Orijinalini görmek için tıklayınız : megane 2 ye turbo
korayyzb
12-02-2011, 11:38
Arkadaşlar 15 yaşında olmakla beraber otomobil modifiyesi konusunda dehşet bir merakım var.Bu merak sayesinde motor modifiyesi hakkında pek çok bilgi edindim.Şimdi bir projem var.Ailemizde 1.6 motorlu(bildiğim kadarıyla K4M) 2004 model bir megane 2 var.Araç 101 bin km de olmakla beraber bu güne kadar hiç bir mekanik sorun çıkartmadı.Ancak artık aracın performansı bilze yetmemeye başladı.Projem bu araca küçük bir turbo takıp yaklaşık 180 HP güç üretebilmek.ancak blok içine(kol piston krank vs.) her hangi bir değişiklik yapmak istemiyorum.Kapak contasını kalınlaştırıp düşük basınçla bu işi yapmak istiyorum.Buraya kadar sorun yok.Şimdi bu aracı 0.5 bar gibi bir başınçla yürütsek yarın motoru kucaklarmıyız??Daha önce K4M turbolayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi??Birde bu işi istanbul anadolu yakasında nereye yaptırabiliriz?Ve babamla konuştuğumda bu proje için max.5000 Tl bütçe ayırabileceğini söyledi.Şimdiden teşekkür ederim....
MuratGürakan
12-02-2011, 11:47
Düşük basınçla 0.4 0.5 barla sıkıntısız yürürsünüz diye düşünüyorum ancak o 5000tl başlangıçta yetmesi ile beraber sonradan artacaktır buna emin ol. Keyif heves bi yerde insanı doyumsuz yapıyor ancak sonradan çok pişman olcağınız olaylar başınıza geldiğindede lanet edip kendinize kızıyorsunuz. Bunun yanında .4 barla falan olacağı 160hp civarlarıdır benim görüşüm. Vtec2 ler .5 .6 barda 180 hp civarları görüyorki meganedan çok daha uygun motorlara sahiplerr ;)
------
Ayrıca babaya bak tamam diyor oda iyiymiş yani :).
Xenomorph
12-02-2011, 12:23
kaşınma bence
0.4 0.5 bar sıkıntısız vs olmuyor ayarı kaçtı,conta attı,hortum cıktı,yün oldu kıl oldu, ayrıca turbo oyle manıfold takmakla olan bısey degıl
5000 tl yi geçicektir uzun vadede
yazık kıyma arabaya fantezılerıde bırak
öyle defterden kitapdan netten okumakla turbo olmuyor araçlar kimler ne paralar ne vakitler ne arabalar harcıyorlarda yurutemıyorlar...
megane rs al :) yada sat renoyu 1.8t dogus grubu otolardan bırını al :)
ogunozcan
12-02-2011, 12:27
izo ıle konus:Doda bole 5000 tl hevesı ıle megan 1 ıle basladı sonunda neler oldu anlatsın sana:D
korayyzb
12-02-2011, 12:42
izonun yazılarını okudum.megane 1 le 0.9 bar basıyodu en son 215 hp 310 nm güç elde etmişti.amacımız her hangi birisiyle yürümek değil biliyorum sonradan 5000 TL yi geçiceğini ama başlangıç için.aracın ekonomik olmak için üretildiğinide biliyorum. doğuş gurubu araçlarınıda tanıyorum ama babam kıl birisi olucaksa buna olur arabamıda değiştirmem değiştirirsemde d4d corolla alırım dio biz arabanın bu halıyle 1.9 caddyle kapışıyoruz 180 den sonra geçebiliyoruz.amacımız vtec lerle gti larla yürümek değil biz sadece daha güçlü bir megane isityoruz.4000 devirden sonra dolan bir turbo özel manifold yazılım hava filitresi bov vede boost controler takmak için 5000tl yeterli die düşünüyorum.yoksa 1.8 t passat almak yada rs almak daha kolay ama dediğim gibi babam kıl birisi... :D
aile arabasına olmaz bence vazgeç bu sevdadan
hiç ugrasma derim bende ;)
M U R A T
12-02-2011, 13:10
baban kıl birisi olmasına rağman daha güçlü standart bir araba yerine bir çok işlem yapılmış ve sorunsuzluğu şüpheli bir arabayımı tercih ediyor
korayyzb
12-02-2011, 14:42
zaten kıl olması orda opel diyorum ıııh beğenmem vw diyorum çık. bmw mercedes yok bundan sonra alırsam d4d corolla diyo başkada bişey demiyo...sorunsuz olmasını sağlayabiliceksek bu projeye start vericez.zaten sorunsuz ve uzun ömürlü olsun diye 0.5 bar basınç düşünüyoruz.yoksa 1.4 megane turboda alabilir ama ben bu şekilde arabamızın daha iyi yürüyecegini tahmin ediyorum....
O kaputun altında nereye koycaksınız siz o turboyu :D
Xenomorph
12-02-2011, 20:26
koyun o turboyu sonra bıde turbo koysun sıze :D
ugrasma cıdden soyluyorum ugrasma perısan olursun
::ZaFeR::
12-02-2011, 20:35
Megane2'ye zamanında EEF plakalı Megane2'de turbo takmaya çalışmışlardı.,ama yer darlığından + manifoldun yönünden dolayı yapamadıkları yazıldı.Megane2 'ye Bursa'da RS moturu swaplandı.Hatta sitede konusu bile olması gerek.Yukarda da arkadaşların dediği gibi iş tek sadece turbo tak gitsin demekle bitmiyor :D
K4M motorlar modifiye edildiğinde iyi sonuclar verebiliyor ama 5000 tl ve üzeri olarak konusuyorum..
bunun haricinde turbodan sonra iyi bi yazılım yapılması gerek iyi bi işcilik gerekicek tr de bildiğim kadarı ile k4m turbolayan bitek siteden (İZO) var ona pm atarsan sana daha detaylı anlatır ama 5000 tl kesin gececktir ;)
Rstmania
12-02-2011, 20:54
Babana bir tane sonradan turbo yapılan arabanın proje konusunu okut bir daha düşünsün. Bu arada D4d Corolla alsın biraz daha performansı iyi olur... 200 üstüğ gitmiyorsanız...
yapilmicak bir sey yok... dogru turbo dpgru iscilik dogru ayarci ve kullanan dogru kisi olursa ve.4 bar basarsan gercekten yillarca binersin arabaya bakimini duzgun yaparsan...
ben 2 yil yakin bindim ve aracimi hergun gundelik kullandim. turbolu 50.000 km yaptim...2 yilda 3 buyuk sorun yasadim. 107 oktan benzin yaptik ve ince olan piston kollari egildi, 100 oktan ayariyla 97 oktanla gazladim pistonun birini erittim, ve yanlislikla 4 yerine 2 ye taktim ve sanzimani kirdim...diger sorunlar, hortum kopmasi cart curt herkesin basina gelen kucuk sorunlar..
satilmis abinin bana turbo takcam dedigim zaman bi sozu vardi onu hatirladim,
"5.000 e turbo takariz her hafta cayimi icmeye gelirsin, 8000 e tubo takariz 3 haftaya bir cayimi icmeye gelirsin. ama cayimi icmeye gelcen"
genelde kullanici hatasi ve sinirlari fazla zorlamadan sorun yasadim ben. ki beyni kontrol etmek icin e manage blue box gibi cok eski teknoloji birsey kullaniyorduk. avansa direk degil dolayli yoldan mudahale ediyorduk. cok arabaya saka yaptim. hic de pisman deilim, onu sattim clio rs aldim 182 lik onu sattim mustang aldim v8, ikisinde de megane dan aldigim zevki almadim....
oyle aile arabasina yapilmaz falan demeye gerek yok her arabaya hersey yapilir o tamamen sizin zevkinize kalmis..
yalniz 2 sey var.
1. bu isler forumdan konu okumakla olmuyor gercekten. burdaki teknik konuda tecrubelilerden (konuya her yazan bilgili diye birsey yok, dikkat et az sayidalar ve pek yazmazlar zaten onlar foruma) iyi guvenilir kafasi basan isi temiz titiz seni m.kmicek bi usta bulman lazim. iyi bir elektrikci ve mapperin olmasi lazim bir de...
2. o is 5.000 tl ile bitmiyor ne yazik ki...en azindan 5000 e yapsan bile 2 ay sonra bi 500 bi 1000 derken yavas yavas buyuyor rakam. tabi bu da insandan insana olanaklari olcusunde degisecek bir secim. benim o kadar param yoktu mesela yavas yavas yaptim 1 yil sonra elle dokunur bir set up yapabildim...
simdi senin konumunda arabayi baban kullanacagini varsayarsak ve cok titizse ve ikinizin de ne yazik ki bu konuda cok bilgili olmadiginiz goz onunde tutulursa onermiyorum bn de sana. usta sizin iyi niyetiniz koyuye kullanip cok paranizi alabilir. arabaniz hic yurumeyebilir. uzun sure arabasiz kalmaya baban razi olmayabilir. vs. vs..
insallah 18 ine gel kendi araban olsun istersen bu araba olsun o zaman tak turboyu kimseyi de dinleme yok bu olmas etmez diye...bu isten kar etmeyi amaclamiyorsan tabi...
yakacak babasının başını adama yazık olucak :)
K4m motor iyidir ama asiri besleme isine girme derim 5000 tl yi rahat gecer ve montajida bi okadar zor...sana tavsiyem illede k4m dersen n/a olarak citirdan biseyler yapman yazilim,duz boru egzost,filitre gaz kelebegin telli olsaydi birde rs gaz kelebegi ve sonrasinda yoluna devam etmen...
baban kıl birisi olmasına rağman daha güçlü standart bir araba yerine bir çok işlem yapılmış ve sorunsuzluğu şüpheli bir arabayımı tercih ediyor
bundan fazla bişey yaznaya gerek yok.Paran varsa gel 18ine istedin arabaya istedini yap
korayyzb
13-02-2011, 09:33
arkadaşlar bu projeden hiç bir kar güdmüyoruz ve bu aracı turbolarsak en az bi 50000 km yol daha yapıcaz zaten araba(kaza yapmazsak) 2 yıl içinde bana kalıcak(15 diye yazmışım düzelteyim 16).birde bu işlemi herhangi bir ustaya değilde yaptığı işleriyle adı çıkmış(iyi anlamda) bir ustaya yaptırmak istiyourz yoksa bizim kendi motor ustamuz 100 tl işçilikle(manifoldu yapmak hariç) bütün parcaları arabaya moteler ama adı turbo olur bubun bende farkındayım.dediğim gibi kabaca bir hesapla parçaların mailyetini 4000 tl olarak hesaplasak 1000 TL işçilik yeter diye düşünüyorum(babamın maping yapan arkadaşı var orda sıkıntı yok)yanlış düşünüyorsam düzeltin bizde kaş yapalım derken göz cıkarmayalım....
M U R A T
13-02-2011, 11:14
babanın maping yapan arkadaşı kim belki bizede yardımcı olur
RS swaplansa maliyeti daha fazla mı olur ki bence en uygunu o :icon_tup:
korayyzb
18-02-2011, 16:59
F4R bulabilrimiyiz ki temiz bi tane?? ayrıca maliyeti kaça patlıcak?? birde F4R bizim için çok kuvvetli amacımız yarışmak değil... Yarışmak olsa gider RS alırım bide oynarım sonra VTIlarla....
ehliyetini al ondan sonra bence.
BurakCengizhanoğlu
18-02-2011, 17:29
F4R bulabilrimiyiz ki temiz bi tane?? ayrıca maliyeti kaça patlıcak?? birde F4R bizim için çok kuvvetli amacımız yarışmak değil... Yarışmak olsa gider RS alırım bide oynarım sonra VTIlarla....
Neyle oynıcaksın :heyoo: