resimde beyaz çember içine aldığım valve ne işe yarıyor? bazen garip sesler çıkarıyor. Değiştirmeyi düşünüyorum ama adının ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorum. Vag cı arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
![]()
resimde beyaz çember içine aldığım valve ne işe yarıyor? bazen garip sesler çıkarıyor. Değiştirmeyi düşünüyorum ama adının ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorum. Vag cı arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
![]()
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
tırrrrrrrrrrr
diye ses cıkartıyorsa arasıra normal o
sanki bozuk para sesi gibi![]()
yoh mu yardım etcek , parçanın adını ve ne işe yaradığını bilen
Rs Racing Garage
KANİSTER VALFİ (canister valve) diye geçer, yanlış görmediysem bu valft
r. Ses çıkarmasından ziyade ilk çalıştırmada araç uzatıyorsa yada gaz vermeden çalışmayıp stop ediyorsa problem olma ihtimali yüksek.
hmm peki bu selenoid in fiyatı pahalı mıdır?
Rs Racing Garage
bu resimden pek anlaşılmıyo ama muhtemelen pek işe yarar bi valf değildirEğer canister flansa komple sökülüp atılabilir, yada PCV ise...
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Kesin bilmemekle beraber tahminim,çıkarmış olduğu sese bakarsan stepper.kontağı açtığında veya kapadığında o sesi çıkarır.Diğer bir adı rolente motorudur ve çıkardığı ses normaldir.
depo havalandırma valfi o ses çıkarması normal![]()
RACE WERKS
arkadaşlar teşekkürler evap kanister selenoidi olarak geçiyormuş burda ismini öğrenince netten resimlerine baktımteşekkürler yardımlarınız için
Rs Racing Garage
vakum var o borularda 7 sene kullandım 1.8 t ama ne işe yaradıgını araştırmak için hiç bi sebebim olmadı o sorun cıkaracak bişe deil bence
Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)