Hedefin 220 hp ise alacağın turbo ile hedefin 300 hp için alacağın turbolar farklı olabilir. Aynı seri olmalarına karşa farklı a/r trim de olmaları muhtemeldir. Hedef olmadan turbo seçmek pek doğru bir yaklaşım olmaz.
Printable View
Hedefin 220 hp ise alacağın turbo ile hedefin 300 hp için alacağın turbolar farklı olabilir. Aynı seri olmalarına karşa farklı a/r trim de olmaları muhtemeldir. Hedef olmadan turbo seçmek pek doğru bir yaklaşım olmaz.
350-400 e gt2560 yeter artar bıle 28 alıp 5000 lerde spool etmeye gerek yok
bence GT2560 300-340whp arasi gibi olur. bence en iyi secim bi GT28R
ca18det için son nokta gt28r ztnde ama 5000de spool ettirmeyede ne gerek var? :) tercih meselesi, artı bu turboları düşündüğünüzde motora girmiş olmanız gerekir bence, mazallah motoru almayın komple ele, sonra liste çok uzun olu verir...
GT25 iyidir mufy
GT2860R da karar kildik herkese tesekkur ederim.
bu arada su anda t25 bagli olan yaglama hortumunu kullanabilirmiyim yoksa degistirmem mi gerek? diye bir soru geldi aklima :)
gt28rs in namı değer disco potatonun acayip nir turbo olduğunu erken spool ettiğini söylüyorlar. Hatta burda bereber hesapları yapsak harika olur. Hem herkes bildiğini döker ortaya turbo hesapları üzerine bir kaynak olur herkese.
gt2560ın mape göre max flowu 330hp civarı kalıyo ki bu flowtaki bi turbodan tekerlekte 300 çıkarmak biraz zor bence ve verimsiz olucanı düşünüyorum eğer bu güçler isteniyosa(garrett genelde maplerde ve flowda biraz düşük değerler verir)
gt28rs eğer ilerisi düşünülüyosa daha iyi bi seçenek gibi duruyo ilerisi düşünülmüyosada gt28rs seçerdim(ben olsam:))
turboların ar sını deıstırebılıosunz beyler. ben her ıkı turboyu da kullandım aracımda o yuzden neyın daha ıyı oldugunu bıulıorum. baska kullanan arkadaslar varsa gt25 ın daha ıyı odugunu soyleyecektır. suanda da aracıma ozel speclere sahıp bır gt25 taktım. resmını de koyuorum kı gt256 ın hangı speclere geldıgını gormenız ıcın.
http://img233.imageshack.us/img233/8...0871pi0mm6.jpg
nedir specleri mapi falan varmı?
bende gt2560ladım... yakın zmanda daha gerçekçi olarak hem minik kardeşlerimizde ve bnm aracımda test edip gösterebiliriz...
speclerını veremem maalesef yanlız emme kısmı gt40 gıbı dusunun. herseyını ozel olarak kendım yptırdım. turbı garret - turbonetics olarak precision da toplandı. map ten kastın nedır onu anlamadım yanlız bıraz daha acarsan yardımcı olmak ısterım. arac ecu map ten bahsedıosan daha ılk marsını dun bastık. e-manage ultımate var rodaj ıcın rodajdan snra aem ems takıcam.
bu arada gorke nın turbo gercekten en mantıklı secım eger duz yol oturup gıtmıceksenız.
Compressor mapi kastetmiştim.Yani hangi verimlilikte hangi basınç oranında ne kadar hava üfleye bildiğini özel bir turboda nasıl kestirebiliyorsunuz.
gt25 elbette erken spool için mantıklı ama 1.8 bir motordan muffynin bahsettiği güçleri almak istersek mecburen yülsek PR lar gerekli. Custom olmayan turboların maplerine baktığımda o basınçlarda gerekli miktarda havayı yüksek verimlilikte (hatta chooke line ı geçmeden ) vermeleri pek mumkün gözükmüyor. ama özel toplanmış bir turboda işler nasıl olur bilmiyorum. Turboyu toplarken nelere dikkat ettin nasıl seçtin(neyi seçtiğini söylemeni beklemiyorum) biraz anlatır mısın?
örnek olsun diye koyalim ozaman:
sol tarafa dayanirsa üff püff falan ediyormus :D
http://www.turbobygarrett.com/turbob...0_2_comp_e.gif