PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Proxes 4, T1R

plekumat
18-04-2010, 00:02
Ptesi bir problem çıkmazsa lastikleri alacağım.
Toyo üzerinde karar kıldım fakat modeline karar veremedim

Proxes 4 veya T1R'den hangisini seçmeliyim??
(195/45/16)

Teşekkürler

slowmotion
18-04-2010, 02:53
proxes 4 alırsan hayatının hatasını yaparsın. t1r eh işte 1sene çok iyi sonra sertleşiyor. benim tavsiyem hankook evo v12 al rahatına bak. yazdığım bütün lastikleri kullandım...

EREN34
18-04-2010, 02:54
Fark ne açıkçası bilmiyorum.Ancak 2 arkadaşım takım aldı.İkiside T1R dan yana kullandı seçimini.

overblack
18-04-2010, 03:29
proxes4 te yi bir lastiktir t1r'de.o fiyat aralığında lastik düşünüyorsan başka marka alma zaten.toyo'nun cadde performansı iyidir.ucuz olmasının tek sebebi pahalı rakiplerinin milyon dolarlık reklam bütçeleri olmasına rağmen toyo'nun benim reklamımı müşterim yapsın mantığı ile hareket edip,reklam maliyetini ürün üzerine en minimum şekilde koyan firmadır.

dragstar
18-04-2010, 10:03
bulabilirsen r1r al ama yok tr de bulamadım ben

v12 evo t1r dan daha iyidir

OmeR-FE
18-04-2010, 10:33
T1R Derim.
Cihan Çizmeci, Kendi Araçlarında Kullandığı Lastik.
Bizde Az Çok Test Etme Fırsatı Bulduk.
Çok Olumlu İzlenimler Aldım.
Yol Sesi Vermiyor, Yol Tutuşu Çok İyi, Frenaj ve Patinaj Süreleri Kısa, Ne Çok Sert Ne Yumuşak Bir Lastik.

dragstar
18-04-2010, 10:49
t1r avrupadaki testlerde kuruda kumhodan kötü ıslakta ztn kumho en altta olduğu için kumhonun üstünde ama ginede altlarda oluyor kulaktan dolma bilgilerle lastik alınmaz lastik testleri vardır lastiğin sertliği ve performans seviyesi vardır

lütfen yanlış yönlendirmeyelim

plekumat
18-04-2010, 21:53
Teşekkürler.

Yarın bakacağım duruma göre
Proxes'i eledim; Ya T1R yada ku31 bakacağım..

Bu bizim 2. aracımız, az biniliyor.
Fazla para harcamak istemediğim için bu lastiklere bakıyorum.
Diğer aracımıza daha iyi lastik alacağız.

TheAce
18-04-2010, 21:58
ben şu test olaylarınıda anlayamıyorum, bi dünya lastik kullandım fiyat performans olayını en iyi t1r da aldım. herkes ku31 derken 2 sinide denedim aradaki fark bayağı hissedilirdi. t1r o paralara alınabilcek en güzel lastiklerden. ama 2009 yılında üretimi bitti yani 2010 da çıkmadı sıfır alacaksanız üretim tarihine dikkat edin. lastiktürk diye bir site ve yer var yerleri çamlıca taraflarında googledan arayarak bulabilirsiniz...

turbo16
18-04-2010, 23:34
t1r avrupadaki testlerde kuruda kumhodan kötü ıslakta ztn kumho en altta olduğu için kumhonun üstünde ama ginede altlarda oluyor kulaktan dolma bilgilerle lastik alınmaz lastik testleri vardır lastiğin sertliği ve performans seviyesi vardır

lütfen yanlış yönlendirmeyelim

evet haklısın senin gibi yalnıs yönlendirmemek lazım kullanmadan :icon13::icon13:

kardes kumho hankook falan hepsi t1r yanında yalan olur hepsini kullandık

dragstar
18-04-2010, 23:39
model bazında konuşmak lazım hepsinin çok güzel modelleri var ama tr ye gelmiyor ne yazıkki adamlar olan lastikleri sattıkları için getirmiyorlar

bzm kullanmaız la lastik testlerinde adamların onu söküp onu kullanması g meterlarla drift box tarzı gps destekli aletlerle zaman ve metrelere karşı test edip ölçmeleri en net sonucu verir

bana t1r iyi al diyen çok oldu ama nedense testlerde iyi değil

tekrar diyorum yanlış yönlendirme yapmayalım

turbo16
18-04-2010, 23:44
o testleri senelerdir takip ederim cok nadir gercekçi oluyor ama biz tecrübe ederek
test ettik hepsini cıkar olmadan fiyat kullanım olarak tavsiye ediyoruz:)

dragstar
18-04-2010, 23:49
fiyatıda işin içine katarsak t1r bayağı iyi oluyor gibi duruyor

plekumat
18-04-2010, 23:50
Teşekkürler
ben alacağım dedim ama kesin bir fiyat bilmiyorum T1R için :)
Nedir fiyatları?

-batu-
18-04-2010, 23:52
15'' ler 95-115 lira arası

plekumat
18-04-2010, 23:53
Eyvallah
195/45/16 alacağım ben
onlarda olsa olsa 150 olur galiba

Schumi
19-04-2010, 12:48
Lastik testlerine göre lastik almam diyordum. Ama bir kere yaptım o hatayı. Ama tekrar o hatayı yapmıycam. Adrenalin aldım. Tonla para verdim. Millet öve öve bitiremiyor lastiği. Yok sen ısıtamıyorsun yok bilmem ne oluyor. Lastiği ben ısıtamıyorsam Istanbul da bu kadar gün içi kilometre yaparak ve benim sürüş şartlarımda ne zaman ısınacak bilmiyorum. Lastik çok uzun ömürlüymüş müş. Toyo gibi 1 senede bitmiyormuş. Hani nerde lastik hiçbir varlık gösteremeden bitti tükendi. Şimdi tekrar gidip T1R alıcam. Biterse gene gidip alıcam. Ama ben artık yaz ve kış lastiğini ayıracam. T1R kış. Kısmetesede R888 yaz kullanıcam.

onursoytam
19-04-2010, 12:57
bence kullanan arkadaşların fikirleri ile hareket et net teki ortalama ölçümlere bakma.. Drag ta Toyo harika bende almayı düşünüyorum

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 10:57
KU 31 de kullandım T1R da CF1 de kullandım :) Toyo benden sorulur :D

T1R ısındıkça çok dhaa güzel tutar soğukken biraz kötüdürki ısınması an meselesi bi lastik agyet yumuşaktır diğer lastiklere göre biraz çabuk biter ama kesinlikle hakkını verir paranızın çok sessiz bir lastik bence.

Eğer ıslaktada perf. istiyorsan kurudada fena olmasın diyorsan CF1 derim ıslağı gayet güzel bi lastik bence hatta baya bi üstün derim ben çok memnundum ama yazın sıcak asfaltta biraz fazla patinaja sebep olur ama yinede tutar lastik yanlız kesinlikle su perf.dan çok memnundum.

KU31'e gelince T1R dan 2 kat daha sesli bir lastik ve T1R kadarda tutmuyor ama öyle uzun uzadıya kötülenicek gibi değil.

T1R dan gayet memnundum Kumho alıcağıma kesinlikle düşünmeden alırım.

T1R'ı körfez pistindede çok kullandık gayet memnunduk ordada :icon_tup:

16"'te T1R fiyat 140 150 tl arası teki için.

16"te CF1 fiyatı 115 125 tl arası teki için :icon_tup:

Fiyat ve performansı birbiriyle ölçülendirirsek T1R lastikler arasında alabileceğinizin en iyilerinden :icon_tup:

Yazdıklarımın hepsi deneyimle sabittir :icon_tup:

_opeth
20-04-2010, 12:18
http://www.toyoabdulkadirozcan.com/uploadimg/fiyat_listesi/toyo.htm buraya göre fiyatlar 200-250 liracivarına çımış gibi duruyor. ben zam mı geldi acaba dedim?

pasa35
20-04-2010, 13:16
liste fiyatları yüksek oluyor zaten o fiyatları baz almayın.215 45 17 t1r 180 190 civarı

http://www.toyoabdulkadirozcan.com/uploadimg/fiyat_listesi/toyo.htm buraya göre fiyatlar 200-250 liracivarına çımış gibi duruyor. ben zam mı geldi acaba dedim?

erkanayasli
20-04-2010, 13:36
toyo nun lastikleri biraz sert olur ama ısınınca gayet iyi performans sağlar. bide ıslakta kuru kadar iyi tutar. bizzat denedim. proxes t1r güzel lastik ama asıl r1r var trye gelmiyor şimdilik :)

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 13:37

Tali Bayiye %30 gibi bir iskonto ile iniyor lastik :icon_tup:

slowmotion
20-04-2010, 13:45
imkanınız varsa hankook evo v12 takılı bir arabayı deneyin derim tekrar, hem daha yeni teknoloji bir lastik, hemde fiyatları t1r civarında...

http://image.modified.com/f/25742359/modp_0904_03_o+hankook_ventus_v12_evo_k110_tire_re view+tread.jpg
hankook v12

son olarak şunu ekliyorum :
AutoBild Sport (DE) 2008 - 215/45 R17

1) Goodyear Eagle F1 Asym. ***
2) Hankook Ventus V12 Evo ***
3) Pirelli PZero Nero **
4) Dunlop SP Sport Maxx **
5) Kumho Ecsta KU19 **
6) Continental Sport Contact 3 **
7) Michelin Pilot Exalto 2 *
8) Nokian NRY *
9) Toyo Proxes T1-R *
10) Marangoni Mythos -
11) Yokohama S.drive -

AutoZeitung (DE) 2008 - 225/45 R17

1) Pirelli PZero ***
2) Continental Sport Contact 3 ***
3) Dunlop SP Sport Maxx TT ***
4) Hankook Ventus V12 Evo ***
5) Bridgestone Potenza RE050A ***
6) Michelin Pilot Sport 2 ***
7) Uniroyal Rainsport 2 ***
8) Nokian ZG2 **
9) Goodyear Eagle F1 Asym. **
10) Vredestein Ultrac Sessanta **
11) BF Goodrich G-Force Profiler **
12) Firestone Firehawk SZ90 **
13) Fulda Exelero *
14) Kumho Ecsta KU31 SPT *
15) Barum Bravuris *
16) Toyo Proxes T1-R *

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 14:23
Fiyatlarınıda yazarsanız aradaki farkı daha iyi anlar insanlar :)

slowmotion
20-04-2010, 14:41
185/55/15 4 adet 410tl ye aldım hankook v12
toyo t1r 195/50/15 100tl almıştım tanesini

15" için fiyatlar yakın, lastikçi olmadığım için arkadaşın ölçü fiyatlarını bilmiyorum

plekumat
20-04-2010, 14:52
Herkese teşekkür ederim
Bugün T1R siparişi verdim
4x150,00TL (5 taksit)

Pek alakası varmıdır bilmiyorum ama Toyo Japon Kumho Kore malıymış..
Şimdilik bunu deneyeyim beğenmezsem ilerde kumhoyu da denerim..
Kullandığım 6yıllık Michelin'ler tehlikeli durumda bırakmadılar şimdiye kadar
Ama lastik soğuk olduğunda hiç tutmuyor.
fren mesafesi vasat ötesi ve kalkışlarda gaza basıp çeksem bile patenaja devam ediyor :)
Fazla sert kullanmıyorum T1R yeterli olacak gibime geliyor. Bakacağım artık

TheAce
20-04-2010, 15:05
Herkese teşekkür ederim
4x150,00TL (5 taksit)

fren mesafesi vasat ötesi ve kalkışlarda gaza basıp çeksem bile patenaja devam ediyor :)

memnun kalacaksın, ama eğer lastikleri görme şansın varsa bak ve 2009 üretimi olsun kesinlikle...

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 15:15
Herkese teşekkür ederim
4x150,00TL (5 taksit)

Güzel seçim yapmışsınız bence gayette memnun kalırsınız :icon_tup: Fiyatta normal taksitli fiyat için :icon_tup:

plekumat
20-04-2010, 15:26
Teşekkürler :)
Ankarada Peşin 145,00 dediler
Ankaraya birdaha gitme ihtimalim olmaz bir süre. Kargoda lastik başına 12,5 liraymış.
Afyonda 5 taksit 150,00 olunca burdan aldım artık
Birde nakit olarak biraz sıkıntı olacaktı,

Üretim tarihi olayını özellikle belirttim. 2009 gelecek güçlü ihtimal
2010 Mart'ında yeni serisi üretilmiş galiba onların içinde T1R varsa ve Türkiyeye geldiyse 2010 bile gelebilir dediler..

VeNoM_35
20-04-2010, 15:43
t1r için bugun izmirde 135 tl fiyat aldım, daha uygun satan bir yer varmı bildiğiniz izmirli arkadaşlar?

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 15:47
t1r için bugun izmirde 135 tl fiyat aldım, daha uygun satan bir yer varmı bildiğiniz izmirli arkadaşlar?

Kaç inch? Kaç yanak taban kaç? Ebatları ne lastiğin fiyat ebatta değişiyor hali ile :icon_tup:

VeNoM_35
20-04-2010, 15:50
Kaç inch? Kaç yanak taban kaç? Ebatları ne lastiğin fiyat ebatta değişiyor hali ile :icon_tup:

haklısın unutmuşum, 195-55-r15

dragstar
20-04-2010, 15:56
imkanınız varsa hankook evo v12 takılı bir arabayı deneyin derim tekrar, hem daha yeni teknoloji bir lastik, hemde fiyatları t1r civarında...

http://image.modified.com/f/25742359/modp_0904_03_o+hankook_ventus_v12_evo_k110_tire_re view+tread.jpg
hankook v12

son olarak şunu ekliyorum :
AutoBild Sport (DE) 2008 - 215/45 R17

1) Goodyear Eagle F1 Asym. ***
2) Hankook Ventus V12 Evo ***
3) Pirelli PZero Nero **
4) Dunlop SP Sport Maxx **
5) Kumho Ecsta KU19 **
6) Continental Sport Contact 3 **
7) Michelin Pilot Exalto 2 *
8) Nokian NRY *
9) Toyo Proxes T1-R *
10) Marangoni Mythos -
11) Yokohama S.drive -

AutoZeitung (DE) 2008 - 225/45 R17

1) Pirelli PZero ***
2) Continental Sport Contact 3 ***
3) Dunlop SP Sport Maxx TT ***
4) Hankook Ventus V12 Evo ***
5) Bridgestone Potenza RE050A ***
6) Michelin Pilot Sport 2 ***
7) Uniroyal Rainsport 2 ***
8) Nokian ZG2 **
9) Goodyear Eagle F1 Asym. **
10) Vredestein Ultrac Sessanta **
11) BF Goodrich G-Force Profiler **
12) Firestone Firehawk SZ90 **
13) Fulda Exelero *
14) Kumho Ecsta KU31 SPT *
15) Barum Bravuris *
16) Toyo Proxes T1-R *

valla testlere bakarak lastik aldığınız ve araştırdığınız için sizi tebrik ediyorum forumdaki diğer arkadaşlarda inşallah en yakın zamanda bunun benzeri hareketlerde bulunur kulaktan dolma bilgilerle lastik almaz

Schumi
20-04-2010, 15:59
valla testlere bakarak lastik aldığınız ve araştırdığınız için sizi terik ediyorum forumdaki diğer arkadaşlarda inşallah en yakın zamanda bunun benzeri hareketlerde bulunur kulaktan dolma bilgilerle lastik almaz

Ya Kemal kimi tebrik ederken kime inşallah kulaktan dolma diyorsun. Lastik testine bakılıp lastik alınmaz. Yukarıda yazdım Adrenalin deidler öve öve bitiremediler aldığım günden beri hiç memnun değilim. Lastikte sorun yok üretim tarihi yeni vitrinde kalmamış poşeti açılmamıştı. Öyle testler ile olmuyor o işler. Binip sürüceksin o zaman diyeceksin bu iyimiş diye.

Not: Artı o listedeki Ku19 garibesi T1R'ın eline su dökemez. İkisininde 2 takım sıfırını kullandım aynı arabada.

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 16:03
valla testlere bakarak lastik aldığınız ve araştırdığınız için sizi tebrik ediyorum forumdaki diğer arkadaşlarda inşallah en yakın zamanda bunun benzeri hareketlerde bulunur kulaktan dolma bilgilerle lastik almaz

En iyi lastik deneyimleyip gördüğün lastiktir :)

Testle ürün alcak olsak yandık bende onu söyliyim :icon_tup:

Bu aynı şu muhabbete benzedi.Çok gezen mi bilir çok okuyan mı? Ayrımını yapamazsınız insandan insana değişir :icon_tup:

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 16:05
Ya Kemal kimi tebrik ederken kime inşallah kulaktan dolma diyorsun. Lastik testine bakılıp lastik alınmaz. Yukarıda yazdım Adrenalin deidler öve öve bitiremediler aldığım günden beri hiç memnun değilim. Lastikte sorun yok üretim tarihi yeni vitrinde kalmamış poşeti açılmamıştı. Öyle testler ile olmuyor o işler. Binip sürüceksin o zaman diyeceksin bu iyimiş diye.

Not: Artı o listedeki Ku19 garibesi T1R'ın eline su dökemez. İkisininde 2 takım sıfırını kullandım aynı arabada.

Varsa 15 16 lastiğe 1000 lira 1250 lira vericek paraları ne lastikler var :) :icon_tup:

En iyi olan fiyat ve perf oranı en ideal olandır bence :icon_tup:

En iyi lastik deneyimleyip gördüğün lastiktir :)

Testle ürün alcak olsak yandık bende onu söyliyim :icon_tup:

Bu aynı şu muhabbete benzedi.Çok gezen mi bilir çok okuyan mı? Ayrımını yapamazsınız insandan insana değişir :icon_tup:

dragstar
20-04-2010, 16:08

hımm ya sende haklısında herkes başka yorum yapıyor mesela forumdan erel e sor adrenalini beğeniyor sen beğenmiyorsun kişiden kişiye yorumlar değişiyor ha tabiki ağır basan lastikler oluyor ama bilmiyorum ben bulabildiğim bütün lastik testlerine bakıyorum paramın yettiği testlerde ortalama ıslak/kuru olarak en iyi netice veren lastiği almak için çabalıyorum daha alamadım orası ayrı :D

mesela sen adrenaline kötü dedin treadwearı 220

arkadaş hankook k110 a iyi demiş testlerdede iyi çıkmış treadwearı 280

her testte aynı sonucu vermiyor bazen treadwearı büyük olan daha iyi netice verebiliyor mesela yukarıda bridgestone re050 hamuru semislick gibi 140 treadwear ama kötü çıkmış kısaca karmakarışık durumlar:D

bazen diyorum semi-slick alıp diş açtırıp kullanıyım kafa rahat etsin bende sıkıldım yorum test veri okumaktan

karışık yazdım abi ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir

plekumat
20-04-2010, 16:13
Açtığım diğer konuda tetleri linkleriyle beraber paylaşmıştım bende..

Benim öğrenmek istediğim sıfırken nasıl olduğundan çok, uzun dönemde nasıl olacağıyla alakalı.
Bu yüzden kullanan arkadaşların yorumları benim için daha önemli..

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 16:16
hımm ya sende haklısında herkes başka yorum yapıyor mesela forumdan erel e sor adrenalini beğeniyor sen beğenmiyorsun kişiden kişiye yorumlar değişiyor ha tabiki ağır basan lastikler oluyor ama bilmiyorum ben bulabildiğim bütün lastik testlerine bakıyorum paramın yettiği testlerde ortalama ıslak/kuru olarak en iyi netice veren lastiği almak için çabalıyorum daha alamadım orası ayrı :D

mesela sen adrenaline kötü dedin treadwearı 220

arkadaş hankook k110 a iyi demiş testlerdede iyi çıkmış treadwearı 280

her testte aynı sonucu vermiyor bazen treadwearı büyük olan daha iyi netice verebiliyor mesela yukarıda bridgestone re050 hamuru semislick gibi 140 treadwear ama kötü çıkmış kısaca karmakarışık durumlar:D

bazen diyorum semi-slick alıp diş açtırıp kullanıyım kafa rahat etsin bende sıkıldım yorum test veri okumaktan

karışık yazdım abi ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir

Hangi mükemmel bileğe ve yeteneğe sahip insan açıcak o dişi? :D

Walla bence kurcalamaya gerek yok fazla niye derseniz şimdi kullandığınız taban ölçüsü yanak ölçüsü herşey etkileyecektir şartları onun için fazla irdelemiyeceksin bakıcaksın çoğunluk neden memnun fiyat ve performans açısından hangisi kafana yatıyor alıcaksın onu :icon_tup: Yada önceden kullandığın lastiktir memnunsundur devam edersin :icon_tup:

Kumho t1r dan daha iyi gözüküyor soralım kumho kullanan arkadaşlara bizim burda 3 kişi var 3 üde hergün görüştüğüm kişiler sarmaktan tutanamıyor adamlar t1r'la mis gibi tutunuyorum bundan öncede tutunuyordum.Onlarda T1R alalım lastikler daha bitsede diye lastiğin gözünün içine bakıyorlar.Şimdi nasıl olucak bu?

Dediğim gibi en güzel lastik ya kendi yada güvendiğin kişilerin deneyimi ve bütçene uyan en verimli lastiktir.

Cihan Çizmeci
20-04-2010, 16:18
Açtığım diğer konuda tetleri linkleriyle beraber paylaşmıştım bende..

Benim öğrenmek istediğim sıfırken nasıl olduğundan çok, uzun dönemde nasıl olacağıyla alakalı.
Bu yüzden kullanan arkadaşların yorumları benim için daha önemli..

T1R diğer lastiklere göre daha hızlı biter ama emin ol o bitmeyenlerden çok daha fazla faydası vardır sizeki çokta perf kullanmıyorum diyosanız sorun yaşamazsınız :icon_tup:

dragstar
20-04-2010, 16:34
Hangi mükemmel bileğe ve yeteneğe sahip insan açıcak o dişi? :D

Walla bence kurcalamaya gerek yok fazla niye derseniz şimdi kullandığınız taban ölçüsü yanak ölçüsü herşey etkileyecektir şartları onun için fazla irdelemiyeceksin bakıcaksın çoğunluk neden memnun fiyat ve performans açısından hangisi kafana yatıyor alıcaksın onu :icon_tup: Yada önceden kullandığın lastiktir memnunsundur devam edersin :icon_tup:

Kumho t1r dan daha iyi gözüküyor soralım kumho kullanan arkadaşlara bizim burda 3 kişi var 3 üde hergün görüştüğüm kişiler sarmaktan tutanamıyor adamlar t1r'la mis gibi tutunuyorum bundan öncede tutunuyordum.Onlarda T1R alalım lastikler daha bitsede diye lastiğin gözünün içine bakıyorlar.Şimdi nasıl olucak bu?

Dediğim gibi en güzel lastik ya kendi yada güvendiğin kişilerin deneyimi ve bütçene uyan en verimli lastiktir.

aslında doğru söylüyorsun çünkü bende ilk fulda lastik vardı gram tutmuyordu sonra orjinal michelin pilot sx gt leri taktım 4 senelik lastik tutuyor gibi geldi bayağı iyidi sonra goodyear hydragrip aldım aa çok güzel filan oldum zamanla eskidi berbat ötesi hale geldi 3. senesindeyken arkadaştan ödünç kumho ku 31 aldım inan aa dedim ne güzel yol tutuyor inan kuruda bayağı zorladım çok güzel geldi, hydragriplerle yağmurda sarmaktan gidemiyordum kumho aynı yerde yarısı kadar sarıyor bu durumda kumho yağmurdada tutuyor oluyor

şimdi ben bu yaşadıklarıma göre lastik yorumu yapsam kumho hepsinden iyi kumho alın derim çünkü tecrübe ettiğim lastikler arasında en iyisi kumho ama yanılmış olurum

umarım nedemek istediğimi anlatabilmişimdir

ayrıca kurcalama demişinde arabaya yol tuturmak için almadığım ürün yapmadığım masraf kalmadı dünyada yapılmamış şeyleri yapmaya çalışıyorum bırakta kurcalıyım

konu sahibi arkadaştanda özür diliyorum ırzına geçtim biraz konunun

turbo16
20-04-2010, 16:38
dragstar arkadasımız testlere cok güvenme nedenimi o yapılan test lastikleri o derginin
en büyük gelir kaynagı reklam olarak :):):)

TheAce
20-04-2010, 16:45
haklısın unutmuşum, 195-55-r15

127 lira fiyat aldım, lastiktürkten ellerinde var :icon_tup:

birde bu test olayına kaptırmayın sonuçta dergiler falan bağımsız kuruluşlar gibi gözüksede herşey danışıklı dövüş modelinde ilerler... o testleri yapanlar bilimsel çalışmalardan çok duygusal çalışmalara önem verir :D ben t1r alıpta ilk senesinde memnun kalmayan görmedim şahsen. ayrıca goodyear eagle f1, lassa impetus kumho ku31 kullandım lakin hiçbirisi t1r kadar mantıklı bir lastik olamadı...

plekumat
20-04-2010, 16:47
konu sahibi arkadaştanda özür diliyorum ırzına geçtim biraz konunun

Yok önemli değil amacına ulaştı konu, :)
Güzel bile oluyor, Bilgileniyoruz :D

T1R diğer lastiklere göre daha hızlı biter ama emin ol o bitmeyenlerden çok daha fazla faydası vardır sizeki çokta perf kullanmıyorum diyosanız sorun yaşamazsınız :icon_tup:

Evet, ben pek fazla performanslı kullamıyorum,
Şehirler arası yollarda zorluyorum biraz..

sertleşmemesinden dolayı çabuk eskiyor bildiğim kadarıyla, (yumuşak hamur)
Eskimesi, fazladan 10bin km taş gibi binmekten iyidir :)

Aldığımdan beri 6 yıllık Pilot Primacy kullanıyorum, ısımadıkça dolma tekerlek hissi veriyor :D
Yenileri takınca çok rahatlayacağım büyük ihtimal :)

plekumat
20-04-2010, 16:57
127 lira fiyat aldım, lastiktürkten ellerinde var :icon_tup:

birde bu test olayına kaptırmayın sonuçta dergiler falan bağımsız kuruluşlar gibi gözüksede herşey danışıklı dövüş modelinde ilerler... o testleri yapanlar bilimsel çalışmalardan çok duygusal çalışmalara önem verir :D ben t1r alıpta ilk senesinde memnun kalmayan görmedim şahsen. ayrıca goodyear eagle f1, lassa impetus kumho ku31 kullandım lakin hiçbirisi t1r kadar mantıklı bir lastik olamadı...

Tam bilmiyorum ama, devlet destekli bir kurum olduğundan en güvenilir sonuçlar Adac'ınmış..
Bencede diğer testlerin bağımlılığına güvenilez
Dediğiniz gibi duygusal görüş, objektifliklerini çokca etkiler :)

Schumi
20-04-2010, 17:00
T1R bana 10 ay gidiyo yada 11 ay. Ama idare edip senesini çıkartıyorum. Yanlız memnunum. Uzun gitmesine gerek yok lastiğin. Bu arada sanmayın ki T1R en iyi lastik diyorum. Sadece o fiyat ve biraz daha üstü fiyatta en iyilerden birisi.

M U R A T
20-04-2010, 17:24
T1R bana 10 ay gidiyo yada 11 ay. Ama idare edip senesini çıkartıyorum. Yanlız memnunum. Uzun gitmesine gerek yok lastiğin. Bu arada sanmayın ki T1R en iyi lastik diyorum. Sadece o fiyat ve biraz daha üstü fiyatta en iyilerden birisi.

bu sürede kaç km yapıyosun bende t1r almayı düşünüyorum ben yılda 5000 anca yaparım

VeNoM_35
20-04-2010, 18:25

10 ay çok kısa ya ben de merak ettim kaç km yapıyosun.

plekumat
20-04-2010, 19:07
Ben ayda 500'ü geçmem pek, 2, 3 yıl binerim diye düşünüyordum :)

pasa35
20-04-2010, 19:24
daha oncekı sayfada verilen testte Yokohama S.drive son sırayı almıs bana hiçte mantıklı gelmedi açıkçası.japonların çok fazla kullandığı bi marka model.

turbo16
20-04-2010, 23:38
Ben ayda 500'ü geçmem pek, 2, 3 yıl binerim diye düşünüyordum :)

km olarak mümkün ama lastik sertlesme yapar 2 sene sonu :o

plekumat
22-04-2010, 23:56
Bugün lastikler geldi
Rezillik yaşattı sağolsunlar...

Lastik servisi benim jantı sökmeye çalışırken, sağ 2linin kilitli bijonların kafasını bir güzel moka çevirdi..

Nasıl lastik servisiyse, bijon sökmeyi yeni öğreniyorlar herhalde..
Karşısına destek almadan T anahtarıyla dayadı gözüne
ve göz göre göre sıyırdı kaç kere anahtar..
birde yandan yandan bu Citroenler böyle moktan işte diyor bijon başlarını sıyıran eleman..
Sonra çekiçle mekiçle birşeyler yapmaya çalıştılar..

Bıraktırdım, lastikleri aldığım gibi attım bagaja,,
Gittim sanayideki ustama sökmeye çalıştık uzun süre ..
soldakileri hiç elletmemiştim,
benim usta bir kerede söktü 2sinide başlarını berelemeden..

Ne yaptıysak sökemedik sağ bijonları...
Gaz kelebeğini temizleyen Mehmet Usta, son çare özel anahtar getirdi, böyle başı sıyrılmış civatalar, saplamalar için özel..
Onunla denedik oda kilidin başını aldı geldi..

Tek çare bijonun başına somun kaynattırıp, öyle sökmek galiba..

Başka bir yolu var mıdır ki??

Bijonların başını miken yer, kocaman lastik servisi
Kış girişinde Astra'ya kış lastiği almıştık, ozamanda balansını yapamaıştı bu bahsettiğim eleman..

Ben anlamıyorum bu kadar vasıfsız elemanları nasıl çalıştırıyorlar..
Nasıl hala para kazanıp, piyasada barınabiliyorlar..
Böyle iş ahlakı olmaz olsun...

plekumat
23-04-2010, 00:27
Toyo Proxes T1R
http://img696.imageshack.us/img696/8039/sdc16807.jpg (http://img696.imageshack.us/i/sdc16807.jpg/)
http://img697.imageshack.us/img697/2041/sdc16801.jpg (http://img697.imageshack.us/i/sdc16801.jpg/)
http://img145.imageshack.us/img145/9535/sdc16795.jpg (http://img145.imageshack.us/i/sdc16795.jpg/)
http://img145.imageshack.us/img145/1929/sdc16808z.jpg (http://img145.imageshack.us/i/sdc16808z.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

EREN34
23-04-2010, 00:37
Hayırlı olsun

TheAce
23-04-2010, 00:44
misss hayırlı olsun, 2009 42. hafta gayet yeni lastik güle güle kullan :)

geçmiş olsun bu arada bijon olayı sıkıntı ya...

waterboy07
23-04-2010, 20:53
hayırlı olsun güzel bi karar vermişsin.

turbo16
23-04-2010, 22:01
2009 42 hafta fırından yeni cıkmıs:D:D:D
kazasızbelasız km ler:icon_tup:

_opeth
23-04-2010, 22:10
hayırlı ve geçmiş olsun

plekumat
23-04-2010, 22:36
Yardımcı olan ve iyi dieklerde bulunan tüm arkadaşlara tekrar Teşekkür ederim.
Yardımlarınız gerçekten çok yararlı oldu :)

Bunuda hallettim şimdilik keyifle binebilirim, Bakalım ilerde neler olacak :D

2009 42 hafta fırından yeni cıkmıs:D:D:D
kazasızbelasız km ler:icon_tup:

şansıma sıcak sıcak geldi lastikler :)

plekumat
23-04-2010, 22:39
Bijon işinide

Bijon başlarına birer civata kaynakladık, halloldu.
Kaynakçımız sağolsun özenerek yaptı, Biraz çapak izi kaldı deliklerde ama dışardan görülebilecek bir zararı olmadı çok şükür :)

_opeth
24-04-2010, 10:10
bu arada kaç paraya aldınız?

plekumat
24-04-2010, 10:28
4x150,00TL 5 taksit, Afyondan aldım..

Cihan Çizmeci
24-04-2010, 11:05
Sıcaktır hamuru daha :) Maşallah hayırlı olsuhn çok güzel tercih ;)

mstpower
24-04-2010, 13:43
bence de t1r

plekumat
26-04-2010, 15:47
İyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim :)

Pek Seet sürüşte deneyecek vaktim olmadı ama
Bugün ıslakta deneme fırsatım oldu,
Islakta 6yıllık michelin'in kuruda tuttuğundan daha yi tutuyor :)
Yol sesi inanılmaz azaldı, kamyonet gibiymiş resmen :)

Genelinde bana çokca yetecek ve zorlayıncada üzmeyecek bir lastik

Schumi
26-04-2010, 18:33
bu sürede kaç km yapıyosun bende t1r almayı düşünüyorum ben yılda 5000 anca yaparım

Benim bitti anlayışımda insanlar o lastiği en az 3 ay daha kullanırlar herhalde. Ben ortalama senede 15.000 civarı yapıyorum.

pasa35
26-04-2010, 19:16
Benim bitti anlayışımda insanlar o lastiği en az 3 ay daha kullanırlar herhalde. Ben ortalama senede 15.000 civarı yapıyorum.

15k da değiştiriyomusun yanı lastıklerı cok erken yaw

DaRkNeSs-
13-10-2010, 15:46
konuyu hortlatacam
plekumat arkadaş yeni aldığı lastikler 6 aylık olmuş durumda :) hala memnun musun?
benim araba biraz hayvani gelebilir lastiklere gerçi :D
turbo crx var şu ara 250 bg civarı ama 300küsürlere taşıyacaz..
üzerinde de 2006 üretimi kumho VAr inanın geçen arkadaşın 85 model kartalına bindim daha konforluydu:D
sarmayı söylemiyorum zaten..
1 yada 2 sene idare edebilir mi bu lastik sizce? max. 20bin km yaparım 2 senede..

MiaMi
13-10-2010, 15:52
Proxes 4 lertin üretimi geçen sene kalkmış stoklardaki hep 2008 malları dikkat edin, T1R da üretinden kalktı deniyor. 2010 üretimi proxes 4 bulsam hemen alacağım.

Dragger
13-10-2010, 16:02
Falken Ziex 912 tek gecerim ;)

plekumat
13-10-2010, 16:46
yaklaşık 6bin km oldu,
kar hariç hertürlü şartta,
çoğu sıcaklıkta (Yazın 42, şimdilerde geceleri 5 derece havalarda) kullandım..

Soğukken fren mesafesi kabul edilebilir ama sert kullanımda, makas, sert viraj alışında tehlikeli oluyor.
Isınıncada fark anlaşılıyor..

Arabam Otomatik önden çekişli olmasına rağmen fazla bir eskime olmadı.
Ama yumuşak hamur olduğundan çabuk eskiyecek gibme geliyor.
Yani 3, 4 sene gitmez ama 2 sene rahatça binilebilir..

Yazın Yolları çok beter bir yazlık bir beldede geçirdim.
Yeri geldi 5 kişi bindik arabaya,
o haldeyken kasilere göremediğimden hızlı girdim..
Yaklaşık Bin km oralarda gezdim ama çok şükür ne balon ne yarma yaptı..

Islaktaysa gayet memnun bırakıyor,
nerdeyse kurudaki kadar güzel denebilir..

Daha kaliteli bir lastik kullanmadım ama Kumho kullanma şansını elde ettim.
Benim Kuzenin 1.6 Bora'sında Ku31 Ecsta var.
Araç farklı olduğundan belki tam yol göstermez ama
Ne fren mesafesi, ne kalkışlar, ne de tutuşu memnun etmiyordu..

Şimdi alacak olsaydım tekrar T1R alırdım.
Bence Fiyat/Performans açısından gayet yeterli bir lastik.

Sizin durumda pek 2 sene çıkarmmaz ama almanıza değer gibime geliyor..

Falken Ziex 'de ismi olan bir lastik onada bakılabilr.
ama benim pek bilgim yok..

Proxes 4'ü mecbur kalmadıkça almayın bence
T1R Ku31'le rakipse, P4'te kh11'le rakip bir lastik diye biliyorum..

tegci_09
13-10-2010, 17:30
halen toyo ve hankook da dahil olmak üzere birçok markayı satmak ve kullanmaktayım toyo fiyat+performans olarak kullanılabilecek en ideal lastik kendim px4 kullanıyorum su an 2010 üretimi ayrıca t1r den biraz daha yumuşak ve sessiz olduğu için performansra t1r daha iyidir fakat v desen lastiklerde tırıldama ve çekme riski yüksektir.

MiaMi
13-10-2010, 17:33
halen toyo ve hankook da dahil olmak üzere birçok markayı satmak ve kullanmaktayım toyo fiyat+performans olarak kullanılabilecek en ideal lastik kendim px4 kullanıyorum su an 2010 üretimi ayrıca t1r den biraz daha yumuşak ve sessiz olduğu için performansra t1r daha iyidir fakat v desen lastiklerde tırıldama ve çekme riski yüksektir.

Toyonun türkiye mümessili kendi lastik fabrikasını kurduğundan artık getirmiyor veya çok az ithalat oluyor diye biliyorum bu durumdada piyasada eski tarihli ne kadar toyo varsa satılıyor. Doğrumudur.

aLEXander Kent
13-10-2010, 18:29
Arkadaşlar İstanbulda toyo proxes 888 nerden bulabilirim?Yardımcı olabilecek var mı?

DaRkNeSs-
14-10-2010, 16:29
dün izmirdeki en büyük lastikçilerden ikisine gittim
ikisinin de söylediği toyo proxes t1r yi bulmanın imkansız olduğu..
195 45 16 ebadında yok lastik
hatta tr mümessili abdülkadir özcan ı aradılar yanımda onlar da stoklarında 195 45 16 yada 205 40 16 ebadında t1r model kalmadığını söylediler.
hatta proxes 4 de aynı ebatlar için yok gibi ellerinde distribütörün
yeni bi model çıkmış r31 galiba model ismi mazdanın standart ekipmanı,asimetrik desenli yönlü değil.
artık nerdeyse bütün markalar yönlü lastiği bırakıp asimetrik desene geçti. toyo da çıkarmış bu lastiği
bilen var mıdır bu r31 nedir ne değildir?
bana t1r serisinin devamı olduğu yani performans serisi olduğu söylendi
2 lastikçi gezdim birisinin elinde 195 45 16 4 adet varmış r31
diğer lastikçi bu modelin daha türkiyeye giriş yapmadığını söyledi,dedim şu mağazada var, bulduysan git al güzel lastik o mazdaların orjinal ekipmanı dedi..

bilen varsa yardım lütfen 10 güne kadar alacam çünkü..
fiyat olarak da 195 45 16 için peşin 160 lira fiyat aldım..

Quantum
14-10-2010, 17:28
toyo nun sitesinde bulamadım ben r31 diye bir lastik?

tam modelini öğrenebilir misiniz? ben de lastik almayı düşünüyorum da..
px4 düşünüyordum, söylediklerinizden sonra soğur gibi oldum sanki

JOCCO
14-10-2010, 17:46
http://www.upgarage.com/upgarage/gazou/0905/0905156/0905156003250/0905156003250s0.jpg

Lastik bu arkadaşlar. Ben Corsa'da kullandım, çok fazla sınırlarını zorlama imkanım olmadı ama sessiz ve yumuşak bir lastikti..

Quantum
14-10-2010, 18:12
başlamadan bitti.. :)
17 inch ve üzeri ebatlarda bu modelden lastik yok.. :)

DaRkNeSs-
14-10-2010, 20:17
şimdi baktım da internetten liste fiyatlarına
t1r 195 46 16 80v ölçü lastik 226 lira
r31 mazda 195 45 16 80 w ölçü lastik 241 lira
15 lira daha pahalı gözüküyor. :)

omer_yildir
14-10-2010, 22:05
mazda olan mazda2 nin oem lastiği. 220 sertliği var v desenli değil. T1r ise 280 sertlik ve v desenli. 2 sinide kullanıyorum mazda olan daha başarılı.

ceskin
14-10-2010, 22:18
valla en son 106 ya 45-15 aldım toyonun bın pısman oldum.hankokla t1r arasında kalmıstım toyo aldım ısınma falan hıkayeydı yolda durmuo araba makasda bıle sallanıodu aynı hafta saxo bı arkadasım almıstı ondada aynı sıkıntı cıktı.iade edelım dedık exper falan uzun hıkaye patladı lastık ..v desen yerıne hankok asımetrık al derım toyodan daha ıyı bence.illa v desense ve fazla yol yapmıycaksan kumho yapıstır gıtsın..

TheAce
14-10-2010, 22:25
t1r ın üretimi 2009 yılında bitti alacağın lastik en iyi ihtimal 1 senelik olacak, öyle bir sıkıntı var ortada...

ÇAĞAN
14-10-2010, 22:31
t1r kullanıyorum kendi aracımda kuruda oldukça iyi yağmurdada deneme fırsatım oldu ben çok memnunum...al tak pişman olmazsın gayet güzel.

chaylak
14-10-2010, 23:23
liste fiyatlarina pek takilmayin arkadaslar
195-55-15 almistim gecen sene vti jantlarına liste fiyati 225 lira iken 105 liradan vermislerdi hemde yapikredi 4 taksit..

bu sene 205-40-17 icin fiyat aldım, 280liralarda liste fiyati, 150 tl / 6 taksit'e veriyorlar. belki nakitte biraz daha düşürebilirsiniz.

Dragger
14-10-2010, 23:30
195 45 16 ölcüsünde Toyo T1R 125 lira, Falken Ziex912 140 lira fiyat aldım ben...

Falken alın, inanın pisman olmayacaksınız.

azrail
14-10-2010, 23:44
T1r ı kullanıp memnun kalmayanlara hayret ediyorum.
Ben her türlü yol koşulunda ve pist koşulunda test ettim.
Diğer lastiklere göre o fiyatıyla inanılmaz işler yaptı.
Sel bile olsa tutuyor :)
Birde 106 da test etmediğim lastik kalmadı.
En iyi performansa sahip Goodyear gs-d3 dü onada inanılmaz paralar istiyorlar
Gs-d3 ünde en büyük zaafı ıslak zemin.
gs-d2 miş, excellence, kumho vs. T1r ın yanından geçemez

Ferhat
14-10-2010, 23:49
T1r 195/50/15 kullanıorum suan vtecde 306 dada kullanmıstım herseyıyle tatmın edıcı bı lastık kesnlıkle tavsıye ederım.. :icon_tup:

DaRkNeSs-
14-10-2010, 23:58
195 45 16 ölcüsünde Toyo T1R 125 lira, Falken Ziex912 140 lira fiyat aldım ben...

Falken alın, inanın pisman olmayacaksınız.

yavuz abi o fiyatları nerden aldın ya :)
bide üretim tarihi nedir
ordan alsak kargo ne tutar kartla mail order varsa ordan alalım bari :)

Dragger
15-10-2010, 00:05
yavuz abi o fiyatları nerden aldın ya :)
bide üretim tarihi nedir
ordan alsak kargo ne tutar kartla mail order varsa ordan alalım bari :)

BBSler icin alcam ben de jantları bekliyorum, gelsin beraber alırız istiyorsan...

2009dur herhalde T1R, üretimi bitti diyor herkes cünkü.

Msne gel detayları anlatırım ;)

ReßeL
15-10-2010, 00:33
T1R son senelerde fiyat-perf. acisindan kullandigim en iyisi.

Shadow_Dancer
15-10-2010, 01:10
Arabamda t1r kullanıyorum, kuruda gayet iyi yagmurda vs ise tatminkar.

borina57
15-10-2010, 02:12
bir çok benzer konuda yazdım toyodan komisyonda almıyorum.fiyat ve perf söz konusu olunca gerçekten iyi bir lastik;)

DaRkNeSs-
15-10-2010, 02:22
peki bu r31 nasıldır
yada bi forum tavsiye edebilirmisiniz bana bilgi alabilceğim?
bayi t1r ın yerine bu lastiğin artık çıkacağını söyledi
eğer r31 t1r kadar iyiyse onu alıcam bayi t1r ın yönlü desen olduğu için çekme yapabilceğini söyledi.
yavuz abi de falken ziex 912 yi soktu aklıma :D
iyice çorba oldum ya :hahaha:

seçenekler :
falken ziex 912
toyo t1r
toyo r31