Orijinalini görmek için tıklayınız : EVo X (Lm) vs Sti
bak mertcan bilmiyorsun ve yazıyorsun, adamlar arıo 20g li sti varsa deneyelim diye bizde alın size 20g değil 18g li standart beyinli enjektörlü araç dedik denendi...
Ona öyle denmez ben bilmediğim araçla denemeye korkuyorum baskası gecti bak bana gerek kalmadı
Uzun lafın kısası zn ye helal olsun on numara yuruyo
aynen benim denememe gerek kalmadı zn ile aynı yürüyoruz ;)
Zn nın kadır abı ıle denedıgı vıdeolarıda ızledım
ozamandan bu zamana guzl yol kat etmıs
helal olsun
Sahıbının ısımını unuttum kendısıde efendı duruts bı abımızdır kazasız belasız ınsallah
YouTube - GC8 Subaru, vs LM EVO X (http://www.youtube.com/watch?v=H5RJCSlUhLs&feature=player_embedded)
H5RJCSlUhLs
bendeki video bu
Mustafayı cok eskiden tanırım, benim bi sıkıntım problemim yok ama daha önce diğer arkadaslarada söylemistim, bu konuda haksız taraf olarak görüyorum.
100-200 sürelerinin abartılması, atar giderin biraz fazla dozda yapılması, negatif sonuclarda bahanelerin bitmemesi bence gereksiz şeyler süper Mustafa.
aynen benim denememe gerek kalmadı zn ile aynı yürüyoruz ;)
Yarın aksam deneriz dedin Kadir abiye bak bakalım nasıl olcak madem zn le aynisin yarın gor sözünde dur Kadir abiye ne olursa olsun cumartesi aksamı gelecek diye bamazsa ve gorcez
chiefkadir
01-04-2011, 23:57
Yarın aksam deneriz dedin Kadir abiye bak bakalım nasıl olcak madem zn le aynisin yarın gor sözünde dur Kadir abiye ne olursa olsun cumartesi aksamı gelecek diye bamazsa ve gorcezBro Suat bu akşam işi olduğunu söyledi ama yarın kesin gelirim dedi.. Ben sabaha karşı istanbula gidiyom siz yarın buluşun deneyin ..Yüzyüze gelin el sıkışın deneyin görün bu işleri çok abartmamak lazım genel konuşuyorum :)
YouTube - GC8 Subaru, vs LM EVO X (http://www.youtube.com/watch?v=H5RJCSlUhLs&feature=player_embedded)
H5RJCSlUhLs
bendeki video bu
Mustafayı cok eskiden tanırım, benim bi sıkıntım problemim yok ama daha önce diğer arkadaslarada söylemistim, bu konuda haksız taraf olarak görüyorum.
100-200 sürelerinin abartılması, atar giderin biraz fazla dozda yapılması, negatif sonuclarda bahanelerin bitmemesi bence gereksiz şeyler süper Mustafa.
Öyle diyosan öyle olsun......Artık dost değiliz seninle
kusura bakmayında gozunuze zorlıyım arkadaslar bumu 1.5 tır?
bu subaru sever arkadaslar STI ın agarlıgıyla GC8 i nasıl bir tutarlar sacma sapan yorumlar.. evliyaları karıstıran arkadas kimse evliya yaparım duzgun konuş buraya vırrık cırrık yazma yarın oglen turbo zone dayım arabaya ben okudum gel bana soyle ne soylıyeceksen.
biz hic bi zaman evo oyle gider boyle gider demedik video koyduk arabanın gideri bu siz sazan gibi atladınız..orj evoyu 18G li GC8 le gecip sevinenlerede maşşallah diyorum..
M_PROJECT
02-04-2011, 00:03
kisisel tartismaya girmeyin arkadaslar , karsilikli atisma tartisma hakaret olursa konu kitlenir .
kusura bakmayında gozunuze zorlıyım arkadaslar bumu 1.5 tır?
bu subaru sever arkadaslar STI ın agarlıgıyla GC8 i nasıl bir tutarlar sacma sapan yorumlar.. evliyaları karıstıran arkadas kimse evliya yaparım duzgun konuş buraya vırrık cırrık yazma yarın oglen turbo zone dayım arabaya ben okudum gel bana soyle ne soylıyeceksen.
biz hic bi zaman evo oyle gider boyle gider demedik video koyduk arabanın gideri bu siz sazan gibi atladınız..orj evoyu 18G li GC8 le gecip sevinenlerede maşşallah diyorum..
fati egriye egri dogruya dogru, istiyosan sende dostlugu bitir böyle diyorum diye,
zn gectikten sonra, hala 20g li sti getirin, sti daha ağır onunla denerim diye söylüyor mustafa. yazılımlı sti dese yine hadi diyeceğim ama adam gözü 20g ye dikmiş.
chiefkadir
02-04-2011, 00:10
fati egriye egri dogruya dogru, istiyosan sende dostlugu bitir böyle diyorum diye,
zn gectikten sonra, hala 20g li sti getirin, sti daha ağır onunla denerim diye söylüyor mustafa. yazılımlı sti dese yine hadi diyeceğim ama adam gözü 20g ye dikmiş.Ya Ümit ne diyonuz allahaşkına dostluk bitirmesi vs. mustafayada hak ver içinde olduğu durumda iyice gerilmiş halde ..bi ortalık sakinleşsin biaraya gelir konuşuruz,
Azcık bana saygınız varsa bu muhabbeti dallandırmayın marka fanatikleri vs.çıkıp fişekler gaz verir onlara tav olup olayı uzatmayın rica edecem
zn gectikten sonra, hala 20g li sti getirin, sti daha ağır onunla denerim diye söylüyor mustafa. yazılımlı sti dese yine hadi diyeceğim ama adam gözü 20g ye dikmiş.
hayırdır ümit?adam diker arkadas yapacak bisey varmı deniyim diyo adam gecerim demioki herkez herkezle denemek ister bu illa gececem demek degilki bendede subaru vardı ben **** boklu turboyla nasıl gidiodum ben ona 18G taksam mustafayı gececegimi bilmiomuydum?ama EVO orj bi arabaya gre cok sert gidio he bu demek degilki 20G li STI gecsin ama denerim diyo
vay arkadaslıgını bitir vırrık cırrık ne ayak yani sacma sacma yazılar..sen onu boşver 034 motorsportta blok varmış ona bak adam bana msn attıda ben senin kadar konuşamam sana veriyimde bi ekle hallet bizim işi 20G lerle ben deniyim.
hayırdır ümit?adam diker arkadas yapacak bisey varmı deniyim diyo adam gecerim demioki herkez herkezle denemek ister bu illa gececem demek degilki bendede subaru vardı ben **** boklu turboyla nasıl gidiodum ben ona 18G taksam mustafayı gececegimi bilmiomuydum?ama EVO orj bi arabaya gre cok sert gidio he bu demek degilki 20G li STI gecsin ama denerim diyo
vay arkadaslıgını bitir vırrık cırrık ne ayak yani sacma sacma yazılar..sen onu boşver 034 motorsportta blok varmış ona bak adam bana msn attıda ben senin kadar konuşamam sana veriyimde bi ekle hallet bizim işi 20G lerle ben deniyim.
vay anasını sayın seyirciler
yarın gel ofisede gündüz bi karar verelim.
ayrıca su konuyu bastan sona oku 100-200 10 sn muhabbetinde geri vites oldu
ben ne ZN tarafındayım ne Mustafa tarafındayım, kendi tarafımdan yaptıgım yorum , Mustafanın dozu kacırdıgıydı. Fikrimde hala sabit.
vay anasını sayın seyirciler
yarın gel ofisede gündüz bi karar verelim.
ayrıca su konuyu bastan sona oku 100-200 10 sn muhabbetinde geri vites oldu
ben ne ZN tarafındayım ne Mustafa tarafındayım, kendi tarafımdan yaptıgım yorum , Mustafanın dozu kacırdıgıydı. Fikrimde hala sabit.
bilmiom moruk ben bilmem benim şu an kafamdaki tek sure 5.66 :D
yazılım yapılsın korhan baba bi DBN yapar bakarız 10 11 12 ne cıkarsa artık.
100-200 ü 10 sn gibi ölçüldü kat iptali ve son susturucu varken
yazılım sonrası bizim iyi yürümeyen sti'ınızdan daha iyi yürüyen daha büyük turbolu sti'ınız varsa deneyebiliriz
Konuyu uzatmak gibi olucak ama ben dostlugu bitiren arkadasa sadece sunların cevabını istiyorum,
1- 100-200 10 sn ölçümü ne oldu
2- kat iptali ve son susturucu varken bu kadar iyi gidiyorken neden bugün egzos takıldı arabama o yüzden gitmiyor sorun var dedi
3- iyi yürümeyen sti 'dan daha iyi yürüyen daha büyük turbolu (20g üzeri turbo? gt30 mu demek istedi bilemedim) nasıl gecicek onu anlamadım.
Dost aci soyler, bana surekli kralsin, supersin vs diyen adamdan korkarim, su konuda haksizsin birader diyen adami dinlerim. Zn nin 100-200 u 12 saniye uzerinde suan ondan olcu alin. Gecmek gecilmek mevzu degil benim icin, fakat dogru bildigimizi dusundugumuz bir mevzu var sikinti orda, normal sartlarda 20g li hakkiyla yuruyen bir sti zn nin bu halini gecer, basindan beride bunu diyoruz ama anlatamadik. Evo guzel gidiyor uzerindeki oem 20g emsal turbo ile, isteyene stock evo x turbosunun rsmini ekler gosteririm nasil bir turbo oldugunu ama stock evo ile 10 saniye olayi yok, herseyi sokup oxiganate race gas ile cilgin basinclar basmadikca. Su elimdeki isleri bitiriyim mustafa ile yazilim egzozlu 2009 sti ile denemek istiyorum lm evo ile gecer gecilir muhim degil ama farki gormek istiyorum nedir stock evo x sti grb sti farki.
204 nolu mesajdan itibaren konu lm ile zn ye dönmüş ona bir el atın dilerseniz.
şu 100-200 için hatırlarsanız ki korhan abi(khan), kronometre veya hassasiyeti daha kötü bir alet ile ölçüldü ise başlama ve bitiş zamanlarında tuşa basmalardan dolayı, 1 sn +1 sn (başlama+bitiş) 2 saniye civarında bir hata payının(drift box a göre) normal olduğundan bahsetti ama herkes bunu kulak (göz) ardı ederek, mustafa(arp) dbn vermiş gibi bir tepki veriyor.. niye ? niye bu tavırlar..iyi gidiyor diye lm yi mi yaksın ?
10 saniye civarı demiş ya.. 10.9 olsun diyelim ve 2 saniyelik de hata payını koyun, etti mi size 13 saniye.. şimdi drift box ile ölçülse ve 12 yi bırakın 13 saniye çıksa(atıyorum) forum olarak mustafayı yalancılıkla suçlayıp, tükürüğünüz ile boğmaya mı çalışacaksınız? dilerseniz giyotine yatırın kökten çözülsün bu iş ey ortaçağlılar!
birini yalancılıkla suçlayıp sonra konuyu bir elinde mojito bir elinde kuba purosu (arka fonda da somewhere over the rainbow) ile okumasını beklemeyin.
(hani şu üst dudağını burnuna götürdün ya şimdi (bkz. lie to me).. çok büyük insansın vesselam)
Konuyu uzatmak gibi olucak ama ben dostlugu bitiren arkadasa sadece sunların cevabını istiyorum,
1- 100-200 10 sn ölçümü ne oldu
2- kat iptali ve son susturucu varken bu kadar iyi gidiyorken neden bugün egzos takıldı arabama o yüzden gitmiyor sorun var dedi
3- iyi yürümeyen sti 'dan daha iyi yürüyen daha büyük turbolu (20g üzeri turbo? gt30 mu demek istedi bilemedim) nasıl gecicek onu anlamadım.
1- benim adımı hiçbir şekilde anma
2- sana grp çkn ne var ölçüm için sabret istersen sen böyle değildin
3- evet daha iyi gidiyodu down pipe takıldıktan sonra eskisi gibi değil aptallaştı araba dedim bunu derken başka havalardaydın sen ve arkadaşların bu konu zaten farklı yerlere uzucak ve bunu sen anlamazsan kimse anlamaz
4- yazılım yaparım görürüz geçmek veya geçilmek umrumda değil önemli olan insan olmak ADAM olmak
5- beni baba parasıyla geçinip gezen tozan muhallebi çocuklarıyla kimse karıştırmasın ben o arabayı paramla taksitle günümü gün ederek aldım
GokhanErol
02-04-2011, 11:17
Bu akşam yağmur çamur altında elverdiğince denemeler yaptık,skn typer sökük ve ayarlı hali ile artık white rs i 170 den sonra geçip gidiyor maşallah ayar sırası bizde :D
Evo X vs Zn denemesini görmedim ama zevkli olmuş ..Zn ile bir ay önce ben denemiştim kafaburun girmiştik 200 e kadar sonrasında geçiyodu..Bugünkü denemelerinde enaz 10boy hızlanmış:)
eyv. Kadir abi yağmura rağmen güzel deneme oldu sıra sende yap ayarını bakarız gene sökmeyeni dövüyolar napim böyle zevkli oldu ama 1nisan... :D
dün akşam biraz kalabalıktı denemek için arkada bekledik evox ile gc8in denemesini bende görmedim ama deneyen tüm araçlara maşAllah...
18g 20g konusuna gelince zevkine yaptığımız olay hırsa dönmesin mustafa denemek isteyebilir misal dün 997-911 de gelicekti geçer geçilir asıl olay haz almak değilmidir... 18g li zn buşekil 20gli sti daha iyiyse denensin fark görülsün yazılım için kıstas olur daha sonra denendiğinde ilerimi gitti gerimi gitti gibi...
atar yapmak olarak değilde isteyen herkesle denedi lm evo ile bende bastım biz 2-3sarınca kıçına tekme yemiş gibi fırladı evo ... :)
1- benim adımı hiçbir şekilde anma
2- sana grp çkn ne var ölçüm için sabret istersen sen böyle değildin
3- evet daha iyi gidiyodu down pipe takıldıktan sonra eskisi gibi değil aptallaştı araba dedim bunu derken başka havalardaydın sen ve arkadaşların bu konu zaten farklı yerlere uzucak ve bunu sen anlamazsan kimse anlamaz
4- yazılım yaparım görürüz geçmek veya geçilmek umrumda değil önemli olan insan olmak ADAM olmak
5- beni baba parasıyla geçinip gezen tozan muhallebi çocuklarıyla kimse karıştırmasın ben o arabayı paramla taksitle günümü gün ederek aldım
maval dinliyorum hala, senin söylediklerini alıntı yaparak bir kac soru sordum. cevap vermek istemiyorsan kendin bilirsin. bu kadar üstüne düsmemin sebebi, gmg mustafa ile deniyecekkende aynı muhabbetler döndü atarlar giderler oldu, 2 ay ses soluk cıkmadı, benlik bir durum yok yine ama aynı seyler tekrarlanınca kişisel olarak soruyorum.
Yazılımını yapmamamın üzerine birde bu durumda seni haksız olarak görmem dostluk bitiriyorsa, hayırlısı olsun.
maval dinliyorum hala, senin söylediklerini alıntı yaparak bir kac soru sordum. cevap vermek istemiyorsan kendin bilirsin. bu kadar üstüne düsmemin sebebi, gmg mustafa ile deniyecekkende aynı muhabbetler döndü atarlar giderler oldu, 2 ay ses soluk cıkmadı, benlik bir durum yok yine ama aynı seyler tekrarlanınca kişisel olarak soruyorum.
Yazılımını yapmamamın üzerine birde bu durumda seni haksız olarak görmem dostluk bitiriyorsa, hayırlısı olsun.
gmg mustafa ile deneyelim diye niyetlendik araç bakımda dediler 3 hafta falan bekledik bunu cümle alem bilir bu arada araca neler yapılabilecekse yapıldı yani yağ falan hikayeydi inkar etme bende bu caminın içindeyim haberler gelir her yerden her neyse tam deneyeceğimiz gün ben acil sinopa gittim kaçtım oldu neyse geldim ve turbo zone aydın dahil herkeze arattırdım deneyelim deneyelim diye bunuda cümle alem bilir denemek istemedi eyvallah yani yazı yazarken boş atmada herkez neyin ne olduğunu bilsin
yazılım olayına gelince araca komple egsoz takılınca saçmalıyo demiştim özgününde ne zaman geleceği belli olmadığı için sana yaptıralım dedim her yerin ayrı oynadı sesin soluğun çıkmadı umrumdada değil zaten vtec turbo varken aem ems yide aynı şekilde olmuştu anlamadığın için susmuştun sakın itiraz etme caddy yi chipletcem diyince hemen pat yaptın passat gönderdim yaptın niye kolay olduğu için kolayı herkez yapar zoru prof. insanlar neyse sende kendi dalında iyisin eyvallah ama bu olayların senin benim aracımı yazılım yapıp yapmamanla alakası yok hiç gocunmadım hayatında kaç kere evo x chipledinki benim aracı yapasın buda ayrı bi konu yani ne dersen de ben haklıyım haksız olduğum konular olabilir ama atar gider falan olamaz ben kimseye atar gider yapmam yapamam iddaa olur o ayrı.
fısfıs ismail abiyle yolda karşılaştık suprası vardı altında bendede vın vardı bizde geri olsa geçeceğini bile bile öylesine olsa deneyelimmi abi demezdim aracımızı görmek istedik vede oda hayır bile demedi denedik arabam yatak sardı eyvallah başa gelen çekilir dedik anlıcan beni tanıyan tanır
hayatta başarılar allah kolaylık versin allah herkezin gönlüne göre versin
gmg mustafa ile deneyelim diye niyetlendik araç bakımda dediler 3 hafta falan bekledik bunu cümle alem bilir bu arada araca neler yapılabilecekse yapıldı yani yağ falan hikayeydi inkar etme bende bu caminın içindeyim haberler gelir her yerden her neyse tam deneyeceğimiz gün ben acil sinopa gittim kaçtım oldu neyse geldim ve turbo zone aydın dahil herkeze arattırdım deneyelim deneyelim diye bunuda cümle alem bilir denemek istemedi eyvallah yani yazı yazarken boş atmada herkez neyin ne olduğunu bilsin
yazılım olayına gelince araca komple egsoz takılınca saçmalıyo demiştim özgününde ne zaman geleceği belli olmadığı için sana yaptıralım dedim her yerin ayrı oynadı sesin soluğun çıkmadı umrumdada değil zaten vtec turbo varken aem ems yide aynı şekilde olmuştu anlamadığın için susmuştun sakın itiraz etme caddy yi chipletcem diyince hemen pat yaptın passat gönderdim yaptın niye kolay olduğu için kolayı herkez yapar zoru prof. insanlar neyse sende kendi dalında iyisin eyvallah ama bu olayların senin benim aracımı yazılım yapıp yapmamanla alakası yok hiç gocunmadım hayatında kaç kere evo x chipledinki benim aracı yapasın buda ayrı bi konu yani ne dersen de ben haklıyım haksız olduğum konular olabilir ama atar gider falan olamaz ben kimseye atar gider yapmam yapamam iddaa olur o ayrı.
fısfıs ismail abiyle yolda karşılaştık suprası vardı altında bendede vın vardı bizde geri olsa geçeceğini bile bile öylesine olsa deneyelimmi abi demezdim aracımızı görmek istedik vede oda hayır bile demedi denedik arabam yatak sardı eyvallah başa gelen çekilir dedik anlıcan beni tanıyan tanır
hayatta başarılar allah kolaylık versin allah herkezin gönlüne göre versin
Vtec turboda baskasının yaptıgı isi düzeltmem deyip sıfırdan yazmamız gerektiğini ve her iki aracta da maddiyatta anlasamadıgımız icin olmasın yazılım islerinin olmaması?
Umıt ve mustafa konu geçtı gıttı sımdı sızın atışmalarınızı okuyoruz bırakın Allah aşkına yaws :)
Ankara ufak yer bır bırımıze destek olacagımıze kostek olmayalım :)
Umıt ve mustafa konu geçtı gıttı sımdı sızın atışmalarınızı okuyoruz bırakın Allah aşkına yaws :)
Ankara ufak yer bır bırımıze destek olacagımıze kostek olmayalım :)
Öyle oldu zaten sustum artık maddiyat deme bana tugbayda sait okey demedekmi para konusunda bisey yazmicam artık son sözümü soledim sana
konuyu buralara getirdin ya, esnaf adamım bana bunları yazmak düsmez ama bir sefer alttan alsan susacaktım.
Ayrıca iş ömründe yapıp yapmadıgın konusuna gelince, haddini bil, ömründe senin görmediğin ve herkesin yapamadıgı bir sürü arac yaptım, bilen biliyor, o konuda kaygın olmasın.
mevzu gecen evo x 'in zaten evo 9 una sahibim, gerekirse satar evo x alırım, hemde kendi paramla, ne abim ne babamın desteğiyle, iş iddaya binerse arabaların hepsini satar 2 tane alırım merak etme.
ayrıca koskoca evo x sahibisin madem, 300 lira peşin vereyim geri kalanı önümüzdeki ay vereyim, bir yıl boyunca bu ödeme planlarını sundun bana, kenara 1000 lira koyup gelemedin mi?
hadi onuda gectim, gecen hafta ok gece gel yapalım dedim, yok ben aksam arabayla deneyeceğim simdi yapalım v.s. v.s., boyacı küpümü bu? ondan sonra elin oglu gecince, vay program olmadı, vay cırık vay vırık, bitmeyen bahaneler serisine devam.
buda konuya son mesajım daha fazla uzatmayacağım, bir sıkıntın varsa telefonumu bilyiorsun, ofisimide biliyorsun, sözleriminde hep arkasındayım.
Konuyu bıraz degıstıreyım...
400-430HP cıvarında SST sanzıman EVO X,100-200 ortalama kac sec cıkarıyor?
SST sanzımanın dayanabılecegı lımıtler nedır?
Bunu gercekten test edıp bılen arkadaslar var ıse,benı yonlendırırse sevınırım.
Tesekkur ederım sımdıden...
alicancalis
02-04-2011, 21:27
Bugun evo x mr sst sahibi olan arkadasim benim klinikteydi. Kendisi motorun icine girmeden egsoz yazilim ve simdi tam hatirlamadigim ama gt28 e yakin bir turbo takti. Arac bu halde guvenli modda tahmini 400-450 bg ciivari olmasi lazim. Bu hali ile bile F1 pistinde birkac tur zorlayinca sanziman kendini safe mode a alip kilitlemis. O yuzden simdi baski balatar, yag sogutucusu falan almis. Bunlarla beraber egzantrikler, subap yaylari vs gibi birkac parca degisicek ve 500 bg uzeri gundelik olarak kullanilica bir alet olucak. Korhan bey yazdiklarimi gorurse daha detayli yazicaktir. Bahsettigim araca yapilmis ve yapilacaklarin hepsi Tork Garage ekibi ile yapilmaktadir.
Pekı,ınternal parcalara gırmeden alınıcak guvenlı gucler 400HP sınırlarımıdır?(sanzıman dahıl)
Bu guclerde hızlanma degerlerını olcen arkadas yok mu yahu?
Alıcan bey,hızlanma olcmusmuydu bu arkadasınız?
cembozbey
02-04-2011, 21:57
ortagımda manual var biyakın arkadasımdada sst var ikiside yaklasık 450lerde
rolling denemelrinde sst cidden avantajlı :D
sst suanlık sorunsuz kullanıyor fakat daha yuksek gucler için şanzuman sogutması için oilcooler tarzı bişeler dusunulebilir
Zaten hedefım 400-430hp lerı asmamak ama hızlanma degerlerını olcen kımse yok mu yahu?
yanı 9,5-10 sec cıkarıyor mu 100-200 de??
cembozbey
02-04-2011, 22:07
Zaten hedefım 400-430hp lerı asmamak ama hızlanma degerlerını olcen kımse yok mu yahu?
yanı 9,5-10 sec cıkarıyor mu 100-200 de??
arkadas seninle bikac ortak platformda berabeiz sanırım nickname olarak hatrlıyorum:)
musait oldugunda bi cay içmeye geliver ikisinide gör canlı olarak hiç problem deil :)
Tabıkı ıyı olur.Hızlanma hıssınden cok,hızlanma verılerını gormek benım daha onemlı acıkcası...
Teklıfınız cok guzel,mutlaka goruselım.
Sızınle nereden tanısıyoruz?
cembozbey
02-04-2011, 22:27
Tabıkı ıyı olur.Hızlanma hıssınden cok,hızlanma verılerını gormek benım daha onemlı acıkcası...
zannediyorum bikac bmw platforumundan
onlar surelere takılmadıkları için özlelikle ölcmediler ama hızlanma hissiyatıda önemlidir en azından onu görmüş olursunuz :)
dedigim gibi çeşitli speclerdeki gucleri stok internallerin dayanabilecegi max gucler hakkında benden ziyade arkadaslarımda size gerekli bilgiyi verirler seve seve...
iletişim bilgilerini pm geciyorum musait oldugunda mutlaka ugra cay corba...
alicancalis
02-04-2011, 22:30
Pekı,ınternal parcalara gırmeden alınıcak guvenlı gucler 400HP sınırlarımıdır?(sanzıman dahıl)
Bu guclerde hızlanma degerlerını olcen arkadas yok mu yahu?
Alıcan bey,hızlanma olcmusmuydu bu arkadasınız?
Valla bizim arkadasi bu konularda bende cozemedim. Drift box I var ancak bende cok sormama ragmen hic olcmedigini soyledi. Veya soylemek istemedi. Ama gidisi benim araba ile kiyaslarsak 100-200 oldukca tatminkar. Kisaca araba uzerine bi 7-8 bin dolar harcarsaniz oldukca tatminkar bir araba olucaktir.
abi takilma bukdr hizlanmaya cikip arabami denicen hergun sen arabanin keyfine bak boswer bu p.box olaylarini cok gereksiz dedigin set up icin sure olcmek...
sst lerde 500hp lere kadar şanzımanda herhangibir sorun olmuyor. sst nin hızlanması vites atması felan şaka gibi psikoloji bozuyo :D rollinglerde fena :D
Sekerim zaten roll delisi olmadigimi biliyosun anca arsmiZda olursa ;)
Ama his olarak 10 sec ustu araclar bende mutsuzluk yaratiyor,yoksa top speed hevesim yok.isim tuprasda oldugu icin 200-250 lere iyi hizlanan makina isimi gorur.
Bu japon makineleri konusunda sozunu dinledigim yegane adamsin,ne dersen onu alicam.ya evo ya sti...
Ama gonlum evo dan yana,hic kullanmadim...
500 hp de sanmiyorumki asiri isinma sorunu olmasin,mutlaka sogutucu gerekir...
Benim gordugum kadariyla 430-440hp ler en guvenli limit...
Bakalim ozgur kardesim kismette neyi cikaricak...
Konu tatsız yerlere gidiyor. bence uzatmaya değmez. zn yede maşallah evoyada.
heytt tamam gelince yapıorum sakin olun :D
heytt tamam gelince yapıorum sakin olun :D
Arp mustafa rüyasında seni görmeye başlamış :)
Stock turbo ile MR saglikli 13 saniye civari gidiyor 100-200, hadi biraz daha agresif olsa yakitta secici davraniliyor ise 12 lere duser, internallari fena degil 4b11 in, zayif bir motor degil. motordan yana bir sikinti olmaz, sanzimanda pist yuku olmadigi surece sogutucu vs kullanilarak 500 lere kadar sorunsuz. Fakat eger sogutucu bile olsa pist tarzi kullanimda 450 daha dogrusu tork olarak 550 nm lerde sorun cikarmaya basliyor. Plateler degitirilerek biraz daha dayanikli hale getirilebilir. Arkadaslarinda degdigi gibi turbo, biraz daha buyuk fmic, enjektor, egzoz vs ile 9 -10 saniye civarinda cadde kullaniminda 420-430 hp civarlarinda sorunsuz kullanilir. Gundelik kullanimada MR gerek rahatligi, gerek sanziman kolayligi gerekse performansi ile bence iyi bir tercih. Eglenceli bir araba ama ayni zamanda trafik kullanimi kolay, uzun yolu konforlu. Tek kotu yani deposu cok kucuk, tuketimi yuksek zirt pirt benzinlige gitmek gerekiyor, tuketimden ziyade keske deposu az daha buyuk olsaymis.
Tabi evo konusunda mudur ozgur benden daha yetkin bir agizdir, onun soyleyecekleri daha gecerlidir onuda belirteyim. tecrubeye saygim sonsuz.
500 Whp alıyorlar stock makinayla ewo x cok cidddi basarılı ewoların hepsinin internal i bence çok basarılı kiii 440 beyugir 97 oktan ile saplıklı aylardır kullanan arkaişidim vard
SSt 550nm tork 600 beygir balatalar değişiyor
stock sanzıman bilinmiyor kıran duyamadim hiç
ewo x bence kesinlikle güçsüz bir internal a sahip değil
mr SStdir Gsr düz bu arada
gsr ında sst si var doktor :D
bide x 100 -150 kg ağır olmasa selefine göre ne guzel olacaktı