Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Buyultmek
1.4tsi motor bir aracım var ve ben bunun turbosunu buyultmek istiyorum en uygun olarak ne yaptırabilirim
Jeandan-R
18-10-2011, 20:45
yazılım vs. herhangi birşey var mı araçta? Bu arada araç nedir?
hiç birşey yok stock seat ibiza bocanegra
Talih.b16
18-10-2011, 21:04
vallaha tsi ci arkadaşlar zaten yazarda yazılımla ıvır zıvır birkaç seyle turbo deişmeden gayet güzel yürür senin aracın
bir arkadaşım yazılım attırdı onun aracını surdum ondada polo gti vardı hani daha fazla yurusun istiyorum. Onun içinde turboya girmek gerekiyor herhalde ama motor hacmi kucuk oldugundan motor kırar sorun çıkar diye çekiniyorum
çok bir bilgim yok ama genel izlenim turbo büyütmelerde motor parçalarında güçlendirilmesi gerektiği yoksa motor ciddi anlamda hasar görebilir.
Çok sağolun daha fazla bilgi alabilirim inş öyle umut ediyorum
maskaran
18-10-2011, 21:49
büyük = güç değildir . ilk önce filtre egsoz chip yaptırdıktan sonra bu yola başvurun :)
Hayır merak ettıgım sorun cıkarırmı k04 turbo 180 hp arabayı kaç hp yapar bu yazılım fıltre egsoz yapılıcak kolay şeyler
maskaran
18-10-2011, 22:01
http://www.youtube.com/watch?v=4z5FWHPXeRY
De-cat 70mm dp, rest 63,5mm
K04 turbine wheel in OEM turbo
bu videoda galiba k04 palini oem turboya takmışlar
- Full exhaust
- Cold air intake kit
- High pressure fuel pump
- Upgraded turbo (compressor side)
- s3 intercooler
241 hp 338 nm torq sonuç çok güzel :) benden bu kadar
1.4 tsi araca stage 2 custom yazılım attırsam sorun yaşarmıyım sizce
maskaran
18-10-2011, 22:07
onu bilemiycem kondisyona baglı galiba ama en azından filtre kiti ve egsoz olmalı çünkü chip yaptıgına değsin
Peki çok sağolun hayırlısı neyse o olsun dıyelım
audilover
18-10-2011, 22:09
Eee zaten aracinizdaki turbo k03
maskaran
18-10-2011, 22:12
Eee zaten aracinizdaki turbo k03
orda anlatmak istediği başka olay
k 03 te fabrikasyon dusuk bar basıyorlar ondan keyif vermıyor
JDMazda_GTR
18-10-2011, 22:28
VW Golf V 1.4 TSI - Etuners Stage 3 hybrid - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4z5FWHPXeRY)
De-cat 70mm dp, rest 63,5mm
K04 turbine wheel in OEM turbo
bu videoda galiba k04 palini oem turboya takmışlar
- Full exhaust
- Cold air intake kit
- High pressure fuel pump
- Upgraded turbo (compressor side)
- s3 intercooler
241 hp 338 nm torq sonuç çok güzel :) benden bu kadar
bence de gayet guzel bır sonuc.compressor tarafında upgrade ve yapılabılecek en duzgun guclendırme sonuc bence de super.bı boost cont eklersenız buna ufak oynama da yapabılırısnız basıncla
VoodooRush
18-10-2011, 22:36
2.0 Tfsi düşünseniz?
VoodooRush
18-10-2011, 22:43
aracım 1.4 :)
O yüzden 2.0 TFSi motorlu bir araç düşünseniz yazmıştım...
Ertug_T.
18-10-2011, 22:49
filte-komple egzoz-büyük fmic-ve iyi bir yazılımla bence çok keyifli olur..turbo büyütme pekde kolay sayılmaz..daha fazla maliyet ve zaman gerektirecektir...ama illaki isterim derseniz stock motora takılcak uygun bir turboyla en basiti k04 gibi bir turboyla güzel sonuçlar alınır bence..
seatcupra.net te turbosunu hybrıd yapan bırı vardı,sonucları kotu de degıldı bulursam konusunu eklerım buraya.Eskı 1.8t motorlu cupralarda hafıflık ve motor saglamlıgı ıle turbo buyutmek guzel sonuclar verıyordu fakat tsı ıcın sonrasında cok da ıc acıcı olmayacak sonuclar dogurabılır
artık 1.4 tsi lara 28r turboda koyabiliyorlar diye biliyorum araştırmak lazım ama direk turbo buyutmeye girmeden Intercooler+stage2 yazılım+downpipe+ filtre ve egzos aracınızı cok değiştirecektir diye düşünüyorum ama tabiki sizin tercihiniz