User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: BMW Twinpower turbo, VGT? (önemli)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BMW Twinpower turbo, VGT? (önemli)

bugün aracım servise girdi frenlerin değişimi geldiği için. tesadüf geçen akşam eve dönerken 80kmh üzeri giderken gazı bıraktığımda bi uğultu sesi gelmeye başladı. difransiyel sesinede benziyodu ama sadece gazı bıraktığımda gelen bi ses. gaza ayağımla milim dokunduğumda anında uğultu geçiyodu, çok fazla bi ses değil ancak arabadan anlayabilecek kişinin duyacağı bi uğultu. 80kmh nin altında ses yok.

bugün bıraktım kosiflere; diff olabilir, transfer kutusu olabilir, lastik profil sesi olabilir yada vgt olabilir dedi(25.500km'de araç). vgt yi hiç duymamıştım araştırdım turbo yada onla alakalı bişey galiba. daha öncede turbo sıkıntısı yaşayan 2 kişi duymuştum bu motorda f10 525xd araç, motor kodu galiba "n47d20". bu turbolarda var mıdır bi sıkıntı nedir ne değildir acaba? yarın haber vericekler neden diye, sorun bu olmasa bile yine aklıma bu turboda sorun yaşayanlar takıldı. bilgisi olan yazarsa sevinirim teşekkürler.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    kanka kanatçığın açısını değiştiren sistem o devre göre vgt denilen olay.

ses ıslık sesi gibi miydi, yoksa direk uğultu şeklinde mi? ıslık sesine benzerse ve hızlanırken de az da olsa varsa turbodur bence. geçmiş olsun, dedim sana ilanı paylaşayım diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok ya öyle bi ses değil tam demek istediğinide anlamadım bilmiyorum nasıl çalışıyo bu turbo da. sadece gaz kestiğimde dokununca gaza ses yok, o yüzden yürüyen aksam mekaniği olmayabilir. uğultu dediğim porya sesinede benziyo. sadece gazı bıraktığımda; rahatsız etmeyen bi uğultu, vınlama sesi gibi artık daha nası anlatıcam

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    vnt şöyle çalışıyo.

http://www.youtube.com/watch?v=Gc2awh0O0Bc

sese dönersek, fj cruiser de denk geldim benzer sese, tesadüfen servisteydim. teste ustalarla beraber çıktık, arabanın her yerinde kablolar falan. porya kaynaklıydı onda aynı bahsettiğin gibi.. kaymak asfatta cam vs kapalı, gaza bastığında gelen vınıltı, gazı bırakınca hiç bir şey yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teker bilyasi büyük ihtimal ses varken sağ sol yaptıgınızda kesiliyorsa bilyadır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler