peki ranthor örnek olarak; araç aynı, setup aynı, aynı devirde gt35 ile olan araç 1 ba basıyorken, diğer araçın aynı devirde gt28 le wastegateden ayarlı 1 bar bastığını kabul edelim. Verimleri ve sıcaklığıda göz ardı edelm. Aynı gücü verirmi?
Printable View
peki ranthor örnek olarak; araç aynı, setup aynı, aynı devirde gt35 ile olan araç 1 ba basıyorken, diğer araçın aynı devirde gt28 le wastegateden ayarlı 1 bar bastığını kabul edelim. Verimleri ve sıcaklığıda göz ardı edelm. Aynı gücü verirmi?
verim ve sıcaklığı göz ardı edemiyoruz ki?
büyük olan daha fazla güç verecek tabiki daha verimli çünkü
Bencede aynı gücü verecektir.
Konuyu hortlatayim ozaman okudum bastan sona ama kafam karıstı.
simdi benim arabam Td04hl 16t turbo var
Yazılımla bu aractan 290 hp aldık 1.3 bar basarak cont
Ben turboyu Td04hl 19t ile degiştirdim aynı 1.3 cont bastık
Td04hl 16t 435 cfm üflüyor max
Td04hl 19t 500 cfm üflüyor max
Güc aynımı olucak specler aynı motor aynı?
cvb.ı bende merak ettim.
Bu turboyu yaptıran kullanan varmı ne nedetece verim almışne kadar kullanmış. Ayrıca ne derece güvenli ben bozuk turboyu bile tamir ettirme taraftarı değilim orjşnali kadar sağlam olabilecekmi
Walla kendi tecrübem mambatek turbo aldım aldım ilk 10 bin kmde mili ortadan kırılmişti. Sonra kinugawa dan chra seklinde bir arkadaşım aldık ilk 7000 km de yag basti ben hybrid yaptırdım emme palin büyüterek adam garanti verdi 4 kere bozuldu hepsini garantili yaptı ama sök tak bir ton iş bilmiyorum ben sanssızım sanırım veya oem markasi haric hybrid ve yan firma turbolari çöp
Konunun en başında da benzer açıklama yapılmış gerçi ama, aynı motorda(aynı volumetric efficiency ve aynı rpm'de), aynı basınçta, verimlilik sınırları içerisinde çalışan farklı büyüklükteki iki turbo da aynı gücü ürettirir.
Büyük turbo, volumetric efficiency'nin arttığı durumlarda küçüğe göre güç artışı sağlar; tabi ki tork pik ve max hp üst rpmlere taşınır.(detaylara burada girmeyeyim)
Motorun hava giriş-çıkış miktarı rpm ile birlikte yükselir.
Verdiğiniz cfm değerlerine bakarak, teorik olarak td04 16t ile 1.3 bar basıncın düşmeye başladığı rpm'de td04 19t halen 1.3 bar basmaya devam edecektir. Daha yüksek devirde daha fazla beygir elde edebilirsiniz. Tabi gerekli yazılım değişikliğini yapmak kaydıyla.
Yazılım yapılmazsa, önceki küçük turbonun nefesinin bittiği basınç kaybetmeye başladığı rpm/yük'ten itibaren fakirde kalabilir, avans vurabilir, motor kırılabilir.
Bence td04 ile 1.3 bar basınç pek güvenli ve verimli değil. Egt sensörünüz yoksa bir tane edinin. Türkiye'deki benzin *****, muhtemelen yüksek iat sebebiyle çok düşük avans ve yüksek egt değerlerinde çalışır. Yüksek rpm, yüksek vites ve yüksek hızlarda çok kısa süreler kalabilirsiniz. Turbo ve diğer bazı parçaların ömrü de kısalır. Etanol yakıt veya methanol injection varsa durum değişir tabi.
Hybrid turboların diğer turbolardan pek farkı yoktur. Ürünün kalitesine göre karşılığını alabilirsiniz.
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.Suanda 1.8 peak redline a ortalama 1.3 barla giriyorum volvolarda oat genelde cok yuksek mesela 85 dereceleri goruyorum suanda avans vurmadi suana kadar cok stabil arac .Suanda turbo upgrade yerine intercooler i buyutecem ilerki planda hatta gecen arkadasimla denedik onun arabasi golf 1.8t fmic k04 dp dv eksoz snow stage 2 metkit vs var kafa burun gidiyoruz volvo cok verimli dogru tune ile mesela onceki aracimdan yaklasik 30 hp almistik sadece fmicle iat cok buyuk fark yaratiyor hatta bir log paylasayim mesela
https://youtu.be/doI5pnMBxM4
Buda aldıgım log suandaki
Volvo 5 silindir 2.5 lt mi?