eski mobiletler vardı pejolar felan benzın deposununn içine yağ doldurukurdu azcıkda olsa yağ dökmediğin zaman motor yanardı bu pololarda böyle sanırım4 bin kmde 1 litre oalyını bile duydum ben
eski mobiletler vardı pejolar felan benzın deposununn içine yağ doldurukurdu azcıkda olsa yağ dökmediğin zaman motor yanardı bu pololarda böyle sanırım4 bin kmde 1 litre oalyını bile duydum ben
Otomobil yağ yakıyor ve bu bir hata çok az güç vs.vs. yorumu tamamen duygusal arkadaşlar, periyodik bakımlar arasında 1 lt maximum geçmemesi lazım ne olursa olsun. Bendede golf var 120 hp lik böyle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Benim 1.4 tsi ilk 7000km de 300 gram eksiltmis, ilk yagiydi, sanirim sansliyim ben.
Dogus mode on :
Depoya yurusun diye toluen yada alkol koyuyorsunuz, e fabrika da araba yurusun diye motor yagini enjekte ediyor yakita, daha ne istiyorsunuz? Yag yakan araba iyi yurur.
Dogus mode off.
ben şuna takıldım: 'TSI motor tabi yakacak' ?! bunu yazan arkadaşlar gerçekten böyle mi düşünüyorlar? bu bilgiyi hangi kaynaktan ya da yetkili ağızdan öğrendiler? yağ yakan ya da eksilten (evet ikisi birbirinden farklıdır ama TSI larda hangisi var?) bir motorun ben şahsen geliştirilip sonraki jenerasyonda ciddi değişikliklere uğrayacağını düşünürüm, BMW motorları özellikle M50 liler 10bin km de 1 litre eksiltiyor diye Almanya'da ve dünyada baya bir eleştirilmişti şimdiki motorlarda kesinlikle eksiltme olmuyor...
BMW SMG yi 3 kere revize etti sonra oturtabildi ama ilk jenerasyon SMG sapır sapır dökülürken hiç bir zaman bunu kabul etmedi hep 'kullanıcı hatası' dedi.. sonrasında iyileştirmeleri kendisi yapmak zorunda kaldı, bu motor eğer bu sorunları yaşıyorsa yakında 'yağ bitti motor yatak sardı' konuları okumaya başlarız...
Ben e90 3.20d kullanıyorum (tsi kadar devir dönmüyor kabul benimde gaz üstünde gittiğim yok ama iki bakım arası 2 katı km yapıyor her bakım zamanından) bakıma yaklaşık 28-30bin arasında giriyor araç kendi ayarlıyor. Daha 1 kere yağ eklemedim. Tsi bu ultra yüksek performans motoru, 4bin kmde 1 litre yağ çokmu Allah aşkına her araba yakar o kadar değilmi? Yaklaşık hacimlerle aynı güçleri yakalayabilen çok marka var artık hiçbirinin xxx motor yağ yakma sorunu konuşulmuyor yanlız
Konu böyle giderse benim araba yağ eksiltmiyor diye sıkıntısı var diye düşüneceğim![]()
ulen halen fiyatları iyice düşmedi şu gti ların gıcık oldum
o kadar *** atıldı biraz daha insin fiyatları![]()
2012 modellerde giderildi bu problem deniliyor ama detaylari bilmiyorum ve merak ediyorum acikcasi benim aracim 2012 model yag yakma sorunu yok..
Giderildi diye duymustum ben
Problem olanda var Olmayanda var
Nasıl emın konsuyorum servıs kayıtlarında 2012 model olup yag eksılme sorunu dıye gelen bı kac araba gordum
Problem ınsallah cozulur
Cok sevdıgım bır kasa
cok guzel performansı var ama bu problem her zaman bır soru işaretı![]()
2000 16 v tipom vardı sene 2002 oda böyle yağ yakardı ama onlarda yağ püskürtme jetlerden sıkılan yag aşırı sıcaktan buharlaşıp,karterin contasında cok birikirdi.
Güncel !..
Aracımda yeniden yağ yakma sorunu başladı hala yağ yakan gti kaldımı dedirtiyor..
1000kmde bır yağ kontrolune gıtcem yağ eksilttiği doğrultusunda karar cıkarsa kı cıkcak sandık motor gelcek.. 2013 lerde bi skıntı varmı merak ettim..
2011 aracım
2013 GTI satılıyor evet.
Yağ ile ilgili benim etrafımdan da çok problem yaşayan oldu, garanti kapsamındaki ufak bi revizyonla hepsi halloldu, herkes arabasından memnun.![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)