hemen yanlarına fiyat yazıyorum paşaoğluna bu setup yapıldı 190 çıktı :)
Printable View
hemen yanlarına fiyat yazıyorum paşaoğluna bu setup yapıldı 190 çıktı :)
5.450 iyimser hesapla:)bide işçilik.ben onları yaptırmaya kalksam 7 8 milyarı bulur vallaha sizde malzeme ucuz işçilik ucuz heralde.tabi senin listede doğruda baya uğraşmak lazım almak için baya az yazmışsın cünkü e bunun ayarı kayarı derken timing falan filan baya aşar bana göre.190hpde baya güzel sonuç maşallah gayet sağlıklıda olur
tabii biraz esnaf işi yazdım, şimdi almaya kalksak işçilikle 7 lira olur.zamanla alınırsa ucuza kapatırsın bide aldıgın vitekte hiçbir malzeme olmadıgını var sayıyorum bikaç extra gelir heralde :D
ama yag-yağ filtresi buji wideband gibi giderler var.500tl ye map ayarıyla işçilikle çıkılır antalyada
500 mü hay maşallah ustaların eline koluna sağlık ozaman:)
talih kardeşim benim setupda nekadar harcandığını düşününce bu setupların 190 vermesi o paralara bedava:D
rakamlar çok iyimser +1 lira daha koyalım üzerine ;)
rakamlar normalde işçilik yazılmadı ,bide bomboş vitegi yükledim size el insaf :D
headers egzoz cai gelse 1 lira temiz atıyosun ben 5 liraya yaparım morukcum. ama iyimser oldugunuda kabul ediyorum kişiye ustaya göre degişir fiyatlar.
0.5 bar turbo :D diğer herşey için VISA :D
aynen kardeşim:)
En baştan beri en optimum güç alınabilecek maliyet hesabını istemiştim. Yani türkçesi fiyat/performans oranı en iyi olan için çaba gösterdik. Yaptığımız hesaplama sonucu; Atmosferik ve Turbo maliyet oldukça çooook üst düzeylerde. Atmosferik kendini amorti dahi edemeyecek kadar maliyete sahip, Turbo ise ***** önü açık belkide 600-700 hp lere dayandırılabilir ama maliyette aynı seviyede yükseliyor hatta ışınlanıyor. Islak nos kiti takmak oldukça zahmetsiz, oldukça güç alınabiliyor ancak kullanım olarak sürekli tüp dolumu vs uğraştırıcı. Şuan için sc uygulaması en uygun orana sahip.
al bır tane b16b yada b18c arkana bakma..:D
tuncer nerde tuncer :)
BEnde ilgiyle takip edeceğim benimde kafamda sc vardı ilk olarak en temizi ama bulunması zor onunda sanırım..Dragon07 nin üzerine birde piston çok yeterli olur diye düşünüyorum kendi çapımda ama 5-6 bine bu iş olurmu tabi o kısmı hic bilmiyorum acıkcası bi bilgim yok..Benimde kafamdaki proje aşağı yukarı bu sınır 6 bin diyelim..Kısacası ilgiyle takip edeceğim umarım banada yardımcı olursunuz ;)
Jackson Racing SC ile 5-6 psi bolt on , standart b16a2 den 200-210 civarı alınıyor benim bildiğim. hala da satılıyor olması lazım ama TR şartlarında Tünay abinin eskisi hariç yok diye biliyorum şuan için..
Evet burada yok malesef işte öyle bi problem var bulmuştum zamanında çokta uygundu fakat araba yoktu iste o zamanlar almadık :( Sc ile birlikte piston fln girmen gerekir dediler bana bide onun icin uzak kalmıştım aslında..Zaten çok uçuk beklentilerim yok 180-190hp ler yeter günlük kullanım için bana piston fln girlicekse sc yede gerek yok gibi gelmişti:confused: tabi işin uzmanı değilim bi varsayım sadece...
önemli olan sağlıklı bi kit bulman. hepsi aynı randımanda değil. Güzel bir revizyonla eğer çokta düzgün soğutmayı başarabilirsen ve hor kullanmazsan uzun yıllar gidebilir. Ayrıca inanılmaz zevkli. büyük kasnakla kullanırsan o güzel süpürge seside çıkmıyo atfosferik gibi binersiniz:) güzel bi setup la 220 hp ler alabilirsin stock motor. En güzel yanı ise motorun en ufak civatasını açmaman. Uçuk fiyatlarada çıkmıyor açıkçası..