sen git kumda oyna kiminle iddiaya girersen gir. Ben KUMAR oynanam.
O kadar vakit ayırıp masraf edince küsüp gitmeyesiniz diye yemek dedim ki kırgın gitmeyesiniz diye. Yoksa senin paranı alıp göndermek de olur ama o iş bize göre değil. Oynayan varsa oynasın. Ben kalkışı yaparım iddiaya giren girer.
400 mt yer belli zaten
Garaj'ın da maşallahı var
Twingam Garaj | Kemal Gamgam – Resmi Web Sayfası
Twingam Garaj | Kemal Gamgam – Resmi Web Sayfası
Manta kadett ve ascona da kilitli diff kullanıldığı yazılmış bu konuda detaylı bilgiyi nereden alabilirim bu adamlara ulaşabileceğim tel no yada mail adresi vs. varmı acaba ?
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Benim anlatmak istediğim eğlence öyle çocuklar gibi piste çıkıp paranın sahip olduğu en büyük motorlu araba ile bir tur dişini sıkıp en hızlı tur atmak değil.
Bu işin kuralı belli yani 20 tur atmaktır Önce yürek ve bilek yani kendine güveniceksin sinir sistemim buna dayanırmı diyeceksin sonrada arabana güveniceksin sadece verdiğin para değil döktüğün alınteri de ortaya girecek 20 tur yani yaklaşık 45 dakika motor, frenler, aktarma organları buna dayanırmı diyeceksin en arkada kendini Allaha emanet ediceksin ve ben varım diyeceksin. İşte o zaman piste yanında ben olacağım.
İşte benim dediğim erkek işi eğlence budur.
Herkese Saygılar..
Daha öncede bahsettim benim ömrüm inşaatlarda demirler ile boğuşarak geçmiştir. Sizler gibi yarışçıları izleyip yanlarında takılıp kendi hevesimi tatmin etmedim. Ben bu camiadan çok uzak biriyim.
Benim tek yaptığım şey keyifle araba kullanmaktır. Herkesi bilmem ama ben arabamı silip temizlerken onun bir civatasını sıkarken veya kullanırken tamamiyle bu dünyadan uzaklaşır ve çok mutlu olurum sanki bütün sorunlarım yok olur.
Bu sitede benim gibi olanların çok olduğunu biliyorum sırf bu yüzden bu sitedeyim.
Metin hocam, fazla hava sokman AFR yi düşürmeyebilir, sonuçta beyin de havayı okuyup ona göre benzini arttıracaktır (standart beyin bile belli toleranslar içinde çalışır)... yani sizin çözüm turbo değiştirmek değil başından beri söylediğimiz gibi Stand Alone ECU...
Bir de şunu bilelim ki aramızda işi sadece pilotluk-yarışçılık olan herhangi bir üye bildiğim kadarıyla yok... çoğunluk hobby olarak yapıyor, mesela ben de şimdi Bursa'dan geldim yorgun argın ama ctesi pazar arabayla ilgilenicem inşallah...
B.Ayan salise farkla öndeama Murat Engin'in süresini ıslakta yaptığını atlamayalım
1 B. Ayan Lamborghini Gallardo LP-570 s.l. 02:14.689 07.07.2013 Kuru 29 °C Tweet!
2 M. Engin Ferrari F458 Italia 02:14.949 02.06.2013 Islak / Kuru 20 / 25 °C Tweet!
3 B. Ayan Lamborghini Gallardo LP-570 s.l. 02:15.503 19.05.2013 Kuru 28 °C Tweet!
4 B. Ayan Lamborghini Gallardo LP-570 s.l. 02:16.375 02.06.2013 Islak / Kuru 20 / 25 °C Tweet!
5 M. Engin Ferrari F458 Italia 02:17.809 19.05.2013 Kuru 28 °C
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
İşte ben bu listeyede karşıyım ( Burası Çarşı gibi oldu )
Hangi otomobil sporlarında yarış içinde en hızlı turu atana kupa vermişler söylermisiniz.
Bu listenin neresinde spor adaleti var. Bu listeye girebilmek için sadece paran olması yeterli. Otomobil sporu insanın makina ile bütünleştiği beraber emek sarfettiği bir mücadeledir.
Metin hocam bu bir yarış değil.. öyle olsa herkes aynı çizgide çıkar, öndeki arkadakini geçirmez savunma yapardı...
Benim arabanın sistemine göre anlatayım.
Hava sıcaklık ve Su sıcaklık sensörleri sinyal vercek
Map sensör manifolddaki hava basıncını ölçücek
Gaz Kelebek sensörü ayağımla bastığım kadar sinyal vericek işte burda durum değişiyor yani ben 2 cm gaza bastığımda 2 ohm sinyal vericek fakat bu arada giren hava %20 daha fazla olucak Map sensör basıncın yükseldiğini söyleyecek fakat gaz kelebek 2 cm az sinyal verecek dolayısı ile içeri giren gaz kelebeğin fazla açılmasından değil daha az açılan yerden daha çok hava içeri gircek
İnşallah anlatabilmişimdir.
Bende genelde hafta sonu araba ile ilgilenirim. Sizi bilmem ama benim hanım arabaya düşmanı gibi bakıyor. Yakında ya o ya ben diyebilir.
benimki nefret ediyor maseratidenkaç sefer yenisini almayı önerdi, her pistten sonra arayıp arabada bir şey olup olmadığını sorar önce, çünkü bilir ki 1 hafta beni görememe riski var ucunda
![]()
Sana yalancısın demedim senin ısrarla anlamak istemediğin bişeyler bildiğin yada şöyle diyelim kendi arabanı iyi bildiğini zannetmenden dolayı düştüğün yanılgıdır.Hayatında kaç tane pist arabasını yakından görüp dokunup bakarak detaylı inceledin homologasyon hakkında bi fikrin var mı?Kendi aracının yağ soğutucusunda herhangi bi tadilat yaptın mı?Alüminyum bloğa sahip son derece kaliteli parçalarla hazırlanmış ve fabrika çıkışı seninkinden daha yüksek devir çevirmek için tasarlanmış subaru sti ların bile 5 turda yağ hararetleri fırlıyo egt leri tavan yapıyo söylermisin blokta oil sprey jetleri bile olmayan senin araban o uzun pistte canını alırcasına 20 tur gazlamaya nasıl dayanacak?Körfez pisti gibi daha kısa bir pistte agresif kullanımda 8-9 turda yarış slicksi bitiyo kollayarak çizgi yaparak ancak 11 tur dayanıyo sen f1 pistinde durmadan 20 turu neyle yapacaksın bi anlatta bizde senden bişeyler öğrenelim.![]()
Ilk pist gununde istanbul parkta halk gunu seanslarinda 1saat dondum ama araliksiz degil tabi 3seansta.Nereden baksaniz 20tura yakin dondum bunun en az 15i tam gazdir.Fren harici hicbir fire vermedim.20tur araliksizda doner tabi alt yapiyi ona gore ayarlarsak ki dusunun aracim super spor degil.Aslinda iyi bakilan ve hazirlanan araclar doner tabi buna bizim gibi amator suruculer dayanabilir mi derseniz onu sanmiyorum istehava sogutmali kaliteli diskler yaris serisi balatalar cok yuksek kaynama dereceli guzel bir hidrolik celik fren hortumlari guzel bir sogutma sistemi(intercooler,sprey,fren icin sogutma,yag icin vs..) iyi lastikler ortalama 20-derece bir sicaklik vs vs vs doner yani araclar donmez denemez
![]()
Kendisiyle ayni seanstaydik siradada onumde duruyordu ama yakindan ozellikle gidip incelemedim setupi hakkinda burada yazdigi kadarini biliyoruz kendisiyle konusmadim.Onun araci icin soylemedim zaten siz orda oyle bir arac yok dediginiz icin yazdim ben benm aracim doner diyede iddia etmyorum yanlis anlamayin sadece hazirlanirsa orada 20tur donebilecek arac sayisi fazlaca vardi benim gorusum.Cok kaliteli sokak araclari cikiyor istanbul parka illaki aradan 20tur donebilecekler vardir.Metin beyin aracini sorarsaniz ona yorum yapmak haddime degil kendisi emin gozukuyor birsey diyemem![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)