Bu konunun cevabı linkte verilmiş yorgolarca
Bakalım yapan çıkacak mı Türkiye de.100 oktan hariç hepsi mümkün..
etuners : Tuning
Bu konunun cevabı linkte verilmiş yorgolarca
Bakalım yapan çıkacak mı Türkiye de.100 oktan hariç hepsi mümkün..
etuners : Tuning
İllaki oluyordur ama ayrıca yapılacak intercooler düzeneği üzerindeki watercooler sistemden dolayı bir sürü extra işe yol açabilir diye düşünüyorum.Üzerindeki watercooler sistem tam olarak iptal ediliyor mu ne oluyor o konuda hiç bir bilgim yokSinglecharge için bence en mantıklısı hybrid turbo çok da extreme bişey beklememek koşulu ile
Ha TD04-13T ile 276 hp @1.5 bar alan da var 122'lik motordan![]()
Single charger 122/125 tsi'ların bence td05'le, k04'le heyecan aramasına gerek yok. Twin charger'larda hadi altları SC kurtarıyor, sizde ne kurtaracak?
Fazla aramaya ne lüzum, k03 gibi oem bir örnek var önünüzde. Watercooler'ı da iptal falan düşünmeyin. Bi dünya tantana, sorun, geri dönülmez modifikasyonlar silsilesi... Verin water/methanol injection'ı devam...
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Üzerindeki TD025 ile K03'ün yapıları ters, manifold bağlantılarından bahsediyorum.
K03 oturtana kadar oraya, maksat turbo büyütmek ise TD03 daha mantıklı olur kanaatindeyim ben Osman hocam bilmem ne düşünürsünTD04'ü çok lag yapar diyerekten direk TD03 dedim amaç TDxx serisinden devam etmek kısaca
![]()
bazı araçlarda td04 ü takmakla olmuyor maalesef yine stock turbo basıncıyla yürürse ondan bi cacık olmuyor
ben hybrid turbo taktım aracım med 17 5.5 03c 906 016 F kodlu beyne sahip.2010 model a3.
stock turboyla aynı basıncta yürüyor ve aracın basınc hattında birşey yok.
wg denildi değiştirdim
turbo tekrar tekrar kontrol edildi.
kaçak yok.
dump valve sağlam.
map sensörleri sağlam.
n75 sağlam.
ama değişen birşey yok.bu araba üstlerde birebir stock turboyla aynı basıncta yürüyor.
ben çok bilmesemde bu olayın yazılımsal oldugunu da dusunuyorum ,bu araclarla ugrasan pek kişi yok,belirli başlı dünya markaları da böyle bişey yapmamıs ,belki bir yerinde kilit olabilir veya baska birşey.bir ihtimal tabi.olmayadabilir.
çünkü basmaması ıcın herhangi bir sebep yok yada bir ihtimal 2008 le wg farklı,görünürde aynı duruyor fakat iç diyaframı bilemeyiz.
2008 a3,2010 leon,jetta larda med 17.5.20 var bunun daha eski bir serisi.raşit abinin arabası o beyne sahip ve gidiyor çünkü benim 0.6 bastıgım yerde o 0.8 basıyor,benim 0.8 gittiğim yerde o 1 bar gidiyor.sürekli 0.2 bar eksiklik var alt devir dısında.
wg olayını evc ile denemek istedim fakat bilmiyorum ne olur.
onun dısında aklıma en ufak bırsey gelmıyor cünkü arac wg ayarını sıkınca her devirde 0.1-0.15 daha basıyor kesiciye kadar fakat bu seferde altlarda istenilen basıncın üzerine cıkıyor + bi yerden sonra peak atma ve boost cut a giriyor gaza ilk yüklendiğim an cuflama şeklinde bi kaç kez kesme yapıyor.
elimde yedek wg var,bunun ıc dıyaframındaki yayı sertleştirip takmayı veya evc takmayı dusundum bi yandanda cok vakit ve boş para harcadım ugrasmak ıstemıyorum bu arabayla.ama ben wg nın yetersız oldugundan suphelenıyorum bır ıhtımal..
ıstenen basınc gerektiği gibi istenilmiş görünüyor.
n75 duty de de bir sıkıntı görünmüyor.
5 tane farklı yazılım denedim yok.
wg acınca basıyor,istediğim şöyle birşey
wg dibine kadar sıkıyorum 0.15 daha arttı.
bi 0.15 daha almak istiyorum belki wg e diş açtırıp onu da bastırırım ama yarım gaz rezalet oluyor 6.viteste giderken rampada az daha gaza dokunuyorum sürekli gel git yapıyor + alt devirde 1800 mbar basıyorsa olur 2000 mbar![]()
wg mın dıyaframı daha sert olsa fakat ben kısaltmasam o cubugu.yine kısaltmıs gibi mi davranır?
boost controller benim wg mın lımıtının otesıne tasıyormu beni
yada wg yayını sertlestırınce altlarda sapıtmasın yıne,ben kısaltmayacagım ama yine etki edecekmi bunları enine boyuna dusunmek ıstıyorum
cok bos zaman ve cok bos para harcadım,ex wg lerde evc ile yayın 2 katını basabılıyorsun ama bendekınde ne olur bılmıyorum,yada sertlestırınce ne olur,kısaltma etkısı yapıp yarım gazda surusu bozup+4000 devire kadar yıne ılk basmada kesmemı yaptırır acaba
Wastegate üstünden oynadıkça altlarda, peak yaptığı yerlerde basınç fırlar. Asıl açması gereken yerde tam açmaz vs... O yüzden üstünden oynama derim.
Boost controller bağlarsan, örneğin wastegate 0.7barda açılmaya başlayacak, 1 barda tam açılacak şekilde bağlıysa sen önüne 1,2 bara ayarladığın bir manuel veya electronic boost controller koyarsan o ayarladığın 1,2bar basıncı görmedikçe wastegate diyaframına basıncı göndermez, tutar.
Diğer türlü üstünden sıktıkça sen, yine açıyor ama açması gereken yerde tam açamıyor. Bu yüzden olmadık yerde peak basınç görüyorsun.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
yani ben kısaltmadan da iç diyaframı sertlestırsem aynısı olacak.
amaç 4000 ve sonrası 0.2 bar daha her devirde basınc tutması.
su an wg ayarımla hıc oynamadan evc ıle bunu saglayabılırmıyım ?
aslında bi ara yüzyüze konuşmak isterim bunları osman abi.detaylıca konusuruz daha iyi olur.
bişey demiyor onla cok gorusemedik o ara ben tırmalarken yarıslar fılan vardı yogundu ama görünürde hiçbişey yok araçta
sonucta basınc basabılıyor bu da önemli yani dv map ıvır zıvır olsa wg acınca da basmaz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)