ben biliyorum ama payulaşmam :)
Printable View
ben biliyorum ama payulaşmam :)
uyusana arkadaşım işin ne:)
kanal farketmez, çözülsün de :D , şaka maka neymiş bu işin sırrı
Ayar sahibi paşaoğlu değilmi?? zaten bu işin competanı onlar, yeniden gitsen? böyle huzursuz olacağına bi istanbul yapmanda fayda var bence..
aklıma başka bişey daha geliyor aslında. biliyorsun eksantriğin de bir rodajı var, rodaj tamamlandı ve sen hep sıkıştırdın makinayı, yeni bir subap ayarı da gerekli sanırım ?
yaavvv paşaoğlu bursayada bı şube açsa fenamı olur istanbuldaki kadar iş yapar bursa da yemınle, sadece yıldıray gıtse bıle yeter zaten :D :D
Yıldıray son durum ne, meraktayız ...
biraz açarmısın, ne gibi bir sorun büyük olan detaya girmek istemezsen özelden yazabilirsin
egzantrikler ayardan önce yeterince km. yaptı zaten aga :)
daha sonra gittik istanbula timing yapıldı. özgün map i ayarladı ilk geldiğinde güzel gidiyordu sorun yoktu.
daha sonra tekrar sibop ayarı yapıldı. ne olduysa ondan sonra oldu :D
ve mecburen tekrar timing yapılacak.
e o zaman kafaya takacak bişey yok bence :)
Atmosferik yüklemenin şah damarı dereceli eksantriğe alternatif 5 gündür piyasada mevcut.
Ama sadece multiair motorlarda var şimdilik.Subap zamanlamaları için Dr. Ecu'nun kolları sıvama vakti geldi galiba.
Fiat'ın şu Punto EVO da bahsettiği MultiAir motor mu ? Yani Vtec'in VVT'nin VANOS'un Fiat'cası ?
Değişken subap zamanlamasının Fiat'cası:)
Ancak elektro-hidrolik sistem sadece emme subabını kontrol ediyor.Kam mili araçta mevcut ama sadece aktif olarak egzoz subaplarını kontrol ediyor,pasif olarak da emme subaplarını.
Eksantrik mili ve emme supabı arasındaki elektro-hidrolik itici ile kam milinin monoton hareketinden bağımsız olarak emme supaplarının açık kalma süreleri kamın ilk uyartımından sonra ecu tarafından kontrol ediliyor.
Gaz kelebeği olmadan yük kontrolu yapılabiliyor.Araçta arıza olduğu zaman gaz kelebeği devreye giriyor.Volumetrik verim arttırılmış yakıt tüketimi azaltılmış durumda. Ayrıca Fiat Euro 6 normunun alt yapısını atmış bulunmakta.
Ayrıca tek eksantrikli
ozaman dereceli egzantrik dönemi kapanıyor mu :D