Maşallah 500x lere
1100 tl servis fiyatı biraz fazla. Ben bi sanayide araştırayım belki daha uyguna bulurum 500-600 bandında.
Gerçi yıllık bakımına 800 tl verdik 2 hafta önce. Fiat'ın fiyat politikası efsane. Servis bomboştu![]()
Maşallah 500x lere
1100 tl servis fiyatı biraz fazla. Ben bi sanayide araştırayım belki daha uyguna bulurum 500-600 bandında.
Gerçi yıllık bakımına 800 tl verdik 2 hafta önce. Fiat'ın fiyat politikası efsane. Servis bomboştu![]()
30.000 bakıma bujilerle 960TL verdim. Şaka gibi neyse ben şu yazılım işini bi çözeyim haber vereyim buradan. Sonra Twingchargelara salçalı ekmek![]()
Güncel,
Arkadaşlar yazılım hala yaptırmadım vakit yok gitmeye, buji veya ateşleme ile alakalı bir sıkıntı yaşayan oldumu?
Alttan gazı kapatınca yani vites düşürmeden bazen VW'lerdeki patırdama gibi araba kesiklik yapıyor gaz yemiyor. Bir kere Bozcaadaya giderken motor arıza ışığı yaktı gaz yemedi, kapattım açtım ışık kaldı ama araba düzeldi Bozcaadaya geçerken vapurdan inerken düzeldi. Serviste bujileri değiştirdim bir daha yapmadı, şimdi değiştireli 8K km oldu bujileri geçen yine aynısını yaptı. Sebep ne olabilir?
Not: Araştırdım Allahtan satılıyor araba Amerikada
10 Complaints: 2016 Fiat 500X Engine Problems
Bu sorun 2.4lt atmosferikte dahi var ve milletin başına gelebiliyormuş. Özel bir hata değil, ateşeme veya başka bir sıkıntı ile alakası yok. Başka bir forumda Amerikada (2.4lt) termostat değiştirilmiş. Başka bir değişiklik olmamış ama adam traction control + modunda (4x4) yine oluyor diyor. Muhtemelen yazlımsal bir hata bu kafasına göre oluyor boşuna parça değiştirmeyelim.
Konu BARR tarafından (12-07-2018 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir.
Bu arada makyajlı 500X geliyor farlar, direksiyon, gösterge, stoplar, jantlar değişmiş. Retrofit yapılır
500x gerçekten ezber bozan bi araba Fiat ta çalışırken işim çıktığında, test araçlarından onu almaya çalışırdım hep. Bide aktarmasımi iyi yoksa başka bişey mi var bilmiyorum ama 500x dizel 120 lik egea dizel 120 likten iyi yürüyodu. Makyajlı güzel olmuş![]()
Bende 500X 1.4 Cross Plus Otm.kullanıcısıyım aynı sorunu birkaç kez bende yaşadım motoru kapatmadan önce ECUya bağlanıp hata kodu aradım ve P0236 Turbo basınç sensörü hatası, performans kaybına yol açar diye bir uyarı buldum. arıza ışığı yakmadı fakat güçten düşmüştü. napıcam nasıl çözerim diye aracı tekrar çalıştırdığımda sorun yoktuyazılımsal bir sorun gibi geldi banada servise gitsemde derdimi anlatana kadar yüzüme aval aval bakacaklarını düşünüyorum. olmadı bi sensörleri yağsız kontak spreyi ile temizlerim bakalım ne sonuç alırım.
Bu arada multiaiar bravomdan sonra yine alıştığım motor diye 500x multiaire geçtim. çok keyif alarak kullanıyorum. 4x2 olmasına rağmen arazi modunda gayet güzel yoldan çıkabiliyorsunuz. vites bazen kararsız kalsada günlük standart kullanımda cevap verebiliyor. sport özelliğinde de araça tamamen hayvanlaşıyor![]()
Ben buldum her seferinde neredeyse oluyor muhtemelen çoğunda da var. Arabayı manuele alın, yüksek viteste hızınıza göre deviri 2500-3000 arsında tutun. Gazı (kickdown yapmadan) biraz fazla basın araba silkeliyecektir. Bu devirlerin altından veya üzerinden basarsanız silkeleme olmuyor. Anlamadım sebebini![]()
@rahmitanir
Ne diyorsun seninle bir bakalım mı?
Evet hemen hemen buna benzer bir durum yaşıyorum bende. Biz çözüm bulabildin mi ? sensörleri temizledin mi ? yada değiştirdin mi?
Otomobil bir taşıt değildir. tutkudur.
Punto Tjet Sport
Bravo Multiair Sport
500X Multiair Cross Plus
Valla bakalım. bakalım da, ancak obd bağlanıp hata falan bakarız
bu akşam müsaitim ama, dilersen buluşalım Bostanlı taraflarında.
Bu akşam olmaz da müsait bi zamanda Bostanlıda test sürüşü + OBD incelemesi yapalım. @rahmitanir
1.6 mjet cross plus manual aracım
farklı bir durumda bende oldu gecenlerde 2 kere . sabit gazda giderken arac silkeleme yaptı. başka bir gunde cruise ile giderken yaptı aynısını sanki gaza basıp cekiyormusum gibi yavaslayıp hızlanıyordu devamlı sekilde. gaza bastım biraz hızlandım ve duzeldi. arıza ısıgı vs hiçbirşey yok toplam 2 kere yaptı
Valla 2.4 Atmosferik'te de Amerikada oluyor motorla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Şanzıman da farklı onlarda. Bana ya sensör ya da yazılım ile alakalı gibi geliyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)