerim ya basıyorum filan diye fazla çıkıyor yada havalardan fazla çıkıyor habire 8-9lt ortalamaları görüyorum. ilk doldurduğum performans farkı kolay devirlenmesi hala mevcutmuş ben anlamadım ama eray binince (ondada 1.5 instyle amt var hatta onunkinin km'si de benimkiyle hemen aynı sayılır) "gaz ayarı filan mı yaptın tepkileri benimkinden iyi" demişti. sonradan düşünürken "aa şu nanfueldendir" dedim.

aviator35
31-01-2010, 23:10
benim fikrimce öyle kullanıcının fark edeceği performans artışı yaratmayacaktır, hatta bence bir farkta olmayacaktır. önüne gelen bir nano tutturmuş gidiyor, koskoca yağ şirketleri veya petrol devleri böyle şeyler olsa ilk önce kendileri ürünlerinde kullanırlar dev ar-ge bütçeleriyle.

Dou
31-01-2010, 23:31
ortalama değerlerim ya basıyorum filan diye fazla çıkıyor yada havalardan fazla çıkıyor habire 8-9lt ortalamaları görüyorum. ilk doldurduğum performans farkı kolay devirlenmesi hala mevcutmuş ben anlamadım ama eray binince (ondada 1.5 instyle amt var hatta onunkinin km'si de benimkiyle hemen aynı sayılır) "gaz ayarı filan mı yaptın tepkileri benimkinden iyi" demişti. sonradan düşünürken "aa şu nanfueldendir" dedim.

Kilometresi aynı derken, 15-20000 km bile fark ediyor. Bugün canlı örneğini yaşadım.

Bugün 50 km kadar 35.000 km de 2009 otomatik bir civic sedan kullanma fırsatım oldu, benim aracıma göre arada gidiş ve gaz tepkisi bakımından hissedilir bir fark vardı.

_opeth
25-02-2010, 11:34
depomu bitirmiştim 3 gün önce değerler çok iyi değil çünkü nnt'yi doldurduktan sonra araçta güç artışı gaz dokunmasına bağlı olarak hızlı tepkimesi filan benim daha fazla gaza dokunmama sebebiyet verdi ve 524 km'de lambayı gördüm. ortalama 8.0001lt/100km gibi bir değerle gitmişim. kendimi tutabilseydim daha düşük değerlere imza atacağımı sanıyorum. hatırladığım kadarıyla gittiğim yollar:

maltepe-mecidiyeköy temden çamlıca istikametine girip o şekilde e5'e geçtim o ara yolda 110-120 sonrasında ise acayip trafik vardı.
mecidiyeköy maltepe gece vakti 0 derece hava ile döndüm
kar yağdığı zamanlar genelde yattı ama arada rölantide çalıştırıp kapattım
maltepe-yıldızlar oto halkalı e5ten 60-70 gibi hızlarda
halkalı - maltepe temden iş çıkışı zamanı
maltepe sahil yolu turlama, büyük bakkalköye 2 defa gitme
buluşma zamanı kozyatağı ordan büyükbakkalköy yaklaşık 20dk rölantide idealtepe kavşağında beklemeli
maltepeye geri dönüş
sabah kör karanlık beylikdüzüne gidiş full gaz yollarda kaybolma filan öğle zamanı dönüş avcılarda trafik sonrasında rahat 100-120 arası temden

eksik varsa sonra yazarım.

sonuç: nefsinize hakim olurum derseniz kullanın menzilinizde artış olacaktır :)