Polo 1.2 tsi dsg hakkında yorumlar nedir? Yakıt 1.6 tdi a göre fazlamı? Yazılımlı kullananlar var mı?
Printable View
Polo 1.2 tsi dsg hakkında yorumlar nedir? Yakıt 1.6 tdi a göre fazlamı? Yazılımlı kullananlar var mı?
Dsg kullanmadım 1.2'nin yakıtı iyidir.
Uzun yolda 800 900 km boyunca 4.2 yakmıştım. Şehir içi de 7-8 yakıyordu
Ben uzun yolda full depo ile 1250 km gidiyorum 100 110 aralığında sakin kullanımla şehir içide 50tl ye 180 200 km civarlarını dikkat etmeden yapıyorum. 1.2 tsi da bu değerleri standart veya yazılımlı halde görebilir miyim acaba. Yılda da 15.000 civarı yapıyorum üstüne çıkmadım ama işte iki yılda 29.000 km ye geldim. Çok kararsızım satsam üstüne pek birşey koymadan model yenilemiş oluyorum. Ama yakıt korkutuyor açıkcası.
1.2 TSI, TDI kadar az yakmayabilir ama sizi gidiş ve yakıt olarak fazlasıyla tatmin eder.
Ortalama hızım 34 km iken 5 lt ortalamam var telden baktım şimdi
bu ortalama gayet güzel gibi duruyor aslında :)
tdi dan şuan gidiş ve yakıt olarak aslında oldukça memnunum tatmin ediyor beni ama işte bir taraftan da insanın içine kurt düşünce araştırmadan duramıyor :D
tdi a da sahip olmasam ikisi arasında direk bir tercih yapacak olsam tdi almak mantıksız olabilir bencede ama elimde sıfırdan beri bende olan çiçek gibi bir araç varken gidip düşük km de olsa tsi dsg ye geçmek mantıklı mı onu bilemiyorum.
mesela baktıklarımdan biri bu ufak defek çizikler var ama cam tavan büyük avantaj. Ama beyaz poloyu hiç sevmiyorum bendeki kırmızı renkten çok çok memnunum:D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...17045180/detay
Şimdi dizel'den benzin'e geçersen ilk 3 ay sanırım morelin bozulabilir.Ama seneye vurduğunda avantajdasın.
1.2 TSI vergisi düşük bir kere.
Şöyle bir durum var yeni alcağın polo eski polo'dan daha yüksek donanım'a sahipse bence hemen al.
Yanlız geçen ay 1.0 TDI polo kullandım ankarada günü birlik.Araba deli az yaktı valla gözüm kaldı ama gitmiyor tabi eve gelince benim araba porsche geldi bana :D
Şimdi dizel'den benzin'e geçersen ilk 3 ay sanırım morelin bozulabilir.Ama seneye vurduğunda avantajdasın.
1.2 TSI vergisi düşük bir kere.
Şöyle bir durum var yeni alcağın polo eski polo'dan daha yüksek donanım'a sahipse bence hemen al.
Yanlız geçen ay 1.4 TDI polo kullandım ankarada günü birlik.Araba deli az yaktı valla gözüm kaldı ama gitmiyor tabi eve gelince benim araba porsche geldi bana :D
1.2 tsi comfortline manuel aracim 5 bin km ye ulasti. Aldığım yakit fislerinin tamamini saklamistim, tam 5 bin km olunca fisleri topladim. 1310 tl yakit almisim, 5000 km yapmisim. 1310/5000 hesapla km.de 26 krs yakmisim. Hemen hemen tamami sehir ici kullanim. Ocak ayinda almistim.
arkadaslar 122 bg lık caxa motorda kat iptali yapan varmıdır ?
tsi da mobil 1 esp formula kullanan var mı?
122 likte ben kullandım. biraz eksiltme yaptı
fsi tsi motorlara lpg donusumu yapılıyor bılgınıze :)
Hadi ya.benim kat ariza yapti.bende diyodum iptal edip down pipe yapip yazilimla arizayi silip binmis olurum diye dusunuyorum.bu durumda yalanmis olmus oluyor.peki en uygun yollu nasil hallederiz yan sanayi kat mi almak gerekli
bilgisi olan arkadaşların bilgilerini esirgememesini rica ederim.çünkü kısa zamanda tekrar arıza ışığım yanacak ve bu konuyu makul yollu çözmem gerekicek
Mobil yağ'da bende anlamadım.Bir kaç arkadaşımda sorun yaşadı.
BMW'si olup castrol kullanan arkadaşım almanyada mobil 1 kullanılıyormuş bende artık mobil 1 kullanıcam dedi.Kullanmaya başladı 1000km olmadan araba yağ ışığı yakmaya başladı.
1.9 tdi varken esp kullandım motul kullandım ıkısındede sıkıntı olmamıstı. tsi aldıgımda ılk bakımı yaptırdım 10 bın olmadan yag lambası yandı ekledım bı sure sonra gene yandı yıne ekledım. sonra bakımı geldı castrol aldım suan sıkıntı yok. aracı ılk aldıgımdada eksıltmesı yoktu ama ıcınde hangı yag vardı bılmıyorum tabı. ustamın dedıgıne gore esp bazı tsı larda eksıltme yapıyor nedense dedı.
şöyle soyleyeyım. aracın motorunu yıkattım arıza ısıgı yandı teklemeye basladı hızlanınca. bende yavas hızda tekletmeden kadıkoyden pendıke geldım. ustama getırdım 4 bobın arıza vermıs degıstırdık duzeldı arac. sonra kat arızası verdı. ustamda sen kullandınmı aracı dedı dedım kadıkoyden bura geldık. dedı gecmıs olsun kat arıza verdı buyuk ıhtımalda dusuk ateslemeden dolayı katın ıcı gıtmıstır dedı. arızayı sıldı tekrar arıza verırse bı cozum yaparız dedı. anlıcagın durup dururken vermedı arızayı. dp yapınca arıza verme durumunu nasıl halledıyorsunuz ? yada hıc ugrasmadan yan sanayı katmı alıp koysak. nette unıversal dıye 500-700 arasında satılıyor
işte bıkere kullanmış oldum eksiltme yapınca dıger bakımda castrole geçtim.yukarda eksik yazmışım. tsi aldıgımda 2.el olarak bakımını yaptırdıgımda esp koymuştum eksıltme yapınca castrol koydum suan sıkıntı yok
araya dahil olarak soriyim demin audi fiyat listesini kurcalarken gördüm
a1'de 1.0tfsi 95 hp ve 1.6tdi 116hp olarak cıkmış. fiyatları görmeyin ama :D
Ay yayye coco jambo olmuş fiyatlar.
Yavv alan olurmu çok merak ediyorum :D
A1 Sportback 1.0 TFSI 95 hp Basic S tronic PI € 15.079 42.956 ₺ 45% € 6.786 19.330 ₺ € 3.936 11.211 ₺ 295,50 ₺ 234,40 275,60 € 26.083 74.302TL ₺
A1 Sportback 1.0 TFSI 95 hp Sport S tronic PI € 15.768 44.918 ₺ 45% € 7.096 20.213 ₺ € 4.115 11.724 ₺ 295,50 ₺ 234,40 275,60 € 27.262 77.661TL ₺
1.4 tsi 160 ps multifuel için mobil 1 esp mi yoksa castrol edge mi tavsiye edersiniz ?
Kayda değer fark tecrube eden var mı ? Doğuş castrol, mez mobil kullanıyor.ilk iki bakımı doğuşta yapıldı, bakımlara 2-3 ay kala 500 ml civarı yağ ekledim her iki seferde.
122 tsi lerde boru dp vs tavsiye etmem düsüs rahatsiz edicek seviyede ayrica yazilimdan sensoru iptal etmek lazim direk isik yakiyor
Bende yeni 122tsi kullanicisiyim, 3 nesil honda dan sonra golf highline gercekten cok güzel geldi cok konforlu geldi. Yağ degisimini yeni yaptim mobil olarak. Orta susturucuyu aldim ve filtre taktim. Araç su an icin cok hosuma gidiyor. Nasip olursa satip 160tsi almayi dusunuyorum :)
2 tane 1.4TSI
4 tanede 1.2 TSI
Kullandım bu güne kadar. Tek diyeceğim 1.2TSI candır ;)
Arkadaşlar bizim b7 cozuttu iyice..
Konu açmıştım 3-4 bin devir aralığında 100 devir boşluk yapıyor diye.. yani devirlenmiyor sanki gazdan ayağınızı çekmişsiniz stabil gidiyormuşsunuz gibi.. Forumdan bir arkadaş wg de problem var turbo değiştireceksin dedi, ihtimal vermedim hala vermiyorum. Servise gittim usta hissedemedi o boşluğu ( turbo taş gibi bu arada ) problem arabada değil bende mi acaba dedim. Değil, zevkine 1-2 gazladık arkadaşlarla rahat rahat geçtiğim arabaları 3-4 bin devir aralığında takriben 3800 ile 3900 devir aralığı diyelim yan yana kalıyorum, sonra uzayıp gidiyorum..
Bu boşluklardan sonra bir de şu olmaya başladı.. Benzini alıp harekete geçiyorum 1. vites 2. vites 3-4 tak birden yakıt bitmiş gibi gaz yemiyor araba.. Durup tekrar çalıştırınca herşey normal.. Bir ilginç nokta daha var bu arızayı opetten benzin alınca yapıyor, shell de sıkıntı yok..
Gelelim benim senaryoya.. Araç 2011 model ve daha önce hiç çeyrek depo altına düşmemiş sürekli full depo gezmiş bir araç.. Yıl 2015 ve ben son 1 aydır sık sık 0 km menzil yazdırdıktan sonra benzin alıyorum, aldığımda da 50-100 civarı işte..
Servise gittim durumu belirttim usta anlattı da anlattı randevu al cart et curt et ehh dedim vw çıktığın gibi bat inşallah. Gittim würthün enjektör temizleyicisini aldım 4 yılın kirini pasını çektik belliki.. Araba şuan zımba gibi gazlarken boşluk yok ve hiç te yolda kalmadım.. Ama yine tatmin olmadım, problem benzin pompası diyorum ne dersiniz ?
arkadaslar sızde ılk calıstırmada zıncır sesı varmı 1 *2 sn lık tırr dıye ? varsa yaptırıyomusunuz yoksa arıza verene kadar devammı dıyorsunuz
1.4 TSI Jettalarda orta susturucu iptaliyle araç geri düşüp alt devirler ölür mü ? Yapan var mı ?
Sadece ortayı sökmekle pek ses yada performans alamazsınız. Belki top speed te 5-10 km farkeder.