sorun sizde değil benzin pahalı ondan polonun suçu yok. :)
Printable View
sorun sizde değil benzin pahalı ondan polonun suçu yok. :)
sanki bana biraz fazla geldi. ben full şehir içi trafiğinde sürekli bayır inip çıkıyorum, araba maksimum 9,5lt ortalama ile geziyor. senin araban 1,4 nerdeyse aynı yakıtı. bence bir problem vardır. oks sensörü felan olabilir mi?
25 kuruşu ancak LPG'de görebilirsiniz. Bizim şirkette 2010 model 1.4 Polo kullanan arkadaş yazın 40 kuruş yakıyordu. Kış şartlarında yakıt sarfiyatının artması tabiidir. Yine de sağlam bir ustaya gösterip emin olabilirsiniz.
1,8 civic ile 9 litre yakıyorum bence biraz fazla.
Poloların motoru hakikaten çok eski teknoloji en ufak durumda ayarı kaçıp çok yakıyor. yaktığı kadar da gitmiyor zaten.
Tamircinin güncel benzin fiyatlarından haberi yok galiba 6 litre nası yakacak o araba şehiriçi. Ortalama 32 35 krş yakması lazım bilemedin bu da zaten ort. 8 9 litre civarına geliyor.
Ben 1,6 olanlarından sürmüştüm öyle kimseyi üzecek hali olmayan küçük emrah kıvamındaydı.
Vw fanatikleri hakikaten akıllara zarar. 1,4 araba şehir içinde 11 litre yakıyor normal deniliyor. Lada samarayla 9 litre yakıyorduk.
pt 52 li 13/59 kısa lı 106 gti karma 100km / 10 lt :)
farkını yiyim neticede 1,4 araba. 11 12 litre diyorsunuz normal diyorsunuz.
106 gti lar istanbulda bile 9 10 litre yakıyor. ki kıyaslamak doğru olmaz. 106 ile polo motorunu. deli gibi teknolji farkı var.
Bana göre hava hoş ama 12 litre normal denmesi ters geldi. adamı yanlış yönlendiriyorsunuz gibi.
polo yaktıgı kadar gitmiyor diyosun, neye göre.?
1.4 motor hakkında bilgin de yok.:)
gti motorunun teknoloji farkı ne soyler misin? 1,6 120 hp mi olması:)
ayrıca istanbul trafigine girip 10 lt den az yakacak araç var mı? tem yolu da istanbul taksim de istanbul.
11-1 litre yakmıyor arabası , 10 litre yakıyor ;)
8-9 litre beklenen olması lazım.
11-12 litre evet biraz sorunlu tüketim değerleri fakat 10 litre yakıyor.bende 1.6 SR kodlu motor kullanıyorum lpg'de tüketimim 25 krş.benzin değerlerim ise 10 litre ...
106 gti ile vw polo 1.4 16v motorunun arasındaki teknoloji fakını ben bilmiyorum ama öğrenmek isterim anlatabilirseniz bu teknoloji konusunu daha da açık bir söyleşi kıvamına girer ;)
kaldı ki ; antalyadaki 10 litre ile istanbuldaki 10 litre arasında KM/menzil bakımından farklılık olacağına inanıyorum( antalya trafiği ve istanbul trafiği 1 değil.)
arkadaşımın tüketimi iş-ev arasında olmakta.kızıltoprak-koztayağı.5-8 km arası ..
saygılar.
1,6 polo bariz 1,6 civic den yavaş ona kıyasla dedim.
1,4 motor 11 litre yakıyor diyorsun bak bilgi sahibi oldum.
gti ı beni bağlamaz konu zaten bu değil.
Benim aracım istanbul trafiğinde 8 ile 10 litre civarı yakıyor. extrem durumlarda 12 ye kadar çıkıyor. ( sürekli 2-3 km kullanımı ve gazlayarak dur kalk trafikte ilerlemek gibi )
Onun haricinde cuma akşamları trafiğin en yoğun olduğu saatlerde etilerden topkapıya 8 litre ortalama ile gidiyorum. Eğer ters istikamette gidersem ( bu bölge türkiyede trafiğin en kilit olduğu bölgedir daha fazlasını yakamazsın ) maksimum 10 litre yakıyor.
Konu benim aracım değil polo 1,4 bence fazla yakıyor diyorum ve benim açımdan kapatıyorum.
abi allah razı olsun :)
bende normal diyorum , yani litre fiyatı fazla arabasında sorun yok bence , maşallah kene gibi gidişi var :)
he bide , aynen o aralıkta sıkıntılı değerler.e-5 ten geliyor , tam ısınmadan motor ,işyerine gelmiş oluyor ki bende mümkün mertebe ayağımın ucuyla dokunuyorum :)