Leon 1.4 tsi aracım için nasıl bir hava filtresi uygulaması tavsiye edersiniz ? Hem verim alalım hem de güzel bir ses alalım,kabut altına da herhangi bir zararı dokunmasın .
Leon 1.4 tsi aracım için nasıl bir hava filtresi uygulaması tavsiye edersiniz ? Hem verim alalım hem de güzel bir ses alalım,kabut altına da herhangi bir zararı dokunmasın .
imzasız..
Stock araca filtre vs takmak çok lazım olan bişey değil. ama almak istiyosanızda kit olarak alın derim bmc carbon -itg- simota vs markaların 1.4tsi serileri için ürettigi kitler mevcut ben polo gti aracımda önceden scirocco için simotanın ürettigi bir kiti uyarlamıştım.
Resmi bu şekildeydi.
Custom garaj el yapımı filtre kiti yapıyordu en son onlarada yaptırabilirsin filtre kutusu boruları + filtre kafa ile bir görüş istersen ama dediğim gibi tsi motorlar için olan kitleride alıp uygulayabilirsin.
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
1.4 tsi ye filtreyle kim performans aldığını soyluyorsa yalan soyluyordur, yapacagın en guzel sey bmc itg veya pipercross üçlüsünden herhangi birinin kutu içi filtresini alıp kullanman
1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
2008 BMW E92 M3
2017 BMW F82 M4 Competition
#unptuned
1.4 tsi var 1.4 tsi var, önerdiğiniz kitte bahsettiğiniz durumda twincharger 1.4 tsi'da oluyor.
Leonda ise singlecharger mevcut, 125lik yani. Stock araçta bir işe yaramaz, ve fiyat/performans olarakta en mantıklısı replacement filtre takmak.(OEM kutunun içine daha geç kirlenen ve geçirgenliği daha iyi bir filtre takmak)
Diğer bir yöntemde orjinal hava filtresini 5bin km de bir değiştirmek. 3-5 bin kmden sonra geçirgenliği çok zayıflıyor orjinal filtrenin.
[VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
CNK62
En mantıklı cevap bu gibi geldi ,seatclub tarzı forumlarda istedigim bilgileri topluyamıyorum ne varsa burada var valla ;orjinal hava filtresini değiştirmek ideal bir çözüm olur . Kabut altıyla biraz oynamadan hava filtresi takmak sadece sesten ibaret olur sanırım ben de sadece bağırsın diye takmak istemiyorum. Gerçi sanki hava filtresinden 30-40 hp almıcaz![]()
imzasız..
ben custom simota mantar yaptım biraz etkiliyordu uzunda ve gaz tepkisi bakımından.
ben kafam rahat olsun tek seferlık al tak bısey alacak olsam sundan alırdım
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
cünkü hazır bizim araclara filtre kiti görmedim kn dısında.
bence kuutu içi yeterli egerki turbo felan büyütmeyeceksen
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
ben açık aem dryflow kullanıyorum.evet ses çok güzel ama ben bir an önce orjinal filtreme dönücem.kısa kit olduğu için motor ısındıgında çok büyük sorun.e sürekli kirlenmesi ve çıkarıp temizle falan çok zor iş.benzin artışıda cabası zaten.bu yüzden olabildiğince oem yoldan ilerlemenizi tavsiye ederim filtre olayında.
Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.
Belly Detail
Leon Tsi ile vw tsi larda charger farkı var. bundan oturu fıltre verırımı almak ımkansız. kaldıkı vw ııcınde alındıgı pek soylenemez
Oyuzden kutu ıcı bı fıltre tatmınkar olur gıbıme gelıyor.
itg iyidir gayet
Eğer bu iyi diyecegimiz bi kutu içi varsa bende 122 lik golf um için alırım hatta bi kaç kişi karat verirsek uygun alırız![]()
artık corc-i zamanıcdti
Sensor zararı konusu benimde hep kafamı kurcalıyor, yağlı filtrelerden çıkan ufak yap parçacıklarının sensöre yapışıp zamanla bozması durumu. Kuru olarak benim bildiğim AEM dryflowlar var.
Mini Cooper S R56
Valla filtrelerde çok pahalıymış 200-300 tl. hiç bir şeye yaramayan sadece ses çıkaran şey içinde okadar para verilmez chip yapılır üzerine koyup![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)