Orijinalini görmek için tıklayınız : ateşleme bobini hk ...
watchword
21-04-2010, 14:00
meraba arkadaşlar . dün başıma gelen bişeyi sizinle paylaşmak istiyorum . sabahdan aracım ile derse gittim . aracımda hiç bi sorun yoktu . öğle arası yemek yemek için aracıma bindim . aracımı çalıştırdım ve inanılmaz bi silkelenme vardı aracımda , araç çalıştıkdan sonra . aracımı stop ettim ve tekrar çalıştırdım yine aynı şekilde çalışmasında düzensizlik vardı . biraz yürütmeye çalıştım fakat inanılmaz bi titreme ile yürümeye çalışıyodu . hiç bişi yapmadan tekrar stop ettim . servisi aradım ve hiç bi uyarı işareti yada yol bilgisayarında yazı çıkmamıştı . servis ; aracı kıpırdatma ve çekici ile bize gönder , arıza simgeside bi kaç dakika sonra yanacaktır dedi . ardından ; kasko ' yu aradım ve bulunduğum yere bi çekici göndermelerini istedim . çekici gelene kadar bi kaç arabayı çalıştırma denemelerim sonucunda ; check lambası yandı ve yol bilgisayarında abgas werkstatt yazılı bi uyarı çıktı . yaklaşık yarım saat sonra çekici geldi . aracımı çekiciye bindirirken ; ön lip ve yan marşpiyel ' lerde çatlamalar çizikler oldu . bişi olacak diye en ufak çukurda kırk takla atarak koruduğun parçalar , böle bi durumda önemsizce hasar görebiliyo . moralim çok bozuldu . 1 saat kadar sonra ısparta zeki vw ' e ulaştık . aracı orda indirdikden sonra tekrar çalıştırdık ; herşey normal ' di . sadece arıza lambası yanıyo ve uyarı yazısı çıkıyodu . bi kaç dakika çalıştıkdan sonra yine aynı sıkıntıyı yapmaya başladı . hemen ardından aracı bilgisayar ' a bağladılar ve 1 . ateşleme bobini yanmış dediler . yaklaşık 1,5 sene öncede böle bişi başıma gelmişti ve bobin ' i değiştirmiştim . tamam bobin yanmış fakat bu neden olur diye sorduğumda ; lpg varmı dediler ilk olarak . bende yok dedim . sıkıştırdın mı dediler , aksine çok nazik kullanırım aracımı . en sonunda ; miadı dolmuş , bunlarda kronikdir dediler . anlamadığım olayda ; vw dandik parça yapıyo sanırım , 1,5 senede bi bobin değiştiriyoruz . ayrıca ; hiç bişi yokken , durduk yere aracınız arızalanıncada canınızda çok sıkılıyo . aracım cuma ' ya kadar servisde kalacak . bobin yokmuş ellerinde . cuma gününe aracınız hazır olur , gelip alırsınız dediler . şimdi başımdan geçen olayda anlamadığım kısımları size sormak istiyorum . bu ateşleme bobini niye durduk yere , hiç bişi yokken niye arıza verir ? teşekkürler ...
Cihan Çizmeci
21-04-2010, 14:21
Biraz araştırdımda sanırım enjektörlerinizden olabilir sorun.
Motor yıkama yaptınız mı yakın bi zamanda yani kaput altı yıkattınız mı?
watchword
21-04-2010, 14:28
Biraz araştırdımda sanırım enjektörlerinizden olabilir sorun.
Motor yıkama yaptınız mı yakın bi zamanda yani kaput altı yıkattınız mı?
cihancım 1,5 sene öncede böle bi olay başıma geldi ve o zaman motor temizliği filan yaptırmamıştım . bu seferkinde bi kaç hafta önce solusyon ( motor temizlik maddesi ) ile temizletmiştim . bunun bi etkisi olur mu acaba ? ayrıca ; etkisi olduğunu varsayarsak , temizlikden hemen sonra olmaz ' mıydı ?
cihancım 1,5 sene öncede böle bi olay başıma geldi ve o zaman motor temizliği filan yaptırmamıştım . bu seferkinde bi kaç hafta önce solusyon ( motor temizlik maddesi ) ile temizletmiştim . bunun bi etkisi olur mu acaba ? ayrıca ; etkisi olduğunu varsayarsak , temizlikden hemen sonra olmaz ' mıydı ?
etki etme sureci diyelim o zmn bunun adinada :)
gecmisolsun.
Cihan Çizmeci
21-04-2010, 14:48
etki etme sureci diyelim o zmn bunun adinada :)
gecmisolsun.
+ Çizmeci derim :) Bunun en büyük 2 nedeni var 1.si tüplü arabalarda fix menü gibi bişey 2.si ise direk motor yıkama yada vb. şeyler yaptırdınız mı motora deniyor.Etkisi olduğunu varsaymaktan çok olucaksa oluyor.Siz 2.sini yaşamışsınız sanırım yani kaput altı yıkanma olayı ama tabiki kesin ondan diyemeyizde şuan öyle gözüküyor.
Bride bildiğim kadarıyla Bora'ların motorunun üstünde mtorun yüzde 80 ini koruyan bir kapak var aslında bi sorun yaşamamanız lazım ama nasıl bi uygulama yaptınız yada kapağı söktünüz mü vs bilmiyoruz tabiki yada su veya kimyasal yürüceği varsa yürümüştür oraya kadar
watchword
21-04-2010, 15:20
teşekkürler onurcum ...
+ Çizmeci derim :) Bunun en büyük 2 nedeni var 1.si tüplü arabalarda fix menü gibi bişey 2.si ise direk motor yıkama yada vb. şeyler yaptırdınız mı motora deniyor.Etkisi olduğunu varsaymaktan çok olucaksa oluyor.Siz 2.sini yaşamışsınız sanırım yani kaput altı yıkanma olayı ama tabiki kesin ondan diyemeyizde şuan öyle gözüküyor.
Bride bildiğim kadarıyla Bora'ların motorunun üstünde mtorun yüzde 80 ini koruyan bir kapak var aslında bi sorun yaşamamanız lazım ama nasıl bi uygulama yaptınız yada kapağı söktünüz mü vs bilmiyoruz tabiki yada su veya kimyasal yürüceği varsa yürümüştür oraya kadar
bahsettiğin motor kapağı ' nı ; açık hava filtresi uygulaması nedeni ile çıkarmıştım . benim anlamadığım şey ; daha önce aynı problemde motor koruma kapağımda vardı , motorda yıkatmamıştım . neden olduğunu hala anlamış deilim . ayrıca yorumların için teşekkürler ...