Araç Citroen c3, 150 bin kmde, turbonun ve diğer aksamlarının intercooler, hava filtre hortumları vs. temizlenmeli mi veya nasıl temizlenir ?
Araç Citroen c3, 150 bin kmde, turbonun ve diğer aksamlarının intercooler, hava filtre hortumları vs. temizlenmeli mi veya nasıl temizlenir ?
intercooler temizlemek iyidir şöyleki eger turbo bitmiş yag üflemiş şu bu olmuş durumlar varsa
Turbo hala ilk turbo ise kontrol ettirip gerekli ise revizyon yapın
Diger hortumları söküp temizlemeniz yeterli olacaktir
ben temızlettım ıntercool ve borularını tamamen belırgın bı performans artısı olması yada ben hıssedemedım
benzin yada mazot'u basınclı hava icine basarsanız güzel temizlenir.hatta vakit varsa coolerı söküp icine yine benzin yada mazotu doldurun bi girisini kapatıp , bikac saat dursun çözsün içindeki yapısmış malzemeyi.yada ugrasamam dersen en kestirmesi balata spreyi alın 2 kutu komple sıkın içine![]()
İntercooler içinde sensör varsa bu sensörü temizledikten sonra, intercooler içini kontrol ettikten sonra duruma göre temizlik yapılabilir. 150 bin'deki dizel araç için emme manifoldu daha önemli benim kanatimce.
Turboda herhangi bir aksaklık hissediliyor ise turbocunun kontrol etmesi iyi olur.
Caravella Highline
intercoolerı en iyi perkloretilen temizler herhangibir kuru temizlemeciden alabilirsin.
Arkadaşların dediği gibi önce sensörleri çıkar sonra temizlik yap.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)