merhaba arkadaşlar 2000 model civic 1.4 is aracıma altak diye tabir edilen turbo sisteminden düşünüyorun orjinal motoruna kaç bar basabilirim kaç hp alırım patlatmadan motoru 150 hp bana yeter sizce ne yapmalıyım ?
merhaba arkadaşlar 2000 model civic 1.4 is aracıma altak diye tabir edilen turbo sisteminden düşünüyorun orjinal motoruna kaç bar basabilirim kaç hp alırım patlatmadan motoru 150 hp bana yeter sizce ne yapmalıyım ?
malesef 3 kuruşa 5 köfte olmuyo turboyu al tak yapsan bile diğer taraflardan en zayıf yeri kırıp insanın canını sıkıyo ki sadece kiti alıp takmak arabanın yürümesi için yeterli değil bi dünya ekstra parça almalısın
yapmaya niyetliysen parçaları biriktir bikere yap bidaha uğraşma derim
minik bir turbo kitiyle .4 bar felan sorun olmaz sanmıyorum sorun olcağını amasana fgöre turbo kiti varmı onubilemiyorum
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
civic 1.4 e turbo takmış arkadaşımız varsa aramızda bana bi kaç adet resim yollayabilirmi ve bilgilerini paylaşabilirmi acaba bu konuda yardıma cok ihtiyacım var etrafımdaki arkadaşlarımın cogu tamirci ama bu turbo işlerinden fazla anlamıyolar veya yaptırabilecegim bi yer bilgi alabilecegim bi usta fazla aşırıya kaçmadan turbolanmak istiyorum stok motorunun üstünde yardımcı olursanız sevinirim
d16 icin olan kitleri kullanabilirsin yalnız senin emme manifoldun ile d16 ninki farklı oldugu icin emme borusu kısmı uymaz onu burda yaptırman lazım yada d16 nın emme manifoldunu alabilirsin, motorunun kompresyon ve kacak testini yaptır bence once eger veriler fabrika standartları icindeyes ozgunun de dedigi gibi 6 7 psi basarak guzel bi ayarla sorunsuzca binersin.
d serisi için olan turbo kitleri d14 e de olur ama turbosu büyük gelir
manifold intercooler kiti vs d serisi için alabilirsiniz bu parçalar aşaı yukarı al tak sayılır
daha ufak bir turbo ile düşük basınç ile yürünür
ama yakıt durumu ne olur orj enjektörler kaldırmazsa büyütmek gerekir
sadece vafc ile kontrol ettim diyen war ama bana göre beyin ile düzgün bir ayar yapılsa daha düzgn olur
eh şmdiye kadar ne extralarçıktı beyin ayar enjektör
kiti takarken işçilik gerkeecek karterin yağ dnüşümü için delinmesi intercooler borularınıda bazen kesip biçmek gerekebiliyor bolt on diye satılmasına ragmen
yağ filtresinden turboya yağlama
biraz sağlamlaştırmak için en azından yatakların segmanların vs yenilenmesi
yağ pompasının supompası vs değişebilir
ateşleme sistemi ne durumda onada el atılması gerekir düzgün ayarlayabilmek için
liste uzar gider
ben şimdiye kadar
şu işi yapacam 4000 tl harçıyacam diyip o rakama bitirebilene rastlamadım ille bişeyler çıkıyor
baskı balata lastikler eski ise araca gelecek güçten sonra beyaz bayrak çekecekler
150 hp bile olsa arada %50 lik bi fark oluyor şanzıman senkromençleri
buarada ben d14 e turbo takmadım ama çıkacak masraflar
d16 dan çok farklı değil![]()
bu saydıklarım ve unuttuklarımla çokabarık bi listeniz olur
resme ihtiyacınız olacağını sanmıyorum daha çok tecribelerini anlatsınlar bence
yaşadıkları sıkıntılar vs
resim için googla yazın d14 diye forumlarda bolbol resm çıkar
sağolun haklısınız en iiisi bu işe hiç girmemek aşırı maliyetli olcak galiba hadi montajı arkadaşlarıma yaptırıırım diye düşünüyodum ama hiç ummadıgım yerden dedigin gibi bişey cıkıcaksa hakkaten ugraşılmaz heves işte naparsın yapsakta şişirme bi iş olcak galiba oda bizi yolda bırakır veya eldeki bulgurdanda oluruz sağolun
dolu dolu turbo kiti yazan ilandaki parçalar 1.4 turbodan çıktı o ilandaki parçaları takabilirsin kykaan yaptı keyifle bindi bi sıkıntı da yaşamadı yüksek güçlere çıkmazsın sadece çünkü kol bulamıyosun d16ların pistonu da dahil bi çok parçası uyuyo
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=29290 bi incele gayet rahat yapılabilecek bişey yani tırsmalık bi durum yok
ECUTECH İstanbul
1.6 ies in emme manifoltuyla headers taksam biraz farkedermi acaba ust kapaklarıda aynıymış hava ve benzin karısımın tutmaz diyolar siz nedersiniz turbodanda vazgeçmiş degilim topkapıda akınsal sanayi sitesinde güney turbo diye bi yer buldum bide orda şansımı denicem
şimdi bu kit ve benzerleri direk al tak dır ama turbo yapacak olan usta ne yaptığını bilmelidir civic turbolamış birine gidilmesini öneririrm özellikle civiclere
N/A takılacaksan eğer evet i es emme takılabilir vti gaz kelebeği headers 48 lik düz boru olarak devam edersin ama o emmeyi takınca ayar gerekecek
ECUTECH İstanbul
emme manifoltunu takınca beyinemi ayar gerekiyo acaba bugün atatürk sanayi sitesine gitti elinde vardı cıkmacının iyice araştırmadan almak istemedim enjeksiyonlarda manifoltun üzerindemi oluyo veya benim mevcut enjeksiyonlarım uyarmı vti gaz kelebegini neden takmam gerekiyo fazla oldu biraz ama kusura bakma ustam![]()
evet stock enjektörlerin uyar emmeyi ve kelebeği büyütürsen ayarla beraber güzel bi güç alırsın http://www.dodo-upgrades.nl/ incele istersen
ECUTECH İstanbul
ayarı beyindenmi yaptırıcam yoksa usta motordanmı yapıcak senin adreste verdigin sitede adamlar 118 hp almış iyidir bence headers te emme manifoltunun üzerindeki şuan mevcu bogazı yine kullanıyorum galiba ilgilendiginiz için sağolun acemiyiz biraz bu işlerde şu son sorumada bi cevap yazarsanız 1 hafta içinde aynı uygulamayı yapıcam kısmet olursa
sıtede 1.4is e ak tak seklınde yapan bır arkdasım var mersınde lpgde gayette guzel yuruor suanda 0.5 barda 7 24 tapa gaz gezıor kırma gıbı bı durum suan ıcın yok
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)