1.4 Lerde tamamen gereksiz bir uygulama, dolu ies emme yeterli .
Printable View
1.4 Lerde tamamen gereksiz bir uygulama, dolu ies emme yeterli .
Zaten suanda üstünde dolu emme var daha biseyler yapamazmıyız
http://i.hizliresim.com/lv6WAQ.jpg
Verim alamazmıyız daha cok
Hava filtresi borusunu daha dar kullana bilirsin daha sonra yapacak baska bir seyin yok motora gir turbo yap vs vs vs
1.4 kullanıcısı olarak atmosferık yerıne 0.3 bar turbo önerırım herzman
Boru çapı olarak böyle göstereyim;
https://www.octanemotorsports.com/im...EM-21-508C.jpg
hiçbir yararı olmaz boş para verme
Daha soğuk ve sıkıstırılmıs hava çekersin ;) Kağıt üzerinde yararını göremezsin hiç bir şekilde . Ama işin teorisine inildiğinde faydalıdır . İlla Aem Cai olmasına gerek yok siz boruyu buna benzer yapın ve biraz daha soğuk hava çekecek bir yere ayarlayın demek istiyorum
Şimdi şöyleki CAI iyidir fakat emiş mesafesi uzun olduğu için gaz tepkisi azalır..
Short ram ve big tube iyidir fakat tam fanın önünde farın arkasında kaldığı için soğuk hava odası yapmadan kullanılırsa bi kazanç sağlamaz...
Bu yüzden tampondan ufak bir delik veya 99-01 modeller için sis farının yerine gelen air duct parçasıyla 76lık esnek akordiyon boru yardımıyla soğuk havayla besleyerek verim alabilirsiniz.
Kelebek konusuna gelince araçlarda çıkan kelebekler farklı farklı.. 1.6 otomatiklerin vtec le aynı sanırım. d16y4 olarak geçer.
çap olarak aradaki 1-2 mm farkını siz filtre egsozlu arabanızda pek anlayamazsınız o yüzden çokta uğraşıp para harcamaya gerek yok..
onun yerine SAFC ve wideband ile güzel bir ayar yapıp daha mutlu olabilirsiniz
D14 Motora Oem Exedy baskımı yoksa Stage 1 mi takalım ne farklıklar olur keyfe keder actırmayı düşünüyorum..
kardes 1.4le yazık cok ugrasma :) parana yazık yaptıgın seylerlerde cok buyuk bır hız alamazsın :) ben yıllardır 1.4 e bınıyorum çok arastrdım turbo dısında atmo yuruyen bır arac degıl
Acıkcası pek maddiyata takılmıyorum ben beni mutlu ettikten sonra gitsin sadece acaba daha iyi devirlenme alırmıyım ben aracın 4 üncü sahibiyim 2.sahibinden beri belli bakımlarına bktım baskı gelmeye baslamıs tam ayırmamaya basladı gibi sadece merak ediyorum ne taksak diye :D
Safc ve wideband takıp ayar yapın. O zaman baya farklı gidiyor