200 üstü 106/saxo çok keyifli bir araç olur, tr de görürüz inşallah :)
Printable View
200 üstü 106/saxo çok keyifli bir araç olur, tr de görürüz inşallah :)
bursada aziz ustanın yaptığı saxo paşanın dynoda 193hp çıktı diye duymuştum.
pert olmasaydı 3 sene önce ZG773 şu an 200 üstü olurdu :(
200hp hayal değil ulaşılacak bir güç bence ama gerekli modifiye parçları temin etmek biraz zor gibi çünkü arkadaşın yapılcaklar listesine bakılırsa baya bi rektefiye ve motor parçaları mevcut fiyatıda iyimiş 13Bin TL fiyatı var neredeyse.Bu zamana kadar 106 GTİ aracına bu kadar parayı gözden çıkartıpta atmosferik motor modifiyesine masraf eden oldumu yokkk olmadı O yüzden 200hp gibi güçler alınabilir bence:confused:
fıyat bence cok fazla tamam atmosferıgın tadı bambaskadırda o kadar param olsada atmosferıge harcamam herhalde cok kucuk capta bı turbo yaparım 0.5 yada 0.7 bar basarım servıs olarakta pasaoglunu secerım bence bu fıyatların yarısına aynı gucu elde ederım tabı bu benım dusuncem atmosferık yukleyıpte turboya gecen cogu kısının atmosferık yuklemem salaklık turbo huzurmus lafları benı etkıledıgınden herhalde :D
Kullanımı zevksiz olur yarıştan yarışa araç yapmakta ne kadar mantıklı olurki.
Kasası düzgün olsun stage 1 bilemedin 2 yüklü olsun nasıl ise o parçalar anlamıyorum ben peugeoutlardan NOT 16 yapılırken inceliyordum eskiden :)
Öyle bişey olursa zevkli olur diri bir araçta.
Tabi bu şahsi görüşüm.
Ayrıca vti turboluyoruz günlük kullanımda basınç bile açmayacağım gerektiğinde güç olsun diye tamamen zevk için araç yapıyorum. forumdaki çoğu kullanıcı gibi tapagaz merakımız geçti gitti artık.
Bu bir Tarz meslesidir Kimisi NA Forever der kimiside Turbo Power der fln yani ikisinide ayrı tutmak lzm.Atmosferiğe bu kadar para masraf edilmez düşüncesi o açıdan yanlış O yüzdendir ki kimse 106 GTİ'ların 200hp ve üstü olcağına inanmıyor.Filtre, egzoz,PT52 egzantrik birde kapak taşlama ile bu işler ıbaret değil o yüzden 180hp üstü pek görülmez 106GTI larda ama arkadaş yaparsa bu projeyi görürüz inşallah;)
yaw b20 yaparken 12 bin usd harcadık zevk meselesi bunlar varsa hararsın yoksa yapacak bişey yok..:)
izmir de DC plakalı 106 pt54 idi.oda 195 hp civarıydı.izmir deki çoğu arkadaşlar bilir çokta keyifli yürüyordu. sahibi tekrar hazırlamaya başladı eli kulağında çıkar yakında...
kopta pt69 var alayına gooo :hehe:
eminim alayına goo:)
valla kop nazar değmesin diye hiç bişi göstermiyo :D :D
ama pt54 lü ve ms li nasıl bişi çıkacak ortaya bende merak ediyorum ;)
bursadan itb'li saxoya örnek vermek gerekirse :)
http://www.facebook.com/video/video....1879617&ref=mf
210 hp yi 106'da yere nasıl verecekler?
fiyat tl olsa kesinlikle düşünülebilinirmiş ama pound kasar:(
Valla KOP42, ciddi anlamda kopartacak. Dragları bekliyoruz:p.
neden hondacilarda , puglara karsi bir antipati var ? Aninda on yargi .. " yok olmaz , yapilamaz , komik rakamlar vs vs " ama yuklenilen malzemelerle en azindan 20 HP havaya giden vtecler konu olunca is degisiyor .. 200 hp pug piyasaya cikarda , ne kadar sure saglikli kullanilir o muamma .. cit kirildim liseli kiz spec :( dogruya dogru .. tadindan yenmez o ayri ..
200 hp 106 yapılır. Öyle çıt kırıldımda olmaz ama günlük binilmez. Rolanti felan çekilmez. Yarışlık olur ancak. Ama güzel olur. :D
Her güzelliğinde bir bedeli olmazmı zaten? Pound cinsinden mishal. :)
210 hp 106 cok tehlıkelı olur cok
200 hp de yapılır üstünede çıkılır. Yeterki finans ve yapıcak gönüllüler bulunsun.
Bu iş zevk meselesi. Zaten bunu düşünen ve uygulamak istiyen kişi için 13 bin çok büyük bir mevla değil bence.
Adam akıllı çok yönlü modifiye nerden baksanız 10 binleri buluyor.Bunda tabi dayanıklılık anlamında da kullanılan ekstra ekipmanlarda dahil. Zaten 13 binlik listede bunlara yer verilmiş.
İnşallah yaparlarda canlı izleme şansı buluruz 106 da.
bi ara bunu yapmıslardı 190 hp di sanırım bide 9 dönüyodu
2005 te 205 hp görüldü 106 gtida start serviste yapılmıştı istanbulda cengiz abim tarafından
hatta ocak 2004 te trtuningde çıkmıştı galiba gri araba dodikler marşpiyeler siyahtı o zmn dynoda 182 hp alınmıştı galiba ayarda sorunlar vardı o zmnlar çok küçük olduğumdan tam bilemiyorum
detay sormayın bilmiyorum:D ama acayip ucun bi listesi vardı itb standalone ecu filan vardı
E nejat avcının getirdiği saxo kit car var sonrasında s1600 de geldi. Sonuçta aynı motordan sizde almak isteseniz hazırlayan firmalar var.
dayanıklılık olarak da çok çok daha iyi olurlar. yani stanadrt bir motoru 3 gün süren bir ralliye çıkartın tamamlaması mucize olur o tempoda.
Iste bak citkirildim olmus :)
Dün bu konuyu okurken aklıma geldi,bugün üşenmedim dergiyi çıkardım baktım:D
.Lumination throttle body
.Lumination motor işletim sistemi
.Forged pistonlar(13.9:1)
.Piston kolları
.Çelik krank
.305 derece mekanik eksantrik
.Subab yayları
.Mekanik subab itecekleri
.Üst kapak işlemi
.Rektifiye ve motor işçiliği
.Lumination enjecktörler(200cc)
.Benzin regülatörü
.K&N benzin filtresi
.Peugeot sport motor kulakları
.APracing sandwich cluth
.APracing volan
.Peugeot sport kilitli diferansiyel
.Peugeot sport akslar
.Rozcointli vites çubukları
.Janspeed komple egzoz sistemi
172hp..çok daha iyi bir ayarla 200-205hp..
Nisan 2003 Tuning Turkiye'den alıntıdır.
oha 13.9 :D
13.9 :D ıyıymıs
sıvı contayla olabilir:icon_tup: