PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FN2'ye neler yapılabılır??

Selim.Y
02-04-2010, 03:59
FN2'ye neler yapılabılır..EP3'tekı sesı, performansı alablırmıyız??

Artıları ,eksilerı nedır??

Tesekkurler......

STP
02-04-2010, 04:06
hondata kpro reflash takabılırsın toda headers ve ara boru son uyumlu olan caılerle guzel bı hale getırebılırsın

Selim.Y
02-04-2010, 04:53
hondata kpro reflash takabılırsın toda headers ve ara boru son uyumlu olan caılerle guzel bı hale getırebılırsın

Peki o EP3'tekı yırtıcı sesı alabılır mıyız???

EP3'un parcaları uyar mı motor modıfıyesınde??? (conta,egzantrık vsvs..??)

saol abı bılgı ıçın..

STP
02-04-2010, 05:06
motor parcaları uyar,yırtıcı sesı alırsın nıye alamıyasın makıne aynı

SekoLive
02-04-2010, 07:14
biraz bekleyin geliyor yapılısı yakında....

VTec_king
02-04-2010, 08:14
biraz bekleyin geliyor yapılısı yakında....

çok merakla bekliyoruz :=)

Serhat Y.
02-04-2010, 09:51
ben şööle söliyim ep3 ten aşşağı kalıcağını sanmıyorum hatta daha yırtıcı ses alacağını söyleyebilirim, benim aracımda şuan headers egzos olmadığı halde gelen ses mükemmel, yakında videolarını çekicez zaten dinlersin..

GKS TypeR
02-04-2010, 09:58
motor parcaları uyar,yırtıcı sesı alırsın nıye alamıyasın makıne aynı

selçuk ozaman ep3 e olan toda ince conta fn2 ye olurmu :soru: ki bana göre olması lazım makine aynı değilmi.. yoksa farklı bişeyler varmı yada oluyorsa arattırma yaptığımız sitelerde neden ep3 e uyan motor parçası fn2 ye olmuyor diye gösteriyolar.

Dou
02-04-2010, 10:04
selçuk ozaman ep3 e olan toda ince conta fn2 ye olurmu :soru: ki bana göre olması lazım makine aynı değilmi.. yoksa farklı bişeyler varmı yada oluyorsa arattırma yaptığımız sitelerde neden ep3 e uyan motor parçası fn2 ye olmuyor diye gösteriyolar.

Üst kapak aynı mı? :soru:

Belki ondan olabilir.

SONE-R
02-04-2010, 10:11
FN2 satılıp EP3 alınabilir :D :D
şaka bir yana ingilteredeki fn2 forumlarını takip etmek lazım.. vardır bişeyler..

Cem.B
02-04-2010, 10:15
FN2 satılıp EP3 alınabilir :D :D
şaka bir yana ingilteredeki fn2 forumlarını takip etmek lazım.. vardır bişeyler..

fn2 satıp ep3 alcak birisi yoktur inş :)

SONE-R
02-04-2010, 10:18
fn2 satıp ep3 alcak birisi yoktur inş :)

hayat bu herşey olur.. ben ep3 sattım, mk1 clio almaya çalışıyorum mesela :D :D

typer46
02-04-2010, 10:32
bende fn2 yaptırıyorum bakalım ne olcak ama uçak olmıyacagı kesin bizim bu fn2 ler baska bahara kalmaz inşallah

8.000rpm
02-04-2010, 10:36
fn2 şu an emekleme döneminde...
bence çok şey başaracak ama henüz erken...
ve birçok insan önyargıyla yaklaşıyor , üzerinde fazla mesai harcamıyor
ayrıca ep3 e kıyasla çok daha fazla elektroniğe boğulmuş olması bence bir dezavantaj

fn2 için ;
-cai var , hatta gruppeM de var
-headers var
-hondata var
-catback var
daha ne olsun? bütün bunları uyguladıktan sonra hem ses hem de performans olarak çok farklı bir araç olacaktır...
aynı modların yapıldığı bir ep3 ile yine başedemeyebilir orası ayrı tabii...
ama maksat ep3 geçmek mi yoksa ciddi yürüyen bir fn2 sahibi olmak mı?
:)

Cihan Çizmeci
02-04-2010, 10:53
fn2 şu an emekleme döneminde...
bence çok şey başaracak ama henüz erken...
ve birçok insan önyargıyla yaklaşıyor , üzerinde fazla mesai harcamıyor
ayrıca ep3 e kıyasla çok daha fazla elektroniğe boğulmuş olması bence bir dezavantaj

fn2 için ;
-cai var , hatta gruppeM de var
-headers var
-hondata var
-catback var
daha ne olsun? bütün bunları uyguladıktan sonra hem ses hem de performans olarak çok farklı bir araç olacaktır...
aynı modların yapıldığı bir ep3 ile yine başedemeyebilir orası ayrı tabii...
ama maksat ep3 geçmek mi yoksa ciddi yürüyen bir fn2 sahibi olmak mı?
:)

Kesinlikle + Si :icon_tup:

Şuan EP3'ün olduğu güzel durum ve önünün hem elektronik hem mekanik anlamda

daha açık olması fn2'yi arka plana atıyor insanlar pek özenle üstüne düşmediler

uğraşmadılar daha.

Yakında onunda sırası gelicek bence ve fena işler başarır kesinlikle Honda yeni kasa bi

Type-R 'ı boşuna çıkarmaz kundaktaki padişah misali şuan , padişah tahttan indiği gibi

yeni padişah FN2'dir :) :icon_tup:

SONE-R
02-04-2010, 10:55
Yakında onunda sırası gelicek bence ve fena işler başarır kesinlikle Honda yeni kasa bi Type-R 'ı boşuna çıkarma kundaktaki padişah misali şuan , padişah tahttan indiği gibi yeni padişah FN2'dir :) :icon_tup:

FD2 CTR yi çıkardı ya işte, 225 hp... FN2 soft typer olarak avrupaya sunuldu..

Ertan-R
02-04-2010, 10:59
bence fn2 gelecegi çok parlak.bu yaz daha çok mlzm si çıkacakmış.şahsi fikrim ep3 satsam alırım kırmızı 08 2009 fn2 binerim.

SekoLive
02-04-2010, 11:02
106gti ile cooper s gibi aslında ep3 ile fn2 benim gözümde

zaman lazım sadece biraz ve fn2 yi yerden yere vuranlarıda net olarak anlayamıyorum...

Serhat Y.
02-04-2010, 11:05
fn2 lerin parça sıkıntısı yaşadığı gerçeği sadece türkiye ile sınırlı değil bütün avrupa aynı durumdan şikayetçiydi, daha çok ingilteredeki fn2 kullanıcalırının yapmış olduğu baskı sonuç verdi ve 2010 başından itibaren japonyaya 11.000 ad. euro civic type-r gönderildi, şuan parça anlamında üzerinde çalışan çok fazla marka var ve benim tahminim mayıs gibi satışlar başlar diye düşünüyorum,

B.Aktepe
02-04-2010, 11:14
fn2 typer ın hangi parçası eksik? yani istediğiniz ve olmayan hangi parçası var?

Serhat Y.
02-04-2010, 11:34
şuanda isteyipte bulunamayacak parçası yok, tek sıkıntı turkiyedeki hiçbir modifiye firmasının bu parçaları stoklarında bulundurmaması, ep3 lerden şuanda tek farkı bu..

cery
02-04-2010, 11:38
fn2 nin elektronik gaz kelebeği iptal edilip halatlı sisteme geçilebiliyor mu? bence tek yanlış olan noktası o.

Serhat Y.
02-04-2010, 11:59
elektronik gaz kelebeği iptal edilebiliyor fakat şuanki parçalarla vsa devre dışı kalıyor, ama js racing in yakında gelecek olan throttle body si vsa yı kullanmaya izin veriyor diye duymuştum, eksik bilgim olabilir

deeperblack
02-04-2010, 12:06
Type R euro versiyonundan sonra parçalar gelmeye başladı.
Spoon - J's racing gibi firmalar yeni yeni geliştirmeye başladılar.
Parçalar elbetteki var ama sorun şuki TR ye getirmek vb. sıkıntılar mevcut.
Hoş distribütörlerde haklı topu topu bizim gurupta 10 tane fn2 var aracına birşeyler yapacak zorlasan 20 ye çıkar rakam.

Fn2 için şuan yapılacak en güzel hareket

Injen Cai
http://www.quantumautosport.com/qas/shop/images/InjenIntake_FN2.JPG

Toda Headers
http://gasss.foroctr.com/fotos/TODA%20FN2/TodaFN2RHeader.jpg

RRC intake manifold (bu manifoldu ep3 te de denediler ve sonuçlar rbc den daha başarılı)
http://www.jhpusa.com/store/pc/catalog/combos/hop.rrc.gasket_t.jpg

Hondata intake manifold gasket
http://www.hondaperformanceparts.co.uk/sm_images/Hondata_Thermoshield_Inlet_Manifold_Gasket_B16_B18 _Type_R_88_00_.jpg

Hondata reflash
http://www.evasivemotorsports.com/Merchant2/graphics/00000001/hondata_flashpro.jpg

J's racing 70R exhaust system
http://www.hondasquad.com/forum/attachment.php?attachmentid=877&stc=1&d=1266928740

Bunlara çok yakın hatta fazlası olan bir setup'ı çok yakında görücez kısmetse :)

deeperblack
02-04-2010, 12:09
fn2 nin elektronik gaz kelebeği iptal edilip halatlı sisteme geçilebiliyor mu? bence tek yanlış olan noktası o.

Spoon 70mm Venturi Throttle Body çıkardı fakat onlarda elektronik
VSA iptali dışında araçta bir değişiklik olmuyor.

http://www.tougedistribution.com/imagefarm/product.image/16400-FD2-020.jpg

seko
02-04-2010, 12:46
ilk fn2 cıksın hayırlısıyla canlanır fn2 ler :)

8.000rpm
02-04-2010, 13:21
evet bence de
bi rüzgar bekliyor sadece :)

Serhat Y.
02-04-2010, 13:28
Type R euro versiyonundan sonra parçalar gelmeye başladı.
Spoon - J's racing gibi firmalar yeni yeni geliştirmeye başladılar.
Parçalar elbetteki var ama sorun şuki TR ye getirmek vb. sıkıntılar mevcut.
Hoş distribütörlerde haklı topu topu bizim gurupta 10 tane fn2 var aracına birşeyler yapacak zorlasan 20 ye çıkar rakam.

Fn2 için şuan yapılacak en güzel hareket

Injen Cai
http://www.quantumautosport.com/qas/shop/images/InjenIntake_FN2.JPG

Toda Headers
http://gasss.foroctr.com/fotos/TODA%20FN2/TodaFN2RHeader.jpg

RRC intake manifold (bu manifoldu ep3 te de denediler ve sonuçlar rbc den daha başarılı)
http://www.jhpusa.com/store/pc/catalog/combos/hop.rrc.gasket_t.jpg

Hondata intake manifold gasket
http://www.hondaperformanceparts.co.uk/sm_images/Hondata_Thermoshield_Inlet_Manifold_Gasket_B16_B18 _Type_R_88_00_.jpg

Hondata reflash
http://www.evasivemotorsports.com/Merchant2/graphics/00000001/hondata_flashpro.jpg

J's racing 70R exhaust system
http://www.hondasquad.com/forum/attachment.php?attachmentid=877&stc=1&d=1266928740

Bunlara çok yakın hatta fazlası olan bir setup'ı çok yakında görücez kısmetse :)

üstad resmen beni özetlemişin:icon_tup: hatta fazlası var eksiği yok

Cimmeria
02-04-2010, 13:49
zaten bu parçaları taktıktan sonra gayet hızlanması lazım aracın

deeperblack
02-04-2010, 13:59
üstad resmen beni özetlemişin:icon_tup: hatta fazlası var eksiği yok

Fazlası sana kalsın kanka :)
Detaya gerek yok. Şaka bir yana buna yakın spec lerdeki araçlar 240-250 hp arası çıkartıyor umarım sende yakalarsın bu değerleri ama o sistemle olmaz :) Sök at onları :P

8.000rpm
02-04-2010, 14:07
fn2 typeR'ın tasarımı bir yana , yol bilgisayarı ve cruise control sistemi olması cidden hoşuma gidiyor :)

_muhaRRem
02-04-2010, 14:11
stock ep3 1180 kg stock olarak fn2 1200 kg indirelim . bence ep3ü fn2 geçer.

Sefa_vts
02-04-2010, 14:11
http://www.kseries-tech.com/forums/viewtopic.php?p=16521&sid=102f50a037c715f028d8fe37e54eb88a

BEn pek verimli gözle bakamıyorum fn2 ye.. örnek konu.. mutlaka fn2 sahipleri denk gelmiştir ancak 144 kw dışında herşey çok güzel.. Özellikle o tork :D

deeperblack
02-04-2010, 14:48
Son halide bu :)
K20Z4 i/h/e + 08 AUDM Accord Euro cams

http://img245.imageshack.us/img245/7156/08tsxcamsstockecuvsmote.jpg

pasa35
02-04-2010, 21:37
bana fn2 biraz çakma typer gibi geliyor fd2 varken oda zaten sağdan direksiyon olduğu için fn2 si olanlar mecburen bişiler yapıcaktır.bildiğim kadarı ile uzakdğudada pek yok bunlar tabiyki şahsi fikrimdir

Dou
03-04-2010, 02:16
bana fn2 biraz çakma typer gibi geliyor fd2 varken oda zaten sağdan direksiyon olduğu için fn2 si olanlar mecburen bişiler yapıcaktır.bildiğim kadarı ile uzakdğudada pek yok bunlar tabiyki şahsi fikrimdir

Bence yanlış düşünüyorsun (bence),

O zaman bizim kullandığımız araçlarda çakma civic oluyor, yerli montaj diye?

Çok bence takılmamak lazım, kişisel kanaatimdir. Bir gerçek var ki fd2 genel yapısı itibariyle test edenlerin pistte daha uygun olduğuna kanaat getirdiği bir araba. Zaten pist süreleri de bunu kanıtlıyor. Fakat bu fn2 nin çakma olduğunu bence göstermiyor.

Dou
03-04-2010, 02:18
stock ep3 1180 kg stock olarak fn2 1200 kg indirelim . bence ep3ü fn2 geçer.

Zaten arada 31 kg fark yokmu (1301 e 1270 kg), ben mi yanlış biliyorum?

32FT430
03-04-2010, 02:52
+ şu elektronik gaz kelebeği yüzünden yadırganıyor araç.honda fabrikası yeni ctr üretiyor elektroniğin telden yavaş olduğunu görmüyorlarda mı elektronik yapıyorlar bunu anlamış değilim :) madem fabrikalar telin daha iyi olduğunu biliyorsa neden elektronik üretiliyor ki bunu anlamış değilim.her fn2 başlığından gaz kelebeği konusu tavan oluyor

KA®ANLIK
03-04-2010, 10:00
+ şu elektronik gaz kelebeği yüzünden yadırganıyor araç.honda fabrikası yeni ctr üretiyor elektroniğin telden yavaş olduğunu görmüyorlarda mı elektronik yapıyorlar bunu anlamış değilim :) madem fabrikalar telin daha iyi olduğunu biliyorsa neden elektronik üretiliyor ki bunu anlamış değilim.her fn2 başlığından gaz kelebeği konusu tavan oluyor

elektronik arıza yapacakki honda da para kazansın :)
öyle heşeyi mekanik olursa nerden para kazanacaklar ...

RCkid
03-04-2010, 10:49
herşeyi neden rolling bazında değerlendiriyorsunuz ki? tasarımcıların derdi her devirde daha sürülebilir olması ve daha az tüketim. bu nedenle elektronik gaz kelebeği konuyor olabilir, ayrıca vsa/esp gibi güvenlik sistemleri için de elektronik gaz kelebeğini kullanıyorlar. çok takan adam, yarışcak adam alır beynini kelebeği de söker atar. fabrikanın da umrunda olmaz

pasa35
03-04-2010, 11:34
Bence yanlış düşünüyorsun (bence),

O zaman bizim kullandığımız araçlarda çakma civic oluyor, yerli montaj diye?

Çok bence takılmamak lazım, kişisel kanaatimdir. Bir gerçek var ki fd2 genel yapısı itibariyle test edenlerin pistte daha uygun olduğuna kanaat getirdiği bir araba. Zaten pist süreleri de bunu kanıtlıyor. Fakat bu fn2 nin çakma olduğunu bence göstermiyor.

ikiside civic typer fd2 motoru niye fn2 ye koymuyolar anlamış değilim veya neden fd2 yi soldan direksiyon yapmıyolar.ikiside typer olmasına rağmen fd2 nin fn2 ye göre bariz bir avantajı var.bundan dolayı biraz çakma gibi geliyor bunların hepsi şahsi fikrimdir tabi

doush
03-04-2010, 12:51
ikiside civic typer fd2 motoru niye fn2 ye koymuyolar anlamış değilim veya neden fd2 yi soldan direksiyon yapmıyolar.ikiside typer olmasına rağmen fd2 nin fn2 ye göre bariz bir avantajı var.bundan dolayı biraz çakma gibi geliyor bunların hepsi şahsi fikrimdir tabi

Egzoz emisyonları uymuyor. Ayrıca adamlar iyi olanı kendilerine saklıyorlar. JDM'in en sevmediğim yanı :)

pasa35
03-04-2010, 13:07
Egzoz emisyonları uymuyor. Ayrıca adamlar iyi olanı kendilerine saklıyorlar. JDM'in en sevmediğim yanı :)

nebilim uydurup bişiler yapsınlar bizlerede yollasınlar:)

doush
03-04-2010, 13:09
nebilim uydurup bişiler yapsınlar bizlerede yollasınlar:)

Ehehe işte uydurulup bize yollanılan şekli böyle :p

pasa35
03-04-2010, 15:09
Ehehe işte uydurulup bize yollanılan şekli böyle :p

hahaha oda doğru aslında:D

Quantum
03-04-2010, 15:52
japonyada fn2 ler çıktı.. çok kısa zaman içinde çok fazla parça çıkacaktır

VVTL-i
03-04-2010, 18:20
elektronik arıza yapacakki honda da para kazansın :)
öyle heşeyi mekanik olursa nerden para kazanacaklar ...

arabanın gidişinde bir fark oluyor mu ? elektronik tel arasında ?

Enes-x
03-04-2010, 18:27
arabanın gidişinde bir fark oluyor mu ? elektronik tel arasında ?

Gaz tepkisi daha yavaş oluyor dolayısıyla geç hızlanmış olunuyo başka bi araçla yarışırken.Motor gücüne yada tekerlek gücüne bi etkisi yok mantık olarak..

VVTL-i
04-04-2010, 13:27
filtre + egzozla gaz tepkisi hızlanabilir mi ? kutu içine göre açık hava filtresi gaz kelebeğinin tepkisini artırıyor yanlış hatırlamıyor isem

qwertynord
05-04-2010, 00:26
Sanırım beyin üzerinden gaz tepkileri hassaslaştırılabilir tabi yine mekaniğin yerini tutarmı bilmem

deeperblack
05-04-2010, 00:33
filtre + egzozla gaz tepkisi hızlanabilir mi ? kutu içine göre açık hava filtresi gaz kelebeğinin tepkisini artırıyor yanlış hatırlamıyor isem

Injen sonrası gaz tepkiler eskisine oranlar %5 gibi fark ediyor. Belki pisikolojik olabilir ama benim hissettiğim bu yönde. Diğer kullanan arkadaşlardanda yorum alalım.

fsunnetci
05-04-2010, 10:51
Hayaller alemine dalmanın bir anlamı yok bence.FN2 ile ancak incik boncuk işleri uğraşırsınız.Neden derseniz 106GTİ sonrası nasıl ki Peugeot bu kategoride aynı performansta bir araç üretemediyse Honda Firmasıda EP3 gibi bir Type R üretmez artık çünkü üretceği araçta pazarda yer edinmek için elektronik aksamı ve Elektronik üretim Teknolojisini ön plana koyacak ve ortaya aynı Windows Vista gibi her yaptığınız işe müdahele edecek bir yapay zeka ile karşılaşacaksınız ki bu dediğim şeyi FN2 sahipleri araçlarında ciddi anlamda modifiyeye başlıyacaklarında görecekler bunu..Bu demek değildir FN2 kasalar araba değil diye ama 207RC ile nasıl bir yere kadar modifiye yapabiliyorsanız FN2 lerde aynı durumdalar yani...;)

32FT430
05-04-2010, 13:56
sonuçta motor aynı k20 bir fark olacağını zannetmem

deeperblack
05-04-2010, 14:08
Hayaller alemine dalmanın bir anlamı yok bence.FN2 ile ancak incik boncuk işleri uğraşırsınız.Neden derseniz 106GTİ sonrası nasıl ki Peugeot bu kategoride aynı performansta bir araç üretemediyse Honda Firmasıda EP3 gibi bir Type R üretmez artık çünkü üretceği araçta pazarda yer edinmek için elektronik aksamı ve Elektronik üretim Teknolojisini ön plana koyacak ve ortaya aynı Windows Vista gibi her yaptığınız işe müdahele edecek bir yapay zeka ile karşılaşacaksınız ki bu dediğim şeyi FN2 sahipleri araçlarında ciddi anlamda modifiyeye başlıyacaklarında görecekler bunu..Bu demek değildir FN2 kasalar araba değil diye ama 207RC ile nasıl bir yere kadar modifiye yapabiliyorsanız FN2 lerde aynı durumdalar yani...;)

İlginç bir yaklaşım olmuş.Sonuçta motor EP3 le aynı motor hatta dahada agresif bir yapıya sahip. Sadece elektronik gaz kelebeği eklenmiş ve bun s2000 dede mevcut.
Ne tarz bir modifiye yapacağınızla ilintilidir bence soft tune olarak evet gelinebilecek yerler belli fakat hard tune a gidilirse ozaman emin olun tahmininizden çok daha iyi sonuçlar çıkabilir. Şuanda hiçbir fn2 kullanıcısı aracını söküp hafifletip gırtlağına kadar yüklemeyi düşünmez. Çünkü bu düşüncede olan kişiler 30-35bin tele arası bir ep3 alıp istediği gibi söküp parçalayıp her türlü müdaheleyi yapar.

Tüm araç sahipleri ellerindeki araçtan ufak tefek değişikliklerle verim almaya ve daha fazla zevk almaya çalışıyor. Ama bu araç FN2 olduğu zaman herkesin yorumu saçma gereksiz ve boşa uğraş oluyor.

Tamam ben demiyorumki fn2 safkan bir yarış aracıdır ama günümüz koşullarında ep3 ve fn2 yi yanyana koyduğunuzda aradaki farkı herkes görebilir.

GKS TypeR
05-04-2010, 14:25
İlginç bir yaklaşım olmuş.Sonuçta motor EP3 le aynı motor hatta dahada agresif bir yapıya sahip. Sadece elektronik gaz kelebeği eklenmiş ve bun s2000 dede mevcut.
Ne tarz bir modifiye yapacağınızla ilintilidir bence soft tune olarak evet gelinebilecek yerler belli fakat hard tune a gidilirse ozaman emin olun tahmininizden çok daha iyi sonuçlar çıkabilir. rotrex ile 300-350 hp civarıydı yanlış hatırlamıyosam. ne kadar doğru Şuanda hiçbir fn2 kullanıcısı aracını söküp hafifletip gırtlağına kadar yüklemeyi düşünmez. Çünkü bu düşüncede olan kişiler 30-35bin tele arası bir ep3 alıp istediği gibi söküp parçalayıp her türlü müdaheleyi yapar.

Tüm araç sahipleri ellerindeki araçtan ufak tefek değişikliklerle verim almaya ve daha fazla zevk almaya çalışıyor. Ama bu araç FN2 olduğu zaman herkesin yorumu saçma gereksiz ve boşa uğraş oluyor.

Tamam ben demiyorumki fn2 safkan bir yarış aracıdır ama günümüz koşullarında ep3 ve fn2 yi yanyana koyduğunuzda aradaki farkı herkes görebilir.

:bravo:

zaten bu zamanda megane RS yada leon cuprada da aşağı yukar cruise control yağmur, far sensörü vs bulunmakta hatta leon cuprada bluetoth bile bulunmakta
evet ep3 safkan olabilir ama artık bu tarz araçlarda beklentiler biraz daha fazla oluyor.

Cimmeria
05-04-2010, 14:37
Ne tarz bir modifiye yapacağınızla ilintilidir bence soft tune olarak evet gelinebilecek yerler belli fakat hard tune a gidilirse ozaman emin olun tahmininizden çok daha iyi sonuçlar çıkabilir. Şuanda hiçbir fn2 kullanıcısı aracını söküp hafifletip gırtlağına kadar yüklemeyi düşünmez. Çünkü bu düşüncede olan kişiler 30-35bin tele arası bir ep3 alıp istediği gibi söküp parçalayıp her türlü müdaheleyi yapar.

Bir şey soracağım aynı k20de ne gibi fark var daha agresif olması için ? sıkıştırma falan mı farklı?

deeperblack
05-04-2010, 14:58
Egzantriklerden kaynaklanıyor. FN2 de Vtec 5400 de açılıyor.

Cihan Çizmeci
05-04-2010, 15:02
Sanırım beyin üzerinden gaz tepkileri hassaslaştırılabilir tabi yine mekaniğin yerini tutarmı bilmem

Benimde bildiim kadarı ile beyinden gaz tepkisi %75 ile %90 oranları arasında açık durumda bunu tavan yapıp daha iyi sonuç alına bilir.Bilgim sabit değil ama elektronik gaz bulunan biçok araçta bu böyle o sabit bilgim ve açılabildiğini biliyorum bu oranın. :icon_tup:

ahmet3425
05-04-2010, 18:15
Egzantriklerden kaynaklanıyor. FN2 de Vtec 5400 de açılıyor.

bildiğim kadarıyla onun nedeni işletim sistemi ve sanzıman oranları ile alakalıydı...

Serhat Y.
05-04-2010, 18:56

nasılda belli kulaktan dolma sözlerle yazdığın, bırakta biz eglencemize bakalım, ayrıca konuyu takip etmeni isterim ısrarla, bak bakalım ep3 gibi type-r üretmişmi üretmemişmi honda, yapılanları ve alınan sonuçları gör elinde gerçek anlamda bir veri olsun ondan sonra yorumunu yap yada bu yazdıklarını sağlam bir kanıta dayandır da bizde boşuna uğraşmayalım...

Serhat Y.
05-04-2010, 18:59
Bir şey soracağım aynı k20de ne gibi fark var daha agresif olması için ? sıkıştırma falan mı farklı?

emme manifoldlarıda farklı, enson sağlam bir kaynaktan şöyle bir bilgi aldımki söyleyen kişinin yalan söyleyeceğini yada abarttığını asla düşünmem.
fn2 nin emme manifoldunu ep3 e takmışlar ve tam 13hp. almışlar, yabancı sitelerden araştırmadım fakat söyleyen kişiye tekrar söylüyorum güvenirim..

SekoLive
05-04-2010, 19:05
serhat abi imzandaki gibi bekliyoruz seni... az kaldı sanırım...

RC'ON
05-04-2010, 19:07
emme manifoldlarıda farklı, enson sağlam bir kaynaktan şöyle bir bilgi aldımki söyleyen kişinin yalan söyleyeceğini yada abarttığını asla düşünmem.
fn2 nin emme manifoldunu ep3 e takmışlar ve tam 13hp. almışlar, yabancı sitelerden araştırmadım fakat söyleyen kişiye tekrar söylüyorum güvenirim..

yalnız senin söylemine göre,o manifold vermesi gerektiği arabada değil de,ep3 te vermiş gücü...şimdi biz buna ep3 ün bereketi mi diyelim,yoksa fn2 nin ayıbı mı?

ahmet3425
05-04-2010, 19:12

tamamda nasıl oluyor ki o is? motor aynı kapak aynı sıkıstırma aynı hersey aynı nasıl oluyorda ep3 de 13 hp alınıyor eğer soylediğiniz doğruysa o zaman FN2 nin gucu yazılımla kısılmıs olması gerekir aklıma baska mantıklı bi acıklama gelmiyor...

KuBilaYY
05-04-2010, 19:15
bu doğruysa bir tane pert var hemen alayim üstünden ;)

serhat abi diyosa kesin dogrudur :icon_tup:

serhat abi bekliyoruz senin aracın bitmesini :)

RC'ON
05-04-2010, 19:19
serhat abi diyosa kesin dogrudur :icon_tup:

serhat abi bekliyoruz senin aracın bitmesini :)
lafın doğruluğunu sorgulayan yok ki,doğru olabilir,ama garip,doğru&garip...

Serhat Y.
05-04-2010, 19:20
yalnız senin söylemine göre,o manifold vermesi gerektiği arabada değil de,ep3 te vermiş gücü...şimdi biz buna ep3 ün bereketi mi diyelim,yoksa fn2 nin ayıbı mı?

iyide bir motorda bütün gücü emme manifoldu üretmiyor heralde, bazı yerlerden kısıtlayıp bazı yerlerden iyileştirme yapılması gerekiyorki çeşitli emisyon değerlerine ulaşılsın ve araç eskisinden daha güçsüz olmasın, sonuçta heriki kasanın üretim yıllarını kıyasladıgında arada 5 yıl gibi uzun bir zaman varki bu zaman içinde motor üreticileri için avrupa normlarında biçok değişiklikler oldu, bilmem anlatabildimmi..

SekoLive
05-04-2010, 19:21

yiğit sen misin?

SekoLive
05-04-2010, 19:23
ip den baktırt belki benimdir tövbe tövbe :):)

:) yiğit sana yazmıs kubilay o cevap verince dedim yiğit senmisin :)

KuBilaYY
05-04-2010, 19:24
bu doğruysa bir tane pert var hemen alayim üstünden ;)

ne sormuş okuman yazman yokmu ?

Serhat Y.
05-04-2010, 19:24
tamamda nasıl oluyor ki o is? motor aynı kapak aynı sıkıstırma aynı hersey aynı nasıl oluyorda ep3 de 13 hp alınıyor eğer soylediğiniz doğruysa o zaman FN2 nin gucu yazılımla kısılmıs olması gerekir aklıma baska mantıklı bi acıklama gelmiyor...

peki motor aynı ama fd2 nin emme manifoldu ve egzantrikleri farklı 225 hp. bu nasıl oluyor ozaman

RC'ON
05-04-2010, 19:27
iyide bir motorda bütün gücü emme manifoldu üretmiyor heralde, bazı yerlerden kısıtlayıp bazı yerlerden iyileştirme yapılması gerekiyorki çeşitli emisyon değerlerine ulaşılsın ve araç eskisinden daha güçsüz olmasın, sonuçta heriki kasanın üretim yıllarını kıyasladıgında arada 5 yıl gibi uzun bir zaman varki bu zaman içinde motor üreticileri için avrupa normlarında biçok değişiklikler oldu, bilmem anlatabildimmi..

bence anlatamadın da,eğer bu dediklerin,sana mantıklı geliyor ve de fn2 yi gözünde ep3 ten daha iyi yapabiliyorsa sorun yok...

Serhat Y.
05-04-2010, 19:27
:D:D

neyse konuya dönersek emme manifoldu hakkında bir dyno eğrisi yada birşey mevcuttmu ???

:D:D dyno egrisi yokta hazırda satılık fn2 emmesi var yiğit düşünürsen:icon_tup: ş

RC'ON
05-04-2010, 19:28
yiğit sen misin?

adım Can...

ahmet3425
05-04-2010, 19:29
peki motor aynı ama fd2 nin emme manifoldu ve egzantrikleri farklı 225 hp. bu nasıl oluyor ozaman

iyiki diyorsun emme manifoldu ve exantrikleri farklı direk stage2 cam var aracın ustunde...

ayrıca FD2 nin sıkıstırmasıda farklı 11.7

fn2 ve ep3 11.0

fn2 nin exantrikleri ep3 den farklı mı?

RC'ON
05-04-2010, 19:30
ne sormuş okuman yazman yokmu ?

okumam yazmam var tabi, 1iaçık olmak üzere 2 üni,memnun oldum...

RC'ON
05-04-2010, 19:31
:D:D dyno egrisi yokta hazırda satılık fn2 emmesi var yiğit düşünürsen:icon_tup: ş

bu emme her hangi bir markanın fn2 ye ürettiği bir üürün mü,yoksa stock olan mı?

KuBilaYY
05-04-2010, 19:32
okumam yazmam var tabi, 1iaçık olmak üzere 2 üni,memnun oldum...

maşallah darısı başımıza inşallah :icon_tup: ep3 gibimisn fn2 gibimisin tam olarak yakıstıramadm ne desem :)

RC'ON
05-04-2010, 19:35
maşallah darısı başımıza inşallah :icon_tup: ep3 gibimisn fn2 gibimisin tam olarak yakıstıramadm ne desem :)

pardon amaç nedir,laf mı yarıştırıyoruz...benim buradaki tek öğrenmek istediğim şey,diğer arkadaşın yazdığı bilgi ile ilgili detay onun dışında bu kadar off-topic yazı bence konuyu açan arkadaşa ayıp...

ahmet3425
05-04-2010, 19:37

gereksiz gereksiz yazıpta konuyu kirletme arkadasım bırakta surda 2 bilgi paylasalım :Deli:

RC'ON
05-04-2010, 19:41
arkadaşlar bu arada yanlış anlaşılmasın,ne ep3 fanıyım ne de kullanıcısıyım,dizel a4&207 rc kullanıcısıyım,iletilerimdeki amaç ta,sadece öğrenmek...

RC'ON
05-04-2010, 19:43
aynen bu konu önemli çünkü ;)

katılıyorum...

fsunnetci
05-04-2010, 20:11
Lem iki laf ettik bi fikrimizi söyledik kulakdan dolma bilgiler diyerekten suçlandık iyimi:D
Her FN2 sahibi böyle ise vay halimize:(
35-40Bin TL arası FN2 bulabiliyorsunuz öyle alınıpta modifiyeye kıyılmayacak bir araba değiller Elbet zamanla birileri çıkarda bu arabalar ile ciddi anlamda tuning işlemleri yapar ama herşey motordan ibaret değil..
Kasa hafifliği,Şanzuman dişli oranları,Parça bulunabilirliği,Ecu'ya müdahele imkanı,Catback uyguluğu bu gibi ve buna benzer şartlar elvermedikçe fazla ileriye gidilmez bu kasalarda diye düşünüyorum bu benim fikrim sağdan soldan duyumlarım değil ;)
Kıskançlığa gerek yok bence EP3 her yönden avantajlı durumda :D

Dou
05-04-2010, 20:14
35-40 bine fn2?

İki kasayıda kullanan herkes fn2 nin daha iyi vites oranlarına sahip olduğundan söz ediyor. Bilmiyorum bu konuda kullananlar daha iyi yorum yapar.

Tek dezavantajı ağırlık ve elektronik gaz kelebeği.

seko
05-04-2010, 20:15
Lem iki laf ettik bi fikrimizi söyledik kulakdan dolma bilgiler diyerekten suçlandık iyimi:D
35-40Bin TL arası FN2 bulabiliyorsunuz öyle alınıpta modifiyeye kıyılmayacak bir araba değiller Elbet zamanla birileri çıkarda bu arabalar ile ciddi anlamda tuning işlemleri yapar ama herşey motordan ibaret değil..
Kasa hafifliği,Şanzuman dişli oranları,Parça bulunabilirliği,Ecu'ya müdahele imkanı,Catback uyguluğu bu gibi ve buna benzer şartlar elvermedikçe fazla ileriye gidilmez bu kasalarda diye düşünüyorum bu benim fikrim sağdan soldan duyumlarım değil ;)

o nasıl olacak..

Dou
05-04-2010, 20:17
varsa bir ilan alabilirmiyim???

yeni olan herşeyin hem iyi tarafı hemde kötü tarafı mevcut ;)

Ben görmedim hasarlı fn2 haricinde, arkadaş iddia etmiş o göstersin, bana söylemişin ama..

Bende merak ediyorum.

Cimmeria
05-04-2010, 20:23
o değilde şu emme konusu dağılmasın ya bende merak ettim, bu takıp deneyen kişi trdemidir ?

fsunnetci
05-04-2010, 20:25
iyide hasarlı dersen 29bine satıldı hasarlı durumuda Airbag fln açılmıştı araçta şaseler düzgündü..40Bİn'e hasarlı FN2 kim alır bu zamanda..
Eğer ciddi alıcı iseniz 39Bİne 40bine FN2 buluruz eğer ciddi iseniz Msn'den görüşelim kime lzm ise kalkıpta full orjinal bir araçtan bahsetmiyorum bu fiyata tabiki..

Serhat Y.
05-04-2010, 20:34
bence anlatamadın da,eğer bu dediklerin,sana mantıklı geliyor ve de fn2 yi gözünde ep3 ten daha iyi yapabiliyorsa sorun yok...

"daha iyi" göreceli bir kavram ama:beuj: bence sorun yok mutluyum ben böyle:heyoo:

fsunnetci
05-04-2010, 20:34
o değilde şu emme konusu dağılmasın ya bende merak ettim, bu takıp deneyen kişi trdemidir ?

Cevap gelmediğine göre öyle birşey yok sanırım:D

Serhat Y.
05-04-2010, 20:37
iyiki diyorsun emme manifoldu ve exantrikleri farklı direk stage2 cam var aracın ustunde...

ayrıca FD2 nin sıkıstırmasıda farklı 11.7

fn2 ve ep3 11.0

fn2 nin exantrikleri ep3 den farklı mı?

emin değilim ama farklıdır diye tahmin ediyorum, aynı yıl üretilmiş aynı kasa araçlarınki bile farklı oluyorsa oda farklıdır heralde..

32FT430
05-04-2010, 20:37
hava filtresi gaz kelebeğinin tepkisini acayip etkiliyor.sağlam bir kit ile fn2'nin gaz kelebeği telden farkı olacağını sanmam.fn2 ağırlıktan biraz kaybediyor yoksa tel veya elektronik olması 1-2 boy fark edeceğini sanmıyorum

Juggernaut
05-04-2010, 20:42

Motorları aynı değil farklı biri k20a diğeri z o yüzden ep3'ün parçaları olmuyor headers,egsantrik,ince conta gibi.

RC'ON
05-04-2010, 20:44
"daha iyi" göreceli bir kavram ama:beuj: bence sorun yok mutluyum ben böyle:heyoo:

sonuçta senin aracın,ve mutluysan da gerisi yalan zaten,bizim yazdıklarımız sadece bilgi alışverişi amaçlı,ama emme manifoldu olayını hala merak ediyorum:)

Serhat Y.
05-04-2010, 20:51

kasa hafifliği konusunda haklısın ama diğer bilgilerin bu seferde eksik..
şanzuman dişli oranları ep3 ten daha iyi diyorlar,
parça istedikten sonra bulunuyor yurtdışından tabi, kaldıki üretim aşamasında olup yakında çıkacak olan çok fazla parçası var
ecu'ya müdahale demişiniz fakat k-pro nun farklı bir sistemi olan flashpro benim aracımda mevcut heryerede müdahale ediyor:rolleyes:
araç için mevcut catback ler var, istenirse custom olarakta yapılıyor, yapılmışı yar

Cimmeria
06-04-2010, 00:26
kasa hafifliği konusunda haklısın ama diğer bilgilerin bu seferde eksik..
şanzuman dişli oranları ep3 ten daha iyi diyorlar,
parça istedikten sonra bulunuyor yurtdışından tabi, kaldıki üretim aşamasında olup yakında çıkacak olan çok fazla parçası var
ecu'ya müdahale demişiniz fakat k-pro nun farklı bir sistemi olan flashpro benim aracımda mevcut heryerede müdahale ediyor:rolleyes:
araç için mevcut catback ler var, istenirse custom olarakta yapılıyor, yapılmışı yar

şu emme işini yapan adam türkiyede mi ? ya da kiralık fn2 emmesi var mı :) denesek bir

pasa35
06-04-2010, 01:10
fd2 nin emme manifoldu egzantriği uymaz heralde diymi fn2 ye eğer uyuyorsa birde ince conta ile sıkıştırma arttırılıp 225 civarına çıkabilirmi güç yoksa sacmamı oldu:)

fsunnetci
06-04-2010, 08:41
fd2 nin emme manifoldu egzantriği uymaz heralde diymi fn2 ye eğer uyuyorsa birde ince conta ile sıkıştırma arttırılıp 225 civarına çıkabilirmi güç yoksa sacmamı oldu:)

:heyoo: FD2 nire FN2 niree:p
Ama ince conta ile sıkıştırma artırıp catback ve yazılım ile o güçleri elde edersin..Ama Stock bir EP3'e bi injen CAI koyuyorsun 230hp alıyosun Dyno'da FN2 bu kadar verimli sonuçlar vermez sanırım;)

pasa35
06-04-2010, 09:49
Ama ince conta ile sıkıştırma artırıp catback ve yazılım ile o güçleri elde edersin..Ama Stock bir EP3'e bi injen CAI koyuyorsun 230hp alıyosun Dyno'da FN2 bu kadar verimli sonuçlar vermez sanırım;)

cai ile 30 hp mi alıyosun!!hpler biraz havalarda uçuşmuş.egzantrik emme sıkıştırması farklıymıs cunku.bunun icin bole bişi sordum

seko
06-04-2010, 09:57

amma uzatıyorsun be kardeşim :icon_wack

fsunnetci
06-04-2010, 10:26
amma uzatıyorsun be kardeşim :icon_wack

Bu modeller böyle uzatmalı:D
Neyi uzatıyom yaa adam bişe sormuş fikrimi söylüyorum uzayan ne :confused:

seko
06-04-2010, 10:39
Bu modeller böyle uzatmalı:D
Neyi uzatıyom yaa adam bişe sormuş fikrimi söylüyorum uzayan ne :confused:

stock fn2 de 217 veriyor aynı dynoda haberin varmı.
bir çekememezlik var gibi yazıyorsun o baglamda dedim :icon_tup:
dunde 40 liraya fn2 alıyordun :hahaha:

Cem.B
06-04-2010, 10:42
aklı başında kimse fn2 alcak imkanı varken ep3 almaz haybeye yormayın kendinizi

seko
06-04-2010, 10:44
aklı başında kimse fn2 alcak imkanı varken ep3 almaz haybeye yormayın kendinizi

ep3 satıp fn2 alan varmı TR de sanmıyorum ama direkt fn2 alanlar var.
keza fn2 satıp ep3 alan varmı acaba :)

Cem.B
06-04-2010, 10:44
satıp alınmaz tabi ben sıfırdan alcak biri için diorum

seko
06-04-2010, 10:46
satıp alınmaz tabi ben sıfırdan alcak biri için diorum

o zamanda cupra var :)
ep3 daha ucuza sahip olabiliyorsun belki ondan alıyordur insanlar hevesini almak ve o keyfi yasamak icin :icon_tup:
her ne olursa olsun ep3-fn2 de keyifli makineler..

fsunnetci
06-04-2010, 10:49

Seko 1 ay önce 39bin'e kırmızı FN2 satıldı biraz araştır istersen. illa herşeyi ispatlamak mı lzm.FN2 cilere sorarsan bilirler bu aracı..

seko
06-04-2010, 10:57
Seko 1 ay önce 39bin'e kırmızı FN2 satıldı biraz araştır istersen. illa herşeyi ispatlamak mı lzm.FN2 cilere sorarsan bilirler bu aracı..

18 e de ep3 var alalım istersen :icon_tup:

RC'ON
06-04-2010, 15:22
ya ne kadar gereksiz bir yere gelmiş konu,şuanda tek takıldığım olay,fn2 nin emme manifoldunun ep3 te bu kadar işe yarayıp yaramadığı...bir başka olasılık ta,acaba o üstünde deneme yapılan ep3 ün kendi emme manifoldu sıkıntılı olabilir mi?...belki de fark bundan kaynaklanıyordur...

Dou
06-04-2010, 16:37

dün 35-40 liraya fn2

bugün ep3 te cai ile 30 hp :) bugüne kadar sadece filtreden k20'den benim bildiğim en yüksek gücü alan güneştir gns nin eski sahibi, o bile dediğin rakamdan uzaktı. (şimdi durumu nedir bilmiyorum ben o zaman için konuşuyorum)

Neyse uzatmayalım arkadaşlar, fn2'nin emme mevzusuna açıklık getirebilirsek çok iyi olur gerçekten. :)

Erden
06-04-2010, 16:44
Moskovadan FN2 262HP oldugu yaziyor.
http://www.drive2.ru/cars/honda/civic_type_r/civic_type_r_fn2_fd2/mankybusiness/

http://s2.images.drive2.ru/car.photos/3800/000/000/05c/426/88cc19355b2a78d7-original.jpg

Dou
06-04-2010, 16:45
na mi bu güç elde edilmiş,

sc varsa çok yazık ep3 ler atmosferik yükleyince bile bu sınıra zaten yaklaşıyor.

Schumi
06-04-2010, 16:50
Tork 250 nm lerde Atmosferik olabilir ama dyno hatası gibi sanki.

Schumi
06-04-2010, 16:56
sc olsa tork daha fazla artar gibime geliyor.

Erden
06-04-2010, 17:00
Arac sc li ve 310hp ye kadar yolu var diye yaziyor ama neden 262 de kalinmis bilmiyorum.
sc icin Jackson Racing diyor.

Erden
06-04-2010, 17:06
baska bir fn2

http://civic-typer.ru/projects/41-ctr-fn2-supercharger-jr-tuned-by.html

Средний ролик - давление 0,55 Бара
Спеки:
Supercharger - Jackson Racing Civic Si 06-08
Injection - RC 550 cc
Intake - Injen Short Ram Air
Oil Cap - Mugen
Oil - Mugen Rev-R
Oil filter - K&N
Oil cooler kit - GReddy
Radiator cap - Mugen 1,3 Bar
ECU - Stock Honda and Unichip
Brake Pads - Modulo Racing
Brake Rotors - Modulo Racing
Brake Calipers - Spoon Sports
Carbon fiber hood - Seibon
OZ Racing Ultraleggera 8x18 ET 48
Термостат Мюген
Датчик температуры Мюген

Presure supercharger - 0,55 Bar
Exhaust - stock
Catalisator - delited

Tuned by R2Racing Moscow Russia

http://content.foto.mail.ru/mail/berdiev_r/79/i-85.jpg

pasa35
06-04-2010, 19:10
iyi gidiyormuş..

Cimmeria
06-04-2010, 23:07
rus verilerine göre sanrım fn2lere sc yapmanın pek bir cazibesi yok...

Schumi
06-04-2010, 23:28
Ben 400 hpleri ön gören SC kitleri görmüştüm FN2 için. Rotrex kitti sanırım o ama vardı yani.

pasa35
06-04-2010, 23:36
sc olmasına rağmen torklar biraz düşükmü kalmış??

Berkan
06-04-2010, 23:49
dün 35-40 liraya fn2

bugün ep3 te cai ile 30 hp :) bugüne kadar sadece filtreden k20'den benim bildiğim en yüksek gücü alan güneştir gns nin eski sahibi, o bile dediğin rakamdan uzaktı. (şimdi durumu nedir bilmiyorum ben o zaman için konuşuyorum)

Neyse uzatmayalım arkadaşlar, fn2'nin emme mevzusuna açıklık getirebilirsek çok iyi olur gerçekten. :)

ozamanlar Güneşinki 15 hp motor 12-13 arası bişey tekere vermişti dyno resimleride vardıda

kaybettim :D

deeperblack
07-04-2010, 00:15
FN2 ye FD2 nin emme manifoldu ve egzantrikleri takılıyor.
İnce conta ve remap uygulaması ile birlikte 225 hp rahatlıkla alınabilir.

Ek olarak RRC ile ilgili şu bilgiler var elimde.

http://www.honda.co.jp/factbook/auto/CIVIC_TYPE_R/200703/img/04_02.jpg

06 Civic Si
RBC RUN
http://i42.tinypic.com/v5ydfs.jpg

RRC Run
http://i41.tinypic.com/2gsnbti.jpg

http://i31.photobucket.com/albums/c393/kidnkorner/3c0fe68f.jpg
You need an adapter plate to be able to use K20A2 type manifolds, its the K20A2 type cylinder heads that must cut off the integrated water port on the RRC and RBC.

The RBC and RRC manifolds are plug and play and require zero modifications to work, ZERO.
http://i31.photobucket.com/albums/c393/kidnkorner/3c6eaa88.jpg
http://i31.photobucket.com/albums/c393/kidnkorner/ab56a983.jpg

GKS TypeR
07-04-2010, 09:17
teşekürler üstad çok iyi paylaşım. :icon_tup: farklar ortada ozaman serhat fd2 manifold almakla çok iyi yapmış. :icon_tup:

pasa35
07-04-2010, 09:32
bende bunu sormustum saol usta.bunların üstüne komple eksoz filtre ile gayet iyi sonuclar alınır ozaman

FN2 ye FD2 nin emme manifoldu ve egzantrikleri takılıyor.
İnce conta ve remap uygulaması ile birlikte 225 hp rahatlıkla alınabilir.

Ek olarak RRC ile ilgili şu bilgiler var elimde.

http://www.honda.co.jp/factbook/auto/CIVIC_TYPE_R/200703/img/04_02.jpg

06 Civic Si
RBC RUN
http://i42.tinypic.com/v5ydfs.jpg

RRC Run
http://i41.tinypic.com/2gsnbti.jpg

http://i31.photobucket.com/albums/c393/kidnkorner/3c0fe68f.jpg
You need an adapter plate to be able to use K20A2 type manifolds, its the K20A2 type cylinder heads that must cut off the integrated water port on the RRC and RBC.

The RBC and RRC manifolds are plug and play and require zero modifications to work, ZERO.
http://i31.photobucket.com/albums/c393/kidnkorner/3c6eaa88.jpg
http://i31.photobucket.com/albums/c393/kidnkorner/ab56a983.jpg

Agent
07-04-2010, 09:40
Yavaş yavaş sindire sindire.. acıtmadan inciltmeden tıkıssttt :)

Selim.Y
29-04-2011, 23:11
hortlatalım bakalım :D

FN2 için yeni ürünler,farklı uygulamalar var mı?

SekoLive
29-04-2011, 23:12
BS typer var örneklik

Selim.Y
29-04-2011, 23:28
BS typer var örneklik

BS'ye + olarak neler yapılabılır atmo olarak.

Toda headers,injen cai'den baska mod parcaları var mı?vsvs konuyu bıraz daha genısletelım dıye hortlattım abi :)

Buarada Kidd Racing Headers Fn2'ye olur mu?

kifanhom
30-04-2011, 01:06
uydurulduğunu okumuştum bir yabancı forumda

GKS TypeR
30-04-2011, 02:14
BS'ye + olarak neler yapılabılır atmo olarak.

Toda headers,injen cai'den baska mod parcaları var mı?vsvs konuyu bıraz daha genısletelım dıye hortlattım abi :)

Buarada Kidd Racing Headers Fn2'ye olur mu?

BS typeR a artı olarak bişey yapılabileceğini sanmıyorum :soru: sen BS typer ın üzerindeki parçaların farkında değilsin galiba :rolleyes:
12,5 sıkıştırmasından, egzantiriğinden contasından metanol una kadar araba gırtlak biraz BS typer ı araştırmanı öneririm. :icon_tup:

demokena
30-04-2011, 08:16
Şahsi Fikrim EP3 Daha yakışıklı varsın içinde kliması dahi olmasın.))

Selim.Y
30-04-2011, 12:03
BS typeR a artı olarak bişey yapılabileceğini sanmıyorum :soru: sen BS typer ın üzerindeki parçaların farkında değilsin galiba :rolleyes:
12,5 sıkıştırmasından, egzantiriğinden contasından metanol una kadar araba gırtlak biraz BS typer ı araştırmanı öneririm. :icon_tup:

Abi BS'ye hiçbir şekilde lafım yok...Acaba + olarak bırseyler yapılabılır mı onu merak edıyorum...

FakirAli
30-10-2011, 22:01
sanırım şunu çıkarmışlar tegiwa birebire toda replikası sanırım bu.. fiyatıda todaya göre çok uygun

TEGIWA EXHAUST MANIFOLD HEADER HONDA CIVIC TYPE R FN2 | eBay (http://www.ebay.com/itm/TEGIWA-EXHAUST-MANIFOLD-HEADER-HONDA-CIVIC-TYPE-R-FN2-/170674440209?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27bcfd4811#ht_1770wt_1270)

bide ayrıca şu nedir ya tam bilgi sahibi olan varmı ?

Honda Civic FN2 Type-R TypeR K20 Exhaust Manifold | eBay (http://www.ebay.com/itm/Honda-Civic-FN2-Type-R-TypeR-K20-Exhaust-Manifold-/160661194997?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item25682748f5#ht_1558wt_1037)

ve ayrıca ep3lerin egzos manifoldları fn2 ye oluyormu ? olursada verimli olurmu

KCANN_220
30-10-2011, 22:38
sana yazdıklarımın dısında ne beklıorsun acaba kardesım..?ustekını alıp gecelım..:)

Jeandan-R
02-11-2011, 02:47
İngilterede k24 frankenstein 280hp+ N/A type-rlar var, ben her kasanın type-r olmayanına sahip olmuş :D biri olarak hondanın her kasada kendini geliştirdiğini gördüm genel olarak. En büyük değişim ep3-fn2 değişiminde olmuş zaten. Potansiyeli çok yüksek bu aletin, Mugen versiyonu r26r ile rahatlıkla başaçıkabiliyor. Ki r26r camları bile farklı bir maddeden yapılmış bir alet.