arkadaşlar bir dereceli egzantirikte timing ayarı neye göre hesaplanıp yapılır bu ayar sadece bir keremi yapılır yoksa en üst performans yakalanana kadar tekrarlanırmı
http://www.crower.com/misc/cam_spec/...part_num=63462
arkadaşlar bir dereceli egzantirikte timing ayarı neye göre hesaplanıp yapılır bu ayar sadece bir keremi yapılır yoksa en üst performans yakalanana kadar tekrarlanırmı
http://www.crower.com/misc/cam_spec/...part_num=63462
bunu bilen zor bulunur Türkiyede....
dyno üstünde denenerek yapılması gerekir. piston-supap ve supap-supap boşluklarınıda göz önünde bulundurmak gerekir ki tehlike olmasın.
Failure is not an option.
istediğini bulana kadar bir kaç kere oluyor evet. güç bandını devir bandına yaymak istedğin yere göre vs. dyno üstünde eğrileri görerek gücü görerek yapılması gerekiyor. en azından bu benim ve takip ettiğim forum ve kişilerin yorumu,uygulamaları.
Failure is not an option.
aslında benim düşüncem bu işi paşa tuning savaş abinin dışındakiler pek ilgilenmiyor ya da önemsemiyorlaregzantriklerin lift ve duration ayarlarını hep ortalamada tutuyorlar yani araçta rolanti sorunu ve titreme gibi şeyler olmasın diye performansa pek bakmıyorlar diye düşünüyorum..yabancı bir sitede bi makale okumuştum adamlar 2 gün timing ayarı için uğraşmışlar
ama bu extreme bir olay tabiki bizim ustalar bole bişe yapmazlar
![]()
oktaykanlarda timing'e cok önem veriyor topladığı makinelerde mantar'da veriyordur paşada veriyordur bence..
Egzantirik ayarları pek kolay değil gerçekten ,satan firma hangi derecelerde olması gerektiğini ve max lift ve min. lift'i yayımlıyor. Bu değerlere ayalanıp ölçülüyor , optimum değeri yakalamk için dynoda bu aralıklar arası denenip hangisinin daha iyi olduğu bulunuyor. Bu işin en zor yanı ,liftleri ölçmek ölçü aletinin bağlanması. Bu işlemleri düzgün bir şekilde yapıcak firma yada şahıs azdır.
dunyada da cok tartısılan bı olay. hesaplanarak yapılan tımıngten sonra dynoya cıkmaya gerek var mıdı yok mudur? yanı ayarın dyno uzerınde mı olması gerekır? dunyanın onde gelen fırmaları tımıngten sonra dyno kontrolu yapıolar. gercekten guc alıp almadıgızı baska turlu anlayamayız. ama ben sanmıorum kı ısını bılen bırısının yptıgı tımıng dynoda az guc versın. benım eskı setupımda tımıngı dyno ustunde yaptık. ** yapmadan once nerde guc alacagımızı bılıyorduk ve tam bekledıgımız noktada 11 hp aldık. ılk denememızde 11 hp almamıza ragmen toplamda 3 kez farklı ayar deneyıp aracı olcukısını bılen bır usta ve dyno sorununuza yardımcı olacaktır,kolay gelsın
hmn bı ekleme yapayım, 11 hp aldık en ıısı bu mantıgı yoktu,en guzel egrıde o ayarda ıdı. aracın dewır bandını butun olarak dusunmek gerekır. 8000-9000 dewır aralıgında aracım 5 hp guclu olucagına 8000 oncesının 2 hp guclu olmasını tercıh ederımhp olrak soledım ama dıkkat edılmesı gereken krıter tork egrısıdır. denersenız gorursunuz pık hp yakalayabılırsınız fakat homojen tork egrısı ıle aracınız daha hızlı olucaktır..
kullanılacak motora uygun timing ayarını satan vermiyormu zaten?
@erdem
max güç devrin ne kadar arttı egzantrikten sonra?
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
sorunda burda sanırım, verilen en uygun timing 4 decerece benim bildiğim. ama dyno aynı şeyleri söylemiyor. daredevil yıldıray arkadaşım da bu işin doğrusu nedir, ne olmalıdır diyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)