audi 1.8t başlangıç
2001 model audi 1.8t (aum motor kodlu) sahibiyim aracımı yeni aldığım için bu araca ve turbo motora çok uzağım birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinicem
1- bu aracın turbosunun k03-s olduğunu okudum internetten 180 hp liğin turbosuymuş tek farkının yazılımsal olduğunu söylüyorlardı ne kadar doğru ve bu turbonun farkı nedir ?
2-aracın eksoz sistemi orjinal katalizörler üzerinde komple eksoz sistemi yaptırmayı düşünüyorum kaçlık yaptırmalıyım 63 mü 70 veya 76 lık mı ? aracı günlükte kullanıyorum çok bağıran bi araca binemem (polisten dolayı) nasıl sustururum bu eksozu ve dikkat etmem gereken konular neler (sensör vs)
3-forumda araştırıyorum ama tam olarak anlamadım bu n75 nedir tam olarak ne işe yarayacak ve nasıl temin edicem
4-aracımda turbo büyütmeyeceğim veya intercooler takmayacağım yazılım-eksoz-kutu içi filtre bana yeter günlük kullanabileceğim sportif bi araç istiyorum bu setup için egt-wideband-boost vb. gösterge almalı mıyım bunları sürekli takip etmeli miyim böyle yüksek bi risk oluşur mu aracımda
5-son olarak yazılımı marka bi firmadan mı almalıyım (süperchip-revo-abt vb.) yoksa bu işten anlayan mapperlara mı emanet etmeliyim aracımı fiyat-fayda nasıl olacak
sorularım bunlar şimdiden cevaplarınız için saolun...