Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda yakıt hangi marka ?

us.mustafa
05-04-2011, 20:19
Mazot konusunda bir çok yer denedim sadece shell den alıyordum ancak shell çok az götürüyor artık ya psikolojik yada farklı bişey anlamadım gitti ne tavsiye ediyorsunuz ?

Kadyr
05-04-2011, 20:22
Hep oyle diyolar shell az km yapiyor ama daha iyi yaniyor diyiliyor bnde shell kullaniyorum.daha once opet kullanmistim motor sesli calisiyor gelmisti total iyi deniliyor ama hic denemedim

SekoLive
05-04-2011, 20:26
taksici arkadaşım var albea kullaıyor opetten alır herzaman

bide mustafa daha az sürat daha az devir yap :) braz daha fazla gidersin artık nasıl daha yavas gideri öğrenme aşamasındayız yakıtlar yüzünden :)

onur çevik
05-04-2011, 20:49
selam arkadaşlar ben turizmciyim, istanbulda servis işiyle meşgulum : shell az yakar çok kaçar ,opet iyi yakar sesli çalışır , bp fazla kilometre yapar çok duman atar totalda aynıdır . ben şuanda full den alıyorum hem uygun hemde kilometre olarak hepsinden fazla yapıyor tabiki bu kullanımada çok bağlıdır .

Kadyr
05-04-2011, 20:54

bide mustafa daha az sürat daha az devir yap :) braz daha fazla gidersin artık nasıl daha yavas gideri öğrenme aşamasındayız yakıtlar yüzünden :)

Bu az devr az surat olayi dizelde tutmuyor ya ben asiri sakin kullandigimda is yeri ev yolunda belli bi lt gosteriyor bide deniyim normal biraz basarak kullanayim baktim trafikte devirli kullaniyorum daha az lt gosteriyordu:D

tahtelbahir
05-04-2011, 20:55
Hangisi daha performanslı bilemem...Ben en az çalan bayii ve en iyi yakıt kalitesini Kazasker ve Bağdat Caddesi'ndeki SHELL istasyonlarında buldum. Araç en az sarsıntıyla ve iyi performansla çalışıyor. ELbette herzaman 97 oktan kullanırım.

SekoLive
05-04-2011, 21:06
selam arkadaşlar ben turizmciyim, istanbulda servis işiyle meşgulum : shell az yakar çok kaçar ,opet iyi yakar sesli çalışır , bp fazla kilometre yapar çok duman atar totalda aynıdır . ben şuanda full den alıyorum hem uygun hemde kilometre olarak hepsinden fazla yapıyor tabiki bu kullanımada çok bağlıdır .

alakasız ama avatardaki arac sizinse fotosunu paylasaabilirmisiniz çok güzel gözüküyor.

crazydog
05-04-2011, 22:38

yanlız ben yıllardır bp den alıyordum, ***** zamların iyice suyu çıkınca m oil ve full u kullanıyorum fakat her ikiside bp den az km yapıyor

XSi
05-04-2011, 22:58
arkadaşlar kusura bakmayın ama ben yaklaşık 11 senedir ehliyetli olarak araba kullanıyorum, toplam yaptığım yol 500 bin km yi geçmiştir sanırım..

şehiriçi, şehirler arası yüzlerce farklı istasyondan benzin/mazot aldım..

hiçbirinin birbirinden farkını görmedim ben ya..

us.mustafa
05-04-2011, 23:10
arkadaşlar kusura bakmayın ama ben yaklaşık 11 senedir ehliyetli olarak araba kullanıyorum, toplam yaptığım yol 500 bin km yi geçmiştir sanırım..

Valla dostum ben hissedilir seviyede alınan yakıta göre arabanın menzilinin arttığını biliyorum ve hissediyorum hadi psikolojik diycem ama bunu yol bilgisayarı ile anlayabiliyoruz.

us.mustafa
05-04-2011, 23:14

Valla serkancım elimden geldiğince düzgün ve devirli kullanmaya çalışıyorum ama ne bilim yinede çok bişey fark etmiyor şehiriçi 5.2 litre yakıyorum çok iyi bir değer ancak aldığım mazota göre az yol yapıyorum

XSi
05-04-2011, 23:20
Valla dostum ben hissedilir seviyede alınan yakıta göre arabanın menzilinin arttığını biliyorum ve hissediyorum hadi psikolojik diycem ama bunu yol bilgisayarı ile anlayabiliyoruz.

en büyük fark ne kadar oldu mesela?

%10-15 fark etmesi normaldir diye düşünüyorum yani yakıt tüketimi tamamen kullanımla alakalı bişey.. biraz gaza fazla basarsın, trafik yoğunluğuna denk gelirsin tüketim artar..

yakıttan bağımsız olduğunu düşünüyorum..

zaten tüm dağıtıcılar yakıtı TÜPRAŞ tan alıyor :) farklı katkıların atla deve bir fark yapacağını düşünmüyorum?

us.mustafa
05-04-2011, 23:22

%10-15 fark etmesi normaldir diye düşünüyorum yani yakıt tüketimi tamamen kullanımla alakalı bişey.. biraz gaza fazla basarsın, trafik yoğunluğuna denk gelirsin tüketim artar..

zaten tüm dağıtıcılar yakıtı TÜPRAŞ tan alıyor :) farklı katkıların atla deve bir fark yapacağını düşünmüyorum?

Valla ben bu değerleri %10 %15 gibi bulsam tamam dicem ama %25 lere kadar çıkabiliyor arabadamı bir sorun var diye servise gittim ancak arabanın herşeyi normal filtreler lastikler bujiler yağı tuzu suyu vs..

us.mustafa
05-04-2011, 23:24
Örnek vermek gerekirse opet istasyonlarından aldığım 50 liralık bir mazot ile 350 400 km arası yapabiliyorum ancak shell den aldığım 50 liralık benzin ile 280 290 yapabiliyorum...Ve genelde bunu özellikle denemek için dibine kadar kullandım mazotu

XSi
05-04-2011, 23:54
Örnek vermek gerekirse opet istasyonlarından aldığım 50 liralık bir mazot ile 350 400 km arası yapabiliyorum ancak shell den aldığım 50 liralık benzin ile 280 290 yapabiliyorum...Ve genelde bunu özellikle denemek için dibine kadar kullandım mazotu

hocam yanlış anlamada, 50 liralık yakıt alıp bununla deneme yaparak ölçüm yapmak seni yanıltır.. tutarlı ölçüm yapamazsın..

benim evim bahçeşehirde, işim pendikte, günde temiz 150 km yolum var oda sağa sola gidersem 200 ü buluyor, haftada en az 1 depo mazot alıyorum.. her seferinde depoyu ağzına kadar doldurup fişteki litre ile, bir önceki depoyu doldurduğumda sıfırladığım km sayacından rakamı okuyarak hesap yapıyorum, ortalamam 4,9 - 5,1 arasında gidip geliyor.. 2009 ekim de kullanmaya başladım 81000 km oldu durum değişmedi..

KA®ANLIK
06-04-2011, 00:06

herkesin tüpraştan alması birşeyi değiştirmiyor.
tabiki firmaların katkıları dediğiniz gibi atla deve olmuyor ama İSTASYON ların işin içine hinlikler eklemesi asıl farkı ortaya çıkartıyor.

yani bu durumda bir seçim yapılacaksa MARKA ya göre değil, istasyona göre seçim yapmak mantıklı.

size şöyle söyliyim, Örneğin bir GÖZTEPE Kavşağındaki BP den yakıt alın, bir de Altunizade Burhan Felek'in yanındaki (nuhkuyusu caddesindeki ) BP de yakıt alın. arasında %15 lerin üzerinde fark olacağına %100 bahsine bile girerim.

veyahut kötülük anlamında modada sahilde deniz otobüslerinin ordaki petrol ofisiyi de deneyebilirsiniz...

gerçekten çok kötü yakıt satan İSTASYONLAR var. düzgün bir yerden aldığınızda da arasında bayağı bir fark olduğunu görüyorsunuz.

bırakın bir depoda KM farkını ölçmeyi, gaza ilk bastığımda bile çok net aracın ıkındığını hissedebiliyorum ben şahsen dandik bir benzin aldığımda...

pesimist206
06-04-2011, 00:41
tabiki firmaların katkıları dediğiniz gibi atla deve olmuyor ama İSTASYON ların işin içine hinlikler eklemesi asıl farkı ortaya çıkartıyor.

yani bu durumda bir seçim yapılacaksa MARKA ya göre değil, istasyona göre seçim yapmak mantıklı.

size şöyle söyliyim, Örneğin bir GÖZTEPE Kavşağındaki BP den yakıt alın, bir de Altunizade Burhan Felek'in yanındaki (nuhkuyusu caddesindeki ) BP de yakıt alın. arasında %15 lerin üzerinde fark olacağına %100 bahsine bile girerim.

veyahut kötülük anlamında modada sahilde deniz otobüslerinin ordaki petrol ofisiyi de deneyebilirsiniz...

gerçekten çok kötü yakıt satan İSTASYONLAR var. düzgün bir yerden aldığınızda da arasında bayağı bir fark olduğunu görüyorsunuz.

bırakın bir depoda KM farkını ölçmeyi, gaza ilk bastığımda bile çok net aracın ıkındığını hissedebiliyorum ben şahsen dandik bir benzin aldığımda...

kesınlıkle markaya gore degıl ıstasyona gore hareket edlmelı shellden alırdım hep en son zor anımda guvenıp baska bır shell ıstasyondan alıp yakıt bıtene kadar avans vura vura bı hal oldu araba o zaman anladım ...

levent
06-04-2011, 00:46
kesınlıkle markaya gore degıl ıstasyona gore hareket edlmelı shellden alırdım hep en son zor anımda guvenıp baska bır shell ıstasyondan alıp yakıt bıtene kadar avans vura vura bı hal oldu araba o zaman anladım ...

bende senelerdir yakıt aldığımız shell'de performans ve menzil azalması hissedince istasyon değiştirdim ciddi derecede fark etti araba geçen yaz.

edit: bu olay 100bin nufüslu alanya ilçe sınırları içinde gerçekleşti tabii..

aknnn
06-04-2011, 07:44
alakasız ama avatardaki arac sizinse fotosunu paylasaabilirmisiniz çok güzel gözüküyor.

:) onur abinindi ama sattı serkan şimdi avcılarda çok güzel çok keyifli bi arabaydı konvoyun fotolarının içinde olması lazımdı bulursam atarım :)

ykavcioglu
06-04-2011, 07:58
mazot ve benzinde Opet, lpg de BP..

Asimos
06-04-2011, 09:09

Wallahi aynen bende öyle yaww...

Bide ben 98 aldım performansı düştü , 95 aldım avansı düzeldi bu mesajlarıda anlayabilmekte çok zorlanıyorum.Hatta bunları okuyunca insanlar çok prof. olmuşlar bende ciddi kazmalıklar war düşüncesinede kapılıyorum:D

XSi
06-04-2011, 12:11

bak buna inanırım işte..

belkide benim şansım, hiç gerçekten "kötü" yakıta denk gelmedim.. ben çoğunlukla GOP - BEREÇ teki petrolofisinden alıyorum.. zaten bu ara indirimde yaptılar %8, yakın olan varsa gidip alsın derim..

TheAce
06-04-2011, 12:27
ben herzaman evime de yakın diye Bostancı yanyol shell den alıyorum, e-5 üzerindeki de aynı; shell in kendisinin yakıtı hile hurda olmasının imkanı yok, lakin bana yakın bir arkadaşımda sürekli lpgsini oradan alıyordu lpg bakımına 2000 km geç gitmesine rağmen filtreyi değiştiren usta, ben böyle filtre görmedim sanki hiç kullanılmamış diyip değiştirdi filtreyi :)

arkadaşlarında dediği gibi bildiğiniz akaryakıt istasyonlarından almak en mantıklısı, şunu bilirim belkide psikolojik bir kere altunizade totalden aldım yakıtı sanki araba gitmiyor gibiydi zaten düşük meblağ almıştım ama iyice bitirip tekrar shelle devam ettim :)

kurpat
06-04-2011, 16:11
yeni kurulmuş shell'den sürekli mazot alıyordum ... iş yerime yakın başka bi shell'den 3 depo yakıt aldım enjektörlerim tıkandı .... bence markadan önemli kaliteli istasyon bulmak ...

Ayrton Senna
09-04-2011, 17:45
arkadaşlar bende davutpaşa opet ve terazidere shell den başka biryerden almıyordum ama geçen sene vti a geçince opetin benzinini eledim çünkü gerçek performansı vermekte iyi değil ama shell den aldığımda araçta bariz tepki farkı var,terazidere aso shell i tavsiye ederim yakıt kalitesi olarak...

S.Özeren
09-04-2011, 17:51
1 depoda 10 15 lira fazlaya doldururum diyorsan Shell GTL
ama gerek yok kaliteli ve yol yapsın diyorsan Bp Euro Diesel