Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6ies patlatma ..?
arkadaslar arkadasımda manual 1.6ies var ustunde aem fıltre kıtı mevcut asırı sıkıstırdıgımız zaman sankı ufak tan bısı patırdatıo o ne acaba bılgısı olan varmı ?
ufakdan bır patırdatma gecen gece korkuttu bızı baya bılgısı olan ?
hddsheriff
15-06-2010, 16:46
arkadaslar arkadasımda manual 1.6ies var ustunde aem fıltre kıtı mevcut asırı sıkıstırdıgımız zaman sankı ufak tan bısı patırdatıo o ne acaba bılgısı olan varmı ?
ufakdan bır patırdatma gecen gece korkuttu bızı baya bılgısı olan ?
lpg varmı arabada ?
var ama bastıgı zaman benzıde oluo ... yanı redlıne yapıcagı zaman benzıne cekıo..
hddsheriff
15-06-2010, 16:52
var ama bastıgı zaman benzıde oluo ... yanı redlıne yapıcagı zaman benzıne cekıo..
2001 yılında benim sienada aynı şey oluyordu hava filtresinde fazla hava girdiği için yapıyor denmişti koli bandı ile birkısmını kapadılar. Diaframın lastikleri değişti ve sorun ortadan kalktı. ( kolibandı birkaç ayda bir değiştirilmeli )
2001 yılında benim sienada aynı şey oluyordu hava filtresinde fazla hava girdiği için yapıyor denmişti koli bandı ile birkısmını kapadılar. Diaframın lastikleri değişti ve sorun ortadan kalktı. ( kolibandı birkaç ayda bir değiştirilmeli )
e daha az hava alıcak bu sefer o patlatma zaararrı varmı pekı
hddsheriff
15-06-2010, 16:56
e daha az hava alıcak bu sefer o patlatma zaararrı varmı pekı
onu lpg ci ayarlıyor deneyerek doğru hava giriş ayarını yapıyor. patlamanın zararı var demişti bana ama nereye zarar veriyordu hatırlmıyorum
hddsheriff
15-06-2010, 17:09
rica ederim
Cihan Çizmeci
15-06-2010, 17:13
Dan diye çözmüş sorununuzu bu cevabıyla :icon_tup:
Bir tşk ü haketmiş :)
boosted_pug
16-06-2010, 00:44
redline da benzine çekmek nasıl bişi ben onu anlamadım :beuj: tahmin ettiğim gibiyse patlaması çok normal
hddsheriff
16-06-2010, 00:54
Dan diye çözmüş sorununuzu bu cevabıyla :icon_tup:
Bir tşk ü haketmiş :)
eyvallah Cihan :)
TolgaEsentepe
16-06-2010, 01:03
redline da benzine çekmek nasıl bişi ben onu anlamadım :beuj: tahmin ettiğim gibiyse patlaması çok normal
gazlıyacağı zaman benzinde kullanıyormuş yani heralde :)
Ahmetfikri
16-06-2010, 02:21
bendede lpg var tüpte az varsa 5000den sonra yetişmiyor kendisi benzine alıyor o kesiklik anında patlama olabiliyor
overblack
16-06-2010, 03:43
ateşleme bobini ile alakalı.hava girişinden filan değil.
gazlıyacağı zaman benzinde kullanıyormuş yani heralde :)
evet aynen öle
bendede lpg var tüpte az varsa 5000den sonra yetişmiyor kendisi benzine alıyor o kesiklik anında patlama olabiliyor
oda olabılır...
:icon_tup:
lpg enjektörleri yavaş enjektörler olduundan yüksek devirlerde açılıp kapanamaz sadece açık kalırlar buda karışımın oranını bozar bu yüzden lpg beyni belirli bi devirden sonra lpg enjektörlerini devredışı bırakıp benzin enjektörleini çalıştırırlar sizin sorununuzda tam bu aradaki geçiş anındadır muhtemelen
NOT:yeni ve kaliteli lpg kitlerinde hızlı enjektörler kullanınarak bu sorun çözülebiliyor
:icon_tup:
lpg enjektörleri yavaş enjektörler olduundan yüksek devirlerde açılıp kapanamaz sadece açık kalırlar buda karışımın oranını bozar bu yüzden lpg beyni belirli bi devirden sonra lpg enjektörlerini devredışı bırakıp benzin enjektörleini çalıştırırlar sizin sorununuzda tam bu aradaki geçiş anındadır muhtemelen
NOT:yeni ve kaliteli lpg kitlerinde hızlı enjektörler kullanınarak bu sorun çözülebiliyor
Teleflex ya da Prins tavsiye ederim değiştircekse arkadaş.
Şayet hava filtresi girişine koli bandı takılması tek noktadan enjeksiyonlu araçlara uygulanan halk tabirinde sıralı olmayan LPG kitlerinin uygulanması ile kullanılıyor. Arkadaşın eski aracı Siena'da tek noktadan olan LPG kitleri kullanılıyor.
Fakat 1.6ies araca sıralı kit uygulanması gerekirken tek nokta uygulanmış ise ( arkadaşın basacağı zaman redline'a girmesi için benzine almasıda bunun sebebidir. Sıralı araca tek nokta kullandığınız zaman devir kesici ortadan kalkar araç çevirebileceği kadar devir çevirir) patlamanın sebebi budur o da fazla hava girişinden dolayı motor havayı geri bırakıyor sıkışan hava patlıyor.
En kısa zamanda motorun sağlığı için sıralı sistem taksa ii olur sıralı sistem takılı ise bilemicem malesef :D