ABT'dir muhtemelen , o fiyat verene kadar o farkla 1.4 tsi alınır :)
Printable View
Ya aslında gönül ciddi manada 1.4 TSi'dan yana. Turbo farkı olsun, ayrıca SC olsun.
Şimdi bunu niye söyledim, bilmiyorum. Gökhan 4 lira koyar 1.4 alırsın diyince içlendim herhalde. :D
yurt dısındakı seceneklerı bıle zorlamaya basladık bulacaz bir yolunu eninde sonunda :)
Bide kısa süre içerisinde 1.2tsi jetta dsg girecek pazara bakalım performansı nasıl olacak.
Çok sık yaşanıyor bu sorun ve bende yaşadım:)
Işıklarda beklerken EPC ışığım yandı ve araba 10 beygire düştü:D turbo falan kalmadı 2. viteste çekmiyordu o derece. Kapatıp açılınca da düzeldi.
Çekici ile servise götürdüm turbo ayar pulu taktılar yazılım güncellediler sorun kesildi. Gerçi sonra da manifoldum çatladı garantiden turbo + manifold değişti turbo ayar pulsuz takıldı 5000km oldu yine bir sıkıntı yok.
Ama kronik bir problem bu 1.2tsi larda.
bak kıllandım şimdi :(
1.2 TSI lar için yukarıda bahsedilen durum servis 24V9 aksiyonu.
Turbo mesafe pulu montajı ve güncelleştirilmiş motor kontrol ünitesi yazılımını içeriyor.
Elektronik kontrollü wastegate'i flanş şeklinde bir dolguyla 2 mm geriye çekiyorlar ve buna uygun yeni bir yazılım yüklüyorlar. Daha sessiz ve rafine çalışan motorun yanında, alt devirlerdeki performans ve yakıt ekonomisi hissedilir şekilde değişiyor.
resimde görülen ince pul bahsettiğimiz.
http://d1203.hizliresim.com/v/y/3xtgf.jpg
Filtre kitleri olarak ne kullanıyoruz arkadaşlar genel olarak ...
ben halledıyorum o işi..pul koyuyorum..
1.2 TSI kullanıcıları için bir hatırlatma daha:
Servis aksiyon 15D9 Timing chain change
2011 haziran öncesi üretimi aracı olanlar, soğuk calıştırmada camları acıp aracını dinlesinler. Zincir gergisindeki üretim hatası dolayısıyla soğuk çalıştırmada zincir tam gerilemeyebiliyor. Buz gibi zincirin gevsek olması istenmeyen durumlar ortaya cıkarabilir.
Eğer aracınızda bu ses varsa servise başvurun zinciri ve gergiyi garantiden değiştiriceklerdir. (Bazı servisler öyle bişey olmadığını idda edebilir. Biraz ısrar edin ya da başka bir servise basvurun. Kesinlikle bir sonraki bakımı beklemeyin.)
Ses için örnek video
Audi A1 1.2TFSI Nebengeräusch beim Start - YouTube
Hazır konu güncelken bişey sormak istiyorum..Araçta Ecufast yazılım var yaklaşık 5000 kmdir kullanıyorum Allah'a şükür bi sıkıntım yok ama bazen alt devirlerden dip gaz yaptığım zaman kesik kesik dalgalı dalgalı hızlanıyo..Bunun sebebi ne olabilir ?
Araba 21xxx binde genellikle 2000-3000 civarı yapıyo
1.2 tsi konusundada en bahtsız sen cıktın vallahi :o
o sesi yaptığı sürede zincir inanılmaz aşınıyor. Allah korusun kopması vs. cok daha ciddi sorunlar yaratır.
Servis aksiyon 15D9 Timing chain change, bu sekilde sorarsan belki anlarlar.
Başka bir servise gitmeyi dene derim.
Ben ilk bakıma doğuş maslağa götürdüm ama pek memnun kalmamıştım acıkcası. İşçilikleri, servis danışmanları iyi ama cok yoğunlar.
Daha sakin ama işini bilen servisleri tercih etmek her zaman avantajlı.
Yok hayır patırdama filan yok..Buji olarak orjinal buji mi Ngk İridyum buji mi peki ?
Bende bujileri değiştiricem gibi gözüküyo..Arkadaşımın Golf 160lığında da vardı aynı durum bujilerden sonra kesildi..
Arkadaşlar 1.4 tsi 125 lik yeni kasa leon aldım yazılım yaptırmak istiyorum. Daha önce yaptıran arkadaşların fikirlerini almak istiyorum artıları eksileri nelerdir. aracım 30000 km rede filitre ve egzost sistemim hazır. motordan yana şüpelerim var. ne gibi şüpe derseniz bir çok türlü şikayetler okudum bir çok forumda.soft bir yazılım tercihlerim arasında şimdiden bilgiler için tşk ederim ..
?????????...
122 lik tsi da işin ucunu kacırmayınca pek sorunla karsılasan ben görmedim şahsen.yabancı forumlarda var bıkac tane motor kol bacak kıran ama extreme seyler denıyorlar.
122 lıkde +28 hp civarlarında sorun olacagını hıc samıyorum..
Eyüpcm 122'lerde yazılım sonrası istenilen verimin alınamadığını duydum yani araca yazılım atılıyor lakin çok fark etmiyor değerleri araç kısıyor kendi gibi vs vs
Oyle bir durum söz konusu degil.Hem yol dyno diye tabir ettigimiz aletde hemde gercek dyno hemde insan hissayatı olarak kendimce eminimki arac 25-30 hp arası kazanıyor.r
Ancak beklenti yüksek olunca gitmiyormus gibi oluyor :) Onunda sebebi mesela örnekle 1.5 dci megane 40-45hp alabiliyor..
Korkularım yazdığınız şeyler kol bacak çıkarması gibi ama zaten gündelik kullanıyorum.birazda şehir içi kullandığım için ekonomi amaçlı düşünüyorum alt devirlerin canlanması gibi. sorarsanızki çokmu yakıyor ortalama şehir içi tüketim 8.0 litrenın altına düşmüyor. birazda yazılımı bundan istiyorum onun için fikirlerinizi almak istedim ..
Megane'dan 40-45 hp? Ciddimi bu...
1.5 dizel,EDC sanzimandan max 139 hp aliyoruz,160 bu tip motora saglikli olmayacaktir,ozellikle puskurtme sistemine.
Ama kinu AS950 ise,akan sular durur ;)
30 bg 122 tsi dan zor be Tr benziniyle.20 filan ideal.fazlası gelmiyor+üst devirlerde stock halinden biraz daha farklı gidiyor o aracın ciğeri bu nefesi yetmiyor turbosu basmıyor vs vs
aynen,timing kurcalıyosun retardlar tavan oluyor,fakire cekiyosun aynı sekilde.
ben değilde tunerım ugrasıyor bende sonucları goruyorum bu araba böyle yani.
basınc acarsın turbo basmaz.
wg kurcalarsın basar ama fön yapar verimi düşer :)
böyle gidiyor da gidiyor.
turbonun emme kısmını büyütüp biraz daha güç alanlar var ama twin charge değil sonuçta aynı verimi beklememek lazım