arkadaşlar tech bölümündesiniz geyik yapıyosunuz, konun cılkını cıkarmayın lütfen , burada bilgi paylaşıyoruz çok rica ederim
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
bak ne güzel aynı fikirdeyiz...
konu başlığı zaten EFSANEDİR değil oraya takılmışsın. otomotiv için gereklidir zaten ona da kimsenin bişe dediği yok.
ne diyorum ben daha ilk sayfa ilk mesaj?? alt devirlerle ilgilenmiyoruz diyorum. üst devirlerde ihtiyacımız yok diyorum...
size amca diyebilir miyim benim amcam hiç olmadı![]()
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Evet gençler. Ben son noktayı koyayım madem. Backpressure candır. Alt devir candır. - şahsı fikrim - Hesap kitap için değişken sayısı oldukça fazla, burada bir adama hesapla da görelim diyemezsiniz keza öyle kolay mevzular değil uzun zaman gerekmekte. Doğru çaplar en temelinden motor hacimleriyle doğru orantılı. Ben burada bu konuyu birisi aratır, doğru çapları bulmak ister diye, faydalansın vatandaş; şu linki buldum :
Pipe Sizing Calculator
Umarım birilerinin işine yarar.
Special thanks to; Utku Selamoglu.
öncelikle yazdıklarımın yanlış anlaşılması istemem. ama durumu açıklamak adına şu şekilde yazmam açıklayıcı olur düşüncesindeyim.
turbo ve atmosferik araçlar karşılaştırıldığında ikisinin emme sistemi zannedersem çocuk benzetmesi olabilir. atmosferikte ye çocuğum diye kaşıkla peşinde koşarsınız, turboda ise zorla ağzına tepersiniz. bu durumda emme turbo araçlarda çok daha yüksek olduğu için egzos gazların ona oranla dışarı hızla atılması gereklidir. atmosferik araçlarda ise emme daha zayıf olduğundan dolayı buna paralel doğrultuda egzos gazının atılması daha geç olmalıdır.
amacın yüksek yada düşük devir olmasından ziyade durum aslında aracın ilk hareketini kazanması ile ilgili olarak düşündüğümüzde zaten konu açıklığa kavuşacaktır. yeterli derecede tork üretemediğinden dolayı istenilen devir bandına çıkana kadar zaten zaman kaybınız var + veterli ivme ile doruk noktasına çıkılmadığı için ise total zamanda yine negatif değerler söz konusu olacak.
"İsmet bey, isterseniz bu konu hakkında bir ara yüz yüze sohbet etmek isterim, tabi sizin içinde sakıncası yoksa"
SAYGILARIMLA
ekleyim ben de bişeler.
dışarı atmak =iş. yani;
yanma sonucu üretilen enerji pistonu iterek gücü kranka aktarırken bazı kayıplar var bunlar kabaca
.diğer pistonların sürtünmesi
.krank kol vs.. yataklardaki sürtünmeler
.diğer pistondaki havanın sıkıştırılması
.genleşmesi tamamlanan gözdeki egzos gazının itilerek dışarı atılması
animasyondaki 4. durum.
benim de rahatlatılması gerektiğini düşündüğüm aksine bir kanıt bulamadığım olay.
söyleme gereği nedense hep hissediyorum çünkü sürekli düşük devirlerden bahsediliyor,
babamın arabasına düşünmüyorum ki bunu , sorum zaten 5000-10000 d/d bandında çalışacak motor için.
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
sadece yazılımlı bir polo gtı ın aracın sadece orta susturucusunu soksek duz boru yapsak.alt devirler ölüyor performans hafıf dusuyor mu? tam anlamış değilim ortayı sökecektim 60lık duz boru dusunuyodum kafam karıs tıbu konuyu okuuyumca
)
önceden aracımda orta susturucu,performans son susturucu vardu beylikdüzü tüyapın ordaki bayırı 3 tane kilolu insanla 5.viteste çıktım muayene dolayısıyla oem susturucu taktım en ufak bayırda vites değiştirmek zorunda kalıyorum 5000 devirden aşağı inemiyorum..
şimdi..orta susturucum 6 yıllık ve ömrünü çoktan tamamlamış orta susturucuyu çıkarıp düz boruyla gelip performans egzoz koymayı planlıyorum zaten arabanın manifolt çıkışı headers gibi 2li 2li çıkıyor boxer olmasından dolayı
kat iptali zaten var + komple düz boru normal ölçülerde+ çıkıştada ufak kazanlı performans egzoz.bence 3000 devirden sonra farkedilir bi güç artışı olacak.kaça kadar gider bilmiyorum..deneyip göreceğim.olmazsa eski sistemdeki gibi bir orta susturucu takarım.![]()
evet dp=downpipe arkdaşın dedği cut out, manfolddan sonra vanalı bi sistemle direk dışarı veriyorsun egzosu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)