seviyeli olalim beyler, kavgaya gerek yok!
Printable View
seviyeli olalim beyler, kavgaya gerek yok!
Tool'cugum, kavga ettikleri yok, gayet guzel tartisiyorlar. Sen ne zaman geliyorsun? Bize tavuk gogsu getirecek misin onu soyle...
Konuya donmek gerekirse, piston uzerinden tepeleme 1mm gibi malzeme almak yapilacak en sakat islerden biri. Hem yuzeydeki sertlestirilmis tabakayi siyiriyorsun, hem de segman kanallarini inceltip catlatmaya davet cikariyorsun. Ama ozellikle subaplar icin ay sekilli acilmis yuvalar varsa, ve altinda yeterli et kalinligi varsa bunlari gelisleterek kullanan gordum, boostu makul seviyelerde tuttuklari surece problem yasamiyorlar. Burada anahtar kelime "makul seviye". Ne yazik ki sabit boost ile yetinebilen cok az. Herkes bir alyan ile wastegate ayari yapip birkac Psi birkac Psi daha derken diger parametreleri unutup sonra guzelim arabasini sanayilerde yatiriyor.
Bir isi dogru yapmak varken, bunun recetesi belli iken, gidip dolambacli yollarda dolasmanin alemi yok. Bugun biraz paradan kacip yapmadigin , salladigin bir parca yarin tum sistemi kirip, senin o ana kadar harcadigin tum parayi cope attigi gibi, yeni masraf acar.
Sitede ev odevini iyi yapip, parcalarini hazirlayip , cok guzel sekilde yuruten arkadaslarimizin sayisi artiyor. Ornek almak isteyenler icin canlisi karsilarinda. Eskiden sadece yurtdisi setup'lara bakip ic cekerken simdi otobanda yan yana cekisiyoruz, sonr saga cekip kaput acip saatlerce setuplari konusuyoruz. Bu sansi iyi kullanan, sorup dinleyen ve dersine iyi calisan kazanir...
kısaca stok bi motorda gereken parcalar
turbo
intercooler
safc
egt boost vs
manifod
egzos
vs vs eksiyim varsa ekleyin bunları aldık dielim 0.5 0.6 bar basacagız maliyet ne olur güvenli olur mu bide dielim ii bi piston fazla ucmadan kaç para ortalama
yukarda yazmışlar zaten yaparsın bir gün oturursun gaza çat gider bütün zevkin kaçar, en aşğı 5.000 usd ayırıcaksın kenara her zaman önce internallar derim korkarak gezmektense en azından emin ve güvenli bir şekilde gezersin bu ay yapacağıma yavaş yavaş bekler 6 ay sonra 8 ay sonra yaparım ama tam yaparım stock motora 0.4 0.6 gezen arkadaşlarım benimde var 1 seneye yakındır kullanıyorlar problem yaşamadılar ama bu yaşamayacakları anlamına gelmez daha arabasının çıktığı güne patlatanları bilirim 1 sene kullanan arkadaşımda daha ne kadar gidecek bilinmez oda farkında topluo ufak ufak parçaları yani benim fikrim herşey kuralına göre olmalı tamam bende isterim düşük basınçla biraz gezeyim maliyeti az olsun ama arkadaşlarında belirttiği gibi sonu yok biraz daha biraz daha derken işin ucu kaçıyo birde artık biraz daha profesyonel yaklaşmak gerek diye düşünüyorum hem internallarınızı değiştirdikten sonra olaki kötü bir durum oldu tekrar eski parçalarınız hazır kenarda tekrar para biriktirene kadar standart gezebilirsiniz :)
önce internaller deil önce ayarlar..
İstersen içindekiler titanyum dan olsun, düzgün ayarlar olmadan gene gümletirsin motoru
ayar kısmı zaten tartışılacak bir konu değil ki :)
1.6 ies
garrett t3 with 8psi henüz kırmadım ama heran kırılabilir korktugum oluo gecen gun otobanda gıderken sabrım tastı o bızım arabalardakı kadran sanırım son 230 gosterıo ama ben sansımı zorladım (sadece 1 kes basıp cektım hemen) tahmınımce bı 245 fln yaptı cok tehlıkelı bılıorum ustume gelmeyın benim araba maalesef 190.000 km de
Allah tan kol pistonum gelmiş durumda en kısa zamanda
istanbula gelip işlemlere başlıycaz insallah
pistonlar wiseco teflon kaplı kolların ne oldugu ıle ılgılı bı fıkrım yok ama benım gordugum kadarıyla honda bu ıse cok yatkın we dayanıklı dıger markaları gorup duyuyorum etraftan baya bı kıran war saygılar..
ewt tabıkı gozum hep onda zaten 700 e geldı bende bıraktım zaten bana werılen son sınır 650 ydı zaten dedımya bıraz sansımı zorladım bıde benım anlam weremedıgım bı olay oluo arabada 4.viteste gıderken eger dıp gaz yapmassamda yawas yawas basarsam egt 500 de cakılıp kalıo vıtes bıtene dek bunun bı anlamı warmı acaba hatta yawas yawas dustugude oluo benım hızlanmama ragmen??
moruk ateşleme olmuosa eger sıcaklık düşer
ıyıde atesleme nasıl olmazkı araba hızlanırken
1.8 t makina zaten turbo olarak üretilmiş bir makina....yani stok dediğiniz bir makinanın stoğuda turbo....büyük ihtimalle sıkıştırması düşük, piston ve kolları forged ....normal atmosferik 1.8 motoruna turbo uygulanmış halini baz almak daha uygun olabilir karşılaştırma açısından....mesela düz 1.6 golfle honda 1.6 ies gibi :icon_tup:
1.8 T ler cok verimli makinalar ama denilenlere katılıyorum, sonuçta atmosferikten turbo değil, fabrika çıkışı turbo bir araç ile 1.6 ies turboyu karşılaştırmak yanlış...