1 0 0 yapıyo kanka:)
Printable View
Iyi yuruyen araba niye sorunlu olucak kaidesi var onu anliyamadim:)kulaktan dolma bilgilerle degilde ecu tune isini bu isle direkt ugrasan kisilerle paylasin bence.
Indırımlı satılan benzınlerden uzak durmaya calısın...(yerlı ve kontrolu ınsıyatıfe dayalı)
Istasyonun ısletıcısı ana merkez olsun....(Hıle sansı azalır ama bıtmez)
Avrupa yakasından benzın almaya calısın.(ıthal benzın olur genelde)
Cok fırtınalı gunlerın ardından benzın almayın..(Gemıler gec gelıyor)
Opetın oktanı yuksek ancak kalıntısı fazla.
Bp nın oktanı cok yuksek degıl ama kalıntı ve tortu az.
Shell ınkı ıse ıkı ucu mokokolu degnek,bazı zamanlar ıkı tarafıda ıyı,bazen ıkı tarafıda kotu(Ithal ve yerlı mal curcunası)
Ithal benzın yanı dunyanın en kotulerınden bırı olan Rus benzını.Sebebı ıse naklıyesı ucuz yanı yakın ve malın malıyetıde ucuz...
Butun fırmalar tercıh eder ancak genelde buyuk fırmalar yapar,cunku gemılerı vardır yada naklıye yaptırıcak kadar gucludur.
Opet/Shell/Bp duzgundur.
Yerlı benzınde kalıtelı ama bır turlu standart tutmuyor...
teşekkurler bılgıler ıcın ıstasyon kendı merkezı olmasına dıkkat edıyorum, ama anadolu yakasında oturuyorum malesef çok nadır gecerım karşıya, shellden sonra bp alıcam dedım bp aldım bu sefer avans bı ıkı kere gerı cektı shell dondum, karar veremedık kımden alacagımıza oyle kaldık ortada:)
Reşit Maslak opet için iyi diyorlar ben hep oradan alıyorum.
Shellin sağı solu belli olmuyor sanki.. İstanbul da hep cevizlibağ shellden 97 oktan alıyorum.. bazen 95 koyuyorlar gibi performansta bariz azalma oluyor..Günahlarını almıyim..
Konu benzine gelmiş, bende bi soru sorayım. Bu benzin kalitesizliginden dolayı bi cok araçta yeni nesil motorlarda sorun cıkartıyor ve bunun olmaması için otomobil firmaları neden devlete baskı yapmıyor denetlemelerin düzgün olması için? Yada otomobil firmaları bu denetlemeyi kendileri yapamazmı devlet izinleri ile ve bayilerin benzin firmaları anlaşması ile bir yola girilse? Bence kalite böyle artar diye düşünüyorum.
bursa için shell olsun bp olsun kendi merkezi olduğunu nasıl anlayacağız ?
Bostancı köprüsünün hemen yanındakı Shell var karsılıklı E-5'in her iki tarafında firmanın kendi istasyonları onlar doko istasyon yani..Bu işlerle ugrasan bir tanıdıgımın önerisidir.
Küçükyalıda neredesiniz acaba Merkez tarafında mı hiç görmedim arabayı :)
Bende de bostancı münübüs yolu üstündeki shell den alıyorum benzini sürekli,çok nadir kızıltoprak shell. İki sefer BP den alayım dedim kızıltoprak arabanın gidişi değişti direk shell e döndüm.
Bp iyir
Aslında biliyoruzki hepsininin çıkışı rafineriden aynı hepsi aynı yerden alıyorlar :Dikitellide PO var 1 tane ben öyle benzin görmedim ne koyuyorlarsa oktanı97 den yüksek eminim :D
[QUOTE=hasan çağri;2907076]Küçükyalıda neredesiniz acaba Merkez tarafında mı hiç görmedim arabayı :)
araba pek çıkarmıyorum e-5 kenarında mutluhan orda,
Benzinin cogu ithal malesef...
Rafineri yakiti azaldi cunku opet(tupras=Koç) bile disaridan getiriyor bir kismini,ucuza geliyor.
Ben moskovada yasıyorum su an.Burda sadece bp var oda merkeze dogru gorebilirsiniz onun dısındakiler girip benzin bile alınmıycak türden yerler.. fakat arabaların tr e kıyasla cok iyi olmasına ragmen insanlar buralardan alıyorlar. 92.95.98 oktan olarak satısı var su an 98 oktan 1 dolar bile degil 0,95 civarıydı en son.Türkiye icinde cok reasonable bir piyasa yorum dogru.Nette izlediğimiz мкад da deniyen GTR vs.. deniyen arabalarda bp den alıyo zaten baska alıcak yerleri yok ama eminim benzinini bile özel getiren tiplerde vardır.