User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: 106 gti egzantirk itecek yardımm

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı citiay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet göki kapetlerden yağ ısınınca çıt çıt die ses yapıo ama çok aşırı bi ses değil kulağını verisen duyabilirsin anca soğukken gram ses yok
    kapetlere vurup oynayıp oynamıyor diye kontrol ettinizmi ?
    bide bu ses durduk yeremi geldi yoksa egzantrik değişimi yaptıkdan sonramı çıktı?

tanesi 47 tl idi servisde 2008 şubat ayında kontrol ettir oynayan varsa değiştir yağ-yağ pompası değişmeden önce.

ben egzantrik değişimi sonrasından aynı sorun ile karşılaşmıştım ama 1-2 gün sonra kesmişti.

Edit: Ben kapet ve yağ pompasını değiştirmiştim yeniydiler. bunlar sende değişmediği için benim kadar şanslı olmayadabilirsin.
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

citiay
    Misafir
    dün kapakları söktüm egzantirkleri sökmeden
    üst kapaktan
    bastırdım 2 3 tanesi 2 3mm içeri girdi

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit.........
    MagicPerformance
    MegaSquirt Engine Management Systems Technician

Ne kingler gördük güle güle öldük...

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oynuyorsa değiştir yağ mağ ile sorunu ertelemiş olursun başka birşey olmaz.
    dediğim gibi tanesi şimdi olsa olsa 55 lira olmuştur arızalı olanları değiştir çıkma filan bakma tavsiyem.
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

akif252
    Misafir
    yağ seviyesini kontrol et üsten egzantirikli otomaik şimli araçlar 50 grm da yağı eksik olsa ses yapar yağını değiştir sorun kalmaz eğer gene devam ediyorsa iticilerini değişiceksin değişmesende olur ses fazla değilse idare eder seni ama ilerde ses artıkca değişmen gerekir dediğim gibi yağın eksikse ondan yapar az bişi eksik olsa bile ses yapar emin ol..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İticilerde sorun vardır mutlaka...ben değiştirdim...yoksa geçmiyor...

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de aynısı yapmıştı 106 gti varken.. ilk önce yağ pompası diye düşündün basıncını ölçtürdüm..normal cıktı..daha sonra motul 5w40 yağ koydum kesti sesi tamamen ancak bende cok az yağ eksiltmişti belki 200 gram kadar benim başımdan böle bi olay gecti düzeldi umarım seninkide düzelir ama bence ilk işin yağ pompasıyla ona verilen para her zaman için helaldir can damarı...yağ ışığın sabahları veya soğuk startlarda kaç saniye sonra sönüyo...
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

oxigenx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selamlar;

aracımda oluşan şıkırtı sesi hakkında bilgi edinecektim..

3 çeşit yağ kullandım 1. olarak kıytırıktan bir yağ koymuşlar. sabah çalıştırmam da normal kullanımda devamlı ses yapıyordu direk olarak değiştirdim ve aracım normale döndü. mobil 1 10/40 koydum uzun zaman böyle kullandım üst devirlerde fazla zorladığımda ses yapıyor ve 1 2 dk sonra yağ sıcaklığı düştükçe sesi kesiyordu daha sonra edge 10/40 kullanmaya başladım.. Edge, mobile göre biraz daha kötü gibi geldi.. şimdi elf molifraf f1 10/40 tam sentetik koy diyorlar bu şıkırtı sesine çözüm bulacak mıdır ? yağ pompası sorunsuz çalışıyor yağ soğutucumda öyle ama sorun motorun soğuk hava girişinde de olabilir.. çünkü motor soğuk havayı tam alamadığında da yağ çabuk ısınarak inceleceğinden şıkırtı yapmaya etken olacaktır diye düşünüyorum..

son olarak iticilere baktırmak kalıyor daha önceden motor kapağı taşlanmış ince conta var ve 307 egz. cıktı standart egzantriğe cevirdik.. araç eskisine göre çok daha iyi durumda yardımlarınızı bekliyorum..
    Şam Şeytanı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasımın aracında da ilk çalıştırma itibariyle aynı sıkıntı vardı ki şuan ısnınca yapmakta öncelikle karteri açarak yağ pompası süzgecini temizledik (daha önce motor yapılmış araca ve sıvı conta kalıntıları süzgeçi tıkamıştı) ve castrol magnetec 10/40 yağ koyduk bi süre sesi kesti. Şuan ilk çalıştırmada ses yok ancak aracı sıkıstırdığında ve yağ ısındıkça ses gelmeye başlıyor.. Yağ değişiminde elf in tam sentetik yağını koyup birde öyle denicez. Başarılı olamazsak yağ pompasına el atmayı düşünüyoruz. Bu arada silindir kapağının aşırı taşlanmış olma ihtimalini hesap ediyoruz. Acaba yağın çok ısınmasında buda + bir etken midir?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ soğutucularınız takılı ve çalışır durumda mı ? Bir çok 106'cı o soğutucu bozulunca zaten işe yaramıyor diye ve birbirlerine sürekli akıl verenler yüzünden iptal ediyorlar. Sulu matrix diyede geçer.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

oxigenx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ soğutucunun çalışıp, çalışmadığını nasıl anlaya biliriz ? pislik yüzünden tıkanma ihtimali var mıdır ? nokta atışı yapmak gerek sesin kaynağını bulana kadar ekstra zaman ve maliyet artışını göz önünde bulunduruyorum.. işin içinden çıkamıyorum..

ayrıca arkadaşın aracında da iptal etmişler soğutucuyu şimdiye kadar sorun çıkarmadı iptal etmelerindeki espiri nedir onu da anlamış değilim.. tasarlayan mühendisten daha ileri bir teknolojide koydukları yok direk iptal ediyorlar saçma sapan işler..
    Şam Şeytanı

taha55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yag dan olan bi sorun diye biliyorum ama İyİ bi ustadan yardim al derim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)