Peki stock motora uygulansa tahmini güç seviyesi ne olur!
Anlatın bana bileyim,![]()
standart 1,6ies için hedef 300hp ve bütçe de 8.000.-TL gibi bir rakamsa , ya hedefinin altında kalmak zorundasın , ya da allaha emanet gitmek zorundasın diyebilirim...
hedefini küçültüp (200lü beygir seviyeleri) elindeki bütçeyle yapacağın uygulamada kafan NİSPETEN daha rahat olacaktır...
turbo işinde maliyet kısmak istiyorsan hedef küçülteceksin , ana kural bu...
"hem büyük hp hem az para" formülü seni sıkıntıya sokar...
alacağın malzemeler ise belli , forumu ararsan 1,6ies için pek çok veri ve tecrübe bulabilirsin...
sonuçta cidden keyifli bir aracın olacağını unutma![]()
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
d16y4 e 300 hp için sadece kol piston blockguard saplama yeterlidir hadi üste de egzantirik olsun beyler yapmayın yaa yok vtec al turbola bilmem ne ne zannediyosunuz ki bu motoru ecu kısmı çok önemli o kısım da halledilebiliyo artık 8000 e de 300 hp civarı alınır güzel güzel de binilir zamanla şanzuman yorabilir sadece debriyaj seçimi senkrolar sıkınıtı yapabilir bi de zaten 240larda bile olsa gayet güzel yürüyen bişey oluyo şanzumanı çok uzun güzel aktarıyo gücünü millet o gücü sadece vti stock kol 1g gte eski kasa supra pistonu takıp alıyo 3000+ tane netde örneği var sohc turbo yazıp aratın
ECUTECH İstanbul
1,6ies için gömlek işine girmeden 300hp hedeflemek yanlış olur diye düşünüyorum
120-300 çıkışı arabanın çok farklı yerlerine ciddi müdahale ve geliştirme gerektirir
sadece hp almakla bitmez bu iş , kitap öyle der
120-200 gibi bir artış ise biraz daha az kapsamlı müdahale gerektirir , nispeten daha kolay tamamlanacak bi proje olur diye düşünüyorum
ama bu iş bir kere yapılır , tam yapılır , o ayrı tabii
bu işte ucuza kaçılmaz , kaçılmamalıdır...
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
gömleğe gerek yok 609 whp de bişey olmuyosa 300lerde de olmaz
http://www.speedfactoryracing.net/projects/jfk.html
ECUTECH İstanbul
iyi bi ön hazırlık, daha sonrasında nakit ve vakit ile cok güzel bi d16 yapilir arkadasim
cok guzel ornekleri var hem trde hem yurtdisinda
00' Civic 1.6IES
609 stock gömlekslm söleyintürkiyedeki benzincilere
609 okeyde oktansız okey deil takılır kalır
![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
öyle 13000$ verdikten sonra satarım elımdekı aracı daha güzel bişey alırım ben stok stok gezerim![]()
![]()
sanırım ben modifiye konusunda biraz gaddar ve zevksizim![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Mustafa kardeşim, hafta içi beraber gidelim görüşelim arkadaşla, merak etme hallederiz![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)