Cimsanin icinde gormustum orada calisiyorsunuz sanirim ayni firmadayiz neyse konuyu dagitmayalim mersinde anlayacak usta sayisi cok azdir yinede gosterelim istersen bikactane tanidigim var
Cimsanin icinde gormustum orada calisiyorsunuz sanirim ayni firmadayiz neyse konuyu dagitmayalim mersinde anlayacak usta sayisi cok azdir yinede gosterelim istersen bikactane tanidigim var
dostum bana yanlış teşhis koydular ve sıfır turbo aldım.
sonra turbonun kusursuz olduğunu anladık. sorunun başka bişey olduğu tespit edildi ve eski turbomuda kontrol ettirip onu geri taktım.
sıfır aldığımda bu arada 1000km kadar kullandım. zararına 1200 lirayada satıyorum sıfır aldığımı. ama dediğim gibi 1000km ye yakın kullandım ama turboyu görünce sıfır olduğunu anlarsın. sıfır işareti olan boyalarda duruyor üzerinde.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Evet cimsadayim, valla teshis koyabilecek biri varsa gotururum cunku dedigin gibi anlayam kise yok mersinde pek. Bugun servise gittigimde dedikleri sadece normal degil di. Sundan bundan kaynakli diyecek birini ariyorum. Para verip alirim ama 2-3 hafta sonra ayni sey olmayacaginim garantisi ne???? Bu yuzden bama duzgun teshis koyacak biri lazim. Gerekirse atlar ankara ist. Giderim.....
teşhis kolay
psi göstergeli compresör saati ile kompresyonu ölçün
boost hortumunu temizleyin biraz gazladıktan sonra hemen int cooler a giden boost hortumu sökün yağ varsa eğer turbo yağ veriyordur arızalı anlamına gelir.
yetkili servis zamanında bana geçirdikten sonra öğrendim rslerin tüm arızalarını tespit etmeyi
bu arada compresyon 165 civarı çıkmalıdır tüm silindirler. farklı farklı ve düşük çıkarsa motorla ilgili sıkıntı olma ihtimali muhtemeldir.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Gokhan hocam pm den telefonunu atarsan yrn uygun bi saatte aramak isterim. Yanlis anlama direk turboyu almak icin degil, bu konuyla ilgili fikrini almak icin... Sen de custom turbo fln isine girmissin... İsin acikcasi ben revize yerine yeni turboyu tercih ediyorum ama dedigim gibi ben sıkıntının kaynagindayim...
Ben en kotusu olarak bakarim hep, yani turbo degisecek seklinde.
Su anihtiyacim olan en onemli sey bu arabadan, turbosundan ivirindan zivirindan anlayan biri...... O yuzden tel istiyorum sana da uyarsa...
Tsk ederim yrn ilk is dediklerini yapacagim. Yag konusuna gelince, blov off takarken b. Off un yerine geldigi hortu soktugde icerisinde yag vardi. Terleme yaptigini ve normal oldugunu doyledi sordugum bilac usta. Oil catch tAkmak uzereydim ki bu ıslık olayini fark ettim.... Daha dogrusu ne anla geldigini.
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
motor yapmaktan kastın ney çok merak ettim....
hadi diyelim yaptın, istanbulda mümkündür, alternatifin çoktur. yaşadığım yerde düzgün usta bir elin parmaklarını geçmez, o adamlara da gittiğinde motordaki sıkıntına bağlı olarak ki burada motoru revize etmekten bahsediyorum 3000 TL ye revize edilecek motorun parçalarını alırsın anca. sadece silindir kapağını çıkardın mı 1500 den azını açıyor millet. o parayı da işini yaptırmak istyiyorsan vereceksin, sebep ? başka çaren yok çünkü.
arabanın çekişinde eskiye göre kötüleşme yoksa sadece balansı da bozulmuş olabilir.intercooler in en alt kısmında yağlanma var mı ona bakın...lifte kaldırın intercooler alt boruyu sökün.intercoolerde yağ birikmişse turboda sorun vardır.ama dediğim gibi sadece balansı da bozulmuş olabilir hayır olsun=))
kardeşim turbonun ömrünün bittiği anlaşılıyor turbonu dağılmadan söktür ve tamir takımını değiştir 350 tl turbo tamir takımı 200 tl işcilik 550 eğer önlemini almassan turbon dağılacak ve yeni turbo almak zorunda kalacaksın motorunada zarar verebilirsin ben kendimi bildim bileli turbo araçlar kullanıyorum ıslık sesi çoğaldımı götürür turbomun tamir takımını değişirim paran cebinde kalır![]()
Tesekkurler arkadaslar fikirleriniz iciin, su an turbo sokuluyor balans yapilacak. Gelismeleri yazarim buraya)
turbodan normal olarak ıslık sesi gelmez mi zaten ? sc den biraz daha az biçimde
Herkese selam,
Pazartesi Adana'da turboyu söktürüp balansına baktırdım. düşünüldüğü gibi balans yapmıştı ve düzeltildi. Ancak ıslık sesi geçmedi. turbo defalarca (yaklaşık 3-4 saat kadar süren bir süre) kontrol edildi, usta turboda herhangi bir sıkıntı olmadığını ve balans değerini sınır değerlerin çok altına çektiğini belirtti. sıkıntının turbodan olmadığına ikna oldum çünkü turbo cihaza ilk bağlandığındaki grafikle son grafik arasında dağlar kadar fark var. ses ise hiç değişmedi. ne arttı ne azaldı olduğu gibi duruyor...
test cihazında yapılan son çalışma sonrası oluşan grafik aşağıda. 147.000 devire kadar çıkıldı testte.
bağlantılarda da pek birşey göremedik ama tekrardan kontrol edeceğim.
bu arada şarj dinamosunun da aynen bu şekilde ses yapabileceğini belirtti usta.
başına 1 kere daha gelen bir olaymış. bu ses turbodan deyip söktüğüm turboda hiçbişey çıkmadı, araştırıp şarj dinamosundan olduğunu bulduk dedi, bana da ilk olarak şarj dinamosuna baktırmamı söyledi.
son durum bu şekilde.
Aynı ses bende de vardı aldığımda. ama 1.2 basıyorum ne bir yerlere yağ veriyor ne de başka birşey yapıyordu. Filtre kutusunu iptal ettiğimden beri ses kalmadı. Büyük ihtimalle filtre kutusunun ağzı dar olduğu için emme sırasında oradan emiş sesi geliyor. Borunun çapı gerçekten çok çok dar ıslık sesi yapmasının nedeni de odur. Panik yapacak birşey yok bence.
IN BOOST WE TRUST
Gökhan bizim makinelerde ses turbodan gelmiyor filtre kutusunun ağzından geliyor. Sesin ne zaman kesildiğini bir düşün bak ampul yanacak. Araba pinpon topu kadar delikten hava emmeye çalışıyor. Hangi mühendis düşündüyse kafasına .... Ulan 1.2 olsa gene yetmez o delik hemde farın tam arkasında. Direk rüzgarda almıyor hemde.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)