Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda 121 Dyno Sonucu Değerlendirmesi
omer_yildir
21-08-2010, 19:45
1.8 MOTORLA YENİ DYNO #17 --
Arabayı dynoya çıkardık. Araç 1.3 16valf mazda 121. Araç orjinalde tek nokta enjeksiyonlu 72hp ve 100nm torka sahip. Biz aracı çok nokta enjeksiyona çevirip megasquirt kurduk. Çok nokta manifold 323 1.3 e ait. Ayrıca ateşlemeyi edise çevirdim.Motor 190000km de. Dyno aşağıda. Yorumlarınızı bekliyorum. afr ayarsız gibiydi kendi tablomla ölçtüm ama daha iyi bir ayarla biraz daha verebilir. Aracın çekişi ve ara hızlanması bayağı iyileşti. Komple egzost düşünüyorum. Başka ne yapabiliriz. Egzostu kaçlık yaptırsak? Önümüzdeki aylarda 0.5 bar basan Amr500 supercharger düşücemiz var. Eğri hakkında yorum lazım :)
http://img838.imageshack.us/img838/3688/imgt.jpg (http://img838.imageshack.us/i/imgt.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Filtre egzoz ikilisi üstüne biraz daha yazılımla oynayıp 90+lar alınabilir.
Map kendi mapinmi ?
EGO correction açıkmı?
birde arabanın orjinalinde CKP varmıydı?.
bu arada elinize sağlık tekrardan, güzel çıkmış sonuç:icon_tup:
omer_yildir
21-08-2010, 19:54
Filtre egzoz ikilisi üstüne biraz daha yazılımla oynayıp 90+lar alınabilir.
Map kendi mapinmi ?
EGO correction açıkmı?
birde arabanın orjinalinde CKP varmıydı?.
bu arada elinize sağlık tekrardan, güzel çıkmış sonuç:icon_tup:
Map kendim yazdım. Ego correction açık. ckp ne olduğunu anlamadım :) Egzost yapıp tekrar map yazıp ölçücem. Filtre var ama plastik boruyla çok ısınıyor. Şu anda 800kg ve benim mazda2 1.5 den daha hızlı. Son hızda biraz yavaş kalıyor sadece.
maşallah binmiştim aracına çok güzel yürüyodu ama radara yakalanmıştık ömer
omer_yildir
21-08-2010, 21:39
Hehe hatırladım abi :) Harbiden radar yemiştik hemen ödedik de indirimli oldu. Şu anda biraz daha iyi gidiyor.
Map kendim yazdım. Ego correction açık. ckp ne olduğunu anlamadım :) Egzost yapıp tekrar map yazıp ölçücem. Filtre var ama plastik boruyla çok ısınıyor. Şu anda 800kg ve benim mazda2 1.5 den daha hızlı. Son hızda biraz yavaş kalıyor sadece.
Crank Position Sensorü kendinden mi vardı yoksa siz Trigger wheel mi bağladınız onu sormuştum?
Tuner studionun Auto VE table özelliğini kullanıyormusun?
omer_yildir
21-08-2010, 21:52
Kendinden yoktu. Frezecide 36-1 çark yaptırıp tornada merkezletip krank kasnağına kaynattırdık. Sensör ayağı yapıp monte ettik. Auto ve güzel yapıyor denedim ancak çok fazla stabil tutamıyor. Kendimiz ayarlayınca afr daha stabil oluyor. Auto ve ayarlatıp daha sonra üstünde oynayıca da daha güzel oluyor.
Kendinden yoktu. Frezecide 36-1 çark yaptırıp tornada merkezletip krank kasnağına kaynattırdık. Sensör ayağı yapıp monte ettik. Auto ve güzel yapıyor denedim ancak çok fazla stabil tutamıyor. Kendimiz ayarlayınca afr daha stabil oluyor. Auto ve ayarlatıp daha sonra üstünde oynayıca da daha güzel oluyor.
bende aynen onu önericektim. Sadece auto VE ile gidince hafif patırdamalı gidiyor araba.
Trigger Wheelin balans sorunu oldumu kaynaktan sonra?
omer_yildir
21-08-2010, 21:59
Tornacının işciliği iyidi. Birde çarkın dış yüzeyinden alarak kasnağın içine sıkı geçme oturttu. Yani direk punta atmadı. Sıkı geçme yaptı. Egzost olmadğından patırdama fazla anlaşılmıyor. Ama auto ve üstüne mapla oynayınca fena olmuyor. İnanıyorumki deneyimli birisi map yazarsa eğri ve güç daha iyi çıkacaktır.
Tornacının işciliği iyidi. Birde çarkın dış yüzeyinden alarak kasnağın içine sıkı geçme oturttu. Yani direk punta atmadı. Sıkı geçme yaptı. Egzost olmadğından patırdama fazla anlaşılmıyor. Ama auto ve üstüne mapla oynayınca fena olmuyor. İnanıyorumki deneyimli birisi map yazarsa eğri ve güç daha iyi çıkacaktır.
orası öyle ama kendi yaptığının zevkini asla vermiyor.
eline sağlık yapılmayanı yapmak güzel bir duygu :icon_tup:
snan1910
23-08-2010, 15:42
eğri hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz..
ERkut 205
23-08-2010, 18:21
Bu hacimdeki bir araç için elde edilen güç ve eğri bence iyidir.
Map yazmaktaki başarınız ne derecede başarılı bilemiyorum sizden daha iyisini yapabilecek biriyle daha sağlıklı olabilir.
20 nm tork artışı atmosferik bir alet için gayet başarılı bir değer.
Güle güle kullanın.
capcapca
01-10-2010, 08:17
kazasız belasız tam bir zevk makinesi olmuş
güle güle kullan ömer :) supercharger yapyapyapyapyap :)
yaptıklarınızı tebrik ediyorum çoğu kişinin böyle bi araç için uğraşcağını sanmam.güzel dyno eğrisi bu araç için maşallah.
omer_yildir
14-06-2011, 20:50
Evet Bp swapdan sonra ilk dyno. Aracın hala eksikleri var. Filtre ve egzost yapılıp avans açılıp tekrardan dynoya çıkacağız. Araç şu anda 820kg. Tüm ayarları sağolsun Erkut abi piston garajda yapıyor. Dyno kağıdı ekiyorum. İlk dyno 1.3 motordu bu dyno ise 1.8 bp :)
http://img851.imageshack.us/img851/5715/imag02311.jpg
snan1910
15-06-2011, 22:34
yeni dyno günceli :)
tdipower
15-06-2011, 22:55
çok daha iyi olacak filtre kiti bile yok şuan araçta eksikler var yinede gayet güzel güç verdi :)
Eğri güzelmiş. 121 hp gibi okudum. Fotoğraf küçük kalmış. Maşallah bu arada bu BP motor dediğiniz hangi araçtan çıkar 16v midir. Fabrika çıkışı verileri nedir.
omer_yildir
16-06-2011, 19:32
Yorum için teşekkürler. Bu motor miatada bulunan ilk nesil motorun aynısı. Sadece egzantrikileri biraz daha agrasif ve orjianalde 125 bg civarı. Bp 1840cc
dyno sonucu 136.2 hp 6830 rpmde kayıp güç 22.2hp.
İşallah egzost ve filtre ile biraz daha avansla bir de Erkut abinin elleri değerse 150 hp civarı hedefliyoruz. Aracın içinide söküp bir daha tartıya çıkartacağız :)
JDMazda_GTR
17-06-2011, 11:36
helal kardesıme daha da fazlası cıkar umarım:)
Yorum için teşekkürler. Bu motor miatada bulunan ilk nesil motorun aynısı. Sadece egzantrikileri biraz daha agrasif ve orjianalde 125 bg civarı. Bp 1840cc
dyno sonucu 136.2 hp 6830 rpmde kayıp güç 22.2hp.
İşallah egzost ve filtre ile biraz daha avansla bir de Erkut abinin elleri değerse 150 hp civarı hedefliyoruz. Aracın içinide söküp bir daha tartıya çıkartacağız :)
Maşallah aracınıza..
Bu bp motor 323gt motoru ile de aynı motor mudur?
omer_yildir
17-06-2011, 15:43
Teşekkür ederim yorumlar için. Evet gt deki motor tam olarak budur.
tdipower
17-06-2011, 20:52
bugün biri iyi tırstı ama çıkın gazlayın diince :D mazda ya hadi deneyin ahaha
snan1910
17-06-2011, 20:56
hahaha :) abi eve gidemezdik çıksak :) ki sonuç belli :D
asıl çocuk ex i merak ediyomuş :D :D
tdipower
17-06-2011, 21:05
ex i çıkarcaktımda şimdi dedim yine şanzımanı kırmayalım :hahaha:
DetailEF
17-06-2011, 21:07
hahaha :) abi eve gidemezdik çıksak :) ki sonuç belli :D
asıl çocuk ex i merak ediyomuş :D :D
Olm siz insan değilsiniz o kadar şirin bir arabaya neler yaptınız :D
snan1910
17-06-2011, 21:10
ex i çıkarcaktımda şimdi dedim yine şanzımanı kırmayalım :hahaha:
hahaha şanzıman kırılır vites kolunu eline alırsın felan beklerim senden :D:D
ayrıca duran dinlenen turbo icat edilmiş duydunmu :D :p :p
Olm siz insan değilsiniz o kadar şirin bir arabaya neler yaptınız :D
daha çok şey yapmak istiyoruzdaa öğrencii bütçesiiyle çok yavaş oluyo :D
ayrıcaa bmw dehşet olmuşş haa bir ara konuşalım konuşamadık çoktandır :D
tdipower
17-06-2011, 21:13
ilginç bir dyno çıktısıda ben koyacam yakında biraz dumana boğalım ortalığı artık :D
snan1910
17-06-2011, 21:15
ilginç bir dyno çıktısıda ben koyacam yakında biraz dumana boğalım ortalığı artık :D
malzemeler gelsinde :D yalnız dyno cu kapatmış sanırm değişik şeyler olmuş orda :D
tdipower
17-06-2011, 21:17
civic 330hp çıkınca mal olmuştu adam normal korktu kaçıyo:hahaha:
snan1910
17-06-2011, 21:18
civic 330hp çıkınca mal olmuştu adam normal korktu kaçıyo:hahaha:
hahaha :D:D kapatmış sanırm reklam felan yazıyodu kocaman. yakındı iyiydi :)