arkadaslar kapaktan alınarak yapılan ince contanın arabaya zararı vamıdır zarardan kastım hararet,yag kacırma,hava alma filan falan buna benzer sorunlar performans alıcaz dıye bu ıslemı yapmak sorun cıkartırmı?
arkadaslar kapaktan alınarak yapılan ince contanın arabaya zararı vamıdır zarardan kastım hararet,yag kacırma,hava alma filan falan buna benzer sorunlar performans alıcaz dıye bu ıslemı yapmak sorun cıkartırmı?
Kendi aracıma göre örnek veriyim.. 307 1.6 ların contası ile beraber sıkıştırma yükselio ancak trafikte kalmamak için çaba göstermen gerekiyor.. çok çabuk ısınan bir motora sahip oluyorsun.. hararet dengen bozuluyor.. diğer markalarda böylemidir bilemiyorum ancak hararete etkisi mutlaka olucaktır her motorda..
düşük derece termostat ve düşük derece fan müşürü bunu halleder
sonuçta biz istanbul trafiğinde 14 sıkıştırma b20 ile gezdik zamanında hararet yapmadık ama kapak taşlatacağına kaliteli ince bir conta kullan mugen yada buddy club tavsiyemdir
veya pistonların sıkıştırmasını arttırırısın kapak madem açılıyor pistonları deişinde düzgün bişey çıksın ortaya
conta dediğin cok pahalı birşey değil oyle rısklere gırmezdım senın yerınde olsam.özel olarak cometic firması yapıyor aracına gore
[SIGPIC][/SIGPIC]
tamam o şekildede kompresyon yüksellirde ileride bi sorun yaşadığında atıyorum hararet yaotın kapağı yamulttun ve taşlanması gerekiyor tolerans kalmıcak bunun için mesela yada aşırı beslme yapıcaksın sıkıştırmayı dşürürken problem yaşayacaksın
ayrıcabirde doğru taşlanma durumuda var
körler sağırlar
d16a9 için kaliteli ince conta bulabilir miyiz ? bilen varmı acaba ? teşekkürler.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
dohc motor için sormuştum ben d16a9 için bulabilir miyiz ? teşekkürler.
d16 sohc ile d16 dohc contaları birbirne uyuyor mu ???
hayır uymazlar kapakları da uymaz konusu vardı http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=30250 ama bilgiler arananalarda kayboluyo
ECUTECH İstanbul
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)