olsun taktıkmı taktık İTB li F7R :D
ama ayarsız işte :D
Printable View
olsun taktıkmı taktık İTB li F7R :D
ama ayarsız işte :D
ozaman sanırım bunu orjinal beyin ve yazılımla kimse düzgün çalıştıramaz doğrumu ?
yazılıma göre değişir. uğraşmak lazım. denemek lazım. :)
İTB li olarak rolanti şuan düzgün. eskisinden bile daha iyi diyebilirim. tek derdimiz patırdama onuda mape gereken vakumu verip çözecez Allah izin verirse.. ardındanda ms2 bağlanıyor kısmet olursa.
https://www.facebook.com/photo.php?v=311320809012588
Konuya tekrar mesaj atmadan önce konunun Tech bölümünde olduğunun bilincine varın sonra düşünün benim atacağım bu mesaj konunun akışını nasıl etkiler diye.
Verimli yada değil hatalı yada sorunsuz ortada teknik bir tartışma var. Orjinal beyin ile ITB ile alakalı daha sonra merak edecek kişiler bu konuyu bulup okuyup bilgi alabilmeli sizin kavgalarınızı değil.
Arkadaşlar bugün kelebeklerin 2 tanesinin tam kapanma sırasında çok hafif açık kaldığını farkettik. Ortada ayar vidalarından hepsini tam kapanır hale getirdik. Sonuç şaşırtıcı oldu. Rolanti zaten düzgündü biraz düşük kaldı ama hala ip gibi sorunsuz. Ama patırdama sorununu sanırım çözdük. Araç düzgün devirleniyor patlayarak su motoru gibi 3. silindir çalışıyormuş gibi çalışma olayı ortadan kalktı. Ama şuan araç 5000 devirden sonra yığılıyor daha doğrusu yüksek devirlerde patırdıyor sadece kesiciye girmekte zorlanıyor araç yürürken. Sanırım bu noktada artık benzin hava karışımı yani yazılıma kalıyor iş bu arada denediğimiz başka bir olayda tek silindirden vakum almakla 4 tanesinden birden vakum almanın çalıştırmayı değiştirmediğini gördük sanırım map her iki şekildede vakumu algılayabiliyor. Özellikle düzgün çalışınca denedim bu olayı
yazılım olmadan yakıtla oynayamıyoruz tabiki ama yarın wideband bağlanacak her deviri okuyabilcez daha sonrada zaten ms2 ile dediğin gibi yakıtı verebilecez istediğimiz gibi ve sanırım ekstra hiç bir parça olmadan gayet güzel olacak çünkü araç 4000 devire kadar inanılmaz istekli devirleniyor taaki hava yakıt olayını karıştırana kadar..
linkini attigim ktech in videosunu izlemedin yada yapilan islemi anlamadin sanirim.
sen simdi 4 unudr goz karari ayarladin ama onun ince ayari var. vakum saati ile hepsini trk tek ayarliyo. onuda motosikletciler yapiyo sanirim. yada o sekilde bi vakum aparati yaparsan sende yaparsin.
izledim bu akşam motorsikletçi bir abimizle konuştum yarın böyle birşey ile vakumları ölçecez onlarıda eşitledikmi geriye sanırım bişi kalmıyor. Ama şuan sanırım eşit gibi yarın deneyip gerekirse video çekip paylaşıcam ölçümüde
çok sürükleyici bi konu her sayfayı okudum... umarım istediğin şekilde yol alabilirsin.... gelişmeleri takip ediyorum, kolay gelsin ;)
teşekkürler orjinal beyin ve yazılımla yapılacakların hepsni yaptık sanırım :) bu saatten sonra iş beyine ve yazılıma kalıyor gibi duruo :) bakalım ama kurcalamaya devam edioz :D
yapım aşaması son durum resim :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...16137550_n.jpg
Bugünde arıza tespite bağladık baya bir arıza çıktı bazı sensörler ztn doğal olarak emme olmadığından arıza verdi. Geçicileri iptal ettik kalıcı bikaçtane önemli arıza vardı 4. enjektörde kısa devre gösterdi anlık birarıza yapmış sanırım soketi temizlediktaktık falan oksijensensörü arızası gösterdi onu ellemedik henüz bikaç arıza daha vardı hatırlamadığım tps de arıza gösterdi konumunu ampermetre ile akım ölçerek oturttuk bu sefer sanırım dahada iyi oldu sadece 6500 lerde çok hafif dip gazda bi kesme yapıyor araç onun haricinde şuan günlük çok rahat kullanılcak şekilde rolanti eskisinden bile düzgün :) sonuçlar kurcaladıkçaiyiye doğru gidiyor ölçüm yaparkenki video ve resimleride bu gece paylaşırım :)
arkadaşın AEM wideband ı geçici olarka takacaktık ama bugüne yetişmedi yarın açık egzoscu bulabilirsek takacaz yada pazartesiye kalacak o iş ama anlık değerleride sizlerle paylaşırım takınca. :)
Araç çalışırken arıza tespit makinasında sensörlerin anlık değerlerine baktık .. sanırım tps konumumuz hatalı onu ampermetre ile ölçerek düzelttik bugün ama diğer rakamlarörnek olması açısından aşağıda video çektim.
https://www.facebook.com/photo.php?v=312792115532124
evet İTB yi taktıktan sonraki ilk arıza tespit sınavımızdan kalmış bulunuyoruz her yer hata :D:D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...43309026_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...09553113_n.jpg
Hey masallah 2 sayfa ariza :) gunden gune iyiye gidiyor iylestirmelerle
bugün çalışması çok düzeldi bi kaç ayar yaptık sensör temizlikleri konumları ölçü aletleriyle tps yi falan ayarladık şuan araç çok güzel 6500-7000 devir arasında kesme yapıyor onuda düzeltebilirsek sanırım araç şuan 1-2 boy hızlı bile olabilir sadece İTB ile beyin olmadan :)
Daha önce kafakafaya yürüdüğümüz bikaç araç vardı en son onlarla deneyip sonra beyini takarız :)
Evet arkadaşlar konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hani derler ya olmaz dediler yaptım oldu diye sanırım buda böyle bişi oldu. Kimse üstüne alınmasın ortaya söyledim. :)
Bugün birkaç ölçümle ayar yaptık sanırım bu sefer oldu deyip sonucu görmek için daha önce denediğim bir f7r ile denemeye çıktım. Sonuç yüzümde bir gülümseme yarattı diyebilirim. Eski halinden hızlımı değilmi karar veremedik ama eskisinden yavaş olmadığı kesin ve bunu deneyerek test etmiş olduk.. Konuda beni destekleyip köstek olmayan tüm arkadaşlarıma teşekkürler videolar bölümünde denemenin videosu olmasada gazlarken çektiğimiz bir videoyu koyuyorum. Kendi çabamızla birşeyler yapmanın mutluluğu gerçekten güzel Türkiye'de ilk olmasıda ayrı bir güzel. Stock Motor Stock ECU ile gayet düzgün bir çalışma elde edebildik. Sadece ilk çalıştırmada bir iki marştan sonra alma sorunu var onuda zaten kafama takmıyorum şuan için. Bundan sonra ne olacak sorularına ise konunun başından beri söylediğim gibi araç bu şekilde kalmıcak hatta ilk fırsatta motoru söküp projeye başlama planları yapıyoruz. Videolar bölümünden yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. Tüm arkadaşlara teşekkürler.. :)
Video konusu ; http://www.techturkey.com/forum/vide...ml#post7004544