Arkadaşlar 1.2 tsi çift beslememi tek beslememi?Tekse turbo mu sc mi?
Printable View
Arkadaşlar 1.2 tsi çift beslememi tek beslememi?Tekse turbo mu sc mi?
tek turbo...
2013 model araçlar için yazılım yapılıyor mu acaba?Araç 1.4 tsı 122hp man passat.
golf 1.2 tsı ile 1.4 tsı denense arasında kaç boy fark olur ? :)
daha önce sorulduysa şimdiden özür dilerim
geçmiş sayfalardada yazdım , hemen hemen aynı denmiş ama emin olmak istiyorum.
mk2 leon için düşünürsek ; 1.2 tsi ile 1.4 tsi arasında aynı kullanım için tüketim farkı olurmu?
Bide sağlamlık-sorunsuzluk-çalışma karakteri açısından biri diğerinden üstündür diyebileceğimiz bir yönü var mı?
aynı rakam ve km de leon mk2 de 1.4 seçenek daha çok.Tek endişem tüketim.1.2 - 1.4 arası aynı kullanımda fark olurmu?
daha önceki aracım 1.2 tsi dsg idi.. sağlamlık konusunda hiç bir sorunum olmadı. 32.000 km de sattım saat gibiydi.. 1.2 tsi performansı şaşırtıcı derecede iyi. 1.4 tsi larla arasında ciddi bir fark bulunmuyor fark özellikle daha yüksek süratlere gelindiğinde ortaya cıkıyor.. 150 km hız ve sonrasında belirgin oluyor. 0-100 arası oldukça yakındır.
1.2 tsi aldım geçtiğimiz hafta.mk2 leon.gidişindne şuan için memnunum.şehir içi için gerçekten fazlası ile yeterli ve bir benzinli için alt devirleri gayet dolu.otoban ,şehirlerarası , yüksek hız deneyimim olmadı henüz.inşallah ondada üzmez.depoyu fulledim karışık kullanıyorum.tiüketim şuan iyi gibi ama bitince net belli olur burayada yazarım.
Filtre sese etki edermi?herhangi bir arıza yakar mı?
Tek tsi kullanıcısı illali ben değilimdir , bi ton rocco , golf , leon , ibiza tsi kullanıcısı var ama niyeyse ağır gidiyo sayfa , bişey daha sorucam.
Özellikle 1.2 için düşük devir yüksek viteste avans vurma olayını hissetmemek , performans ve tüketim için yakıtı iyi seçmek gerektiğini duydum.siz araçlarınızda hangi firmadan ve kaç oktan benzin tercih ediyorsunuz?98 yada 97 mi? 95 mi?
ben opetten 98 ile doldurdum memnunum şuan için.Ama beninli ilk aracım olduğu için hangisi iyidir hangisi kötüdür bişey söyleyemem.
memnun olduğunuz yada aldıktan sonra pişman olacağınız olumsuz değişikliklerle karşılaştığınız benzin varsa paylaşalım , birbirimize faydamız olsun
hort yapayım bari
2013-2014 tdilara yazılım yapılmaya başlandı herkesin bildiği üzere.
tsilarda son durum ne arkadaşlar? yapılıyor yapılacak deniyor ama?
birde tecrübelilerden yardım. filtre olayında 1.2 tsida kutu içi tavsiye eder misiniz? KN mesela?
Vay be bu nicki gormeyeli yillar olmustu :D
arkadaşlar varmı 2010 modele kadar temıiz 1.4tsi passat.. kendim için alınık
1.2 TSİ 110 hp leri hangi marka ve modelde var memlekette?
Golf 6 DSG şanz. 1.4TSI 122hp almıştım kendime. ABT yazılım ile fabrika garantili olarak 160hp çıkarılmıştı. Otto son susturucu, Eibach 5cm yay ile hem gidişinden hem yol tutuşundan çok memnundum. Ancak fazla sıkıştırmaya gelmiyor, iki kere garantiden turbo değiştirdim. Bir buçuk sene önce egzos ve yayları orjinaline çevirip 160hp hali ile valideye teslim ettim aracı, gayet memnundu en son halinden. :)
aynı araçta leon veya golf diyelim. 1.2 tsı mı hızlı 1.6 tdı mı ? (stock)
denk gelipte bi kullanamadım 1.2 tsı merak etmeye başladım gidişini.
Ilk depomuzu bitirdik, ort 33 km/h ile tamami sehir ici 5.6 lt yakmisiz, tekrar fulledim 45lt aldi 195 tl. Arac manuel
http://i.hizliresim.com/blJaQV.jpg
Passat 1.4 Tsi 122 dgs7, remap ile birlikte neler yapılabilir maliyetleri ne olur? yapanlar paylaşırsa sevinirim.
2014 cc 1.4 tsi için sorun cıkarmayacak en iyi veya en verimli yazılım hangisidir sizce?
birde sorunsuz kolay güç almak için en kolay yapılabilecekler nelerdir?
teşekkürler
dr.ecu ya gidin istediginizi belirtin ona göre soft bir yazılım atılır. Sorunda çıkarmaz donanımsal bir bozukluk yoksa. Kutu içi filtre-forge dv -yazılım size yeterli olur. Ama hızlı olsun parada önemli değil derseniz dp+dv+filtre kiti+ecu+coller vs vs gidiyo böyle :)
122 liği sc de takılabiliyor mu sonradan?
122liğe dv gerek yok orjinal dvleri basıncı tutabiliyor
Ben uzun zamandır dr.ecu yazılım kullanıyorum A3 1.4 TFSI otomobilimde, hiçbir sorun yaşamadım. Kesinlikle tavsiye ederim.
1.4tfsi 122 kullanıcıyım, devirdaim pompası değişirken beraberinde değişmesi gereken bir parça varmı? aracım kronik olarak 3-5bin km kullanımda 2 kere devirdaim pompası bozdu(ses yaptı). Devirdaim değişirken değişmesi gereken bir parça buna mı sebep oluyor acaba?
Bazı 1.2 TSI'lar 8v bazıları 16v.
caxa motorda hava fıltresı cok pahalı. ufaktan egzoz sesı ıcın ne yapmak gerekıyor ucuz yollu cok belırgın olmayan basınca patırdatma hesabı yanı. orta susturucuyumu ıptal edıyorsunuz
yanlış bilmiyosam ilk nesil 1.2 tsı lar 8v ikinci nesil 16v (105 lik için konuşuyorum 90 lığı bilmiyorum).
mesala mk2 leon 1.2 tsı 8v, mk3 ler 16v :)
Şuan MK3 Leon, Golf7, Octavia, Yeni Fabia ve Polo 16v 1.2 tsi motoru kullanıyor 105, 110, 90 faketmez hepsi 16 zincirsiz kayışlı sistem.
İlk jenarasyonu da Jetta, İbiza, Toledo, Rapid zincirli olarak 8V kullanıyor.
Ayrıca motor dış yapılarıda farklı yenilerde hava filtresi motor üstünde duruyor. Turboyu arka tarafa aldılar. Eskilerde hava filtresi sağ tarafta turbo önde, yeniler daha sessiz vs.
Varmi orta iptali yapan