Orijinalini görmek için tıklayınız : Dsg
Boost Up
16-05-2011, 11:39
2007 kasa a3 1.4 tsi lara bakıyorum. dsg sanırsam bunlar. bu modeldeki dsg ler 6 ileri mi 7 ileri mi?
ayrıca sormak ıstedıgım soru ıse, dsg alsammı daha ıyı olur manuel mı? tesekkur ederım
Emin değilim ama 6 ileri olması lazım o a3 te s tronic yada multitronic yok çünkü.... Bana sorarsan kesin dsg al hiç uğraşma çok iyi vites atarım diyen biçok adamdan hızlı geçişleri var ve bu trafikte manuel büyük yorgunluk...
Boost Up
16-05-2011, 13:46
çok iyi vites atarım diye iddiam yok:D hangısı daha guzel hızlanır güzel vites atılmasa bile. trafikte manuel yorgunlukta o dert degıl gıttıgım guzergahlarda trafık pek olmuyor:)
6 ileri olan dsg ler sorunlu diye biliyorum, chipvs kaldırmıyor. aynı durum manuellerde yok dımı bunu ogrenmek ıstıyorum:D
yazılım falan kurcalarım diyosan düz vites al yoksa dsg ;)
dsg ye de yazılım atılıyor diye biliyorum yinede sıkıntı oluyormu ?
2007 icin tam bilmiyorum ama mesela yeni scirocco falan yazılımla sıkıntıya girebiliyor yani güç olarak dayanmıyor yazılım yapılması sadece vites hizlariyla falan alakalı diye biliyorum.. Hp olarak deil de tork a dayanmıyormuş
demek istediğim tork limitörünü kaldırmak
Dsg ıle ılgılı hurafeler cogunlugu ,1.4 tsi a3 dsg7 ve sorunlu dıye sehır efsanesı halıne gelen de 6 ıler degıl 7 ılerı dsg. Dsg cok ıyı b sıstem ama manuel dıyor benım kafa eskı oldugu ıcın :)
Bence düz al arda.otomatik falan biraz yaşlı işi.
2010 model DSG A3 1,4 TSi mevcut. 7 ileri kendileri...
Ayrıca otomatik ya da triptonik gibi sistemlerden bir hayli uzak, yaşlı işi diyen arkadaşa selam olsun; kendini genç hisseden kaç kişi ondan daha hızlı vites değiştirebiliyor ki? Eğer motor modifiyesi işine girilmeyecekse; 7 ileri DSG alınıp, sıkıntısızca binilebilir.
Boost Up
16-05-2011, 17:06
chip fıltre egzoz downpıpe. yapılcaklar 3 asagı 5 yukarı bunlar. manuelın sıkıntısı umrumda degıl, verdıgı zevk benım ıcın onemlı. yarıs marısta kovalamıcam kım takar hızlı vıtes atmayı:D. benım duyumum 7 ler kuru tıpmıs, 6 lar bılmemne tıp. 6 ılerı olanlar bıraz daha sorunluymus sankım. rahatlığını gectım, ısın boyutu sorun cıkarır mı cıkarmaz mı? manuellerıde dayanıklı mıdır. merak konusu bu:D
birde bu 2007 kasa 1.4 tsi 6 ileri mi 7 ileri mi? tam cevap alamadım soruma ama:)
Ayrıca otomatik ya da triptonik gibi sistemlerden bir hayli uzak, yaşlı işi diyen arkadaşa selam olsun; kendini genç hisseden kaç kişi ondan daha hızlı vites değiştirebiliyor ki? Eğer motor modifiyesi işine girilmeyecekse; 7 ileri DSG alınıp, sıkıntısızca binilebilir.
Sol ayak da işe yarıyor hatırlatayım.
Bana Ters geliyor.Otomatik tiptronik smg dsg cvt falan bana uzak.
Yine de genel olarak konuşmak gerekirse düz vites kadar sorunusuz değiller.
Debriyajı seviyorum kısacası.Otomatik işi çok sıkıcı vites bile atmıyorsun bir gaz bir fren.arada elle 2 artislik yapılabiliyor o kadar.
Genelde kadınlar ve yaşlı insanlar tarafından tercih edildiğinden söylemiştim.Çünkü onların debriyajla pek arası yok.
Zaten 1,4 tsı ile ferrari tadında vites atıp kağnı tadında gitmek paha biçilemez..
Uğurlar olsun..
Boost Up
16-05-2011, 17:10
merak etmeyin, sizin yazdığınız aracı hemen hemen her gün kullanıyorum. 3 ayda 8000km yaptım:) ama ben 2007 modelini araştırıyorum.
Sol ayak da işe yarıyor hatırlatayım.
Bana Ters geliyor.Otomatik tiptronik smg dsg cvt falan bana uzak.
Yine de genel olarak konuşmak gerekirse düz vites kadar sorunusuz değiller.
Debriyajı seviyorum kısacası.Otomatik işi çok sıkıcı vites bile atmıyorsun bir gaz bir fren.arada elle 2 artislik yapılabiliyor o kadar.
Genelde kadınlar ve yaşlı insanlar tarafından tercih edildiğinden söylemiştim.Çünkü onların debriyajla pek arası yok.
Zaten 1,4 tsı ile ferrari tadında vites atıp kağnı tadında gitmek paha biçilemez..
Uğurlar olsun..
Arkadaşın konusunu hiç etmemek adına uzatmak istemiyorum bu konuyu. Fakat sizin şanzımanlara olan uzaklınız ya da debriyaja olan ilginiz 'dsg - pdk - m dct -powershift - tc sst - ... ' vs gibi yeni nesil çift kavramalı debriyajları yaşlı işi yapmaz.
Söylemek istediğim eski nesil otomatik vites ve zorlama triptonik şanzımanlardan farklı olduğu ve çok daha hızlı vites geçişleridir. Ki zaten konuyu açan arkadaş, kullandığı araçtan ötürü benim belirtmeye çalıştığım şeyleri biliyormuş.
merak etmeyin, sizin yazdığınız aracı hemen hemen her gün kullanıyorum. 3 ayda 8000km yaptım:) ama ben 2007 modelini araştırıyorum.
Haklısınız, 2007 model olan ile ilgili sormuştunuz.
Merak etmiyorum, kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle. :)
Boost Up
16-05-2011, 17:48
Haklısınız, 2007 model olan ile ilgili sormuştunuz.
Merak etmiyorum, kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle. :)
etmeyebılırsın, lafın gelısı soylenır o;). tesekkur ederım
Arda 6 ileri olanlar kuru kavrama, ve onlar sorunsuz. 7 ileriler için sıkıntılı diyorlar. 2007 1.4 TSi A3 lerde de 7 ileri mevcut.
Boost Up
16-05-2011, 18:31
manuel alıcam ama %90 ya, dsg nınde vıtes degıstırmesıne hastayım...:D
Eger sorunsuzsa DSG al ugrasma, talip oldugum arabalarda oyle tik-tik vites degistiren sanziman olmadigindan binemiyorum da yoksa ugrasmam valla :)
Kendi çapımda yaptığım ankete göre kronik sorundan patates olan şanzımanlar genelde ilk 10 bin kmde patates oluyor :)
Ağır manuelciyim otomatiğin yanından geçmem ama konu dsg ise işler değişir :)
Boost Up
16-05-2011, 22:00
Eger sorunsuzsa DSG al ugrasma, talip oldugum arabalarda oyle tik-tik vites degistiren sanziman olmadigindan binemiyorum da yoksa ugrasmam valla :)
işte chipe mhipe karşı dayanıklı mıdır? birde onla ugrasmayayım:D
Kendi çapımda yaptığım ankete göre kronik sorundan patates olan şanzımanlar genelde ilk 10 bin kmde patates oluyor :)
Ağır manuelciyim otomatiğin yanından geçmem ama konu dsg ise işler değişir :)
DSG çok zevkli lafım yok. Arkadaşımda 7 ileri var şu anda konusunuda açtım otomobilleriniz bölümünde A3. Çok zevkli fitlre downpipe var ama o 7 ileri. Benim bildiğim 6 ileriler sorunlu. Bu kasadakiler sorunsuzsa bir ihtimal DSG alabilirim. Ama gönlüm manuel diyor:D
tdipower
16-05-2011, 22:41
dsg al keyfine bak ;)
kız arkadaşımda dsg golf tsi var 6k km oldu 1 yıl içinde
şanzımanla ilgili hiç bir sıkıntımız yok çok şükür 7 ileri kuru tip şanzıman var a3 lerde de aynısı vardır diye düşünüyorum bence çok keyifli bir şanzıman manuel den daha zevkli benim fikrim
alınıcaksa kesinlikle dsg alınmalı imkan varsa...
işte chipe mhipe karşı dayanıklı mıdır? birde onla ugrasmayayım:D
DSG çok zevkli lafım yok. Arkadaşımda 7 ileri var şu anda konusunuda açtım otomobilleriniz bölümünde A3. Çok zevkli fitlre downpipe var ama o 7 ileri. Benim bildiğim 6 ileriler sorunlu. Bu kasadakiler sorunsuzsa bir ihtimal DSG alabilirim. Ama gönlüm manuel diyor:D
ısrarla 6 ılerı dsg ler sorunlu dıyosun,dıger mesajımdada yazdım sorunlu dıye nam salmıs olan 7 ılerı kuru tıp dsg onun da tek nedenı kurutıp oldugu ıcın cok seslı calısıyor. arkadasımda golf gti var 6 ılerı dsg ve gram sorun yok,6 ılerı yaglı tıp dsg lerde sorun var dıye bsy atılmadı hıc b zaman 7 ılerıyı essegın b yerıne soktular cıktıgından berı:)
dsg 7 ileri kullanicisi olarak cok memnunum hic dusunme al biseler yapicaksan yap tork limituni gecme beygirden almaya calia hic bir sikinti olmaz.tork limiti ne bilmiyorum ama bilenler daha cok bilgi verir..ama dsg' nin hastasiyiz dedeeeee