Jettalar ve ibizalarda 105 lik ama 8v görünüyor. Ibiza 105 diye hatirliyorum ama jettadan eminim. Golfler 16v
Printable View
yanlış bilmiyosam ilk nesil 1.2 tsı lar 8v ikinci nesil 16v (105 lik için konuşuyorum 90 lığı bilmiyorum).
mesala mk2 leon 1.2 tsı 8v, mk3 ler 16v :)
Şuan MK3 Leon, Golf7, Octavia, Yeni Fabia ve Polo 16v 1.2 tsi motoru kullanıyor 105, 110, 90 faketmez hepsi 16 zincirsiz kayışlı sistem.
İlk jenarasyonu da Jetta, İbiza, Toledo, Rapid zincirli olarak 8V kullanıyor.
Ayrıca motor dış yapılarıda farklı yenilerde hava filtresi motor üstünde duruyor. Turboyu arka tarafa aldılar. Eskilerde hava filtresi sağ tarafta turbo önde, yeniler daha sessiz vs.
Varmi orta iptali yapan
1.2 tsiler mk3 leonlarla birlikte motor değişti 140lık tsilar ile görüntüsüde aynıdır hatta ayırt etmeniz biraz zor :)
bugün bostancı kaan egzoza gittim böyle bir şey yaptı hoşuma gitti :)
https://youtu.be/KdVrSmL_5qw
bıde yolda ses kaydı var araç dsg 122 lik.
http://i.hizliresim.com/nA8ME5.jpg
Dosya.tc -
ses dosyasını ekleyemedım boyle dosya olarak ekledım fıkır olsun.
ses kaydı açılmıyor. egzozu mu deldi ses çıksın diye ben mi yanlış görüyorum ?
Aynen deldi son susturucudan oncesini begenmessen kapatiriz dedide nasil olur okadarini bilmiyorum valla genelde yapiyoruz dedi.ses kaydi acilmasi lazim baska programla denedinizmi
Ben dr.ecu maduruyum kesinlikle tawsiye etmiyorum.. herşey parayı alıncaya kadar sonası sorun çıkınca kimse kimseyi ne takıo ne de tanıyo.. sorun çıkınca arabanızla ve kendinizle başbaşa bırakılıyorsunuz demiş olayım.. tawsiyem işini yaptıktan sona arkasında duran sorunlarına cewap verebilen kişilerle çalışın derim benden tawsiye..
bu konuyu detaylandırman gerekıcek malesef boyle dırek yazdııgında kımse takmaz. cunku dr ecu forumun sahıbı zaten bı sıkıntı varsada kımse kolay kolay toz kondurtmaz delil gerekli yani
kendisi daha ayrıntılı yazar ama konunun şahidi olarak biliyorum kendisi aracılığıyla izmir bayisi tarafından yüklenen yazılımdan yada değil garanti kapsamında olan arabada çıkan bir arızada orjinal yazılımı yüklememek için oyalamak telefon açmamak o halde servise göndermek servis danışmanının insafiyetiyle servis girişi yapılan arabayı sanayiye x marka yazılım bayisinden ücret karşılında orjinal yazılım yükletmek mağduriyet sebebi sayılır
Yaşadığım olay şu : geçen yıl nisan ayında yazılımı yaptırdım herşey ii güzel hoş gayet memnundum performans olarak ona lafım yok saten.. taaki yazılımdan sona dump valve aldım ve taktırmaya yazılımı yaptığım yere gittim. taktık dumpvalvi 2-3 gün sona araç kendini kapatmaya başladı arıza ışığı yaktı. tekrar yazılımcıya götürdüm söktü baktı bakındı zaten iş umurlarında deil adamlar 300-500 1000 hplik araçlarla haşır neşirler tınlayan yok gibilerinden hissetmeye başladım saten.. neyse arıza çözülmedi mi?? yazılımı atan kişi demezmi araç garantili mi? götür servise onlar baksınlar die demez mi yazılılmcı arkadaş!!! abi yazılım var bişey demesinler derlerse kıvır falan olmadı gel çevirirz orjinale dedi ve bitti iş.. sona gittim servise 2 saat sona aradılar dediler bu araçata yazılım var ben alttan girdim üsten çıktım bağladım servisi orjinale çevirsem garantiden sorunu çözermisiniz dedim oldururuz bişiler bi kaç tanıdıkta araya soktuk okeylendi serviste..tabi bu arada ben telefonda whatsapp ta msjla bizim yazılımcı arkadaşa ulaşmaya çalışıorum belki 3gün sürmüştür olay dayanamadım forumun sahibini aradım cewap vermedi msj yazdım tık yok whatsapp desen aynı dahası olayyy bu... bende gittim başka yerden başkalarından orjinal yazılımını buldum ve çevirttim garantiden işimi hallettim... sonuç 3000tl den yırttımm ama gelin bana sorun nası yırttım... umarım anlaşılmştır olay... sonasında beni ne arayan ne soran naptın hallettin mi işini diyen biri çıkmadı amaaa orjinale çewiren adam aradı okelendimi işin die aradııı ....
pardon ? :) neoldu arabana ? 3000 tlnin neyinden yırtttın pardon ney o 3000 tl olan ? ayrıca servis bağlandı anladı öylemi ?
msg atın tık olmayabilir 0212 328 0042 heryerde yazar açılmayan telefon yoktur 1 olur 2 olur gürültüden duyulmamıştır.
yalan sölemen biraz garip olmuş benim cebimden ariyorsan ksuuruma bakmıcaksın ister açarım ister açmam benim özel telefonum
yaptığım araçların beygirinide sormam lazm değil herhalde müşterilerime değilmi ? 300 de 100 de 800 de benim için aynı sey birsey değşmiyor açıkcası
dr.ecu izmir bayisiyim ilgili arkadaşın yazılımını ben yaptım işiminde herzaman arkasındayım her anlamda
arabana dv taktın kimden aldın ne yaptın bilmem arıza var dedin baktık ama yüzeysel... araban yeni ve garantideydi sana sorduk araban da garanti devam ediyormu diye sen nededin evet garantide... bizim sana cevabımız ne oldu biz müdahale edersek araban garanti dışı kalabilir istersen ***** serviste yardımcı olurum çalışanlar la samimiyiz egzosu orjınale çevir gel beraber gidelim teslim edelim tamam dedin geldin işimi bıraktım senınle servise kadar geldim...
burada senin hatan dr.ecu plakalıklarla ve sticker ile arabanı servide getirmendır sana nıye sökmedin bunları dediğimde bisey olmaz dedin :) tabiki servisteki formen ve müdür de salak değil herneyse okadar olumsuzluga ragmen yine servisteki arkadaşıma dua et bu arada servisin yazılım hakkında ki negatif görüşüde çok mehşur bir chiptuning firmasının 2 kere cupra motor kırıp serviste garantiden motor değiştirmesinden ileri geliyor yoksa birçok yazılımlı aracı bu serviste bakımda yaptırdık garantide....
Mustafa abinin zaten bu şekilde ilgisiz ve başı boş tavrı olmadığını bütün camia biliyor açıklamasında da ters bir durum
Göremedim ben.
bide söyle bir durum da var :) n75 alıp deneyelim dediğimde fiyatını duyunca R oldu biraz garanti var servise gidelim dendi ;)
Mustafa abi arabana dv aldın ne yaptın bilmem demen yanlış olmuş. üst yazımdada belirttim özellikle size geldim ben sen yoktun kemal ile birlikte dinogarage dan gittik aldık kemal senin elemanın taktı sende sonadan geldin uğraşıyordu elemanın senin geldiğinde. hatta kemalle biz baya muabbet ettik sesli sessiz tip taksak takmasak artısı eksisi ne olur diye hatta takma 50tl ücretini verdim. 2 gün sonra arıza çıktı aradık seni sen sert yay a geçir dv dedin geçtik değişen bişey olmadı ertesi gün geldim yanına arıza okudun DV in SELENOİD VALVE sorunlu onu değiştirmek lazım dedin o gün olmadı dinogarage kapalıydı sona onuda ertesi gün geldim değiştirdim yine sorun çözülmedi. sende araban garantili mi götür garantiye baktırırız dedin sonra benim arkadaşım var hem orda ararım ben onu dedin sen aradın adamı cevap vermedi. servise evet birlikte gittik o gün sadece plakalık vardı stickerlar sökülüydü benim.
serviste senin adamın yoktu yıllık izine ayrılmıştı bizde bakıma geldik dedik hatta sen ara sıra arıza ışığı yanıp sönüyor de servis danışmanına dedin. Sonrası olayın burdan kopuyor işte adam 2 saat sonra beni aradı bu araç TURBO ŞARJ OLMUYOR hatası veriyor 4000-5000 bin tlli masraf çıkabilir garantiye sokarız da her hangi bi işlem yapıldımı bu araçta dendi bende salak yaptım ne gibi dedim chiptuning gibilerinden motor gücüyle oynama gibi bişey dediler ben anlamam kardeşim var oda kullanıyor abi o bişey yaptımı ona sorayım dönerim size dedim:) aradan 45 dk sonra aradım kardeşimle konuştum gibi yaptım aracı bilgisayara bağlatmış sanırım diye söyledim servise onlarda bu arızanın büyük sorunlu olduğunu bu tip arızaları doğuş merkezle uzaktan bağlantıya geçtiklerini eğer araçta bi işlem varsa RED yer garanti dışı kalır masraf size fatura edilir dediler.
ben hemen ağlama durumuna geçtim servis danışmanına garantiye bi şekilde sokalım abi yapma etme eyleme falan diye oda garanti sorumlusuyla ve ustayla konuşmam lazım dedi dönerim size hemen dedi ve döndü servis çıkışını yapmadan gel al arabanı tekrar eskiye dön halletmeye çalışırız gerisi doğuş merkeze bağlı.
ben bu durumda sizlere ulaşmaya çalıştım benim gibi manisa sizle bağlantıya geçmemi sağlayan arkadaşımda size ulaşamadı 1 gün geçti aradan yine ne arkadaşım ne ben ulaşamadım servisten de sürekli arıyorlardı ne zaman alırsınız arabanızı falan diye bizim arkadaş ilk ulaştığında gelsin 2-3 gün sona döneriz orjinale demişsin. hatta bu durumu ben özgün beye de aradım ulaşamadım msj attım ulaşamadım watsapp ta da yazdım özgün bey bi ara döndü ben izmir bayisine söledim ilgilenir dedi tek yazdığı buydu.
sizlere ulaşamayınca bende başka kişilere gitmek durumunda kaldım malesef üzelerek söylüyorum bunu çünkü servis sürekli sıkıştırıyordu. aracımı orjinale döndürdüm götürdüm servise tam 20 gün aracım orda kaldı neymiş yıl sonu yıl başı o bu şu diye uzattılar işleri olayın detayı şu garantinin bitmesinede 15 gün falan vardı servise soktuğumuzda. servisin yalancısıyım 2 yada 3 kez turbo söküp takılmış arızayı çözememişler komple turboyu dağıtmışlar bakım yapmışlar tamir kiti falan dediler sonra sorunun WASGaTE olduğunu anlamışlar o arada takılı kalıyormuş turbo ondan şarj etmiyormuş oda ellerinde yokmuş sözde ispanyadan getittirmişler falan filan..
n75 için R yazmışın yaa abi ben aracıma 1800tl egzoz için dv için 950tl yazılım 800tl verdim ben.. turbo içinde 4000-5000 tl bana dokunmaz.. bu olay olalı nerdeyse 4 ay oldu ağzımı açıpta size para lafıda yapmadın paramı verin diyede..gittim 300tl orjinale çevirttim olay para değil kısacası..