User Tag List

Sayfa 12/13 İlkİlk ... 210111213 SonSon
247 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Iskender usta egzoz hakkında bildikleriniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sırf adı İskender olsun diye egsoz yaptırcam İskender abiye..

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç bişey yaptırma sadece arabayı iskender abinin garaja sok çıkart 2 boy alırsın öyle bir ustadır işin özü bu.
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler istemeyen yaptırmasın evet iskender çok çok pahalı. Gitmeyin başka yere gidin ki bizde bi işi yaptırmak için 2 hafta 3 hafta beklemeyelim. Bi arkadaş bekleme süresi için pazarlama stratejisi demişte acaba gidip dükkanın kapısından içeri bakmış mı? İskenderi oturup ayak ayak üstüne oturup çay içtiğini görmüş mü? Ben daha iskenderin çayı sıcak olarak içebildiğini görmedim. İşlerin yoğunluğundan ısmarladığı çayı buz gibi içiyor adam. Evine gece bilmem kaçta gidiyor.

Kuş mu konduruyor. Evet arkadaş kuş konduruyor. Stock Megane RS dyno dynamix üzerinde 205 hp civarında verir. Benim arabam stock yazılımla 245 hp verdi. Üzerinde onun yaptığı Al filtre ısı kalkanı Al intercooler boruları downpipe ve cutout varken. Aldığı parada şimdiye kadar toplamda 1500 tl.

Gariban nickli arkadaşımız da iskenderin en büyük rakiplerinden biridir. O bile bunları yazıyorsa başka söze gerek yok demektir bence.

En azından şunu düşünün Emre Levent yurt dışına sattığı bütün egzostları iskendere yaptırıyor. Aynı setupta iskenderin yaptığı egzostlu arabayı geçebilen başka 911 yok yurt dışında. Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Adam para kazanmasın maliyetine iş yapıp taş mı yesin. Komik olmayın. Arabanıza lastik alırken gidip pahalısını iyi olduğu için almıyor musunuz? Michelin varken petlas mı alıyorsunuz. İkisi de kauçuk işte. Neden michelin alıyorsunuz? İskender dediğiniz adam mahalle arasında patlak egzosta kaynak yapan ya da değiştiren adam değil. Adam yaptığı bütün işçilikte tek bir çapak kalmasın diye saatlerce uğraşıyor. Kalıp işçilik çalışmıyor bütün dirsekleri kıvrımları hesaplıyor ne kadar bükersem ne kadar ses verir ne kadar güç verir diye.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 senedir egzosumu 2 kere baska yere ellettim, ikisindede baglantilari koptu yerine oturmadi vs. O 2 kere de cok uzakta oturdugumdan vaktim olmadigindan gidemedim. Goturdum abi durum bu dedim, oglum sonra bak iskender yapiyor egzosu ne bicim baglanti bu derler dedi duzeltti yolladi. Benim icin gercekten yeri cok ayri olan esnaflardan biridir. Hata da yapabilir ama kimse arkasinda durmadigi bir isi gosteremez, 10 senedir boyle birsey ne duydum ne gordum.

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende yıllardır iskoyu hem esnaf olarak hemde arkadaş olarak tanırım iş dışında da görüşürüz konuşuruz evet fiyat ve süreç olarak biraz yükseklerde ama iş bitiminde gördüğünüz görüntüyü(kaynak yerleri dirsekler spiral) kaliteyi ve aldığınız performansı hakkıyla hakediyor

polo gti in dp i roccodan farklı oldugundan işlem sürecü bayaa uzundu nerdeyse 1.5 gün sürdü çünkü ön panelden neredeyse arabanın yarısına kadar devam edio tek parça

tekrar emeğine ve ellerine sağlık isko

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genelde insanlar hep parça fiyatıyla kıyaslar... doğru borunun metresi 10 lira, kaynağın metresi 3 lira vs vs... ama bu iş sanat, hem zevk alıp hem de bunu iş olarak benimsemek çok güzel... nasıl bir tablonun değeri üzerinde kullanılan boyanın ağırlığıyla ölçülmüyorsa bu da o tarz bir şey... işin sonunda yapılan iş beni tatmin ediyorsa bu işin pazarlığı olmaz...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genelde insanlar hep parça fiyatıyla kıyaslar... doğru borunun metresi 10 lira, kaynağın metresi 3 lira vs vs... ama bu iş sanat, hem zevk alıp hem de bunu iş olarak benimsemek çok güzel... nasıl bir tablonun değeri üzerinde kullanılan boyanın ağırlığıyla ölçülmüyorsa bu da o tarz bir şey... işin sonunda yapılan iş beni tatmin ediyorsa bu işin pazarlığı olmaz...
    Resim & boya benzetmesi tam uymuş ben de bir küsür senedir iskender'in parcalarini kullaniyorum, seste veya headers/egzozda en ufak bir problem veya bozulmayla karsilasmadim cok memnunum.
    Alıntı JenGoO Nickli Üyeden Alıntı
    Olm dayanamıyorum ya k20 olmadan hayatın tadı yok

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende Ortagım sayesınde tanıdım ıskender ustayı tanıdııg ıcın orda yaptırmayı tercıh ettı,yakalsık 4 gun surdu arabanın ısı aynı sıstemle dynoda 13 bg aldıgını soyledı sesıde tam ıstedıgımız tarzda dtm gibi oldu ust devırlerde ozellıkle cok ıyı.. Benım tercıhım Ya Iskender ustadır yada Custom Sebo usta..

Ben hep uygun fıyatı tercıh ederdım anladımkı yanılmısım buktur kaynaktır devam et yok kazandıgım yerde sanırım hep kaybetmıısm.. Buda kulagıma kupe oldu..

Benım cosworthten bunlarda..

Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

mustafa_yaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam egzostan adam yaparm diyor daha ne yapsın

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler istemeyen yaptırmasın evet iskender çok çok pahalı. Gitmeyin başka yere gidin ki bizde bi işi yaptırmak için 2 hafta 3 hafta beklemeyelim. Bi arkadaş bekleme süresi için pazarlama stratejisi demişte acaba gidip dükkanın kapısından içeri bakmış mı? İskenderi oturup ayak ayak üstüne oturup çay içtiğini görmüş mü? Ben daha iskenderin çayı sıcak olarak içebildiğini görmedim. İşlerin yoğunluğundan ısmarladığı çayı buz gibi içiyor adam. Evine gece bilmem kaçta gidiyor.

Kuş mu konduruyor. Evet arkadaş kuş konduruyor. Stock Megane RS dyno dynamix üzerinde 205 hp civarında verir. Benim arabam stock yazılımla 245 hp verdi. Üzerinde onun yaptığı Al filtre ısı kalkanı Al intercooler boruları downpipe ve cutout varken. Aldığı parada şimdiye kadar toplamda 1500 tl.

Gariban nickli arkadaşımız da iskenderin en büyük rakiplerinden biridir. O bile bunları yazıyorsa başka söze gerek yok demektir bence.

En azından şunu düşünün Emre Levent yurt dışına sattığı bütün egzostları iskendere yaptırıyor. Aynı setupta iskenderin yaptığı egzostlu arabayı geçebilen başka 911 yok yurt dışında. Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Adam para kazanmasın maliyetine iş yapıp taş mı yesin. Komik olmayın. Arabanıza lastik alırken gidip pahalısını iyi olduğu için almıyor musunuz? Michelin varken petlas mı alıyorsunuz. İkisi de kauçuk işte. Neden michelin alıyorsunuz? İskender dediğiniz adam mahalle arasında patlak egzosta kaynak yapan ya da değiştiren adam değil. Adam yaptığı bütün işçilikte tek bir çapak kalmasın diye saatlerce uğraşıyor. Kalıp işçilik çalışmıyor bütün dirsekleri kıvrımları hesaplıyor ne kadar bükersem ne kadar ses verir ne kadar güç verir diye.
    başka söze gerek yok bence

GECE8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende şuan susturucular yok ortayla son iptal.kat i sokersem yanı downpipeten sonra ses alabılır mıyım ek olarak yoksa etkılemez mı son ıptalken?

bide şu araçta ne olduğuna dair bi bilgisi olan var mı acaba?aşık oldum resmen.

http://www.youtube.com/watch?v=D6LEnz7AqkI
    TSI EcuFast Remap

Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka benide o kdr sökseler benim 0 100 üm 4 saniye altı çıkmazsa adam değilim...
    hırsız olsan çalıcak bişi bulamazsın o derece

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı GECE8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende şuan susturucular yok ortayla son iptal.kat i sokersem yanı downpipeten sonra ses alabılır mıyım ek olarak yoksa etkılemez mı son ıptalken?

bide şu araçta ne olduğuna dair bi bilgisi olan var mı acaba?aşık oldum resmen.

emil egzoz scirocco - YouTube
    downpipe ile ses alırsın biraz daha böyle patırdamalar daha duyulur olur.

bunda muhtemelen komple düz + son + dp var gibi sese bakarsak..

Fazıl T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaynakları dikiş gibidir kusur bulamazsınız isko abimin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pazarlık olmasına olurda, iskender için insanlar sıra beklerken olmaz

sipahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaliteyi ucuza satın alamazsın arkadaşım...pahalı diyenler onun gibi sanatkar olsalardı ne fiyat verirlerdi acaba emeklerine.esnaflığınada işçiliğine de dicek laf yok sadece biraz dağınık
    ome-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu hesap neye göre oluyor çok karışık bişeymi ? Yani boruyu bük kaynak yaptır değil olay neresi nasıl bükülmeli ki güç kaybedilmemeli vs az çok bilen yokmudur bu olayı ? Madem downpipe tork bandımızı yukarı kaydırıyor bende tam tersi tork bandım düştü.Üstleri daha çok öldürdü
    Ben dahil 2-3 kişi daha downpipe takıp güç kaybetti bizim araçlarda ,iskender yapan yok tabi aralarında.

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu hesap neye göre oluyor çok karışık bişeymi ? Yani boruyu bük kaynak yaptır değil olay neresi nasıl bükülmeli ki güç kaybedilmemeli vs az çok bilen yokmudur bu olayı ? Madem downpipe tork bandımızı yukarı kaydırıyor bende tam tersi tork bandım düştü.Üstleri daha çok öldürdü
    Ben dahil 2-3 kişi daha downpipe takıp güç kaybetti bizim araçlarda ,iskender yapan yok tabi aralarında.
    büyük ihtimalle boru çapını büyük kullandınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2-3 sene önce araştırdım 60 ideal denildi takan herkeste 60 takıyor ama var bi yanlışlık
    ayrıca arabam turbo ,düz mantık 90 lıkta yaptırabilirim ne kadar düşük backpressure o kadar iyi değilmiydi
    iskender abi keşke şu duruma bi açıklama yapsaydı bizde işin gerçeğini öğrenseydik

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben en çok cnc'de komple düz boru büktürenlerin yorumlarını merak ediyorum. İş kaynakta ise eğer, ölçü alınıp komple cnc'de bükülen kaynaksız tek parça borunun en güzel sonucu vermesi gerekir.

Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2-3 sene önce araştırdım 60 ideal denildi takan herkeste 60 takıyor ama var bi yanlışlık
    ayrıca arabam turbo ,düz mantık 90 lıkta yaptırabilirim ne kadar düşük backpressure o kadar iyi değilmiydi
    iskender abi keşke şu duruma bi açıklama yapsaydı bizde işin gerçeğini öğrenseydik
    Downpipe'ın çapı ve wastegate yolu dizaynı önemli. Eğer altlar öldü üstler canlandı ise çap fazla büyüktür. Altlarda sıkıntı yok, üstler öldü ise çap küçük gelmiş demektir. Çap normal, ama üstler yine sorunlu ise wastegate yolu dizaynı sorunlu olabilir veya downpipe fazla sert dönüyor veya flanş bağlantısı yanlış olabilir.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)