Orijinalini görmek için tıklayınız : ef civic yatak sesi :(
aracı aldıktan 15 gün sonra birden bire bi yatak sesi geldi. bütün tanıdıgım ustalar moralimi sıfırladı. ama arkadasım 2 tane dabılup koydu ve ses kesildi 20 gündürde böyle. koolyataklarıyla yırtarsın diyende var sakın el sürme hemen sat diyende var. yağ yakması su eksiltmesi yok gidişi daha önceki ef ime göre cok cok daha iyi. ne yapmalıyım tecrübelerinize ihiyacım var..
bosch servislerinden birinde kompresyon testi yaptırsan nasıl olur? işlem öncesinde aracının orjinal değerlerini de biliyor olman lazım
utkuselamoglu
22-10-2010, 07:43
bu gidişlen ilerde söker yeniden toplaman gereke bilir. ya tamam ya devam olayı.
bosch servislerinden birinde kompresyon testi yaptırsan nasıl olur? işlem öncesinde aracının orjinal değerlerini de biliyor olman lazım
o şekilde yataktaki sıkıntı anlasılırmıki dediğim gibi suan ses yok ve bu işlemi hep duyuyorum ama nerde nasıl olur maliyeti nedir hiç bir bilgim yok aydınlatırsan sevinirim.
bu gidişlen ilerde söker yeniden toplaman gereke bilir. ya tamam ya devam olayı.
aynen dediğin gibi zaten suanda maddi olarak işe giremiyorum sat desende ztn pat diye satılmaz satılsa bile bize uymaz 2 gün sonra adamda kalırsa hiç yakışmaz Allah korusun
fsunnetci
22-10-2010, 09:47
2500TL gibi bir rakam maliyeti var ama bu rakam aracı bu şekilde kullandığın sürece dahada artabilir.Gözünü korkutma fazla belki ana ve kol yatakları ile işi yırtarsın.
alpbodrum
22-10-2010, 10:45
aracı aldıktan 15 gün sonra birden bire bi yatak sesi geldi. bütün tanıdıgım ustalar moralimi sıfırladı. ama arkadasım 2 tane dabılup koydu ve ses kesildi 20 gündürde böyle. koolyataklarıyla yırtarsın diyende var sakın el sürme hemen sat diyende var. yağ yakması su eksiltmesi yok gidişi daha önceki ef ime göre cok cok daha iyi. ne yapmalıyım tecrübelerinize ihiyacım var..
-------------------------------------------------------------------------
Kardeşim öncelikle hiç canını sıkma aracınıda o şekilde uzun süre kullanma eğer ana kol yataklarla kurtulabileceksen bu sefer kol falan gider. Bir an önce yaptırmaya bak. Biz 1 hafta önce bir arkadaşımın aracına çok ucuza yatak yaptırdık.
Eğer işi bilirsen ve ustada tanıdıksa çok ucuza çıkarsın . Nasılmı şöyle ;
Malzeme
1- Ana kol yatak takımı ( Çin 85 TL ) ( Taiwan 115 TL ) ( Japon 140 TL )
Tabikide japon alacaksın
2 - Karter Contası ( 20 - 50 TL )
3 - Yağ Filtresi ( 15 - 20 TL )
4 - 4 Lt yağ ( Tabikide Castrol ) :)
+ İşçilik 1 - Grank Taşlama - 150 - 300 TL arası
+ İşçilik 2 - Mekanikçi Tamirci - 150 ( Bizimki tanıdıkdı )
Bize bu iş 525 TL ye maloldu.
Ancak önemli bir uyarı aracın üzerindeki yatak takımları orjinalse sakın tamirci sana
bunlar kurtarır taşlamaya gerek yokta dese sakın tekrar orjinallerini alıp takmayın 10 gün sonra tekrar vurmaya başlar. yapman gerekenler;
1- Usta aracı lifte kaldıracak alttan karteri yatakları sökecek rektefiyeci çağırıp orda grankın durumunu kontrol ettireceksin. Eğer grank taşlanacaksa ki % 90 öyle. o zaman ;
grank sökülecek.
2- Rektefiyeci sana ölçü verecek eğer atıyorum 0,50 kurtarıyor ve grank 0,50 ye taşlanacak o zaman yatak takımlarını 0,50 ölçüsünde sipariş edeceksin.
3- Usta taşlanan grankı yeni ölçüsündeki yataklarla toplayacak ve kafan rahat yıllarca bineceksin.
------
Dikkat edilmesi gereken bir husu Piston kolları ve pimlerinde boşluk varmı mutlaka kontrol ettir. Alt tarafı ne kadar sağlam yaptırırsan yaptır eğer kollarda eğrilik veya boşluk varsa yatakları tekrar bozacaktır. Umarım yoktur.
Tabir yada anlatım yanlışım varsa affedin ben tamirci değil sonuçta kullanıcıyım.
Geçmiş olsun aklına birşey takılırsa pm at konuşuruz.
Allaha emanet.
Xenomorph
22-10-2010, 13:20
hersey iyi guzel anlatmisin eline saglik,fakat ben taslanmis honda krankindan hayir gelmio die biliorum hatta kranki taslanip toplanip sorun yinelemeyen araba gormedim,tabi bunlar benim goruslerim, arabayi kullanma cikma 0 olcu krank bul yataklarini oem honda al,radar hondaya git uzun yillar bin
aracı bu sekilde satıcaksanız katkı ile satmayın katkı ile satıcaksanızalıcıya sorundan bahsedin alıcıya..
-------------------------------------------------------------------------
Kardeşim öncelikle hiç canını sıkma aracınıda o şekilde uzun süre kullanma eğer ana kol yataklarla kurtulabileceksen bu sefer kol falan gider. Bir an önce yaptırmaya bak. Biz 1 hafta önce bir arkadaşımın aracına çok ucuza yatak yaptırdık.
Eğer işi bilirsen ve ustada tanıdıksa çok ucuza çıkarsın . Nasılmı şöyle ;
Malzeme
1- Ana kol yatak takımı ( Çin 85 TL ) ( Taiwan 115 TL ) ( Japon 140 TL )
Tabikide japon alacaksın
2 - Karter Contası ( 20 - 50 TL )
3 - Yağ Filtresi ( 15 - 20 TL )
4 - 4 Lt yağ ( Tabikide Castrol ) :)
+ İşçilik 1 - Grank Taşlama - 150 - 300 TL arası
+ İşçilik 2 - Mekanikçi Tamirci - 150 ( Bizimki tanıdıkdı )
Bize bu iş 525 TL ye maloldu.
Ancak önemli bir uyarı aracın üzerindeki yatak takımları orjinalse sakın tamirci sana
bunlar kurtarır taşlamaya gerek yokta dese sakın tekrar orjinallerini alıp takmayın 10 gün sonra tekrar vurmaya başlar. yapman gerekenler;
1- Usta aracı lifte kaldıracak alttan karteri yatakları sökecek rektefiyeci çağırıp orda grankın durumunu kontrol ettireceksin. Eğer grank taşlanacaksa ki % 90 öyle. o zaman ;
grank sökülecek.
2- Rektefiyeci sana ölçü verecek eğer atıyorum 0,50 kurtarıyor ve grank 0,50 ye taşlanacak o zaman yatak takımlarını 0,50 ölçüsünde sipariş edeceksin.
3- Usta taşlanan grankı yeni ölçüsündeki yataklarla toplayacak ve kafan rahat yıllarca bineceksin.
------
Dikkat edilmesi gereken bir husu Piston kolları ve pimlerinde boşluk varmı mutlaka kontrol ettir. Alt tarafı ne kadar sağlam yaptırırsan yaptır eğer kollarda eğrilik veya boşluk varsa yatakları tekrar bozacaktır. Umarım yoktur.
Tabir yada anlatım yanlışım varsa affedin ben tamirci değil sonuçta kullanıcıyım.
Geçmiş olsun aklına birşey takılırsa pm at konuşuruz.
Allaha emanet.
Allah razı olsun aynı şeyi söylemişti ustamda ama dediğim gibi sat kurtul diyo herkes ama bize gelmez en iyisi bir an önce dediğin gibi alttarafı söktürüp görmek lazım ne çıkarsa bahtımıza herşey maddiyat tabi kendimi toparlayıp ufak ufak enjeksiyona ordanda soch vtece geçiş yaparım diye düşünürken şimdi başka bahara kaldı hayallerimiz büyük ihtimal.
hersey iyi guzel anlatmisin eline saglik,fakat ben taslanmis honda krankindan hayir gelmio die biliorum hatta kranki taslanip toplanip sorun yinelemeyen araba gormedim,tabi bunlar benim goruslerim, arabayi kullanma cikma 0 olcu krank bul yataklarini oem honda al,radar hondaya git uzun yillar bin
eyvallah usta aslında dediğin gibi aracın daha önceki sahiplerini buldum sanaide üst tapağı iyi yapmışlar ama alttarafı dediğin gibi idarelik yapmışlar bize patladı en kesin çözüm dediğin gibi aslında. tek dert suan maddiyat yoksa cıt ses gelse 20 yasında arabayı bir hafta sanaide yatıran adamım ama buara malesef. aklıma takılan yani şuan bu şekil ses gelmediği sürece kullansam ufak ufak çok zararı olurmuki bir kaç ay daha hastane postane git gel durumlarım var yoksa yatırır ufak ufak toplardım :(
alpbodrum
23-10-2010, 08:17
Allah razı olsun aynı şeyi söylemişti ustamda ama dediğim gibi sat kurtul diyo herkes ama bize gelmez en iyisi bir an önce dediğin gibi alttarafı söktürüp görmek lazım ne çıkarsa bahtımıza herşey maddiyat tabi kendimi toparlayıp ufak ufak enjeksiyona ordanda soch vtece geçiş yaparım diye düşünürken şimdi başka bahara kaldı hayallerimiz büyük ihtimal.
Hiç dert etme dostum hepsi oluyor herşeyde vardır bir hayır birde şöyle düşün belki yataklar sorun çıkarmasa o gün basıp kaza yapacaktın. Belki yaptıracağın bir arabanda kalmayacaktı.
Arabayı bu şekilde satamazsın arızalı şekilde satsanda inanki paranın hayrını göremezsin. Tabi bu benim inancımla ilgili bir durum.
Anladığım kadarı ile sen bu arabaya uzun süre binmeyeceksin o zaman - dediğimi yaptır çıkma grank falan arama zaten düzgün çıkma bulman çok zor. O zaman sana bu işin maliyeti 2' ye katlar. Eğer düzgün bir şekilde rektefiyeci garantili yaptırırsan süper olur. Biz dediğim gibi arkadaşın arabasını o şekilde yaptırdık ve çok memnun epey oldu deli gibi gazlıyor tık ses yok usta zaten 5 yıl garanti verdi. Yatak takımlarını kaliteli kullanırsan ve söylediğim kontrolleri yaptırırsan sorun çıkmaz.
İnşallah gönlündeki arabayı alırsın kardeşim geçmiş olsun.
Allah razı olsun kardesim aynen doğru diyosun çok saolasın en kısa zmnda açalım bakalım hayırlısı
bugün alttan kol yataklarını söktük yataklar yan sanai çıktı krankta sorun gözükmüyo ana yataklardada orj yatak koyup topladık bakalım ne çıkıcak bahtımıza ama büyük ihtimal usta kurtardık gibi dedi.
alpbodrum
01-11-2010, 16:50
Kardeşim Keşke bir üstüne taşlatsaydınız. Aynı Yataklarla zorladığında yine sorun yaşayabilirsin. Ama inşallah sorun olmaz bu şekilde sorun olmazsa çok ucuza çıktın işin işinden inşallah. Birde arabayı satacaktın sen millete ne bakıyorsun temiz araba bulmak , içine sindirmek kolaymı ?
vallahi kardesim cıkan yataklardan hiç bişey anlayamadık açıkçası ölçüleri bile enteresan 1 2 milim farklı standarttan bide garip bi şekilde usta sanki daha önceden zımparalanmış gibi dedi bi oynama yapılmış krankta taşlanmış 50mm ama suan krank tertemiz ovalleşmede yok gibi yataklarında bitanesi diğerlerinden dahada aşınmış gibiydi biz orjinalini takınca usta şimdi cuk oturdu dedi. ztn krankı sökmek hiç işime gelmiyodu en fazla bi yatakla biraz daha denemiş olurum dedim baktık gene başladı ozmn ztn kaçarı yok ne varne yok sıfırlarız ama inş bu süre baya beni idare eder
alpbodrum
01-11-2010, 22:37
Zaten japon arabada yan sanayi yatakmı olur abi. Baştan böyle olacağı belliymiş.
civic_ef
25-06-2011, 14:35
merhaba çok geçmiş olsun konuyu yenı okudum aracınız duruyormu hala?
7 aylık konuyu neden guncelliyorsun arkadasım.
civic_ef
26-06-2011, 02:04
7 aylık konuyu neden guncelliyorsun arkadasım.
haklısın pm atsam daha ıı olucaktı