PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo manifold (egzos çıkış) contası yardım?

CeM öZeR
29-04-2011, 08:26
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Arabada ayarları denerken 1.7 bar bastığımda contayı patlattı 4. silindir çıkışı acayip derecede aradan kaçırıyor bugün contacıya gidip conta kestireceğim. 1.2 bara çektik arabayı yalnız conta kestireceğim için sağlam iyi bişey olsun diyorum.Bir arkadaşımda çelik yerine bakır conta kestir dedi sizin tavsiye ve görüşleriniz nelerdir? Çelik conta mı bakır conta mı? Çok sağolun şimdiden öneri ve görüşleriniz için. :)

VteC_MaNiaC
29-04-2011, 09:14
conta patlatmışsa bence manifoldun gönyesinede bi baktır sonra conta yenileyip takınca gene kaçırmasın

06 ANIL 38
29-04-2011, 09:50
manifoldda eğrilik veya civatalarında gevşeklik olmadıkça conta yanmaz kolay kolay..bencede manifold yüzeyini planyalatın.

senna
29-04-2011, 12:37
ya silindir kapağın yada manifoldun yamuktur muhtemelen düzlüğğünü kontrol edin

CeM öZeR
29-04-2011, 18:48
Arkadaşlar sağolun yorumlarınız için. Evet manifoldda eğrilik vardı az bişey taşlattım.Civatanında bir-iki tanesi hafif gevşemişti hepsini hallettik güzel oldu. Sağolun.

1.24
29-04-2011, 23:04
Arkadaşlar sağolun yorumlarınız için. Evet manifoldda eğrilik vardı az bişey taşlattım.Civatanında bir-iki tanesi hafif gevşemişti hepsini hallettik güzel oldu. Sağolun.

yeni contamı taktın ne yaptın onuda söylersen ilerde lazım olacak arkadaşlar olabilir _??

brutal
30-04-2011, 21:54
Bakır conta problemli yüzeylerde etkili olur, eğer manifolt saplama ile oturuyorsa bakır somun kullanabilirsin fakat ilerde sökerken biraz zorlanırsın.

CeM öZeR
03-05-2011, 19:16
Arkadaşlar çift tarafı bakır içide çevrilmiş bakır conta kullanıldı sorun giderildi. Bakır somun kullandık köşe civatalarda kontrasıda yapıldı güzel oldu. Sağolun.