Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçekte 2.0 lt,Ruhsatta 1.6 lt // YARDIM

Sierra Rs
04-09-2010, 10:16
Satın almak istediğim aracın motor hacimi 2000cc ve 92 model,fakat aracın ruhsatında tescil tarihinden bu yana 1600cc yazılmış.

Benim öğrenmek istediğim bu aracı satın aldıktan sonra kısa veya uzun dönem içinde 1.6 ile 2.0 motor haciminin 18 senelik vergi farkını yasal faiziyle birlikte benden tahsil edebilirler mi?

Yada böyle birşey olmadan bunu düzelttirmek mümkün müdür?

Daha önce bu gibi işlerle uğraşmış,ya da basına böyle durum gelmiş arkadaslar yardım ederlerse cok makbule gecer.

senna
04-09-2010, 10:17
senden değilde bir önceki sahibinden yada kimin yanlış yaptığı belli olursa ondan tahsil edebilirler senin aldığın tarih vs belli o yüzden sıkıntı olmaz fazla senin açından

Sierra Rs
04-09-2010, 10:21
Semih aracın Tüv muayeneside 1-2 ay önce yapılmış,bu durumda bu muayene patates olabilir mi yoksa Tüv'de hacime motor numarası ruhsat bakılmıyor mu? Aracın bagaj kapağında bile 2.0 yazıyor gayet belli.

senna
04-09-2010, 10:22
bakılır yalnız onlar hacim vs hesabı yapamaz o yüzden birşey diyemez, MMOya gidip rapor almak mantıklı olanı onlar tespit eder

Sierra Rs
04-09-2010, 10:25
bakılır yalnız onlar hacim vs hesabı yapamaz o yüzden birşey diyemez, MMOya gidip rapor almak mantıklı olanı onlar tespit eder

peki bu raporu aracı satın aldıktan sonra mı almalıyım,adam düzelttirip vermekten yana değil cünkü.

MuratGürakan
04-09-2010, 10:34
benim arkadaşımın arabasıda böyleydi aldıktan sonra farketti ruhsatta 1.4 yazıyordu 2.0 arabada. Ruhsat değişirken bildirdi ve 2.0 a çevirtti. e kendisine nede eski sahibine bir yük bindirmediler ama sadece değiştirdiler. Burda farklı bir durum olacağını zannetmiyorum açkcası. Sonuçta görevli memurun hatası isteyerek bilerek sahibinin yaptığı bişey değil ya.

Sierra Rs
04-09-2010, 10:36
hmm,sahibi art niyetli yaptırmıs olabilir diye düsünüyorum laf arasında öyle birsey dedi çaktırma sende cok düsük vergisi falan diye benimde icime kurt düştü.

senna
04-09-2010, 10:40
emniyette isteyebilirler durumu izah et ruhsat çıkmadan rapor al

Sierra Rs
04-09-2010, 10:44
birde simdi noterden cıkıp kapıya geliyor ya ruhsatlar o is cok kötü bu durumda emniyette kendim ilgilenemiyorum ya :S yardımların icin sağol semih.

senna
04-09-2010, 10:45
birde simdi noterden cıkıp kapıya geliyor ya ruhsatlar o is cok kötü bu durumda emniyette kendim ilgilenemiyorum ya :S yardımların icin sağol semih.

problem olmaz:) emniyete söylersin hangi şubeye bağlıysan

Sierra Rs
04-09-2010, 10:51
problem olmaz:) emniyete söylersin hangi şubeye bağlıysan

anladım :) peki son olarak araç gümrük çıkışlı ise yapılacaklar aynımıdır semih permi ile gelmişde olabilir o senelerde araç

ghibli06
04-09-2010, 11:14
motor numarası eğer ruhsatta yazanla tutuyorsa, eski sistem farklıydı... aracın çıktığı kasa ne ise, vergi vs hepsini çıktığı duruma göre ödüyorsunuz... ruhsatınıza 2,0 vs de yazılmıyor...

ben 318 cabrioya 2500 motor takıp projeli işletmiştim, 2500 olarak işlemiyorlar 1,8 olarak kalıyor...

dediğim gibi motor numarası ruhsatta yazanla tutuyorsa sorun yok ;)

onursumer
04-09-2010, 11:21
motor numarası eğer ruhsatta yazanla tutuyorsa, eski sistem farklıydı... aracın çıktığı kasa ne ise, vergi vs hepsini çıktığı duruma göre ödüyorsunuz... ruhsatınıza 2,0 vs de yazılmıyor...

ben 318 cabrioya 2500 motor takıp projeli işletmiştim, 2500 olarak işlemiyorlar 1,8 olarak kalıyor...

ozaman vergi dilmini nasıl ayarlıyorlar ?

1.6 araca 2.0 işletmek için sadece motor numarasının tutması yeterli gelse swap yapanlar bukadar uğraşmazlardı

senna
04-09-2010, 11:22
anladım :) peki son olarak araç gümrük çıkışlı ise yapılacaklar aynımıdır semih permi ile gelmişde olabilir o senelerde araç

o iş biraz daha karışık gümrükte yazılan yazı ile harekette edebniliyporlar MMOdan raporda isteyebiliyorlar duruma bağlı:)

senna
04-09-2010, 11:23

o iş farklı

motor değiştirirken projede denklik kısmı olur eğer güç artışı %30u geçiyorsa benzinli motorda üzerini işletemezsin %30u geçmemesi gerekir güç artışının hacim önemli değildir, diğer türlü farklı projeler yapıp geçiriyorlarsa bilemem

Sierra Rs
04-09-2010, 11:25

abi sağol bilgiler icin fakat arabada 92 den beri üstünde olan motor mevcut benim anladıgım kadarıyla vergi avantajı sağlamak adına 2.000 yi 1.600 olarak işletmişler. motor degisikligi yapılmamıs yani motor no ile ruhsattaki motor no tutuyor.

o iş biraz daha karışık gümrükte yazılan yazı ile harekette edebniliyporlar MMOdan raporda isteyebiliyorlar duruma bağlı:)
hmm babamın söylemesi gümrük cıkıslıysa gümrük kagıdını 1.600 olarak göstermislerdir diyo gümrük degilde otosan ithalli ise arabanın faturasında ve trafikdeki dosyasında 2.0 dir diyor o zaman sakat iş diyor. oradaki dosya ile ruhsattaki aynı olsa sorun olmaz diyor ne derece dogru bende bilmiyorum.

ghibli06
04-09-2010, 12:12
arkadaşlar, 2005 senesinde bu işlemi yaptım ben... şu anki yasa ile farklıydı, ki arkadaşın araç da aynı yasaya göre işlenmiş.. siz hep motoru büyütmek olarak bakıyporsunuz olaya oysa ki o yıllarda yani 80 ler ve 90 larda durum tam tersiydi...500se ler, 300se ler hatta 280 ler TR ye kesin dönüş yapanların motor küçültme furyasına dönüştü... devlet yeni bir yasa ile bu şekilde araçların vergi diliminden yırtmalarını yasakladı... araçların vergi dilimi olarak çıktığı zamanki vergide sabitlenmesini sağladı... yani 2,0 araç hiçbir zaman vergi için 1,6 işlenemez...

şimdiki yasa ise tamamen farklı, kendi model yılı ve yükseği ve de aynı hacim olmadığı sürece swap olayı TR de mümkün değildir...

senna
04-09-2010, 12:22
arkadaşlar, 2005 senesinde bu işlemi yaptım ben... şu anki yasa ile farklıydı, ki arkadaşın araç da aynı yasaya göre işlenmiş.. siz hep motoru büyütmek olarak bakıyporsunuz olaya oysa ki o yıllarda yani 80 ler ve 90 larda durum tam tersiydi...500se ler, 300se ler hatta 280 ler TR ye kesin dönüş yapanların motor küçültme furyasına dönüştü... devlet yeni bir yasa ile bu şekilde araçların vergi diliminden yırtmalarını yasakladı... araçların vergi dilimi olarak çıktığı zamanki vergide sabitlenmesini sağladı... yani 2,0 araç hiçbir zaman vergi için 1,6 işlenemez...

şimdiki yasa ise tamamen farklı, kendi model yılı ve yükseği ve de aynı hacim olmadığı sürece swap olayı TR de mümkün değildir...

TSEde hacimle alakalı bir sorun yok güç artışı yada azalışı önemli

ghibli06
04-09-2010, 12:33
pardon da gücü kim ölçüyor ya da ölçecek? TSE de müdüre kendim imzalattım evrakları, kanun maddesi hacimle alakalı o da şudur :

'kendi bloğunu kullanarak hacim %30 a kadar arttırılabilir'

kişiler bu maddeyi %30 a kadar motor büyütebileceklerini zannettiler ama şu an değişen motorlar dediğim gibi aynı hacim değilse ve de kendi mpdel yılından eskiyse işlenemiyor..

şimdi derseniz işleten nasıl işletiyor diye : motor faturasında usulsüzlükten tutun da, yeni numara çakmaya kadar illegal bir sürü yolu var...

erh
04-09-2010, 12:35
Bişey olmaz korkma... aracın teknik bilgileri var aracın dosyasında ordan kontrol ederler duzeltirler para bile almazlar..

EMG
04-09-2010, 12:37
benim eski araba 2.0 yerine 1.4 yazıyordu bi sorun olmamıştı alıp satarken

senna
04-09-2010, 12:43
pardon da gücü kim ölçüyor ya da ölçecek? TSE de müdüre kendim imzalattım evrakları, kanun maddesi hacimle alakalı o da şudur :

'kendi bloğunu kullanarak hacim %30 a kadar arttırılabilir'

kişiler bu maddeyi %30 a kadar motor büyütebileceklerini zannettiler ama şu an değişen motorlar dediğim gibi aynı hacim değilse ve de kendi mpdel yılından eskiyse işlenemiyor..

şimdi derseniz işleten nasıl işletiyor diye : motor faturasında usulsüzlükten tutun da, yeni numara çakmaya kadar illegal bir sürü yolu var...

belirli ölçme ve bilgi aldıkları yerler mevcut güç ile alakalı

kanun maddesini yazabilirmisiniz?

TSE Tamimden link veriyorum aşağıya

4.13 maddesini okuyun

http://www.tse.org.tr/turkish/belgelendirme/tamim2009_1.pdf

gerekli açıklama verilmiş

ghibli06
04-09-2010, 12:46
anlatamadım sanırım, arkadaşın araç, 2009 düzenlemelerine tabii değil... ben eski yasadan bahsettim sene de verdim, 2005 diye...

ghibli06
04-09-2010, 12:48
ayrıca yeni maddelerde de, motorun aynısı olması konusunda gerekli tanım yapılmış..

senna
04-09-2010, 12:54
anlatamadım sanırım, arkadaşın araç, 2009 düzenlemelerine tabii değil... ben eski yasadan bahsettim sene de verdim, 2005 diye...

işleniyorda uzun işi oluyor testler yapılması gerekiyor

senna
04-09-2010, 12:54
ayrıca yeni maddelerde de, motorun aynısı olması konusunda gerekli tanım yapılmış..

o sınırlı tadilatla yapılabilecek işlemler için söylenmiş

ghibli06
04-09-2010, 12:56
nasıl işleniyor?? aynı model yılı ve sonrası ve de 'aynısı' takılır diye açıkça yazan maddeyi siz yolladınız bana... bunu çok denedik 'legal' yolla motor işletmenin yani büyük motor takmanın şu şartlara imkanı yoktur...

ghibli06
04-09-2010, 12:59
o sınırlı tadilatla yapılabilecek işlemler için söylenmiş

motor değişimi de sınırlı tadilattır, zaten başka bir sınıfa fa girmiyor, dediğim gibi ben hem TSE nin hem de EGM nün bütün yollarını denedim... ama e36 cabrioya V8 ya da M3 motoru koyamadık...

senna
04-09-2010, 13:03
nasıl işleniyor?? aynı model yılı ve sonrası ve de 'aynısı' takılır diye açıkça yazan maddeyi siz yolladınız bana... bunu çok denedik 'legal' yolla motor işletmenin yani büyük motor takmanın şu şartlara imkanı yoktur...

bakın, tamimi okursanız anlaşılıcak zaten belirli sınıra kadar takabilirsiniz sorun yok

eğer model yılı uygunsa motorun ve güçte uygunsa denklik raporu ile tadilat projesiyle işlenir

model yılı uygun değilse teknik üniversitelerin yaptığı testler var gürültü testleri vsvs bunların sonucu uygun olduğu takdirde motoru işletebilirsiniz

4.13 te yazdığı üzere aracın orijinal tipinin haricindeki motor değişikliğinde

benzinli motorda %30dan dizelde %50den fazla güç artışı olmadığı takdirde tadil edilen motor için egzoz veya araç dış gürültüsüyle alakalı herhangi bir test istenmeden işlem yapılır

eğer model yılı uygun değilse veya güç farkı yukarıdaki değerleri aşıyorsa o zaman belirli testler sonucunda elde edilen raporlar çerçevesinde gerekli işlem yapılıyor.

ghibli06
04-09-2010, 13:06
'belirli test' derken?? bakın madde gayet açık, ben kurum başkanları ile görüştüm, 'aynısı' yazan bir yerde gidip de 'belirli testler' derseniz o iş olmaz... nedir o testler ?? zaten motor denen şeyin kontrolü basittir, silindir sayısı, hacim, model yılı... siz bu şartlarda 3,18'e s54 motorun nasıl takılacağının prosedürünü bana yazarsanız, yarın başlarım projeye hiç sorun değil...

senna
04-09-2010, 13:11
'belirli test' derken?? bakın madde gayet açık, ben kurum başkanları ile görüştüm, 'aynısı' yazan bir yerde gidip de 'belirli testler' derseniz o iş olmaz... nedir o testler ?? zaten motor denen şeyin kontrolü basittir, silindir sayısı, hacim, model yılı... siz bu şartlarda 3,18'e s54 motorun nasıl takılacağının prosedürünü bana yazarsanız, yarın başlarım projeye hiç sorun değil...

testleri yazmış 4.13 maddesinin altına

egzoz emisyonu 70/220/AT veya 88/77/AT ye göre

araç dış gürültüsü 70/157/AT veye ECE-R 51 göre

motor gücü 80/1269/ATye göre

dizel egzoz dumanı 72/360/AT ye göre

bu testleri teknik üniversiteler yapıyor yada yapıcak İTÜ gibi başka teknik üniler gibi

işte prosedür burda

motor üretim yılı araçtan yüksek olduğu zaman güç artışı %30u geçmediği zaman yukarıdaki testlere gerek kalmadan işletebilirsinzi eğer geçiyorsa yukarıdaki testler ile motor işletilir bu şekilde motor işletiliyor imkansız diye birşey yok biraz önce emin olmadığım için bu tip projeleri çizen mühendis arkadaşımı aradım tamimdeki aynı şeyleri söyledi oda bana

ghibli06
04-09-2010, 13:14
kağıtta motor için yazan bilgilerin kontrolü için geçerli o testler, şöyle ki: 'aynı' motorda daha eski yıl ya da %30 dan fazla güç artışında... siz orda 'hacim' gördünüz mü??

tekrar diyorum, farklı hacimdeki motoru bu maddelere istinaden işletemezsiniz...

ghibli06
04-09-2010, 13:15
atladığınız nokta 'motorun aynı' olması durumu, siz bütün motorları genelleyemezsiniz...

senna
04-09-2010, 13:17
kağıtta motor için yazan bilgilerin kontrolü için geçerli o testler, şöyle ki: 'aynı' motorda daha eski yıl ya da %30 dan fazla güç artışında... siz orda 'hacim' gördünüz mü??

tekrar diyorum, farklı hacimdeki motoru bu maddelere istinaden işletemezsiniz...

hacim farkı ile alakalı kısıtlama söz konusu değil bunu demek istiyorum size:) önemli olan model yılı güç artışı mantıkta bakarsanız zaten hacim artışı aracın vergi dilimini etkileyecek ilk başta güç model yılı, üretildiği seneki standartlara emisyonlara aracın dayanımı mukavemeti ile alakalı olduğu için önemli

senna
04-09-2010, 13:18
atladığınız nokta 'motorun aynı' olması durumu, siz bütün motorları genelleyemezsiniz...

bakın orijinal olmayan motor yazıyor okudunuzmu? orijinal tipinin haricindeki motor değişikliğinde diyor 4.13 maddesinin altında kalın puntolarla yazılmış kısımda?

ghibli06
04-09-2010, 13:18
bakın tekrar ediyorum, sizin dediğinize göre isteyen istediği motoru takar arabasına.. sizce bu mümkün mü?

senna
04-09-2010, 13:20
bakın tekrar ediyorum, sizin dediğinize göre isteyen istediği motoru takar arabasına.. sizce bu mümkün mü?

eğer uygun kriterleri sağlarsa kağıt üzerinde şu an mümkün evet bunu ben demiyorum tamimdede bu şekilde geçiyor.

ghibli06
04-09-2010, 13:22
Ankaradaki araçlar boşuna ruhsatsız geziyor o zaman ne diyim...

senna
04-09-2010, 13:23
Ankaradaki araçlar boşuna ruhsatsız geziyor o zaman ne diyim...

işletenler mevcut örnekleri bildiğim için gerçekten işletebilirsiniz ki sizin dediiğiniz motor değişiklikleri uçuk işlemlerde değil motor ile ilgili evraklar tam olduktan sonra yapabilirsiniz niye yapamayasınız

Sierra Rs
04-09-2010, 13:25
Bişey olmaz korkma... aracın teknik bilgileri var aracın dosyasında ordan kontrol ederler duzeltirler para bile almazlar..
hm,o zaman noter satışını yapıcam sonra düzelttirmesinimi yapıcam? adam bunu illegal yoldan hileyle kasıtlı 1.6 olarak işlettirdiyse bende düzelttirmek isterken canım yanmasın öyle bişey olabilir mi Erhan?

benim eski araba 2.0 yerine 1.4 yazıyordu bi sorun olmamıştı alıp satarken

ben son sahibi olmak istiyorum umarım bişey olmaz Emre.

ghibli06
04-09-2010, 13:27
ailem hukukçu, ben hukuki olarak da uğraştım, ama sizin yaptığınız yorumlar yasal düzenlemeleri kapsamıyor ne yazık ki... sadece yorum, maddeleri salt olarak okuyunca belki bazıları için dedikleriniz anlaşılabiliyorken, işin hukuki prosedürüne girdiğinize 'emsal' örnekler çıkıyor karşınıza...

maddede yazan 'aynısı' kelimesi, sizin devleti ikna edebilmenizi engelliyor...

dediğim gibi, işletenler var, ama onlar sizin zannetiğiniz şekilde bir yolla işletmiyorlar...

senna
04-09-2010, 13:28
ailem hukukçu, ben hukuki olarak da uğraştım, ama sizin yaptığınız yorumlar yasal düzenlemeleri kapsamıyor ne yazık ki... sadece yorum, maddeleri salt olarak okuyunca belki bazıları için dedikleriniz anlaşılabiliyorken, işin hukuki prosedürüne girdiğinize 'emsal' örnekler çıkıyor karşınıza...

maddede yazan 'aynısı' kelimesi, sizin devleti ikna edebilmenizi engelliyor...

dediğim gibi, işletenler var, ama onlar sizin zannetiğiniz şekilde bir yolla işletmiyorlar...

legal olarak işletenler olduğu gibi illegal olarak işletenlerde var burada hemfikiriz ama mühendisin yaptığı şeyde TSE nin belirlediği kurallara göre hareket etmek onay aldıktan sonra geriye çok birşey kalmıyor çünkü

ghibli06
04-09-2010, 13:31
TSE onayı yeterli değil zaten, onların çoğu kağıt üzerinde imza bunu hepimiz biliyoruz... TUV e girip tekrar muayene yapıldığında acı gerçekleri görüyor çoğunluk...

senna
04-09-2010, 13:32
TSE onayı yeterli değil zaten, onların çoğu kağıt üzerinde imza bunu hepimiz biliyoruz... TUV e girip tekrar muayene yapıldığında acı gerçekleri görüyor çoğunluk...

muayenedede yine proje ile araç uyuşuyormu diye bakıyorlar proje eğer gerçekten uygunsa problem çıkmaz yüksek ihtimalle

34 NZM 88
04-09-2010, 13:32
Satın almak istediğim aracın motor hacimi 2000cc ve 92 model,fakat aracın ruhsatında tescil tarihinden bu yana 1600cc yazılmış.

Benim öğrenmek istediğim bu aracı satın aldıktan sonra kısa veya uzun dönem içinde 1.6 ile 2.0 motor haciminin 18 senelik vergi farkını yasal faiziyle birlikte benden tahsil edebilirler mi?

Yada böyle birşey olmadan bunu düzelttirmek mümkün müdür?

Daha önce bu gibi işlerle uğraşmış,ya da basına böyle durum gelmiş arkadaslar yardım ederlerse cok makbule gecer.

Kardeş hiç bi sıkıntı yaşamassın senden tahsil etmezler yapman gereken o aracı almadan önce satış yapmadan ümraniye n.v.v.d gidin adamla servis bölümüne gidip aracın kaydını düzelttir.1,6 2,0 olarak degiştiği zaman direk o adamdan tahsil eder otomatik olarak zaten devlet baba bırakmaz faizi ile 1992 yılından bu yana parayı eski sahıbınden alır yapman gereken adamı alıp vergi dairesine gidip 1,6 olan cc yı 2,0 yapmandır borç ozaman tahakkuk edecektır adamda anlıyacagın odurki ödeyecek seve seve umarım ilk sahibidir aracın yoksa o iş yılan hikayesıne döner saygılarla DOĞAN TRAFİK MÜŞ... :)

ghibli06
04-09-2010, 13:37
bakın siz TİP olayını es geçiyorsunuz... M50B25 motorun tipidir ve de 2500 motordur, bu motorun 2,0 olanı M50B20 dir... tipi aynı olacak diyor madde ama siz 'hacim yazmyor' olarak bakıyorsunuz...

M50B25 olan motoru M50B20 olarak tip tescilini yaptırmadan 320 ya da 520 ye takamazsınız... takanlar da bu şekilde takıyor... yani şimdi işin illegalite kısmını anlatıp da kanunsuzluğa çanak tutmak istemiyorum, ama insanlar yanlış yönlendirilmesin, arabanıza istediğiniz hacimdeki ve yıldaki motoru ne yazık ki takamazsınız... zaten bu işin önü açılsa ortam çok farklı olur...

bu arada tartışıyoruz gibi gelmesin kimseye, ben bu işin önünün açılması için çalışanlardanım, o nedenle kanun ve de yönetmelikleri iyi biliyorum, neden işletilemediğini de iyi biliyorum...

34 NZM 88
04-09-2010, 13:39
bakın siz tip olayını es geçiyorsunuz... M50b25 motorun tipidir ve de 2500 motordur, bu motorun 2,0 olanı m50b20 dir... Tipi aynı olacak diyor madde ama siz 'hacim yazmyor' olarak bakıyorsunuz...

M50b25 olan motoru m50b20 olarak tip tescilini yaptırmadan 320 ya da 520 ye takamazsınız... Takanlar da bu şekilde takıyor... Yani şimdi işin illegalite kısmını anlatıp da kanunsuzluğa çanak tutmak istemiyorum, ama insanlar yanlış yönlendirilmesin, arabanıza istediğiniz hacimdeki ve yıldaki motoru ne yazık ki takamazsınız... Zaten bu işin önü açılsa ortam çok farklı olur...

Bu arada tartışıyoruz gibi gelmesin kimseye, ben bu işin önünün açılması için çalışanlardanım, o nedenle kanun ve de yönetmelikleri iyi biliyorum, neden işletilemediğini de iyi biliyorum...

dogru sölüyosun sana katılıyorum ama olmaz diyede bişey yok

senna
04-09-2010, 13:40
bakın siz TİP olayını es geçiyorsunuz... M50B25 motorun tipidir ve de 2500 motordur, bu motorun 2,0 olanı M50B20 dir... tipi aynı olacak diyor madde ama siz 'hacim yazmyor' olarak bakıyorsunuz...

M50B25 olan motoru M50B20 olarak tip tescilini yaptırmadan 320 ya da 520 ye takamazsınız... takanlar da bu şekilde takıyor... yani şimdi işin illegalite kısmını anlatıp da kanunsuzluğa çanak tutmak istemiyorum, ama insanlar yanlış yönlendirilmesin, arabanıza istediğiniz hacimdeki ve yıldaki motoru ne yazık ki takamazsınız... zaten bu işin önü açılsa ortam çok farklı olur...

bu arada tartışıyoruz gibi gelmesin kimseye, ben bu işin önünün açılması için çalışanlardanım, o nedenle kanun ve de yönetmelikleri iyi biliyorum, neden işletilemediğini de iyi biliyorum...

kesinlikle tartışma falan yok bende bilmediğim bişeyse buradan öğrenmek isterim elbette,

tip onayı zaten olmadığı için diğer testler yapılıyor birde tamamlanmamış yada tamamlanmış tip onayları vs var orada iş karışıyor biraz birinde yapabilyorsunuz yalnız birinde yapamıyorsunuz

yalnız dediğim gibi legal olarak gerçekten legal olarak testleri vs yapılmış otomobiller olduğunu biliyorum herşeyiyle

Göki,ZD
04-09-2010, 13:42
kemal 306 ya evo motorunu işletti ya olmayacak diye birşey yok :):)

34 NZM 88
04-09-2010, 13:43
kemal 306 ya evo motorunu işletti ya olmayacak diye birşey yok :):)

aynen zivaynen kank hulk da 1,6 2,0 hesabı anladın :d

Göki,ZD
04-09-2010, 13:44
aynen zivaynen kank hulk da 1,6 2,0 hesabı anladın :d

o hiç değilse honda dan hondaya bu mitsudan pejo ya :D

34 NZM 88
04-09-2010, 13:48
o hiç değilse honda dan hondaya bu mitsudan pejo ya :d

aynen kanka fazla dillendırme sıtemızde herçeşit pls var anladın :) pejo yada 3,25 motoru koyalım kanks :d

ghibli06
04-09-2010, 14:24
bence de fazla dillendirmeyin :) ben 1,8 den 2,5 a swap yaptığımda ruhsatı yasal işletmek için çok uğraştım, yasa değişmişti en son işletenlerdenim...

Xenomorph
04-09-2010, 21:59
devlet bu kadar prosedur yaparsa mıllette o kadar dumen yapar...ısler acık kolay ve net olsaydı parasıda 500 600 tutsaydı herkes seve seve verırdı...konuyu okudugumda anladıgım seyın swap yaptınmı yasal olarak (dümensiz) ısletmen ıcın bı tarafından kan gelıcek..

Schumi
05-09-2010, 12:05
Şimdi önce TÜV'ü arayıp muayne gerçemi diye teyit aldıktan sonra motor numarası tutuyorsa bencen aynen devam et derim. Hiç kurcalama. Zaten senden önceki sahipleri sırasında olmuş yada ezelden beri böyle işli sana dokunan birşey olmaz.

erh
05-09-2010, 12:21
hm,o zaman noter satışını yapıcam sonra düzelttirmesinimi yapıcam? adam bunu illegal yoldan hileyle kasıtlı 1.6 olarak işlettirdiyse bende düzelttirmek isterken canım yanmasın öyle bişey olabilir mi Erhan?

Tekrar teyit edelim durumu.. arabada orjinal motoru var dimi? change işi yok yani?? eger orjinal motoru varsa ve arabanın ruhsatında 2.0 yerine 1.6 yazıyosa, devri uzerine almadan aracın dosyasının oldugu trafik subesine gidiyosun, subede aracın dosyasında teknik bilgileri var. ordaki memur onlara bakarak ruhsatını duzeltiyor. yani senin elindeki ruhsatın bir gecerliligi yok aslında. esas olan o dosyadaki teknik bilgiler. ordaki sase numarası ve ordaki motor numarası vs.. benim ruhsatımda arac 5 kişilik yazıyodu ama benim arabam 4 kişilik. TUV de aracı muayeneden gecirmediler. gittim emniyete adam baktı ruhsata ve diğer bilgilerin oldugu kagıda. kusura bakmayın biz hatalı yazmısız ruhsata dedi ve ruhsatı duzelttiler.. ucret fln alınmadı. seninkide benzer bir karısıklık. ama tavsiyem sen aracı uzerine almadan once yaptır butun degişiklikleri ki sen temiz bir satıs yapmıs olasın ;)

orhansah
05-09-2010, 12:40
düzelttirmek mantıklı tabi ama satacak adam düzelttirmeye yanaşmaz muhtemelen :) ki zaten Cenk de yazmış yanaşmıyor diye. Cenk son kullanıcısı olmayı düşünüyosan al gitsin :)

VSO
05-09-2010, 15:46
RSI diyorum başka bşi demiyorum.. Cenk bu işlerle uğraşamazsın kanak sen =) öperim.

ERkut 205
05-09-2010, 16:53
Konu çok uzun ayrıntılı okuyamadım. Motor numaran şase numaran ruhsatla arabadakiler aynıysa.
Olayı işgillendirmenin lüzumu yok.
Böyle devam hiç bir sorunda olmaz.;)
Herşey ruhsatta yasaldır.

Xenomorph
05-09-2010, 18:09
bu arada cenk aldıgın her arabada boyle polımler var :D...nerden buluyosun olm boyle adamları ılla trıp ıcınemı dusmen lazım :D

Sierra Rs
07-09-2010, 19:28
Cok tesekkürler arkadaslar bi süredir giremiyordum simdi okudum,aracı almakdan vazgectim cünkü aldıktan sonra satmayı düsünmüyorum ileride bir gün çıkarsada herhangi biseyde altından kalkamam icim rahat etmedi:) bayramdan sonra bakıcam başka bişeyler :)

melih
07-09-2010, 19:33
benim de başıma söyle ola geldi almaya karar verdiğim araç 2.0 motordu ve ruhsatta ve vergi dairesinde 1.6 gözüküyodu motor şase numarası aynı sayılarda bi sorun yok ama kayıt yaplırken 1.6 olarak yapılmış ilk önce vergi dairesine gittik ve gerekli düzenlenleri yaptılar sonra arada çıkan vergi borçunu kaç kişi almışsa ve üstünde kaç yıl durmuşsa onların adresilerine ihbarname gönderip tahsil etme yolu uyguluyolar satan kişide ne kdr arada fark varsa onu ödüyo ve düzeltme yazısı gibi bişe verip satışınızı ve ruhsattaki 1.6 yazısı düzeltip dewam ediyosunuz.

Sierra Rs
07-09-2010, 19:43
İşte adamda düzelttirmiceksen al falan diyor Melih kendi düzeltip vermeyede razı degil biliyor başına gelecekleri bende o yüzden vazgeçtim kardesim yinede cok tesekkür ederim mesajın icin.

melih
07-09-2010, 19:47
öylede böylede o parayı ödeyecek aradaki farkı kaçarı yok o çakallık peşinde sen o şekilde satışı alabirisn sonra düzelttirip kayıtları o adama yaslarlar güzelce bide ödemez ise üstüne faiz binler unmadığı yerde karşısına çıkar...neyse hayırlısı olsun sen uğraşmaktansa başka araç tercih etmen iyi olmuş...

Sierra Rs
07-09-2010, 19:52
Sağol,aynen Ankara'ya gidip uğraşmakda istemedim açıkcası bir de altı üstü bi avuç civata kafam rahat olmalı diye düşündüm :)

Schumi
07-09-2010, 20:21
Çok merak ettim araç neydi acaba.

Sierra Rs
07-09-2010, 20:26
92 Model Ford Sierra 2.0 Dohc EFI ama km ve kasa durumu ve özellik olarak cok iyi idi.