her güç serisinin turbosu ayrı arkadaslar, K03 müş S miş böyle bir sınıflandırma yok..
122 liğin turbosuna 180 liğin pervanesini takarsın olur 180 lik turbosu.. bu tarz geçişleri devamlı yapıyoruz..
Printable View
her güç serisinin turbosu ayrı arkadaslar, K03 müş S miş böyle bir sınıflandırma yok..
122 liğin turbosuna 180 liğin pervanesini takarsın olur 180 lik turbosu.. bu tarz geçişleri devamlı yapıyoruz..
122 ligin turbosuna nasil 180 ligin pervanesini takinca 180 lik oluyormus onu anlamadim
Birincisi oyle bir imkan yok housing cok ufak comp tarafina 5 mm den 1 mm fazla koyulamiyor
ureticileri farkli turbolarin
Egzoz tarafina mudahale 122 liklerde imkan dahilinde degil
122 liklerin manifold yapisi cok farkli cooler farkli etc
Yani oyle al takla malesef olmuyor bu isler..
sıkıstırma farkı yok
Kendimde 125 lik 1.4 sahibiyim superchargerli hale getirmek icin ugrasmadim cunku degismesi gereken cok fazla parca var motor icindeki subap yaylarinin bile 8 tanesi farki twinchargerlarda o yuzden mantik dahilinde ne yapilabilir diye ugrastim ve sonunda orijinal turbosunun comp tarafini 5 mm buyutup saglam bir yazilimla destekledim stock hali 105 g/s max maf degerlerim su anda soft yazilimla 145 g/s ulasti
3000 devire kadar 1.1 bar
3000-5000 1 bar 0.9 bar
5000-6000 0.8
6000-6500 0.5
6500-6900 0.3
bar basincla oldukca guzel oldugunu dusunuyorum daha fazlasi olabilirmi olur ama bence internallara girmek gerek ben sadece hybrid ile neler yapilabilecegini gormek acisinda denedim oldukca keyifli oldu ...
Superchargerli hale getirmek icin manifold,turbo,kol piston o kadar cok parca varki...
eski 170 likler ile yeni 180 liklerin arasındada bayagı fark varmış servisteki usta saymıştı ama unuttum bilen warmı?
Abilerimden biraz bilgiye ihtiyacım var :) 1.4 TSI Jetta alıcaz ama sürekli karşımıza 122' likler çıkıyor. Ama kafamda sürekli 140' lık var. Şimdi aracımız İstanbul VATAN Cad. Trafiğine giricek sürekli ve Yazın yazlığa gidicek şöför babam olduğundan 140/160/180 bastığımız oluyor. 122'lik alırsak dahamı fazla yakar ? 140'lık alırsak mı daha fazla yakar ? 122' lik ile 140' lık arasındaki - ve +' sını öğrenebilirmiyim sizin bilgilerinizden :)
Güncel diyim ben ilk önce kendi sorduğuma.
Burda anladığım doğrudur inşallah. 1.4 TSI motor' da Yazılım + OEM Turbo' yu 5mm büyütüp 170/180hp' lere mi ulaşıldı acaba ? Maliyet ne kadar tuttu acaba özel değilse ? Yazılım' a 1 Milyar desek, Turbo büyütmek ne kadar tutar ? Teşekkürler :)
Şaka gibi gerçekten ya :D 122hp>170/180hp Maşallah :)
bu motorların yakıt tüketimleri için fabrika verilerini baz alman en doğrusu olacaktır. kullanım şekline,hava ve yol durumuna göre herkes farklı sonuçlar elde edebiliyor. 122 likler sadece turbolu, 140 lıklar ise hem turbo hem de supercharger lı. 122 lıkler ustalar tarafından nispeten daha fazla biliniyor. ben şahsen kendi aracımda SC olmadıgını iddia eden özel VW servisi bile gördüm ankarada.
140 lıklar artık satışta değil galiba. ben şahsen performans çok onemli değilse 122 lik almanızı tavsiye ederim. (zaten 140 lıklarda çok performanslı değil, yazılım vs yapılmadıgı sürece ).
1.4 tsi ların tüm turbo modellerine hem egzozu hem emme kanadınıda büyüttük.Mhi marka ve KKK modellerine gerçektende çook güzel oluyor.Özellikle KKK modellerinde şuan toplam farklı 4 stage bile oluşturduk.Ama 5 mm hangi modelde büyütldü bilmiyorum ama emin olun çook güzel oluyor.
büyültülebilir eğer okadar büyük bi pal buldularsa emme salyangozunun içinde okadarda doldurulabilecek alan varsa evet büyültülebilir gerçi yer olmasada hazırlanabiliyor
mehmet abi gtb serisini hiç tsi a takmayı denemedim ama olabilir denemişsin başarılı olmuşsun ne mutlu verdiğin emeğe
Yakıt yetmiyor , pompaya el atmak lazım..
1.4 tsilar çok güzel ama şöyle ufak nazlanmalar yapmasalar daha güzel olucak
manuel golf gt nin şanzıman oranlarını bilen var mı acaba?
Hepsini okudum passat yok.ilk soruda benden olsun 1.4 tsi 122 bg passat b6 kasalarda diğer motor seçenekleri gelmemiş.122 bg nin gücü nekadar tatmin edicidir fsi 1.6 ya göre çekişi nasıldır.yakıt? ayrıca bunlarda bazılarında chip olayıda var motor buna nekadar dayanıklı?bir pd motor kadar dayanıklı değildir elbet ama sıkıntısız 160 bg leri görebiliyormu?
1.2 tsi larda yazılım yapan var mı varsa hangi yazılım ve kaç hp oldugunu yazabilirmi? tabi birde memnuniyeti de eklerse süper olur.
Hos geldınız ;)
Tesekkur ederım ıyı dıleklerınız ıcın...
Foruma tanıtsaydınız kendınızı ;)
evet haklısınız ben direk konuya girerek aşladım foruma ... en kısa sürede onu da hallederim. Bir daahaki tarack day de 50 sn altı ıcın orda olmayı umuyorum. hatırlaıdgım kadarı ıle bır oncekı track dayde 53 sn vardı zatn bmw ıle.. mutevazı davranıyorsunuz ama bence 50 sn altı cok uzak degıl artık sıze.
52,8 yapmıstım ve o zaman ıcın ,O aracla en ıyısı o ıdı...
Gt-R ıle sadece "1" tur zaman turu atabıldm :(
Yapıcagım ınsallah....
1.2 TSi malesef yazılım yapılamamakta hâla :o