yerse...remusla nerde mutlu sona ulaşırızı merak ettimde , galiba kata elveda deyince patlama yaşayacağız
![]()
aynen sadece son susturucu ile olmaz ama öyle ortalığı inleten bi patlamada yok ama şöförün kendisine yetiyor
baktım baktım bir iki video var ama düğün konvoyundan baya karışmış diğer arabalar ile...![]()
03 STİ
Ben kotu benzinden dolayi piston kirdim
Insallah cok daha iyi bir sekilde donecek yollara....yakinda..insallah +300
Audi RS3 ST3..Yakinda ST4
Porsche Cayenne 4.2 Diesel S
hadı yawgeçmiş olsun üstat bizde son zamnlardan sonra kol çıkartmış kadar olduk... neyse bahane oldu işte yüklersin iyice
evet arkadaşlar kaşıntı başladı bende şu egsoz işini hallediyim diyorum, 2 tane kat var napcaz bunları şimdi bi tanesini downpipe yaparak iptal etmiş oluyoruz zaten
bundan ya alacaz yada yaptıracaz
Diğeride resimde görüldüğü üzere orta susturucudan önce
şimdi bunlardan 2 sinide iptal edersek anca bişeye benzer, arızasız bi şekilde nasıl yapalım bu işi ?
konuyu zevkle takip ediyorum.Eğer gtc kullanıcıları speclerini burda yayınlarsa çok sevinirim.
www.egeturbo.com
Turbo asker
yabancı forumlar bu motorun mıncıklanmadık yerini bırakmamışlar şimdi copy paste yapmaya üşendimintercooler kullanımı 30 dereceye yakın sıcaklığı azaltma durumu varmış motor içine giren havada , op-comla ölçülmüş
I measured with OP-COM internal temperature and the numbers where very good. With extrenal 10 degrees i had internal temperature about ~30 degrees at full throttle.
Honest intercooler i can say regarding the price.demiş komşudan bi vatandaşHello guys. I'm Chris from Greece and i own an Astra GTC 1.6 Turbo.
I would like to make you a little presentation of my car and i'm looking forward for your opinions.
I have installed a handmade turbo back exhaust 63.5mm , fmic, Courtenay air filter and my ecu has been tuned by XXexelixis and the car has reached 233 bhp@6710rpm with 300nm torque@4765rpm running constant 1.2 boost pressure.
At the interior a have Blitz DTT boost pressure and turbo timer gauge, AEM wideband for measuring air fuel ratios and pro sport exhaust temp , both installed at the downpipe.
turbo back dediği 1.kat a elleşmeden 2.katı iptal ederk sona kadar 63 le devam ettiği egsoz mu oluyor? komple 2 sinide iptal etsek daha iyi olmaz mı![]()
egsoz patlatmak için hangilerini iptal etmeliyiz arkadaşlar![]()
o iş sakat işte 2. katta iptal olunca afr sapıtabilir kötü benzin denk gelirse avans vurma durumu söz konusu, O zaman yazılımla sabit bi değer verecen hep onu okuyup ona göre hava yakıt karışımı ayarlaycak ki emisyon değerlerini o şekilde okuyacak. o da riskli . Turbo back adı ustunde turbodan sonraorası okde patlasın arada bir diye sadece downpipe yapsak ( 1. kat yerine ) iş görür mü ?
beyler bu arabanın orjinal enjektörleri kaçlık bilen var mı ? marka model bilen varsa daha makbule geçer![]()
abicim bnde turbo dan itibaren düz boru var son susturucuya kadar sesi de patlaması da on numara iyi sıkıştırınca harbiden silah gibi patlıyor özellikle vites aralarında süper cok memnunum ben bana kalırsa turbodan itibaren cek düz boruyu kesin memnun kalırsın![]()
2.kattan sonraki sensörı nasıl hallettin ? yanıltıcı takınca sıkıntı yaratabiliyor diye ben ellemek istemedim. Geçen haftada son suturucu aldım ortayıda iptal edince toplamda turbo back olacak iştebu arada üstteki sorunun cevabı 3barda 330 cc
downpipe'i montaj esnasında çekme fırsatım olmadıdar açılardan olduğu kadar
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)